Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
spreca

#351 Re: Gdje na more? - 2016

Post by spreca »

Warashii wrote:
spreca wrote: rjec je o tome da ti uskoro nece biti dobro.....ja isto godinam pa cak i jos od prije rata idem u Hr.....ali polako kako to mnogi govore trazim polako varijantu da mijenjam destinaciju......ako me iko otjera sa Jadrana to ce biti sami oni....ali jednom kad odem ja se vise ne vracam tamam da mi svaki dan nude novu djevicu :oops: :lol: :lol: ......nista ne rade da na planu boljeg odmora.........pa bolan mnoge plaze i apartmani izgledaju isto kao 1980te jedino mozda sto su na novo okreceni
Pa sad da je bas tako i nije, nego je problem ako je nesto uredjeno da je odma i skuplje a kada je to tako nama je onda da su se digli u nebesa a oni i dalje popunjeni a cijena za nase uslove za dan ko jedna prosjecna plata.
JA ne znam sta je to falilo plazama 80-tih godina? NA koji se nacin neka plaza unaprjedi? Silascima u more? Reljefom koji nije prirodni? Betoniranje?
Apartmani su im u skladu sa cijenom jbjga.
Na kraju krajeva nema ljutnje tu, svako ima svoje razmisljanje, ali to sto ti ne zelis ici ne mora automatski znaciti propadanje sezone ;) .
Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranu
spreca

#352 Re: Gdje na more? - 2016

Post by spreca »

JanuaryJones wrote:http://www.crnojaje.hr/Deals/Details/10336

Ljetujte na otoku Braču! Guštajte 8 dana na bazi 7 polupansiona za 2 osobe u Villi Aria u čarobnim Postirama na otoku Braču po super povoljnoj cijeni! Kupon vrijedi 27.08.-17.09.'16.!

cca. 860 KM
gdje na Bracu
JanuaryJones

#353 Re: Gdje na more? - 2016

Post by JanuaryJones »

spreca wrote:

Ljetujte na otoku Braču! Guštajte 8 dana na bazi 7 polupansiona za 2 osobe u Villi Aria u čarobnim Postirama na otoku Braču po super povoljnoj cijeni! Kupon vrijedi 27.08.-17.09.'16.!

cca. 860 KM
gdje na Bracu
Piše u ponudi. Postira.
kr0 0ss

#354 Re: Gdje na more? - 2016

Post by kr0 0ss »

Ja se isto uskoro spremam na ljetovanje i skupljam lovu. 5 dana mi je sasvim dovoljno :-) a ne želim ni da pretjerujem.
Ovog puta ćemo odabrati neko mirno mjesto bez pretjerane gužve. Ponuda ima koliko ti srce poželi :-) Neki baš pozitivno hvale Albaniju. Sad mi drug javlja iz Crne Gore da je prezadovoljan.
dulekrele

#355 Re: Gdje na more? - 2016

Post by dulekrele »

spreca wrote:
Warashii wrote:
spreca wrote: rjec je o tome da ti uskoro nece biti dobro.....ja isto godinam pa cak i jos od prije rata idem u Hr.....ali polako kako to mnogi govore trazim polako varijantu da mijenjam destinaciju......ako me iko otjera sa Jadrana to ce biti sami oni....ali jednom kad odem ja se vise ne vracam tamam da mi svaki dan nude novu djevicu :oops: :lol: :lol: ......nista ne rade da na planu boljeg odmora.........pa bolan mnoge plaze i apartmani izgledaju isto kao 1980te jedino mozda sto su na novo okreceni
Pa sad da je bas tako i nije, nego je problem ako je nesto uredjeno da je odma i skuplje a kada je to tako nama je onda da su se digli u nebesa a oni i dalje popunjeni a cijena za nase uslove za dan ko jedna prosjecna plata.
JA ne znam sta je to falilo plazama 80-tih godina? NA koji se nacin neka plaza unaprjedi? Silascima u more? Reljefom koji nije prirodni? Betoniranje?
Apartmani su im u skladu sa cijenom jbjga.
Na kraju krajeva nema ljutnje tu, svako ima svoje razmisljanje, ali to sto ti ne zelis ici ne mora automatski znaciti propadanje sezone ;) .
Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranu
Pa dobro, svi znamo da bi hrvati najrade da im pare posaljemo u koverti a da ni ne dodemo.
Warashii

#356 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

spreca wrote: Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranu
Ne mora, oni postavljaju cijene a ti mozes pristati ili ne.
Tako je sa svim ne samo u turizmu, sve dok ima ko da to placa njima je dobro, kada ne bude placanja i iznamljivanja onda ce i oni traziti druga rjesenja.
spreca

#357 Re: Gdje na more? - 2016

Post by spreca »

JanuaryJones wrote:
spreca wrote:

cca. 860 KM
gdje na Bracu
Piše u ponudi. Postira.
Postira nije lose...to je uredu...mislim nije skupo.....nekad sam odmaro na Bolu a li u zadnje vrijeme ne zbog trajekta i guzve na istom
Warashii

#358 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

Postira je super, Lovrecina, Prja, sama plaza ispod restorana "Braca" jedino sto ove sobe nisu s pogledom na more ali sa ovom cjenom jbga :) .
Nije za mladju raju koja trazi provod Supetar je malo podaleko a Bol na drugom kraju ostrva.
spreca

#359 Re: Gdje na more? - 2016

Post by spreca »

dulekrele wrote: Pa dobro, svi znamo da bi hrvati najrade da im pare posaljemo u koverti a da ni ne dodemo.
:lol: nisu svi isti ali ima i gorih od tih sto bi pare po posti :lol:
ja sam prije par godina sa jos jednom familijom odmaro na Viru kod jednog cudaka....nikad jos nisam placo unaprijed(osim njemu) ....dosli mi sa dva auta i znaci tesko mozemo pobjeci i to po preporuci ljudi kod kojih uvijek odmaramo ali tad smo zakasnili sa rezervacijom i oni su nam obecali da ce nam naci bolje mjesto nego sto je kod njih i tako je i bilo...ma sve super osim sledeceg....nismo se bili kako treba ni smjestili zove on nas na rakicu :mrgreen: ..super sve dok nije rekao da moramo platiti unaprijed :lol: :lol: :lol: meni ona rakija polenula :lol: :lol: :lol: .....ja mu fino kazem Ok...koliko ti je ova rakija da ti platim i ja odmah napustam apartman.....kolega me poceo smirivati veli nemoj radi nas kud cemo sad sa malim djetetom itd. a u dogovoru je bilo da za dijete (10godina)isto obezbjedi lezaj jer su sobe dvokrevetne....i frajer je za dijete stavio onaj prozracni dusek za plivanje od 50 kuna :twisted: :lol: :lol: :lol: ....e onad sam ja popizdio .....veli ajd ja cu dati jogi sa svog kreveta i tako je i bilo dijete je spavalo na podu na jogiju a on sebi je uzeo onaj plasticni dusek :lol: :lol: :lol:
Warashii

#360 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

Ma ima svega po Jadranu, ja bi mozda imao drugacije misljenje da trazim gdje da iznajmim, koliko da platim da se zajebavam sa nekim rokovima kad cu uci i izaci.
Prosle godine sam iznajmio manju kucu za jedan i pol dan u Zivogoscu preko booking-a.
Smjestaj extra, imas sve, bukvalno sve od miksera, rerne, perilice sudja, dva wc-a itd.
Navece smo dosli, nigdje nikog, nazovem covjeka kaze kljuc ti je u vratima, kad fakat, poslije on dosao platio mu i jos izdogovarali da za nesto novca ostanemo sutra dan do nekih 18-19 sati kad budete odlazili samo kaze zakljucaj i ostavi kljuc u vratima :) .
JanuaryJones

#361 Re: Gdje na more? - 2016

Post by JanuaryJones »

spreca wrote:
JanuaryJones wrote:
spreca wrote: gdje na Bracu
Piše u ponudi. Postira.
Postira nije lose...to je uredu...mislim nije skupo.....nekad sam odmaro na Bolu a li u zadnje vrijeme ne zbog trajekta i guzve na istom
Polupansion, ne moraš kuhat, na plažu poneseš užinu, dijete do 3 god. gratis, mislim da je pristojna ponuda :)
Connaisseur Karlin

#362 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Connaisseur Karlin »

spreca wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Privatne plaze na Jadranu ?
izgleda i Hr je pala kurcu za usi......jos malo i od turizma nece imati neke koristi......nista nek se fataju motike i lopate kao nekada kad neznaju
spreca,meni Jadran nije problem,jer idem na tajna mjesta i odlicne lokacije,ali HR nema dovoljno razvijene privaten plaze hotela, nema lezaljke,nema luksuz koji se trazi. Ja,ne zelim da sjedimi lezim na peskiru na plazi koja je poput mravnjaka. :)
Connaisseur Karlin

#363 Re: Gdje na more? - 2016

dulekrele wrote:
spreca wrote: Da ti nebih na sve repliciro samo cu ti ovo reci.....povecanje cijena mora pratiti bar donekle i bolje uslove .......znam jer sad za sad jos uvijek odmaram na jadranu
Pa dobro, svi znamo da bi hrvati najrade da im pare posaljemo u koverti a da ni ne dodemo.
spreca,eh to tome pisem,cijena i kvalitt moraju biti izjednaceni. :thumbup:

dulekrele,nisu Hrvati negostoljubivi prema osobama iz BiH . :)
P308

#364 Re: Gdje na more? - 2016

Post by P308 »

Ovako nesto? Sveti Stefan

Image
spreca

#365 Re: Gdje na more? - 2016

Post by spreca »

Connaisseur Karlin wrote:
spreca wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Privatne plaze na Jadranu ?
izgleda i Hr je pala kurcu za usi......jos malo i od turizma nece imati neke koristi......nista nek se fataju motike i lopate kao nekada kad neznaju
spreca,meni Jadran nije problem,jer idem na tajna mjesta i odlicne lokacije,ali HR nema dovoljno razvijene privaten plaze hotela, nema lezaljke,nema luksuz koji se trazi. Ja,ne zelim da sjedimi lezim na peskiru na plazi koja je poput mravnjaka. :)
nevolim ni ja guzvu.......rijetko gdje na plazi da imas tush......apartmani od Titina vakta i namjestaj itd a cijene bogami rastu
Connaisseur Karlin

#366 Re: Gdje na more? - 2016

spreca wrote:
spreca wrote: izgleda i Hr je pala kurcu za usi......jos malo i od turizma nece imati neke koristi......nista nek se fataju motike i lopate kao nekada kad neznaju
nevolim ni ja guzvu.......rijetko gdje na plazi da imas tush......apartmani od Titina vakta i namjestaj itd a cijene bogami rastu
Plaze u HR se moraju pod hitno urediti!
za apartamane ti vjerujem,puno ih se obnavlja,a vjerovatno nas narod nema osjeca brzine :)
Connaisseur Karlin

#367 Re: Gdje na more? - 2016

P308 wrote:Ovako nesto? Sveti Stefan

Image
ako je plaza dio hotela,da :)

inace,ako je javna plaza,ovako samo izgleda na reklamama :D
Warashii

#368 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

P308 wrote:Ovako nesto? Sveti Stefan

Image

Ma jok, ona tako i izgleda, samo koliko li je dan :) .
Connaisseur Karlin

#369 Re: Gdje na more? - 2016

Warashii wrote:

znaci,to je privantna plaza,ne razumijem te
Warashii

#370 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

Warashii wrote:

znaci,to je privantna plaza,ne razumijem te
Koliko ja znam "privatna" je i da se placa.
Mada nisam nikada bio u CG, samo sam cuo sta vele za nju.
Connaisseur Karlin

#371 Re: Gdje na more? - 2016

Warashii wrote:
Koliko ja znam "privatna" je i da se placa.
Mada nisam nikada bio u CG, samo sam cuo sta vele za nju.
hvala,e zato tako fino izgleda :-D
P308

#372 Re: Gdje na more? - 2016

Post by P308 »

2013. godine je ulaz na tu plazu kostao 50 eura a u to su ti uracunate lezaljke i sunocobrani :D i zaista izgleda tako kao na slici.
HAVANA

#373 Re: Gdje na more? - 2016

Post by HAVANA »

Znas kolko mi je interesantna ovakva plaza?Nikolko.A kamoli za 50 eura.Sta cu radit na njoj,ono sminka,lezim,sesiric,koktel...De ba,daj mi kakvog mola,stijene da se tarlahnem...
P308

#374 Re: Gdje na more? - 2016

Post by P308 »

HAVANA wrote:Znas kolko mi je interesantna ovakva plaza?Nikolko.A kamoli za 50 eura.Sta cu radit na njoj,ono sminka,lezim,sesiric,koktel...De ba,daj mi kakvog mola,stijene da se tarlahnem...
A platis valjda cinjenicu da ti niko nece gaziti po peskiru, da ne moras staviti peskir 5 cm od drugih ljudi i ucestvovati u njihovom razgovoru, da ti se djeca nece derati na uho, i da ti za put od peskira do mora ne trebaju nadljudske sposobnosti da izbjegnes sve prepreke :D
Connaisseur Karlin

#375 Re: Gdje na more? - 2016

HAVANA wrote:Znas kolko mi je interesantna ovakva plaza?Nikolko.A kamoli za 50 eura.Sta cu radit na njoj,ono sminka,lezim,sesiric,koktel...De ba,daj mi kakvog mola,stijene da se tarlahnem...
meni jeste,ja hocu komfort i hlad :D

a ti se kupaj mejdu stijenama :lol: :)
Post Reply