Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post Reply
cyprus

#351 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

LBVIEW wrote:
cyprus wrote:Da, šta ti nije jasno? Jel treba da ti rastumačim neke pojmove, ili kakav kratki kurs iz lingvistike, logike, semantike? Samo reci :)
Ti meni nesto rastumaciti? :lol:
A kome je logika jaca strana da se vidjeti iz podvucenog gore.To ti je kad se neko precijeni i krene "pametovati", a pobije sam sebe u istoj recenici.
Nego,ja da sam na tvom mjestu,trazio bi nazad novac od vecernje skole gdje si ucio ove kurseve sto meni preporucujes. :izet:
Moja ponuda još stoji :)
Hafis

#352 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Hafis »

insomnia78 wrote:Tacno mi oci zasuzise na tu epopeju burazere
A jebat ga...tako je bilo. Pored brojne literature, u vlasništvu imam jednu doista vrijednu staru francusku dokumentarnu zbirku iz 1927. dosta činjenica o kojima se malo zna....baš epopeja.

Nego da se vratim temi:

engleski i američki bombarderi su u nepotrebnom dvodnevnom bombardiranju nezaštićenog Dresdena ubili oko 135 000 ljudi...mahom civila i doslovce sravnili čitav grad sa zemljom. I to onakav grad. Čak su i isprobavali neka novija dostignuća u tipovima zapaljivih bombi.

E sad zamislimo da su u Dresdenu kod obnove na onim tisućama kapitalnih povijesnih objekata postavljali ploče s izrazima engleski ili američki zločinci. A i sad im nije kasno...Takvi zločini ne zastarjevaju.
Last edited by Hafis on 31/05/2016 19:58, edited 2 times in total.
Hafis

#353 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Hafis »

agent_zero wrote:Hafise, ne seri, da ti ovako banalno kažem. Fataj se Dodikoglua kad si već toliki njegov fan, a okani se nas i seruckanja šta bi trebalo pisati.

Otiđi u Vukovar i pitaj šta piše tamo na tablama i da li bi se se skine prefiks onih koji su učinili zločine.

Nije ovo tema za tebe, suviše si plitak i površan. A ispod tepiha provociraš i stavljaš sol na ranu. Prošetaj dalje.
Kakve veze imaju Dodik i Vukovar s prekrivanjem ploče na vijećnici?
Ako nemaš šta pametno reći kao kontraargument, ne znam što se javljaš.
Hajmo slijedeći.
insomnia78

#354 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by insomnia78 »

Hafis wrote:
A jebat ga...tako je bilo. Pored brojne literature, u vlasništvu imam jednu doista vrijednu staru francusku dokumentarnu zbirku iz 1927. dosta činjenica o kojima se malo zna....baš epopeja.

Nego da se vratim temi:

engleski i američki bombarderi su u nepotrebnom dvodnevnom bombardiranju nezaštićenog Dresdena ubili oko 135 000 ljudi...mahom civila i doslovce sravnili čitav grad sa zemljom. I to onakav grad. Čak su i isprobavali neka novija dostignuća u tipovima zapaljivih bombi.

E sad zamislimo da su u Dresdenu na onim tisućama kapitalnih povijesnih objekata postavljali ploče s izrazima engleski ili američki zločinci.
Ja ti poredjenja
A saveznicki bombarderi su iz kog' ono bijese razloga uopste bombardovali Dresden?
Hafis

#355 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Hafis »

insomnia78 wrote:
Hafis wrote:

Nego da se vratim temi:

E sad zamislimo da su u Dresdenu na onim tisućama kapitalnih povijesnih objekata postavljali ploče s izrazima engleski ili američki zločinci.
Ja ti poredjenja
A saveznicki bombarderi su iz kog' ono bijese razloga uopste bombardovali Dresden?
Hoćeš reći da nije počinjen zločin...da su imali opravdanje ?
KB9

#356 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by KB9 »

napali nas nebeski cetnici da nas oslobode od nas samih :thumbup:
Hafis

#357 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Hafis »

Nego, jedno pitanje ovim što žive u Sarajevu.
ima li još koja ploča postavljena na nekoj zvaničnoj instituciji da je na njoj istaknuta etnička odrednica počinitelja zločina ili je ta na vijećnici jedina u gradu?
(U nas fakat stvarno nema)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#358 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote: A sad odjebi u skokovima.

Picko.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Alfons Kauders

2 sedmice

:brusli:
Bodkin

#359 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

Da treba tabla, treba.
Da treba i narod na njoj? Sta cemo staviti na kazane ili u ahmice?
escobar__

#360 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by escobar__ »

Bodkin wrote:Da treba tabla, treba.
Da treba i narod na njoj?
Treba. Posebno onaj koji iznova bira fašiste na vlast i čiji komplet vjerski i politički establišment aktivno radi na brisanju nepodobnih s ovih prostora. Podebljat i podcrtat, da se zna.
Bodkin

#361 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

escobar__ wrote:
Treba. Posebno onaj koji iznova bira fašiste na vlast i čiji komplet vjerski i politički establišment aktivno radi na brisanju nepodobnih s ovih prostora. Podebljat i podcrtat, da se zna.
Sta cemo staviti u ahmice i kod kazana?
statixx

#363 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by statixx »

Hafis wrote:engleski i američki bombarderi su u nepotrebnom dvodnevnom bombardiranju nezaštićenog Dresdena ubili oko 135 000 ljudi...mahom civila i doslovce sravnili čitav grad sa zemljom. I to onakav grad. Čak su i isprobavali neka novija dostignuća u tipovima zapaljivih bombi.
Tanko je to moj hafise, moze to puno bolje:

"Uostalom, ako su Rusi i Nemci mogli da imaju logore, zašto ih ne bi imali i Srbi."

Radoslav Brdjanin
statixx

#364 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by statixx »

Bodkin wrote:
escobar__ wrote:
Pa eto neko vec rece odmetnici, a velika je razlika izmedju pripadnika i odmetnika.

U kontekstu postizanja pravde i pomirenja, najproduktivnije bi bilo kada bi svako pricao o "svojim" zlocincima i crvenio se zbog istih, ali ne vidim zasto bi politicari iz RS-a pristali na to. Meni ne znaci mnogo kada bosnjacke, i sve ostale, elite odu u Srebrenicu i politiziraju dogadjaj radi prikupljanja jeftinih politickih poena.
Bodkin

#365 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

statixx wrote:
Bodkin wrote:
Pa eto neko vec rece odmetnici, a velika je razlika izmedju pripadnika i odmetnika.

U kontekstu postizanja pravde i pomirenja, najproduktivnije bi bilo kada bi svako pricao o "svojim" zlocincima i crvenio se zbog istih, ali ne vidim zasto bi politicari iz RS-a pristali na to. Meni ne znaci mnogo kada bosnjacke, i sve ostale, elite odu u Srebrenicu i politiziraju dogadjaj radi prikupljanja jeftinih politickih poena.
Zrtve bosnjackih odmetnika?
Naravno da bi to bilo najbolje ali kad su ishodom rata svi nezadovoljni, ostave da svako kod sebe stavlja sta hoce
statixx

#366 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by statixx »

Pa rekoh da akcenat treba biti na politickoj ideologiji i institucijama koje su relizovale istu, odnosno na genezi zlocina.

Ako smatras da je bosnjacka ideologija u ratu podrazumijevala istrebljenje Srba i rusenje svih kulturnih i vjerskih objekata, onda neka stoji pridjev koji opisuje istu. To su vec lingvisticke dileme, nek se bave oni koji su placeni za to. :D
duh_sa_sjekirom

#367 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by duh_sa_sjekirom »

Zanimljivo je pročitati kako pripadnici Dodikove kamenjarske sekte imaju egzaktne podatke o procentuslnom udjelu muslmana u ustašama....Nedavno sam pročitao studiju novoosnovanog Instituta za istraživanje ustaških zločina sa sjedištem u Čitluku, u kojoj se navodi da Ante Pavelić nije bio nikakav Hrvat rođen u Bradini već izvjesni Ahmo Palavrić, musliman iz Kalesije...
Connaisseur Karlin

#368 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Connaisseur Karlin »

Bodkin wrote:
statixx wrote:
Bodkin wrote:

Zrtve bosnjackih odmetnika?
Naravno da bi to bilo najbolje ali kad su ishodom rata svi nezadovoljni, ostave da svako kod sebe stavlja sta hoce

A sta je pisalo na plocama tokom SFRJ iz Drugog Sv. rata?

Image

Njemackog okupatora,iako je par redova iznad spomenuta borba protiv fasista i nacista. :) Nikome od nas nije palo na pamet da su svi Njemci tokom citanja ploce bili faisti i nacisti. :-D

Ova i slicne teme su dokaz da drzava ne funkcionise i niko od politicara ne postuje Ustav!
Bodkin

#369 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

Te dvije stvari se ne mogu porediti
Bodkin

#370 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

statixx wrote:Pa rekoh da akcenat treba biti na politickoj ideologiji i institucijama koje su relizovale istu, odnosno na genezi zlocina.

Ako smatras da je bosnjacka ideologija u ratu podrazumijevala istrebljenje Srba i rusenje svih kulturnih i vjerskih objekata, onda neka stoji pridjev koji opisuje istu. To su vec lingvisticke dileme, nek se bave oni koji su placeni za to. :D
Dobro, da sumiram.
Srpski zlocinci. Hrvatski zlocinci. Ali bosnjacki su pojedinci :D zrtve bosnjackih pojedinaca. Nebitno, necemo se sloziti ali bar mozemo pricai o tome
Connaisseur Karlin

#371 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Bodkin wrote:Te dvije stvari se ne mogu porediti
Zasto ?
Njemacki okupator ( fasiti ,nacisti) Drugi Svjetksi Rat
Srpski Zlocinici ( agresori,nacionalisti) = Rat u BiH i u HR

Zasto postoji tolika osjeltjivost na postojecu terminologiju?
Patriotska_Liga

#372 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Patriotska_Liga »

Ne treba da stoji bošnjački ni u kom slučaju.
statixx

#373 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by statixx »

Bodkin wrote:Nebitno, necemo se sloziti ali bar mozemo pricai o tome
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#374 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Ploca u selu Ahmicima,Vitez, i Donjoj Veceriskoj:

Image

Postrojbe hrvtaskog Vijeca Odbrane , tj,masakr Bosnjackih civila se desio tokom duzeg vrmeneskog sukoba HVO i Armije BiH !
Bodkin

#375 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

Connaisseur Karlin wrote:
Zasto ?
Njemacki okupator ( fasiti ,nacisti) Drugi Svjetksi Rat
Srpski Zlocinici ( agresori,nacionalisti) = Rat u BiH i u HR

Zasto postoji tolika osjeltjivost na postojecu terminologiju?
Iz sto razloga, a jedan od njih je sto jovo iz trebinja ne moze biti okupator u trebinju :D
Post Reply