AntiDayton pokret

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fakat

#351 Re: AntiDayton pokret

Post by fakat »

dust in the wind wrote:@ fakat srpsku istinu se piše. mjesto što pjeniš opismeni se. :bih:
namjerno sa velikim slovom, ali nebitno. Sto se tice pjenjenja i pismenosti, razmisli koga i sta branis.
dust in the wind

#352 Re: AntiDayton pokret

Post by dust in the wind »

fakat wrote:
dust in the wind wrote:@ fakat srpsku istinu se piše. mjesto što pjeniš opismeni se. :bih:
namjerno sa velikim slovom, ali nebitno. Sto se tice pjenjenja i pismenosti, razmisli koga i sta branis.
ne branim nikoga,samo nikad neću poštovati ni ljude slične tebi... nacionalizam, šovinizam, rasizam nije moja fela... tvoja jeste. svakom svoje ;-)
155_mm

#353 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

dust in the wind wrote:ti nisi normalan... ja sam iz Sarajeva i nikakve veze sa RS-om nemaš...ali evidentno da si se od pameti rastao davno.mada sumnjam da si ikad i imao istu. :lol:
izgleda da u tom tvom sarajevu nema dovoljno skola za sve pa si ti izgleda ispo iz programa.
155_mm

#354 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

fakat wrote:
pa Srpska istina je jedinstvena u svijetu i nema nikakvih dodirnih tacaka sa drugim istinama i zbog toga se pise velikim slovom
:D
dust in the wind

#355 Re: AntiDayton pokret

Post by dust in the wind »

155_mm wrote:
dust in the wind wrote:ti nisi normalan... ja sam iz Sarajeva i nikakve veze sa RS-om nemaš...ali evidentno da si se od pameti rastao davno.mada sumnjam da si ikad i imao istu. :lol:
izgleda da u tom tvom sarajevu nema dovoljno skola za sve pa si ti izgleda ispo iz programa.
jedno je lapsus lingve... gramatički lapsus, greška u slovu...jer je očito da sam mislila na nemam...a ne nemaš...a drugo je napisati prijedjeve na ski, čki velikim slovom kao Srpski, Bosabski...ali kako da osoba slična tebi nešto tumači mimo striktno jezičnog. tebi nijedno drugo nije jasno. nemaš taj kapacitet :lol: pozdrav :D
155_mm

#356 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

dust in the wind wrote:
155_mm wrote:
jedno je lapsus lingve... gramatički lapsus, greška u slovu...jer je očito da sam mislila na nemam...a ne nemaš...a drugo je napisati prijedjeve na ski, čki velikim slovom kao Srpski, Bosabski...ali kako da osoba slična tebi nešto tumači mimo striktno jezičnog. tebi nijedno drugo nije jasno. nemaš taj kapacitet :lol: pozdrav :D
a kurs daktilografije isto nije na odmet.
:lol:
fakat

#357 Re: AntiDayton pokret

Post by fakat »

155_mm wrote:
fakat wrote:
pa Srpska istina je jedinstvena u svijetu i nema nikakvih dodirnih tacaka sa drugim istinama i zbog toga se pise velikim slovom
upravo tako :thumbup:
dust in the wind wrote:
fakat wrote:
ne branim nikoga,samo nikad neću poštovati ni ljude slične tebi... nacionalizam, šovinizam, rasizam nije moja fela... tvoja jeste. svakom svoje ;-)
:lol: Nemam vremena za ti se pravdam da nisam nacionalista. Medjutim, primjetio sam na zadnjih par stranica da savjetujete Bosnjacima da mrze svoj narod iz dijaspore dok moraju da paze da cime ne uvrijede dobre susjede iz RS, pa mi je to zanimljivo.
L u c i f e r

#358 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

Isto tako primjecujem

Neki ovde izjednacavaju pojmove patriotizam i nacionalizam

Neko iz zle namjere, a neko iz nedostatka inteligencije
krater

#359 Re: AntiDayton pokret

Post by krater »

L u c i f e r wrote:Isto tako primjecujem

Neki ovde izjednacavaju pojmove patriotizam i nacionalizam

Neko iz zle namjere, a neko iz nedostatka inteligencije
155_mm

#360 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

Thorgerson wrote:Nece dijaspora izazvati sukob.

Ali jeste cinjenica da su oni najglasniji po fejsbuku, tviteru i ostalim gluopstima u "online ratovanju".

Znam. Pored toga sto mi se svako malo to pojavi na zidu, imam nazalost i takvu rodbinu. Dodje poslije posla kuci, i umjesto tupan da uziva u blagodatima koje ima tamo, on se nakaci na fejsbuk i svadja okolo sa slicnim budalama. Isto ko da je urodjeno da stvara sebi takvo okruzenje.

:-)

Naravno, ne moze se reci da je to pravilo. Ali to je onako subjektivno sto sam ja primjetio.
Zasto je to tako, ne znam. Ali sigurno je da je lakse gloginje tudjim qrcem mlatit. ;-)

Isto se moze reci i za sarajevske lezihljebove poput ovog Alickovica. Jebe se njega za drzavu BiH i za bilo sta. Da mu je stalo, kazem, radio bi nesto konstruktivno - a ne destruktivno.
radiša wrote:sta ce seljacine.primitivci.ne znaju nista drugo nego da iz vana laprdaju.eto im srba-cetnika po tim gradovima dje su pobjegli,skupa sa njima pa nek se tamo kad imaju muda obracunavaju.dalje od bosne,bagro.

sta je bre ovo?
stigla nova direktiva iz centrale. odustaje se od taktike da ce dijaspora izazvati sukob u zemlji sto bi vjerovatno bio jedinstven slucaj u citavoj istoriji covjecanstva.
prelazi se na taktiku vrijedjanja i pljuvanja dijaspore po svim mogucim osnovama.

stvarno jadno i bedno bre!
Org

#361 Re: AntiDayton pokret

Post by Org »

dust in the wind wrote:
uglavnomja wrote:
japin_mutapi wrote:jebo takvog premijera i takvu državu
nije trebao ni dolaziti, i neka su ga otjerali ko pseto, taman kako je i zaslužio

prvo priznanje genocida u skupštini srbije, izvinjenje, onda dolazak u potočare zajedničke delegacije vlade i skupštine srbije, posle toga premijer i predsjednik srbije da dođu u potočare da odaju počast žrtvama, i to ne 11 jula, već kada im to dozvole majke srebrenice

do tada - mrš
uz duzno postovanje prema zenama koje su izgubile djecu, moram reci da ta razna udruzenja sa srebrenicom u nazivu nisu nikakva politicka ni bilo kakva zakonodavna, izvrsna ... tijela i organi koji imaju neko pravo da nesto odlucuju, a pogotovo ne da dozvoljavaju ili ne :roll: da li ce neki politicar iz druge zemlje doci u zvanicnu posjetu, bez obzira na razlog.

ps. boli me qrac za vucicem :zzzz:

ali zna se sta je red, protokol, ko je izabran da vodi zemlju, ... licna tragedija ne daje ta prava nikome.
vidiš na šta pojedinci tjeraju da kada kažeš nešto normalno, logično, jasno (da se udruženje ne može pitati oko zvanične posjete ikoga) moraš pravdati, objašnjavati, moliti da te ne prozivaju da si izdajica...a u stvari si samo za razliku od njih koristan za ovu državu jer si malo pametniji.
Jebo ti svoju pamet kad je na ovaj nacin manifestujes.
Naravno da mogu, i uvijek ce moci. Nema tog protokola u ovoj drzavi, i bilo kojoj drugoj, koji se moze mjeriti sa tugom ljudi koji su vezani za Srebrenicu. S tim u vezi ko god se hoce popisati na njihovu bol treba ga odjebati na ovaj ili onqj nacin. Ili mozda ti predlazes da se svima koji ne priznaju genocid uputi diplomatska nota i da im vlast kaze da nisu dobrodosli. Samo kako onda naci koncenzus sa Dodom, Ivanicom i slicnim
Ili mozda, da i dalje svako ima svoju istinu, da kad se vidimo tri put izljubimo i da ne insistiramo na razlikama.
Samo vi pametujte pametri
155_mm

#362 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

Org wrote:Jebo ti svoju pamet kad je na ovaj nacin manifestujes.
Naravno da mogu, i uvijek ce moci. Nema tog protokola u ovoj drzavi, i bilo kojoj drugoj, koji se moze mjeriti sa tugom ljudi koji su vezani za Srebrenicu. S tim u vezi ko god se hoce popisati na njihovu bol treba ga odjebati na ovaj ili onqj nacin. Ili mozda ti predlazes da se svima koji ne priznaju genocid uputi diplomatska nota i da im vlast kaze da nisu dobrodosli. Samo kako onda naci koncenzus sa Dodom, Ivanicom i slicnim
Ili mozda, da i dalje svako ima svoju istinu, da kad se vidimo tri put izljubimo i da ne insistiramo na razlikama.
ovo i mene interesuje! ono bas pravo!
ti dajes utisak da znas nacin. bio bi red da to podjelis sa ostatkom svijeta.
Org

#363 Re: AntiDayton pokret

Post by Org »

155_mm wrote:
Kurac tebe interesuje, tebe interesuje samo da provociras. Kao sto neko gore rece, boli vas, imate vi svoju istinu, jedinstvenu u svijetu samo vasu.
Da je srece ti bi makar danas bio banovan zbog provokacija.
uglavnomja

#364 Re: AntiDayton pokret

Post by uglavnomja »

Org wrote: Jebo ti svoju pamet kad je na ovaj nacin manifestujes.
prvo kultura na nivou :roll:

drugo drzava kao pravni subjekt, i to demokratska drzava, ima svoje demokratski izbrane organe i ima svoj statut i ostale zakone u kojima pise ko vodi zemlji, ko je predstvalja blablabla sve pise sta ko radi u ime zemlje.

i naravno srebrenicani imaju pravo da glasaju (i da budu birani) i da biraju ko ce ih zakonski predstavljati. kad se neka majka kandiduje i dobije fotelju - onda ce se pitati i odlucivati.

do tada imaju pravo da se oglasavaju u medijima i iznose misljenje i stavove, ali nemaju pravo da odlucuju.

ako ti izjednacavas zakonsko tumacenje vlasti sa " ...popisati na njihovu bol ..." hebat ga, sta da ti kazem ... nadji nekog pravnika da te uputi kako pravo funkcionise i pravna drzava. ili da naucis citati hladne glave.
a pravda je nesto drugo.

inace, slazem se da se proglasi svako ko ne priznaje srebrenicu za personu non gratta. ali zakonskim putem, ne odlukom udruzenja gradjana.
155_mm

#365 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

Org wrote:
155_mm wrote:
Kurac tebe interesuje, tebe interesuje samo da provociras. Kao sto neko gore rece, boli vas, imate vi svoju istinu, jedinstvenu u svijetu samo vasu.
Da je srece ti bi makar danas bio banovan zbog provokacija.
:roll:
Ripicipi

#366 Re: AntiDayton pokret

Post by Ripicipi »

Evo, ako me ista nervira to je ovo... mi u Sarajevu smo inace cijeli rat bili u Njemackoj, nama nisu ginuli ocevi, majke. braca i sestre???
Ovako pisu ljudi koji vjerovatno nikoga u ratu nisu izgubili(na srecu), pa se "pusu" Srebrenicom i njihovom boli...
U Sarajevu je ubijeno preko 11 hiljada ljudi, ali vrijedniji je zivot srebrenicana nego sarajlija izgleda.
L u c i f e r

#367 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r wrote:
Prije svega, ja nikada nikoga u zivotu nisam nazvao ni djikanom ni vlahom, previse sam pristojno odgojen za tako nesto, a cetnici jesu svi oni koji podrzavaju velikosrpsku ideju, unistenje moje domovine ili genocid nad mojim narodom

Ubijenih i poginulih su dva sasvim razlicita pojma

Daj mi zvanican podatak da je 3500 UBIJENIH srba u OKOLINI SREBRENICE I BRATUNCA, i ja cu to odmah prihvatiti
:kafa1:
Ripicipi

#368 Re: AntiDayton pokret

Post by Ripicipi »

L u c i f e r wrote:
L u c i f e r wrote:
Prije svega, ja nikada nikoga u zivotu nisam nazvao ni djikanom ni vlahom, previse sam pristojno odgojen za tako nesto, a cetnici jesu svi oni koji podrzavaju velikosrpsku ideju, unistenje moje domovine ili genocid nad mojim narodom

Daj mi zvanican podatak da je 3500 UBIJENIH srba u OKOLINI SREBRENICE I BRATUNCA, i ja cu to odmah prihvatiti
Hu iz ju?? :D
Hajde dobro je ako ih tako ne zoves, sto je po meni odraz primitivizma, i postala kovanica "patriotizma", pogotovo ako se zna sta je oduvijek djikan bio, barem se znalo ovdje u Sarajevu, ali eto, ovi rodjeni u zadnjih godinu dana su naucili nesto novo na Bosanskom :-)

Cuj daj mi zvanican podatak :D
Ja sam samo rekao da je moguce, ali @arzuhal je postavio valjda tu statistiku, ispade 2.500 hiljade, a ne 3.500, ali da je Dodik rekao 2.500, ti bi napisao 25.000 :D
Uzdravlje
Org

#369 Re: AntiDayton pokret

Post by Org »

uglavnomja wrote:
prvo kultura na nivou :roll:

drugo drzava kao pravni subjekt, i to demokratska drzava, ima svoje demokratski izbrane organe i ima svoj statut i ostale zakone u kojima pise ko vodi zemlji, ko je predstvalja blablabla sve pise sta ko radi u ime zemlje.

i naravno srebrenicani imaju pravo da glasaju (i da budu birani) i da biraju ko ce ih zakonski predstavljati. kad se neka majka kandiduje i dobije fotelju - onda ce se pitati i odlucivati.
Pa dobro, predlozi kako to izvesti na drzavnom nivou. Kako dokazati sumarima da je mlijeko bijelo.

do tada imaju pravo da se oglasavaju u medijima i iznose misljenje i stavove, ali nemaju pravo da odlucuju.

ako ti izjednacavas zakonsko tumacenje vlasti sa " ...popisati na njihovu bol ..." hebat ga, sta da ti kazem ... nadji nekog pravnika da te uputi kako pravo funkcionise i pravna drzava. ili da naucis citati hladne glave.
a pravda je nesto drugo.

inace, slazem se da se proglasi svako ko ne priznaje srebrenicu za personu non gratta. ali zakonskim putem, ne odlukom udruzenja gradjana.
Ok, predlozi kako to izvesti na drzavnom nivou, kako dokazati sumarima da je mlijeko bijelo.
L u c i f e r

#370 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

Ripicipi wrote:
L u c i f e r wrote:
L u c i f e r wrote:

Hu iz ju?? :D
Hajde dobro je ako ih tako ne zoves, sto je po meni odraz primitivizma, pogotovo ako se zna sta je oduvijek djikan bio, barem se znalo ovdje u Sarajevu, ali eto, ovi rodjeni u zadnjih godinu dana su naucili nesto novo na Bosanskom :-)

Cuj daj mi zvanican podatak :D
Ja sam samo rekao da je moguce, ali @arzuhal je postavio valjda tu statistiku, ispade 2.500 hiljade, a ne 3.500, ali da je Dodik rekao 2.500, ti bi napisao 25.000 :D
Uzdravlje
e al nisi ti samo to rekao, da ti osvježim pamćenje, rekao si mi i ovo:
Tebi je zvanicna statistika potvrdjena i u Sarajevu i u Hagu "izjednacavanje i relativizacija"??
Apsolutno si isti mentalni sklop kao oni koji kazu da je u Sarajevu ubijeno 5 hiljada Srba.
Znaci uopste ti (vam) nije bitno je l' realno ili nije, vec samo ono sto ti(vi) zacrtas u glavi.
Kad mi Srbi pocnu govoriti o 5 hiljada ubijenih u Sarajevu, ja im stavim zvanicnu statistiku pod nos ako treba i 1000 puta, dok ces ga ti zvati djikanom, vlahom, cetnikom itd...
To je razlika izmedju tebe i mene...
dakle pričao si iz dupeta, kao što sam i mislio

ako imaš obraza, dođeš mi izvinjenje
Matzan

#371 Re: AntiDayton pokret

Post by Matzan »

Jako je jednostavno zaključiti iz 2-3 ovakve teme ko je ko i za šta se zalaže.
Uglavnom oni isti likovi koji su se polomili objašnjavajući da je po budućnost BiH pogubno to što se 50,11% njenih građana izjasnilo kao Bošnjaci, istima evo sad smeta i što se istorijske činjenice nazivaju pravim imenima.
Org

#372 Re: AntiDayton pokret

Post by Org »

Ripicipi wrote:
Samo vi pametujte pametri[/quote

Evo, ako me ista nervira to je ovo... mi u Sarajevu smo inace cijeli rat bili u Njemackoj, nama nisu ginuli ocevi, majke. braca i sestre???
Ovako pisu ljudi koji vjerovatno nikoga u ratu nisu izgubili(na srecu), pa se "pusu" Srebrenicom i njihovom boli...
U Sarajevu je ubijeno preko 11 hiljada ljudi, ali vrijedniji je zivot srebrenicana nego sarajlija izgleda.
Ti hoces da izjednacis srebrenicku tragediju sa sarajevskom. Boze sacuvaj
I da bio sa u Sarajevu i nije da nisam nikoga izgubio. Samo da sam bio u Srebrenici izgubio bih sve. I glavu vjerovatno.
Ripicipi

#373 Re: AntiDayton pokret

Post by Ripicipi »

L u c i f e r wrote:

Za to da ih nazivas ovako ili onako imas izvinjenje, svakako :thumbup:
Ali sto se tice ostalog, vidim da ti opet nije jasno, ali nije vise ni bitno :)
L u c i f e r

#374 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

Ripicipi wrote:
L u c i f e r wrote:

Za to da ih nazivas ovako ili onako imas izvinjenje, svakako :thumbup:
Ali sto se tice ostalog, vidim da ti opet nije jasno, ali nije vise ni bitno :)
nije tebi jasno, ali evo pojasniću ti vrlo je jednostavno

ubijeni mogu biti samo civili i zarobljenici - to je zločin, gnusno i vrijedno žaljenja

poginuli mogu biti samo borci - legitimno i u skladu sa ženevskim konvencijama

fora je u tome što oni svoje poginule borce, koji su dobili upravo ono šta su iskali, ubacuju u koš sa ubijenim civilima kako bi napumpali cifru vlastitih žrtava i relativizirali vlastiti genocid nad Bošnjacima
Ripicipi

#375 Re: AntiDayton pokret

Post by Ripicipi »

Org wrote: Ti hoces da izjednacis srebrenicku tragediju sa sarajevskom. Boze sacuvaj
I da bio sa u Sarajevu i nije da nisam nikoga izgubio. Samo da sam bio u Srebrenici izgubio bih sve. I glavu vjerovatno.
Ti hoces da kazes da bi meni "Meho" iz Srebrenice trebao biti vazniji od zivota rodjenog oca, isto tako hoces da kazes da trebam vise zaliti "Muniru" nego rodjenu mater koja je isto tako ostala bez muza, samo je "sreca i manja tragedija" jer nije Srebrenica nego Sarajevo... dobro smo prosli...
E toga mi je pun qrac...
U toj nesretnoj Srebrenici su danas tugovale SAMO porodice, a vi sto danas "tugujete", a sutra cete biti na beer festu manite se patetike i aman bolova...
A posebno su "tugovale" one silne bosnjacine koje su napravile vasar od Srebrenice, "tuguju" za parama, sljedece godine ces mozda i auto neko moci tamo kupiti...
Last edited by Ripicipi on 11/07/2016 22:37, edited 9 times in total.
Locked