Austrija
- pirmin
#351 Re: Austrija
Kad su ga pitali koliko je visok Milorad Dodik...

- bosan
#352 Re: Austrija
Comandini wrote:Ovaj post-apokalipticni ton ovih kvazi-desnicara je nesto nevjerojatno. Na ovoj temi ljudi pisu o nekakvim crncima koji pisaju po pijaci u centru Beca (ignorirajuci da je centar Beca jedan od najsredjenijih centara grada uopce, osim mozda Züricha - ili ovi nasi misle da je Christkindlmarkt nekakva pijaca) pa do nekakvih dugih cijevi svuda po Becu.
Svakako ce sad partije centra morati nekako da reagiraju - ove statistike koje govore o procentu niskoobrazovanih koji glasaju za FPÖ ne znaci da su to nuzno glupi ljudi - nego da ljevica dobrim dijelom podbacuje u uticanju na kapitalisticke tokove.
S druge strane, FPÖ-ovci i njihova stranka jesu zaista ultra-desnicari i kvazi-neo-nacisti, tko je imao prilike biti blizu njihova omladinskoga krila ili slusati sta pricaju na skupovima koji nisu toliko medijski praceni zna o kome se radi.
Ti sad kao pametan ? Sta ovi nasi misle ? Christkindlmarkt u Aprilu ?
- bosan
#353 Re: Austrija
Imal gdje Dodika ?
Nek dodje utjesit jarana

- animals
#354 Re: Austrija
Ni za koga, ja jos u zivotu nisam glasao,NeenaSa wrote:Ajme ti menianimals wrote:Prvo pogledaj svoje Sarajevo, i za koga Sarajlije glasaju, paNeenaSa wrote: ........................
Odlichna analiza.
Haider (osnivach desnichara) je svojevremeno uposlio na svom imanju u Korushkoj, nashe izbjeglice i to na crno.
Saznalo se tek kad je poginuo. Handke je njegov haver kao i onog gada sa Gorice.
Ma, kad vidim tko sve ima pravo glasa,povracham.
pocni povracati..sve neka fina raja, pise ovdje izgleda..![]()
![]()
i svi moguci smajliji.
![]()
Naravno da pishem kad su izbori u mom Sarajevu.I tu dobijem negativnih odgovora poshto sam
-na dijasporka.
Al', vragu brige.
Ipak je tema: Austrija.![]()
Usput, za koga si glasao?
niti cu ikada..
i ovaj VDB, ima 72 god i hoce da bude presjednik..
sad cemu drzava morati jos platiti drzavni pogreb, kao i Klestilu
- BHCluster
#355 Re: Austrija
Svaka cast na hrabrosti da pogledas istinu u oci, da sam ja napisao rekli bi da mrzim nekoga.animals wrote: nema nacista..nacisti su u BIH...
okrenite se malo oko sebe vidjecete ih svuda..

1992.

2010.

2015.
Tradicija se nastavlja...
-
Nadzorna_ploca
#356 Re: Austrija
Ovo ako su nacisti pravi se okreću u kaburovima.
Kako ruznu facu ima ovaj Hofer, svinjska.
Kako ruznu facu ima ovaj Hofer, svinjska.
- Comandini
#357 Re: Austrija
Naravno da sam pametanbosan wrote:Comandini wrote:Ovaj post-apokalipticni ton ovih kvazi-desnicara je nesto nevjerojatno. Na ovoj temi ljudi pisu o nekakvim crncima koji pisaju po pijaci u centru Beca (ignorirajuci da je centar Beca jedan od najsredjenijih centara grada uopce, osim mozda Züricha - ili ovi nasi misle da je Christkindlmarkt nekakva pijaca) pa do nekakvih dugih cijevi svuda po Becu.
Svakako ce sad partije centra morati nekako da reagiraju - ove statistike koje govore o procentu niskoobrazovanih koji glasaju za FPÖ ne znaci da su to nuzno glupi ljudi - nego da ljevica dobrim dijelom podbacuje u uticanju na kapitalisticke tokove.
S druge strane, FPÖ-ovci i njihova stranka jesu zaista ultra-desnicari i kvazi-neo-nacisti, tko je imao prilike biti blizu njihova omladinskoga krila ili slusati sta pricaju na skupovima koji nisu toliko medijski praceni zna o kome se radi.
Ti sad kao pametan ? Sta ovi nasi misle ? Christkindlmarkt u Aprilu ?
-
levana
#358 Re: Austrija
Od svih argumenata preostade da prizivaš smrt predsjednikuanimals wrote:
Ni za koga, ja jos u zivotu nisam glasao,
niti cu ikada..
- animals
#359 Re: Austrija
O Boze, kakvi se zakljucci vadelevana wrote:Od svih argumenata preostade da prizivaš smrt predsjednikuanimals wrote:
Ni za koga, ja jos u zivotu nisam glasao,
niti cu ikada..
kako ste mi slatki
- House
#360 Re: Austrija
labud,animals,srbija,neonacisti i šumska na aparatima
- Danguba
#361 Re: Austrija
House wrote:labud,animals,srbija,neonacisti i šumska na aparatima
nisu oni krivi...a nisu se ni pitali, inace...
- animals
#362 Re: Austrija
A da ti samo meni nesto uradis...House wrote:labud,animals,srbija,neonacisti i šumska na aparatima
znas na sta mislim,,,
drz se Erdogana i demokratije,to ti je mjera..
- bosan
#363 Re: Austrija
Ocito se nismo razumjeli . Nikakva rasisticka postavljanja nije bilo smoje strane . U ocima jednog simpatizera FPÖ-a i ja i Arap , Kurd , Mongol ,Cecenac smo u istom kosu . Zato kao stranac i kao neko ko je bio zrtva u vlastitoj zemlji ,ne mogu nikad nikog mrziti na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti.Samo sam htio reci da me ne cudi ovakav preokret u Austrijskom drustvu. Jer mrznja je u ljudima urodjena , dovoljno je doci na ovaj forum pa da se uvjeris.A sto se tice Beca , pa nisi valjda bukvalno shvatio da nisam vidio ni jednog AustrijancaComandini wrote:Naravno da sam pametanbosan wrote:Comandini wrote:Ovaj post-apokalipticni ton ovih kvazi-desnicara je nesto nevjerojatno. Na ovoj temi ljudi pisu o nekakvim crncima koji pisaju po pijaci u centru Beca (ignorirajuci da je centar Beca jedan od najsredjenijih centara grada uopce, osim mozda Züricha - ili ovi nasi misle da je Christkindlmarkt nekakva pijaca) pa do nekakvih dugih cijevi svuda po Becu.
Ti sad kao pametan ? Sta ovi nasi misle ? Christkindlmarkt u Aprilu ?Imas pravo, moguce da je bio Ostermarkt ili nesto za Kirtag. Gdje si ti boga ti, vidio pijacu u prvom Bezirku, i to pijacu gdje nekakvi crnci pisaju pored ? Takvo nesto se vjerojatno dogadja, ali negdje drugdje. Tvoje predstavljanje svega toga je apokalipticno - nisi vidio Austrijanca u Becu, sve crnci ? Mislim, takva rasisticka postavljanja stvari su mi smijesna, pogotovo kad ih cujem od nasih Bosanaca.
- Prpa.ba
#364 Re: Austrija
Jos jedan od benchmarka za buduca kretanja. Klasicni politicari se sabijaju na centar, a sa ljevice i desnice dolaze moderne varijante starih poznanika iz sredine proslog stoljeca, sada sa smekom nacionalistickog suverenizma protiv korporativnog globalizma. 
- Sancho Panza
#365 Re: Austrija
Ne razumijem se bas najbolje u sistem (koji ti ocito smatras pogresnim), pa ti ne mogu reci zasto ne vracaju dug koji imaju. Mogu ti samo ponoviti da je jedna od najbogatijih drzava, pa cak i u svijetu, a u pogledu na GDP: http://reports.weforum.org/global-compe ... conomy=AUTHardcoreMX wrote: Ciji je to problem nebi znao,nego sam samo postavio pitanje,...naravno,lako je biti bogat tudjim parama,tj..kreditom,nego posto vidimo da nemaju svoje love,po kojem to sistemu vrijednosti je Austrija po tebi "bogata" zemlja?
GDP:
Gross domestic product (GDP) is a monetary measure of the value of all final goods and services produced in a period (quarterly or yearly). Nominal GDP estimates are commonly used to determine the economic performance of a whole country or region, and to make international comparisons.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gross_domestic_product
-
VCorp
#366 Re: Austrija
Ne ide Srbima ove sezone, igramo ko Lester picke !House wrote:labud,animals,srbija,neonacisti i šumska na aparatima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#367 Re: Austrija
nisi ti nesto dobar sestre miHouse wrote:labud,animals,srbija,neonacisti i šumska na aparatima
pa fino sam naveo da ce kad se prebroje glasovi iz poste
tojest progresivni pobijedit ljevicar
fakat si truba
- Danguba
#368 Re: Austrija
sta je ovo? pravo sam zabrinut posjetom na temi.

- HardcoreMX
#369 Re: Austrija
?!U kakav se ti sistem nerazumijes najbolje,pogotovo taj koji ja „ocito smatram pogresnim“?!sta ti pricas uopce?Pitam konkretno po kojoj osnovi,kriteriju,sistemu vrednovanja ili kako hoces,izuzev po tvom licnom rezonu,.. je Austrija jedna od najbogatijih zemalja?Sta je to sto tu zemlju cini jednu od najbogatijih?.Gdje u ovim linkovima stoji da je to tako?Sancho Panza wrote: Ne razumijem se bas najbolje u sistem (koji ti ocito smatras pogresnim), pa ti ne mogu reci zasto ne vracaju dug koji imaju. Mogu ti samo ponoviti da je jedna od najbogatijih drzava, pa cak i u svijetu, a u pogledu na GDP: http://reports.weforum.org/global-compe ... conomy=AUT
GDP:
Gross domestic product (GDP) is a monetary measure of the value of all final goods and services produced in a period (quarterly or yearly). Nominal GDP estimates are commonly used to determine the economic performance of a whole country or region, and to make international comparisons.
Gdje je to bogatstvo ako uzmemo da po oficijelnim navodima drzava ima dug od 300 mlrd!?
- seln
#370 Re: Austrija
Zaduzenost se mjeri u odnosu na BIP i sposobnost servisiranja dugova, tj. bonitet.HardcoreMX wrote:?!U kakav se ti sistem nerazumijes najbolje,pogotovo taj koji ja „ocito smatram pogresnim“?!sta ti pricas uopce?Pitam konkretno po kojoj osnovi,kriteriju,sistemu vrednovanja ili kako hoces,izuzev po tvom licnom rezonu,.. je Austrija jedna od najbogatijih zemalja?Sta je to sto tu zemlju cini jednu od najbogatijih?.Gdje u ovim linkovima stoji da je to tako?Sancho Panza wrote: Ne razumijem se bas najbolje u sistem (koji ti ocito smatras pogresnim), pa ti ne mogu reci zasto ne vracaju dug koji imaju. Mogu ti samo ponoviti da je jedna od najbogatijih drzava, pa cak i u svijetu, a u pogledu na GDP: http://reports.weforum.org/global-compe ... conomy=AUT
GDP:
Gdje je to bogatstvo ako uzmemo da po oficijelnim navodima drzava ima dug od 300 mlrd!?
Austrija ima zaduzenost od ca. 75% BIP. Vise zaduzene su Njemacka, Velika Britanija, Francuska, Belgija, Irska...
Bogatstvo jedne drzave cine BIP po glavi stanovnika, kupovna moc i HDI, a tu je Austrija od '70 naovamo uvijek medju prvih 10.
-
Novak20
#371 Re: Austrija
Kako se samo koristi svaka tema i svaka prilika da se istaknu budaletine u smislu provokacije i/ili identifikacije tih budala sa nekim od konstitutivnih naroda u BiH. Uvjerili smo se na vlastitoj koži da par procenata budala može da sruši u trenu ono što pametnija i tiha većina gradi generacijama ali izgleda da je to cilj ovih performansa. Mržnja, zavađanje, izazivanje straha....mnogi samo za to znaju ali neće da znaju ili ih nije briga gdje to u konačnici vodi i kakve posljedice mogu biti.
Otvorite sebi temu, n. pr. "BiH ekstremisti", pa stavljajte do mile volje slike domaćih budala ispod svakakvih zastava i simbola, svastika, mrtvačkih glava, noževa, sablji ......
p.s.
Ne zaboravite postaviti slike svojih saplemenika u ekstremnom izdanju. Postaviće ih svakako anam onaj drugi.
Otvorite sebi temu, n. pr. "BiH ekstremisti", pa stavljajte do mile volje slike domaćih budala ispod svakakvih zastava i simbola, svastika, mrtvačkih glava, noževa, sablji ......
p.s.
Ne zaboravite postaviti slike svojih saplemenika u ekstremnom izdanju. Postaviće ih svakako anam onaj drugi.
-
Novak20
- BHCluster
#373 Re: Austrija
Sta mislis koliko je love skrsio u njegovu kampanju?bosan wrote:Imal gdje Dodika ?Nek dodje utjesit jarana
![]()
-
Banja Luka
#374 Re: Austrija
HardcoreMX wrote:?!U kakav se ti sistem nerazumijes najbolje,pogotovo taj koji ja „ocito smatram pogresnim“?!sta ti pricas uopce?Pitam konkretno po kojoj osnovi,kriteriju,sistemu vrednovanja ili kako hoces,izuzev po tvom licnom rezonu,.. je Austrija jedna od najbogatijih zemalja?Sta je to sto tu zemlju cini jednu od najbogatijih?.Gdje u ovim linkovima stoji da je to tako?Sancho Panza wrote: Ne razumijem se bas najbolje u sistem (koji ti ocito smatras pogresnim), pa ti ne mogu reci zasto ne vracaju dug koji imaju. Mogu ti samo ponoviti da je jedna od najbogatijih drzava, pa cak i u svijetu, a u pogledu na GDP: http://reports.weforum.org/global-compe ... conomy=AUT
GDP:
Ma u Austriji propast, eno stoji red u bosanskoj ambasadi, svi cekaju radnu dozvolu.
- HardcoreMX
#375 Re: Austrija
Pa sto neservisiraju taj dug?,znaci nemaju boniteta,al imaju bogatstvoseln wrote:Zaduzenost se mjeri u odnosu na BIP i sposobnost servisiranja dugova, tj. bonitet.HardcoreMX wrote: ?!U kakav se ti sistem nerazumijes najbolje,pogotovo taj koji ja „ocito smatram pogresnim“?!sta ti pricas uopce?Pitam konkretno po kojoj osnovi,kriteriju,sistemu vrednovanja ili kako hoces,izuzev po tvom licnom rezonu,.. je Austrija jedna od najbogatijih zemalja?Sta je to sto tu zemlju cini jednu od najbogatijih?.Gdje u ovim linkovima stoji da je to tako?
Austrija ima zaduzenost od ca. 75% BIP. Vise zaduzene su Njemacka, Velika Britanija, Francuska, Belgija, Irska...
Bogatstvo jedne drzave cine BIP po glavi stanovnika, kupovna moc i HDI, a tu je Austrija od '70 naovamo uvijek medju prvih 10.
sve da je i tacno taj podatak o BIP-u,znaci 75 procenata produktivnosti im jede samo dug?,pa kakva je to onda "kupovna moc"?i da stvar bude jos gora navodis vremenski period od 70 ?,pa na ovamo,to je u ekonomiji,pogotovo berzovnog tipa,kao da si se vratio u zeljezno doba
evo ti tvoj dip,hdi itd, http://staatsschulden.at/