Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
LolaLola

#351 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

Dovoditi uopste u pitanje druge, trece i cetvrte zene je mentalitet za sebe. Daleko od mog.
Ja o tome.
A ti ne znam o cemu.

I nikad mi nece biti normalno imati vise od jednog partnera u isto vrijeme, legalno ili sa strane, svejedno. Nije mi normalno.
insomnia78

#352 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

LolaLola wrote:Dovoditi uopste u pitanje druge, trece i cetvrte zene je mentalitet za sebe. Daleko od mog.
Ja o tome.
A ti ne znam o cemu.

I nikad mi nece biti normalno imati vise od jednog partnera u isto vrijeme, legalno ili sa strane, svejedno. Nije mi normalno.
A ne. Ti najmanje o tome
Oduvijek je bilo ljudi, bgm i zena koji su imali ljubavnika ili ljubavnicu kao i razlicitih "sponzorskih" odnosa pa ne vidim sta te to toliko cudi i kako je to povezano sa "saudijskim islamom"
lijepa u dusi

#353 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by lijepa u dusi »

LolaLola wrote:Dovoditi uopste u pitanje druge, trece i cetvrte zene je mentalitet za sebe. Daleko od mog.
Ja o tome.
A ti ne znam o cemu.

Nije ni meni, zato se nisam ni udala za nekoga kome to jeste normalno.
U danasnje vrijeme, kad je najezda muskaraca, ali i zena koji su od islama uzeli razne propise pa ih dodatno "zavrnuli", protumacili na svoj nacin, ne cudi me ni ta pojava. Znam i ja parove gdje muz prijeti zeni, kao u sali, da ce drugu dovesti. Njoj je 18 godina i vec ima dvoje djece, nosi nikab i na fb se zove xx's (njegovo ime) hanuma. Fb joj sluzi da prodaje neke gluposti, nebitno.
Ona se jadna o jadu zabavila, pored svoje bolesti, neimastine, dvoje djece, da mu bude zanimljiva jer on ima apsolutno pravo (oni bar tako misle) da ozeni jos jednu (zapravo 3, ali nejse), jer nisu prije braka definisali i dogovorili ovo pitanje. On od kompletnog islama zna da ima pravo na 4 zene, iako mu je i ova jedna gladna, zna da treba pustit bradu i zavrnut nogavice, a petkom na dzumu.

Da li mi je ovo normalno? Zar je stvarno bitno da li mi je normalno sta neko radi izmedju svoja 4 zida? I dont care.
spreca

#354 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by spreca »

Ja o tome.
A ti ne znam o cemu.

ja sam vala samo jednom imao dvije istovremeno :oops: ....bio malo pod cugom :mrgreen: ......a ono danas jedna sutra druga ili ujutro jedna navece druga e toga ima vala :mrgreen: :lol:
insomnia78

#355 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Danas Selma sutra Elma
spreca

#356 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by spreca »

insomnia78 wrote:
Ja o tome.
A ti ne znam o cemu.

A ne. Ti najmanje o tome
Oduvijek je bilo ljudi, bgm i zena koji su imali ljubavnika ili ljubavnicu kao i razlicitih "sponzorskih" odnosa pa ne vidim sta te to toliko cudi i kako je to povezano sa "saudijskim islamom"
mozda dobila dvicu od kakvog vehabije :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#357 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Connaisseur Karlin »

DaysleepeR wrote:
sinuhe wrote:Vjerovatno suplja prica. Ali Bosnjaci su bili u izolaciji od tog dijela svijeta preko 100 godina pa se veze tek obnavljaju a mnogima je to cudno.
kojeg dijela svijeta? arapskih zemalja? pa jarane haman 50% studenata na medicini u Sarajevu prije rata su bili arapi. raja se družila. ali to nisu bili ovi zakrabuljeni arapi. nego normalna raja, obrazovana. kao što meni kaže arap prošle godine, čovjek iz Bagdada, vjernik, musliman, kaže šta je ovo po sarajevu, nindže, ovo nije slika islama, ovo mene vrijeđa ko muslimana, islam nije ovo
Ja sma imala komsije ,gdje su se Bosanka i Arap upoznali na faksu sredinom '70tih godina,brak ,djeca,sve super,a kad su ,kao izbjelgice ,poslije rata dosli u SAD,tad su vise poceli pretjerivati sa religijom i pritiskom na djecu! Rat i poslijeratna politika najvise uticu negativno na postene vjernike.

U Njemackoj,moji prijatleji upoznali nekoliko Arapa,ama ljudi nemaju nista zajednicko sa Bosanskim muslimanima.

Ne razumijem,zasto smeta jednom Arapu pokrivena zena,a nije komentarisao o pravima zena na obrazovanje i polozaj zena u njegovom Iraku. Koliko je zena iz Iraka studrialo u Sarajevu? :oops:
Connaisseur Karlin

#358 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

insomnia78 wrote:
Ja o tome.
A ti ne znam o cemu.

A ne. Ti najmanje o tome
tako je insomnia,plus poligamija se prakticira i medju pripadnicim drugh religija i sektu,dolsovno i trenutno ,u 21 vijeku :thumbup:
jao_situacije

#359 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by jao_situacije »

Connaisseur Karlin wrote:
DaysleepeR wrote:
sinuhe wrote:Vjerovatno suplja prica. Ali Bosnjaci su bili u izolaciji od tog dijela svijeta preko 100 godina pa se veze tek obnavljaju a mnogima je to cudno.
kojeg dijela svijeta? arapskih zemalja? pa jarane haman 50% studenata na medicini u Sarajevu prije rata su bili arapi. raja se družila. ali to nisu bili ovi zakrabuljeni arapi. nego normalna raja, obrazovana. kao što meni kaže arap prošle godine, čovjek iz Bagdada, vjernik, musliman, kaže šta je ovo po sarajevu, nindže, ovo nije slika islama, ovo mene vrijeđa ko muslimana, islam nije ovo
Ja sma imala komsije ,gdje su se Bosanka i Arap upoznali na faksu sredinom '70tih godina,brak ,djeca,sve super,a kad su ,kao izbjelgice ,poslije rata dosli u SAD,tad su vise poceli pretjerivati sa religijom i pritiskom na djecu! Rat i poslijeratna politika najvise uticu negativno na postene vjernike.

U Njemackoj,moji prijatleji upoznali nekoliko Arapa,ama ljudi nemaju nista zajednicko sa Bosanskim muslimanima.

Ne razumijem,zasto smeta jednom Arapu pokrivena zena,a nije komentarisao o pravima zena na obrazovanje i polozaj zena u njegovom Iraku. Koliko je zena iz Iraka studrialo u Sarajevu? :oops:
pošalji dopis unsa, možda ti odgovore
forumaši sigurno nemaju odgovor
LolaLola

#360 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

DaysleepeR wrote:

:oops:

Da, naravno da nemaju veze sa BiH muslimanima, zato i kazem pro saudija islam. Naravno ostali su jedva docekali da mi se ismiju, jer se prave englezi. Do rata poligamija nije bila ni na mapi, a dolaskom Arapa tokom rata, a i poslije, je uticalo na svasta nesto.
Ali bitno se meni ismijati. :sad:
spreca

#361 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by spreca »

LolaLola wrote:

Da, naravno da nemaju veze sa BiH muslimanima, zato i kazem pro saudija islam. Naravno ostali su jedva docekali da mi se ismiju, jer se prave englezi. Do rata poligamija nije bila ni na mapi, a dolaskom Arapa tokom rata, a i poslije, je uticalo na svasta nesto.
Ali bitno se meni ismijati. :sad:
Opet pretjerujes......koliko to njih u BiH ima dvije tri ili cetiri zene....navedi ime i prezime......kakva poligamija .....kurvaluk postoji od nastanka ljudi na planeti...mozda ga ima i na marsu :lol:
Connaisseur Karlin

#362 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

spreca wrote:Alaj volim kad godina izda
triput vise pojeftini pizda

Sta je pjesnik htio reci :mrgreen: .........u svakoj zemlji u kojoj umire ekonomija cvjeta prostitucija i kriminal......ove sto se udaju za lovu za arape nisu izuzetak......koliko djevojaka i zena od 18 pa nadalje a neke cak i mladje legnu u krevet i lijezu sa nekim ko ima love i ko ce im mozda kupiti neku stvarcicu...neki odjevni predmet ili mozda novi mob. ili neki jeftini parfumcic ili jednostavno odvesti u restoran...one to nerade iz ljubavi.....jednostavno i one hoce imati te stvari koje si nemogu same obezbjediti.......zivot je takav i netrebamo previse uplitati se u tudji zivot i osudjivati nekoga zato sto mi to neradimo...a mi to neradimo jer ocito mozemo sebe obezbjediti svim potrebnim i onda nam je cudno zasto to neko radi......nuzda zakon mijenja
Da,ali doticnu prostituciju forsiraju muskarci ,ne zene!

U siromasnim zemlljama,nisma prmjetila da ozene sina za stariju bogatu zenu,ali je uvjek zalostan primjer udaje djevojaka za nekog bogatog starkelju,kojem ne smeta ni unistiti mlad zivot,je najcesce,u takvim ,brakovima se prkaticira nasilje. :roll:
LolaLola

#363 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

insomnia78 wrote:Pa da, rekoh ja. Borila se braca protiv al qaife. Steta sto ste izgubili, mogli ste sprijeciti sve ovo

Ko to mi??? :?
insomnia78

#364 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Znas ti dobro ko
LolaLola

#365 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

Ne znam. Ne pada mi na pamet ko smo to mi. :? Pogotovo jer se ne poznajemo.
spreca

#366 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by spreca »

spreca wrote:Alaj volim kad godina izda
triput vise pojeftini pizda

Sta je pjesnik htio reci :mrgreen: .........u svakoj zemlji u kojoj umire ekonomija cvjeta prostitucija i kriminal......ove sto se udaju za lovu za arape nisu izuzetak......koliko djevojaka i zena od 18 pa nadalje a neke cak i mladje legnu u krevet i lijezu sa nekim ko ima love i ko ce im mozda kupiti neku stvarcicu...neki odjevni predmet ili mozda novi mob. ili neki jeftini parfumcic ili jednostavno odvesti u restoran...one to nerade iz ljubavi.....jednostavno i one hoce imati te stvari koje si nemogu same obezbjediti.......zivot je takav i netrebamo previse uplitati se u tudji zivot i osudjivati nekoga zato sto mi to neradimo...a mi to neradimo jer ocito mozemo sebe obezbjediti svim potrebnim i onda nam je cudno zasto to neko radi......nuzda zakon mijenja

U siromasnim zemlljama,nisma prmjetila da ozene sina za stariju bogatu zenu,ali je uvjek zalostan primjer udaje djevojaka za nekog bogatog starkelju,kojem ne smeta ni unistiti mlad zivot,je najcesce,u takvim ,brakovima se prkaticira nasilje. :roll:
taj starkelja nikoga nije na silu ozenio......a to sto je da izvines pizda zinula na njegovu lovu to nikome nista....nisi ti ovo bas realno iznijela......isto tako imas starijih bogatih zena koje su safatale mlade zdrebce ali to vam ne smeta :mrgreen: ........mani lafine...nego hoces ti meni biti treca ili neces :lol: :lol: :lol: :lol:
united bosnae

#367 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by united bosnae »

spreca wrote: Opet pretjerujes......koliko to njih u BiH ima dvije tri ili cetiri zene....navedi ime i prezime......kakva poligamija .....kurvaluk postoji od nastanka ljudi na planeti...mozda ga ima i na marsu :lol:
Husein Bilal Bosnic
http://depoBRISIOVO.ba/clanak/118255/pr ... -oro-djece
spreca

#368 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by spreca »

united bosnae wrote:
spreca wrote: Opet pretjerujes......koliko to njih u BiH ima dvije tri ili cetiri zene....navedi ime i prezime......kakva poligamija .....kurvaluk postoji od nastanka ljudi na planeti...mozda ga ima i na marsu :lol:
Husein Bilal Bosnic
[url]http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/118255/prica-o-vodi-bosanskih-vehabija-njegove-cetiri-zene-i-16-oro-djece[/url]
e jesi naso covjeka :lol: :lol: a i nije on arap mrki....koliko takvih ima u bih?....a koliko ima onih koji imaju u svakom mjestu po kuravu....jebe vas sto je arap......neopravdavam.......ali kad vidim kolika se je buna digla bezveze , reagujem samo na lazi i preuvelicavanje...jer zaboga stace nama ostati kolko su navalili ko da je dzabe :lol: :lol:
insomnia78

#369 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Husein je van konkurencije
insomnia78

#370 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

spreca wrote:
insomnia78 wrote:
Ja o tome.
A ti ne znam o cemu.

A ne. Ti najmanje o tome
mozda dobila dvicu od kakvog vehabije :lol: :lol: :lol:
Konkurisala al nije primljena
spreca

#371 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Husein je van konkurencije
jebac i po :lol:
insomnia78

#372 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

spreca wrote:
united bosnae wrote:
Husein Bilal Bosnic
[url]http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/118255/prica-o-vodi-bosanskih-vehabija-njegove-cetiri-zene-i-16-oro-djece[/url]
e jesi naso covjeka :lol: :lol: a i nije on arap mrki....koliko takvih ima u bih?....a koliko ima onih koji imaju u svakom mjestu po kuravu....jebe vas sto je arap......neopravdavam.......ali kad vidim kolika se je buna digla bezveze , reagujem samo na lazi i preuvelicavanje...jer zaboga stace nama ostati kolko su navalili ko da je dzabe :lol: :lol:
Ma to, upravo to
insomnia78

#373 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Ja se vsla ne bih bunio da budem npr Shakirin drugi muz. Ili treci muz od Beyonce. Ne mora me ni izdrzavati
B, ako citas ovo... 'na
mirzaaa33

#374 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by mirzaaa33 »

Znam za par porodica što žive u ovakvoj zajednici, jedan muškarac i više žena ali nisam znao da je nelegalno :? Mislio sam da su oni to nekako regulisali među sobom i sa državom.
Connaisseur Karlin

#375 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

spreca wrote:

taj starkelja nikoga nije na silu ozenio......a to sto je da izvines pizda zinula na njegovu lovu to nikome nista....nisi ti ovo bas realno iznijela......isto tako imas starijih bogatih zena koje su safatale mlade zdrebce ali to vam ne smeta :mrgreen: ........mani lafine...nego hoces ti meni biti treca ili neces :lol: :lol: :lol: :lol:
spreca,sirom svijeta,u siromasnim zemljama,jos uvijek su brakovi evkivalent za prodaju vlastitog djeteta u brak! Uvijek su tinejdzerke,a ne tinejdzeri Zasto? Ocevi u takvim porodicama odlucju da dadnu svoju kcerku nekom starkelji! To mi smeta,je rnije humano! Takvi brakovi jesu na silu,isto ako sto su bili unapred arnaziranni brakovi na Kosovu cak do kraja 80tih godina!

Ako cemo biti realni,vlasik Playboy-a koji danas ima 90 godina je postao slavan sa svim mogucim kombinaccijama prostitucije!

Naravno da ima primjera gdje starije zene imaju jako mlade ljubavnike,ali ne djecake od 14 ili 15 godina!
Post Reply