Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

insomnia78

#351 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote:
512MB wrote:@insomnia: De nadji kolko kosta kruna, implantat il most i tako te zajebancije i kolko ti plati osiguranje :)
Kosta vise naravno i tu osiguranje placa, mislim 70% ali bez nekog iznivljanja (ne placaju se samo estetski zahvati, mada vecina zaposlenih ima i dodatno osiguranje od kojih neka djelom pokrivaju i te gluposti) i znam ja da i francuzi npr idu u Bugarsku, Srbiju... ugradjivati keramiku i silikone :D ali to su stvari koje placas jednom u zivotu. Valjda su do sad svi iz dijaspore napravili te krune i mostove jbm li ga
Ovdje se uvijek navodi "dodju popravljati zube"

S moje sokoćalo
za 25 godina ,jesu :lol: :kiss:
Image

S moje sokoćalo
detroit-mercy

#352 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Niemand wrote:Medical tourism il kako vec je oke, al gume nisu jer ne znas odakle su nabavljene? Bitnije aVto od zdravlja? :mrgreen:

Nego, zubi, euri, auta i bla bla bla. Imal iko da mu je drago sto mu dodje neko iz dijaspore, cisto da popiju kafu i da se vide? Il da mu je drago da mu se dragi ljudi ne pate i lijepo zive? Ne kontam fakat sta vam je.
Vise je kontrole u zdravstvu nego u nakupcima guma :mrgreen: . Materijal za zube nije skup, skupe su ruke, zubar u BiH i zubar u Njemackoj ili USA ne zaradjuju isto. Odatle ta velika razlika.
Connaisseur Karlin

#353 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote: Kosta vise naravno i tu osiguranje placa, mislim 70% ali bez nekog iznivljanja (ne placaju se samo estetski zahvati, mada vecina zaposlenih ima i dodatno osiguranje od kojih neka djelom pokrivaju i te gluposti) i znam ja da i francuzi npr idu u Bugarsku, Srbiju... ugradjivati keramiku i silikone :D ali to su stvari koje placas jednom u zivotu. Valjda su do sad svi iz dijaspore napravili te krune i mostove jbm li ga
Ovdje se uvijek navodi "dodju popravljati zube"

S moje sokoćalo
za 25 godina ,jesu :lol: :kiss:
Image

S moje sokoćalo
great point ; svasta se moze uraditi za 25 godina :-D :kiss: hvala za graf :-D

P.S. na grafu nema Kineza,koji su poceli prije Leonarda Da Vincija. :-D
Last edited by Connaisseur Karlin on 26/07/2016 16:24, edited 1 time in total.
paladinka

#354 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by paladinka »

Svako voli profitirati , ljudi iz Bosne recimo idu u kupovinu za Graz kad su tamo rasprodaje , postoje cak organizovane ture za kupovinu. Mislim kad bi tamo bilo jeftinije popravljati zube nego u Bosni , dosta bi ih tamo islo ekstra da popravljaju zube.
Niemand

#355 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

detroit-mercy wrote: Vise je kontrole u zdravstvu nego u nakupcima guma :mrgreen: . Materijal za zube nije skup, skupe su ruke, zubar u BiH i zubar u Njemackoj ili USA ne zaradjuju isto. Odatle ta velika razlika.
Bgm, sve je to super, al nedavno sam bas gledala emisiju o ljudima koji su tako naivno otisli po tim znj zemljama za razlicite usluge jer su jeftinije. Lijepo se proveli. Nema tu kontrole kolko ljudi misle da ima. Mislim, ko hoce, super. Ja ne bih.

Bosna je vec druga prica po tom pitanju. Al ako vec spominjes medicinski turizam u drugim zemljama u pozitivnom svijetlu, a vamo se za gume sekiras, mislim. Jah.
detroit-mercy

#356 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Niemand wrote:
detroit-mercy wrote: Vise je kontrole u zdravstvu nego u nakupcima guma :mrgreen: . Materijal za zube nije skup, skupe su ruke, zubar u BiH i zubar u Njemackoj ili USA ne zaradjuju isto. Odatle ta velika razlika.
Bgm, sve je to super, al nedavno sam bas gledala emisiju o ljudima koji su tako naivno otisli po tim znj zemljama za razlicite usluge jer su jeftinije. Lijepo se proveli. Nema tu kontrole kolko ljudi misle da ima. Mislim, ko hoce, super. Ja ne bih.

Bosna je vec druga prica po tom pitanju. Al ako vec spominjes medicinski turizam u drugim zemljama u pozitivnom svijetlu, a vamo se za gume sekiras, mislim. Jah.
Pa kad vozis 130-140km na autoputu, vjeruj da ce ti veca sikirancija biti jesu li ti gume dobre ili ti je stavio u zub plombu sto je ispala drugi dan :mrgreen:.
Jedan poznanik imao slucaj, kupio pojeftine 2 gume pa mu te iste riknule na autoputu, jedva glavu zivu izvukao :mrgreen: .
detroit-mercy

#357 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Niemand wrote:

Naravno da necu ici raditi operaciju srca u Moldaviji :mrgreen:. Kada se prica o medicinskom turizmu uglavnom se misli na jednostavnije procedure, fizikalne terapije i sl.
512MB

#358 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by 512MB »

Dobre gume su vaznije od dobrih zuba :)
Niemand

#359 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

detroit-mercy wrote: Pa kad vozis 130-140km na autoputu, vjeruj da ce ti veca sikirancija biti jesu li ti gume dobre ili ti je stavio u zub plombu sto je ispala drugi dan :mrgreen:.
Jedan poznanik imao slucaj, kupio pojeftine 2 gume pa mu te iste riknule na autoputu, jedva glavu zivu izvukao :mrgreen: .
I meni je tako zubar pocetnik upropastio zub :D

Razumijem sta hoces reci, super bi bilo da sve imamo najbolje, i gume i ljekare, al za neku ustedu igrati se zdravljem.. ne, fala.
detroit-mercy

#360 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

512MB wrote:Dobre gume su vaznije od dobrih zuba :)
Nasi zubari i doktori nisu nista losiji od Zapadnih sto se tice prakse, razlika je samo u sredstvima i opremi.
Da ne bi ispao advokat nasim zubarima, ja te usluge ne koristim jer mi osiguranje pokrivalo sve sto sam do sada radio, ali savrseno razumijem ljude koji odu da naprave "most" u BiH i plate za to nekih 1000 $ ili Eura a ovamo bi recimo platio 5-6000.
detroit-mercy

#361 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Niemand wrote:
detroit-mercy wrote: Pa kad vozis 130-140km na autoputu, vjeruj da ce ti veca sikirancija biti jesu li ti gume dobre ili ti je stavio u zub plombu sto je ispala drugi dan :mrgreen:.
I meni je tako zubar pocetnik upropastio zub :D

Razumijem sta hoces reci, super bi bilo da sve imamo najbolje, i gume i ljekare, al za neku ustedu igrati se zdravljem.. ne, fala.
E jebi ga, i ti nasla ici pocetniku :mrgreen:. Kad se ide, ide se starim majstorima :mrgreen:. Pocetnicke greske se svugdje desavaju :zoka: .
Niemand

#362 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

detroit-mercy wrote: E jebi ga, i ti nasla ici pocetniku :mrgreen:. Kad se ide, ide se starim majstorima :mrgreen:. Pocetnicke greske se svugdje desavaju :zoka: .
'ta ces, bolio me zub i otisla iz skole. I onda eto kao, kad je taj vec poceo lijeciti da zavrsim to kod njega. Jeap. Djeco, ne idite zubarima bez roditelja.
Ljakan

#363 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

Jedan zub gore dole sta bi da ih nemas dvajes
Ljakan

#365 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

Hajd krezav muskarac al zensko kad vidim bez zuba jos da je ljepa hoce mi nesto bit.Ima par godina jedna cura dobra ko avion kad progovori nidje keca i dvice,ko da me neko vrelom vodom polio... :run:
Niemand

#366 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Kako ti odu kec i dvica izuzev ako ti neko ne izbije zube :D :lol:
detroit-mercy

#367 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Ljakan wrote:Hajd krezav muskarac al zensko kad vidim bez zuba jos da je ljepa hoce mi nesto bit.Ima par godina jedna cura dobra ko avion kad progovori nidje keca i dvice,ko da me neko vrelom vodom polio... :run:
Uh, te sto nemju keca i dvice :mrgreen: tu zna biti svasta :skoljka:
Ljakan

#368 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

Postena bila sigurno pa je neko nagradio :lol:

Imas tu svega od straha do nestrucnosti zubara,ne mora biti da je fizickim putem neko ostao bezub :D
Niemand

#369 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Mozda je imala od zlata keca i dvicu. :D
Ljakan

#370 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

:lol:
Joj kad se sjetim,imo sam jednu komsinicu jedan zlatan zub imala,vazda mi je bila antipaticna.Cuj zlatni zub :lol:
sadie_forever

#371 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by sadie_forever »

Ljakan wrote:Hajd krezav muskarac al zensko kad vidim bez zuba jos da je ljepa hoce mi nesto bit.Ima par godina jedna cura dobra ko avion kad progovori nidje keca i dvice,ko da me neko vrelom vodom polio... :run:

A mozda da joj platis popravak zuba? mozda ona nema uslova,jer sigurno niko nebi hodao krezav sto mu se hoda tako,,znas ismijavati najlakse to
Ljakan

#372 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

sadie_forever wrote:

A mozda da joj platis popravak zuba? mozda ona nema uslova,jer sigurno niko nebi hodao krezav sto mu se hoda tako,,znas ismijavati najlakse to
Sta cu joj ja placat nek joj jebach plati :lol:
Niemand

#373 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

:lol: :lol: :lol:

Joj sadeta, :lol:
sadie_forever

#374 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by sadie_forever »

Ljakan wrote:
sadie_forever wrote:

Sta cu joj ja placat nek joj jebach plati :lol:
pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili plati :thumbup:
Ljakan

#375 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

Pogodilo je ovo :lol: garant i njoj fali zuba u glOvi :lol:
Post Reply