Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranuWarashii wrote:Pa sad da je bas tako i nije, nego je problem ako je nesto uredjeno da je odma i skuplje a kada je to tako nama je onda da su se digli u nebesa a oni i dalje popunjeni a cijena za nase uslove za dan ko jedna prosjecna plata.spreca wrote: rjec je o tome da ti uskoro nece biti dobro.....ja isto godinam pa cak i jos od prije rata idem u Hr.....ali polako kako to mnogi govore trazim polako varijantu da mijenjam destinaciju......ako me iko otjera sa Jadrana to ce biti sami oni....ali jednom kad odem ja se vise ne vracam tamam da mi svaki dan nude novu djevicu![]()
![]()
......nista ne rade da na planu boljeg odmora.........pa bolan mnoge plaze i apartmani izgledaju isto kao 1980te jedino mozda sto su na novo okreceni
JA ne znam sta je to falilo plazama 80-tih godina? NA koji se nacin neka plaza unaprjedi? Silascima u more? Reljefom koji nije prirodni? Betoniranje?
Apartmani su im u skladu sa cijenom jbjga.
Na kraju krajeva nema ljutnje tu, svako ima svoje razmisljanje, ali to sto ti ne zelis ici ne mora automatski znaciti propadanje sezone.
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- spreca
#351 Re: Gdje na more? - 2016
- spreca
#352 Re: Gdje na more? - 2016
gdje na BracuJanuaryJones wrote:http://www.crnojaje.hr/Deals/Details/10336
Ljetujte na otoku Braču! Guštajte 8 dana na bazi 7 polupansiona za 2 osobe u Villi Aria u čarobnim Postirama na otoku Braču po super povoljnoj cijeni! Kupon vrijedi 27.08.-17.09.'16.!
cca. 860 KM
- JanuaryJones
#353 Re: Gdje na more? - 2016
Piše u ponudi. Postira.spreca wrote:gdje na BracuJanuaryJones wrote:http://www.crnojaje.hr/Deals/Details/10336
Ljetujte na otoku Braču! Guštajte 8 dana na bazi 7 polupansiona za 2 osobe u Villi Aria u čarobnim Postirama na otoku Braču po super povoljnoj cijeni! Kupon vrijedi 27.08.-17.09.'16.!
cca. 860 KM
- kr0 0ss
#354 Re: Gdje na more? - 2016
Ja se isto uskoro spremam na ljetovanje i skupljam lovu. 5 dana mi je sasvim dovoljno
a ne želim ni da pretjerujem.
Ovog puta ćemo odabrati neko mirno mjesto bez pretjerane gužve. Ponuda ima koliko ti srce poželi
Neki baš pozitivno hvale Albaniju. Sad mi drug javlja iz Crne Gore da je prezadovoljan.
Ovog puta ćemo odabrati neko mirno mjesto bez pretjerane gužve. Ponuda ima koliko ti srce poželi
- dulekrele
#355 Re: Gdje na more? - 2016
Pa dobro, svi znamo da bi hrvati najrade da im pare posaljemo u koverti a da ni ne dodemo.spreca wrote:Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranuWarashii wrote:Pa sad da je bas tako i nije, nego je problem ako je nesto uredjeno da je odma i skuplje a kada je to tako nama je onda da su se digli u nebesa a oni i dalje popunjeni a cijena za nase uslove za dan ko jedna prosjecna plata.spreca wrote: rjec je o tome da ti uskoro nece biti dobro.....ja isto godinam pa cak i jos od prije rata idem u Hr.....ali polako kako to mnogi govore trazim polako varijantu da mijenjam destinaciju......ako me iko otjera sa Jadrana to ce biti sami oni....ali jednom kad odem ja se vise ne vracam tamam da mi svaki dan nude novu djevicu![]()
![]()
......nista ne rade da na planu boljeg odmora.........pa bolan mnoge plaze i apartmani izgledaju isto kao 1980te jedino mozda sto su na novo okreceni
JA ne znam sta je to falilo plazama 80-tih godina? NA koji se nacin neka plaza unaprjedi? Silascima u more? Reljefom koji nije prirodni? Betoniranje?
Apartmani su im u skladu sa cijenom jbjga.
Na kraju krajeva nema ljutnje tu, svako ima svoje razmisljanje, ali to sto ti ne zelis ici ne mora automatski znaciti propadanje sezone.
- Warashii
#356 Re: Gdje na more? - 2016
Ne mora, oni postavljaju cijene a ti mozes pristati ili ne.spreca wrote: Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranu
Tako je sa svim ne samo u turizmu, sve dok ima ko da to placa njima je dobro, kada ne bude placanja i iznamljivanja onda ce i oni traziti druga rjesenja.
- spreca
#357 Re: Gdje na more? - 2016
Postira nije lose...to je uredu...mislim nije skupo.....nekad sam odmaro na Bolu a li u zadnje vrijeme ne zbog trajekta i guzve na istomJanuaryJones wrote:Piše u ponudi. Postira.spreca wrote:gdje na BracuJanuaryJones wrote:http://www.crnojaje.hr/Deals/Details/10336
cca. 860 KM
- Warashii
#358 Re: Gdje na more? - 2016
Postira je super, Lovrecina, Prja, sama plaza ispod restorana "Braca" jedino sto ove sobe nisu s pogledom na more ali sa ovom cjenom jbga
.
Nije za mladju raju koja trazi provod Supetar je malo podaleko a Bol na drugom kraju ostrva.
Nije za mladju raju koja trazi provod Supetar je malo podaleko a Bol na drugom kraju ostrva.
- spreca
#359 Re: Gdje na more? - 2016
dulekrele wrote: Pa dobro, svi znamo da bi hrvati najrade da im pare posaljemo u koverti a da ni ne dodemo.
ja sam prije par godina sa jos jednom familijom odmaro na Viru kod jednog cudaka....nikad jos nisam placo unaprijed(osim njemu) ....dosli mi sa dva auta i znaci tesko mozemo pobjeci i to po preporuci ljudi kod kojih uvijek odmaramo ali tad smo zakasnili sa rezervacijom i oni su nam obecali da ce nam naci bolje mjesto nego sto je kod njih i tako je i bilo...ma sve super osim sledeceg....nismo se bili kako treba ni smjestili zove on nas na rakicu
- Warashii
#360 Re: Gdje na more? - 2016
Ma ima svega po Jadranu, ja bi mozda imao drugacije misljenje da trazim gdje da iznajmim, koliko da platim da se zajebavam sa nekim rokovima kad cu uci i izaci.
Prosle godine sam iznajmio manju kucu za jedan i pol dan u Zivogoscu preko booking-a.
Smjestaj extra, imas sve, bukvalno sve od miksera, rerne, perilice sudja, dva wc-a itd.
Navece smo dosli, nigdje nikog, nazovem covjeka kaze kljuc ti je u vratima, kad fakat, poslije on dosao platio mu i jos izdogovarali da za nesto novca ostanemo sutra dan do nekih 18-19 sati kad budete odlazili samo kaze zakljucaj i ostavi kljuc u vratima
.
Prosle godine sam iznajmio manju kucu za jedan i pol dan u Zivogoscu preko booking-a.
Smjestaj extra, imas sve, bukvalno sve od miksera, rerne, perilice sudja, dva wc-a itd.
Navece smo dosli, nigdje nikog, nazovem covjeka kaze kljuc ti je u vratima, kad fakat, poslije on dosao platio mu i jos izdogovarali da za nesto novca ostanemo sutra dan do nekih 18-19 sati kad budete odlazili samo kaze zakljucaj i ostavi kljuc u vratima
- JanuaryJones
#361 Re: Gdje na more? - 2016
Polupansion, ne moraš kuhat, na plažu poneseš užinu, dijete do 3 god. gratis, mislim da je pristojna ponudaspreca wrote:Postira nije lose...to je uredu...mislim nije skupo.....nekad sam odmaro na Bolu a li u zadnje vrijeme ne zbog trajekta i guzve na istomJanuaryJones wrote:Piše u ponudi. Postira.spreca wrote: gdje na Bracu
- Connaisseur Karlin
#362 Re: Gdje na more? - 2016
spreca,meni Jadran nije problem,jer idem na tajna mjesta i odlicne lokacije,ali HR nema dovoljno razvijene privaten plaze hotela, nema lezaljke,nema luksuz koji se trazi. Ja,ne zelim da sjedimi lezim na peskiru na plazi koja je poput mravnjaka.spreca wrote:izgleda i Hr je pala kurcu za usi......jos malo i od turizma nece imati neke koristi......nista nek se fataju motike i lopate kao nekada kad neznajuConnaisseur Karlin wrote:Privatne plaze na Jadranu ?
- Connaisseur Karlin
#363 Re: Gdje na more? - 2016
spreca,eh to tome pisem,cijena i kvalitt moraju biti izjednaceni.dulekrele wrote:Pa dobro, svi znamo da bi hrvati najrade da im pare posaljemo u koverti a da ni ne dodemo.spreca wrote: Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranu
dulekrele,nisu Hrvati negostoljubivi prema osobama iz BiH .
- P308
#364 Re: Gdje na more? - 2016
Ovako nesto? Sveti Stefan

- spreca
#365 Re: Gdje na more? - 2016
nevolim ni ja guzvu.......rijetko gdje na plazi da imas tush......apartmani od Titina vakta i namjestaj itd a cijene bogami rastuConnaisseur Karlin wrote:spreca,meni Jadran nije problem,jer idem na tajna mjesta i odlicne lokacije,ali HR nema dovoljno razvijene privaten plaze hotela, nema lezaljke,nema luksuz koji se trazi. Ja,ne zelim da sjedimi lezim na peskiru na plazi koja je poput mravnjaka.spreca wrote:izgleda i Hr je pala kurcu za usi......jos malo i od turizma nece imati neke koristi......nista nek se fataju motike i lopate kao nekada kad neznajuConnaisseur Karlin wrote:Privatne plaze na Jadranu ?
- Connaisseur Karlin
#366 Re: Gdje na more? - 2016
Plaze u HR se moraju pod hitno urediti!spreca wrote:nevolim ni ja guzvu.......rijetko gdje na plazi da imas tush......apartmani od Titina vakta i namjestaj itd a cijene bogami rastuConnaisseur Karlin wrote:spreca,meni Jadran nije problem,jer idem na tajna mjesta i odlicne lokacije,ali HR nema dovoljno razvijene privaten plaze hotela, nema lezaljke,nema luksuz koji se trazi. Ja,ne zelim da sjedimi lezim na peskiru na plazi koja je poput mravnjaka.spreca wrote: izgleda i Hr je pala kurcu za usi......jos malo i od turizma nece imati neke koristi......nista nek se fataju motike i lopate kao nekada kad neznaju
za apartamane ti vjerujem,puno ih se obnavlja,a vjerovatno nas narod nema osjeca brzine
- Connaisseur Karlin
#367 Re: Gdje na more? - 2016
ako je plaza dio hotela,daP308 wrote:Ovako nesto? Sveti Stefan
inace,ako je javna plaza,ovako samo izgleda na reklamama
- Warashii
#368 Re: Gdje na more? - 2016
Ma jok, ona tako i izgleda, samo koliko li je danConnaisseur Karlin wrote:ako je plaza dio hotela,daP308 wrote:Ovako nesto? Sveti Stefan
![]()
inace,ako je javna plaza,ovako samo izgleda na reklamama
- Connaisseur Karlin
#369 Re: Gdje na more? - 2016
znaci,to je privantna plaza,ne razumijem teWarashii wrote:Ma jok, ona tako i izgleda, samo koliko li je danConnaisseur Karlin wrote:
ako je plaza dio hotela,da![]()
inace,ako je javna plaza,ovako samo izgleda na reklamama.
- Warashii
#370 Re: Gdje na more? - 2016
Koliko ja znam "privatna" je i da se placa.Connaisseur Karlin wrote:znaci,to je privantna plaza,ne razumijem teWarashii wrote:Ma jok, ona tako i izgleda, samo koliko li je danConnaisseur Karlin wrote:
ako je plaza dio hotela,da![]()
inace,ako je javna plaza,ovako samo izgleda na reklamama.
Mada nisam nikada bio u CG, samo sam cuo sta vele za nju.
- Connaisseur Karlin
#371 Re: Gdje na more? - 2016
hvala,e zato tako fino izgledaWarashii wrote:
Koliko ja znam "privatna" je i da se placa.
Mada nisam nikada bio u CG, samo sam cuo sta vele za nju.
- P308
#372 Re: Gdje na more? - 2016
2013. godine je ulaz na tu plazu kostao 50 eura a u to su ti uracunate lezaljke i sunocobrani
i zaista izgleda tako kao na slici.
- HAVANA
#373 Re: Gdje na more? - 2016
Znas kolko mi je interesantna ovakva plaza?Nikolko.A kamoli za 50 eura.Sta cu radit na njoj,ono sminka,lezim,sesiric,koktel...De ba,daj mi kakvog mola,stijene da se tarlahnem...
- P308
#374 Re: Gdje na more? - 2016
A platis valjda cinjenicu da ti niko nece gaziti po peskiru, da ne moras staviti peskir 5 cm od drugih ljudi i ucestvovati u njihovom razgovoru, da ti se djeca nece derati na uho, i da ti za put od peskira do mora ne trebaju nadljudske sposobnosti da izbjegnes sve preprekeHAVANA wrote:Znas kolko mi je interesantna ovakva plaza?Nikolko.A kamoli za 50 eura.Sta cu radit na njoj,ono sminka,lezim,sesiric,koktel...De ba,daj mi kakvog mola,stijene da se tarlahnem...
- Connaisseur Karlin
#375 Re: Gdje na more? - 2016
meni jeste,ja hocu komfort i hladHAVANA wrote:Znas kolko mi je interesantna ovakva plaza?Nikolko.A kamoli za 50 eura.Sta cu radit na njoj,ono sminka,lezim,sesiric,koktel...De ba,daj mi kakvog mola,stijene da se tarlahnem...
a ti se kupaj mejdu stijenama