Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

almir90

#352 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by almir90 »

Malji zeljeni još uvijek kmeče. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :zzzz:
It_is_a_Leclerc

#353 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by It_is_a_Leclerc »

Potez Fadila Novalića i njegove kćerke koja je podnijela ostavku na poziciju zbog izgledne mogućnosti da je zaposlena preko štele je, bez presedana u političkom životu BiH. Kad su se ovakve stvari dokazivale Cvijanovićki, Majkićki, Bevandi, Dodiku, Čoviću, Miličevićki, Špiriću... ne da nisu podnijeli ostavke, već su idiotskim obrazloženjima vrijeđali inteligenciju građanima ("Bolje da radi nego da se drogira"...).

Treba pozdraviti postojanje minimuma društvene i političke odgovornosti u ovom potezu.
almir90

#354 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by almir90 »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Od sutra možemo pozdravljati i odluke da prostituke kažu da su ipak sve redom nevine. :lol: :lol: :lol:

Sve je u ovom šupku, ovaj, izvEnjavam se, srcu Evrope normalno, i ono ko treba da drži moralne pridike. :lol: :lol: :lol: :lol: Tako i onaj što se do jučer drogirao, krao, varao danas drugima drži moralne pridike o vjeri i poštenju. :lol: :lol: Ja i ovo sranje, čuj iz moralnih razloga, ojjjj morale jebem te i ko te izmisli. :lol:
It_is_a_Leclerc

#355 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by It_is_a_Leclerc »

almir90 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Od sutra možemo pozdravljati i odluke da prostituke kažu da su ipak sve redom nevine. :lol: :lol: :lol:

Sve je u ovom šupku, ovaj, izvEnjavam se, srcu Evrope normalno, i ono ko treba da drži moralne pridike. :lol: :lol: :lol: :lol: Tako i onaj što se do jučer drogirao, krao, varao danas drugima drži moralne pridike o vjeri i poštenju. :lol: :lol: Ja i ovo sranje, čuj iz moralnih razloga, ojjjj morale jebem te i ko te izmisli. :lol:
Umjesto opsesivnog :lol: -anja probajte malo čitati... Kad obavite taj veliki zadatak, probajte mi pokazati prstom još jednog političara koji je prvobitno uvaljeno dijete sklonio sa radnog mjesta nakon pritiska javnosti.

Pa ćemo dalje...
almir90

#356 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by almir90 »

Ma kakav pritisak javnosti, bitne su one kompanije sa strane, tj. da se ne diže prašina oko njih. :D

Al' dobro, nek' stoka sitna misli da su uspjeli nešto kao da promijene, i da natjeraju nekoga na 'povlačenje'. :lol: :lol: :lol:
KB9

#357 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by KB9 »

It_is_a_Leclerc wrote:Potez Fadila Novalića i njegove kćerke koja je podnijela ostavku na poziciju zbog izgledne mogućnosti da je zaposlena preko štele je, bez presedana u političkom životu BiH. Kad su se ovakve stvari dokazivale Cvijanovićki, Majkićki, Bevandi, Dodiku, Čoviću, Miličevićki, Špiriću... ne da nisu podnijeli ostavke, već su idiotskim obrazloženjima vrijeđali inteligenciju građanima ("Bolje da radi nego da se drogira"...).

Treba pozdraviti postojanje minimuma društvene i političke odgovornosti u ovom potezu.
tako nekako

jos je cura bila zaposlena po nasim zakonima, drugi par cipela je ako su ti zakoni uzasni i nakaradni sami po sebi al su bili ispostovani u ovom slucaju
JThomas

#358 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by JThomas »

almir90 wrote:Ma kakav pritisak javnosti, bitne su one kompanije sa strane, tj. da se ne diže prašina oko njih. :D

Al' dobro, nek' stoka sitna misli da su uspjeli nešto kao da promijene, i da natjeraju nekoga na 'povlačenje'. :lol: :lol: :lol:
k'o i brankovićeva "privatna" kompanija, koja jeste privatna, ali joj je prihod od javnog novca... :D
dječak sa šibicama

#359 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by dječak sa šibicama »

Ja bi Fadilovoj hanumici digao spomenik, a vi kako hocete.
almir90

#360 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by almir90 »

JThomas wrote:
k'o i brankovićeva "privatna" kompanija, koja jeste privatna, ali joj je prihod od javnog novca... :D
Moraju stranački uhljebi da prosipaju šuplju ovdje, to je normalno. :lol:

Samo su mi gori levati koji misle da neko na političkoj sceni poznaje riječ 'moral' i značenje iste, kamoli da se služi istom.

Ovo je samo urađeno da se dalje ne kopa po tim kompanijama koje su iza sjene.
dječak sa šibicama

#361 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

JThomas wrote:
almir90 wrote:Ma kakav pritisak javnosti, bitne su one kompanije sa strane, tj. da se ne diže prašina oko njih. :D

Ili Edhemova, lafo inzinjer ovo ono, projekti tamo vamo, na kraju se utalio sa EP BiH, nacalio one suncane kolektore na svoje imanje u Semizovcu i od EP dobija 10-struko veci iznos novca za kW/h od "normalne cijene" jer je to projekt buducnosti, mala stavkica na racunu "obnovljivi izvori energije" :D

EP ide na svoju stetu, ali zato se pogoduje Edhemu i jos desetorici probranih, i jos to EP BiH i EP HZHB dobro dodje da se pohvale EU kako eto i mi proizvodimo elektricnu energiju iz obnovljivih izvora.
almir90

#362 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by almir90 »

Ima toga ko zna koliko još.

Fadil je proračunao da mu se isplati da se dalje petlja oko njega i njegovih saradnika, barem ove koje znam kod nas. A, ne isplati im se, jer im je ova država, ma kakvo ona smeće bila prema većini, njima ipak, itekako valjala. A i ovaj sistem im itekako pogoduje. Kad nema para dovoljno, Vlada Federacije i Kantonalna vlada uvijek će udijeliti koji dinar. :D

Al', idemo jedan aplauz za potez, da glasačka mašinerija, a pogotovo u'ljebi ne ostanu razočarani. :lol: :lol: :lol: Evo moral proradio u politici, od sutra pravna država na sceni, odoh se baciti s Kule, ne znam ja u uređenom sistemu da živim. :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by almir90 on 03/12/2016 10:39, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#363 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Pa pametnom je dosta samo to sto je "moralna ostavka" dosla nakon sto su novinari poceli kopati po privatnim firmicama.
mirsek

#364 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by mirsek »

Fadilja je najvise zabolilo pominjanje politickih veza sa njegovim firmama..Kcerka je tu manje bitna samo da se prestane rovarenje po privatnom biznisu..

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#365 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by JoseMujica »

mirsek wrote:Fadilja je najvise zabolilo pominjanje politickih veza sa njegovim firmama..Kcerka je tu manje bitna samo da se prestane rovarenje po privatnom biznisu..

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
:thumbup: mislim da je ovo najbliže istini jer se i sam "moralni" potez desio tek kad objaviše koje je tri firme vlasnica i s kim

meni je sve ovo toliko moralno da bi maloj darovao jednu kiticu :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#366 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by pici »

Dnevnik TV1 donosi pregled najpoznatijih porodičnih veza te slučajeva u kojima se političari prozivaju da pomažu svojim najmilijima

Zaposlenje djece ili rođaka aktuelnih političara javnosti je uvijek zanimljivo, bez obzira jesu li zaposlenje dobili zbog stručnosti ili čistog nepotizma.

Dnevnik TV1 donosi pregled najpoznatijih porodičnih veza te slučajeva u kojima se političari prozivaju da pomažu svojim najmilijima.

Dragan Čović zaposlio obje kćerke i zetove:
- kćerka Danijela Čović-Primorac (Centralna banka - glavna jedinica Mostar)
- zet Davorin Primorac (direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BHANSA)
- brat Davorina Primorca, Ivica Primorac (rukovodilac sektora finansija BHANSA)
- kćerka Sanja Čović-Krezić (rukovoditeljica sektora za organizacijsko-pravne i opće poslove, Zavod za zapošljavanje HNK)
- zet Marijo Krezić (Elektroprivreda HZHB)

Njegovim stopama išli su i ministrica Jelka Milićević, te Vjekoslav Bevanda:

- suprug Dragan Milićević (izvršni direktor Elektroprivrede za proizvodnju HZHB i član Uprave)
- kćerka Sanja Đolo (Agencija za vodno područje Jadranskog mora)
- Ilija Đalo, otac Darija Đale (direktor za proizvodnju elektične energije EP HZHB)

Analitičari smatraju da je to sramno, nemoralno i nezakonito.

Nijednoj stranci nije mrzak nepotizam. Izgleda da niko ne vjeruje u reformske priče o razvoju privatnog biznisa, podsticaju. Svi su svoje ipak zadržali na državnima “jaslama”.

Safet Softić, potpredsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda PS BiH
- kćerka zaposlena u JP Elektroprivreda BiH

Šemsudin Mehmedović (SDA)
- kćerka Sanida Hajlovac (Agencija za bankarstvo FBiH)
- zet - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH

Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice
- kćerka zaposlena u BH TELECOM-u

Ovo je samo dio zvaničnih podataka. U RS-u, također, rodbina političara dobro se uhljebila. Ipak, predsjednik RS-a svojoj djeci obezbijedio je privatni biznis.

Njegova desna ruka, premijerka Cvijanović, svog sina također je zaposlila u državnu firmu. Ministar finansija - i suprugu i kćerku i zeta. Malo li je?!

Milorad Dodik, predsjednik RS-a (SNSD)
- djeca Gorica i Igor Dodik vlasnici su i suvlasnici tri firme: „Green Line“, zdravstvena ustanova, „Global Liberty“ d.o.o. Laktaši za trgovinu na veliko drvetom, građevinskim materijalom, sanitarnom opremom, te firma za uvoz i izvoz “Fruit eco”

Željka Cvijanović, premijerka RS-a (SNSD)
- suprug Aleksandar, bivši direktor gradskog Zavoda za izgradnju Banja Luka
- sin Filip, zaposlen u Elektroprenosu BiH

Zoran Tegeltija, ministar finansija RS-a
- kćerka i zet zaposleni u Elektroprenosu BiH, supruga Duška Tegeltija, pomoćnica ministra trgovine i turizma u Vladi RS-a

Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a (Socijalistička partija)
- sin Bojan Đokić imenovan za direktora Radne jedinice „Pošta Srpske“ u Brčko Distriktu

Nebojša Radmanović, delegat u Parlamentu BiH (SNSD)
- kćerka Ana Radmanović Ilić, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske
- kćerka Borjana Radmanović Petrović, glavna i odgovorna urednica “Glasa Srpske” (bivša urednica “Nezavisnih novina”)

Dušanka Majkić, zastupnica u Parlamentu BiH
- sin Dejan, pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske

Nikola Špirić, poslanik u Predstavničkom Domu naroda (SNSD)
- sin Aleksandar, prvi sekretar Ambasade BiH u Republici Srbiji
- bratična Nikolina Špirić, stručno vijeće Agencija za lijekove BiH

Oni govore o odnosu bh. vlasti prema građanima, koji, ako nisu dio privilegovanih elita, nemaju nikakvih šansi da ostvare svoja radna prava i u radnom procesu pokažu znanja i kvalitet. Situacija na nižim nivoima vlasti jednako je loša i crna, a problem nepotističkog zapošljavanja predstavlja možda i najopasniju društvenu bolest u Bosni i Hercegovini

i onda pljuju po državi a sve do petog koljena pozapošljavašHe... :bih:
JoseMujica

#367 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by JoseMujica »

:thumbup:

samo još treba pretresti i ovu ko fool alternativu, fiktivnu opoziciju i lažove koji se kao zalažu za promjene.....vidiće se da je isto u SDPu, DFu NSu ko i u ovim

Trenerko, Esso s mindžom, Forte itd. svi za promjene al samo familijarnih pozicija na bužetima :roll:
Alfons Kauders

#368 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote::thumbup:

samo još treba pretresti i ovu ko fool alternativu, fiktivnu opoziciju i lažove koji se kao zalažu za promjene.....vidiće se da je isto u SDPu, DFu NSu ko i u ovim

Trenerko, Esso s mindžom, Forte itd. svi za promjene al samo familijarnih pozicija na bužetima :roll:
A kad ja kazem da ne treba glasat, ja supak? :D

Moj recept:

- Ne treba glasati.
- Ne treba se baviti politikom.
- Ne treba pratiti domace medije, niti ih finansirati na bilo koji drugi nacin.
- Ne treba placati porez kad god je to moguce, a moguce je svuda osim u trgovini i na benzinskoj.

To je za mene stvar patriotizma. Odstupanja nema niti smije biti. :izet:
JoseMujica

#369 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote::thumbup:

A kad ja kazem da ne treba glasat, ja supak? :D

Moj recept:

- Ne treba glasati.
- Ne treba placati porez kad god je to moguce, a moguce je svuda osim u trgovini i na benzinskoj.

svaka marka koju potrošimo u legalnim tokovima je finansiranje Trezorskog patriotizma i barem 10 pf od svake ide u džep Don Neonku
Alfons Kauders

#370 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote: A kad ja kazem da ne treba glasat, ja supak? :D

Moj recept:

- Ne treba glasati.

svaka marka koju potrošimo u legalnim tokovima je finansiranje Trezorskog patriotizma i barem 10 pf od svake ide u džep Don Neonku
Upravo tako.

Kada vidite u Seke novu Luis Vuitton torbicu - eto vam vasih poreza.
GeeTnT

#371 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by GeeTnT »

Money for nothing!
JoseMujica

#373 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by JoseMujica »

tek kad su iskopali te firme moral im je proradio :D

a kakve nam tek promjene donosi Tornjak :D
Novinarka Sanja Bagarić, supruga Damira Arnauta, glasnogovornica Aerodroma Sarajevo....... aktuelni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković, suprug državne tužiteljice Diane Kajmaković, imenovan na tu poziciju na inicijativu SBB-a.
Styling

#374 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Styling »

It_is_a_Leclerc wrote:

Umjesto opsesivnog :lol: -anja probajte malo čitati... Kad obavite taj veliki zadatak, probajte mi pokazati prstom još jednog političara koji je prvobitno uvaljeno dijete sklonio sa radnog mjesta nakon pritiska javnosti.

Pa ćemo dalje...
Ako je potreban pritisak javnosti da bi nekom politicaru proradila savjest onda to znaci da je on u startu nema. Da se ovo nije pocelo potezati po portalima ona bi ostala tamo gdje jeste. I ovo sa Bagarickom ista prica. Ako sve one toliko sposobni kadrovi sto se ne zaposle bez stele u neku privatnu firmu na poziciju. Ah, zaboravih, kod privatnika treba raditi i platu zaraditi.,.. sorry!
Alfons Kauders

#375 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Alfons Kauders »

Styling wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Pa ćemo dalje...
Ako je potreban pritisak javnosti da bi nekom politicaru proradila savjest onda to znaci da je on u startu nema. Da se ovo nije pocelo potezati po portalima ona bi ostala tamo gdje jeste. I ovo sa Bagarickom ista prica. Ako sve one toliko sposobni kadrovi sto se ne zaposle bez stele u neku privatnu firmu na poziciju. Ah, zaboravih, kod privatnika treba raditi i platu zaraditi.,.. sorry!
Sve sposoban kadar s 0 dana staza u realnom sektoru. :D Narocito supruge, svalerke, rodice i sl... :D
Post Reply