Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#351 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:
KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:Kate li Kate spominjače te Šamarđija u tvitovima :lol: :lol:
:mrgreen:
Vidis kako sam mocna SDA—ovka. Smjenjujem vlade, rusim zgrade, a ni Elektroprivredu mi nisu dali d vodim......ma ni vodovod :lol: :lol:

šuti bona...ak te kaka pekara zapane ima da se nogama u guzove udaraš :lol: :lol: :lol:

no do tad sam vlade ruši ;-)
u biografiji necu napisati gdje sam rodjena (to nije bitno), a Samardjiji prvo predlozit novi Putinov zakon.(zena moze ubiti nasilnika u kuci bez da odgovara za to) A ovi sto kao brane Reufa a kao napadaju SDA neka prvo provjere ciji je covjek Reuf :oops:
kakonako

#352 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kakonako »

Capsicum wrote:Mo's mislit nakon mjesec dana kao ministar (ili koliko vec), vec ga je neko stigao proglasiti velikim lopovom medju lopovima. Mora da je jako sposoban kad je za tako kratko vrijeme uspio takav strasan epitet da zaradi :lol:
Nikad ne podcjenjujte moc mahalske ljubomore :)

P.S. fakat ne znam gdje je rodjen, ali me bas zanima za sta je to konretno bitno? Jel to ona prica "sta ce on, rodjen tamo u..."
Pa i Ajnadzic je rodjen u Kukavicama,a general...mozda zato?!?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#353 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by malakh »

Capsicum wrote:
malakh wrote:malo iznenađujuće je da reuf bude kandidat za načelnika općine. očekivao sam ga kao kandidata za federalni ili državni nivo, a on pokušava da ide komšićevim stopama.
Ja mislim da se odlucio za kandidaturu za nacelnika opstine kad je vidio da su predlozeni kandidati SDA i SDP realno losi. Obzirom da je stranka prakticno tek osnovana, pozicija nacelnika u Centru bi im dala sigurno veliki vjetar u ledja. Mislim da ce se Reuf svakako kasnije kandidovati i na opstim izborima...
reuf u suštini i nije toliko loš kandidat za tu poziciju, samo što će se još više potrošiti, a njegove sanše za pobjedu su u rangu damira nikšića ili amera bekana, tanke, skoro pa nikakve.

bolje da je malo više vremena uložio u jačanje stranke i stranačkih organa, promociju novih, mlađih kadrova koji će sutra povući glasove i stranci i njemu, a svoju samopromociju ostavio po strani makar do sljedećih izbora. ali ne, on hoće sve i odmah i ova kampanja bi ga mogla koštati i sljedećih izbora, jer će se kompletna stanačka moć usmjeriti ka njegovoj pobjedi, a ostali totalno zanemariti.

živi bili pa vidjeli
homar

#354 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

Saopštenje za javnost Građanskog saveza: "Lažna reformska vlada SDA-SBB-HDZ je dostigla novi vrhunac svoje bezskrupuloznosti. Ovaj put su odlučilli da građanima doslovce "od usta odbiju" tako što će oporezovati topli obrok, sve u cilju krpljenja budžetskih rupa.
Da se radi o razvojnim, programskim ili socijalnim budžetima većina građana vjerovatno ne bi imala problem da se odrekne dijela za dobrobit cijele zajednice, ali ne - ovdje se radi administrativnim budžetima koje isključivo treba da zadovolje armije uhljebljenih kadrova glomazne, neefikasne i neefektivne adminstracije čiji nerad više ne plaćamo samo zaduženjima kod MMF-a nego i vlastitom korom hljeba. Napominjemo da se iz tih istih budžeta samo za finasiranje političkih partija do sada isplatilo 300 miliona maraka.
300 000 000 KM bi bilo više nego dovoljno da se ovakva mjera koja isključivo pogađa radnike i kategorije sa najnižim primanjima izbjegne.
Poslodavci protiv Pravilnika Vlade FBiH: Doći će do smanjenja plata i zatvaranja radnih mjesta
Udruženje poslodavaca FBiH uputilo Vladi dopis sa zahtjevom za stavljanje van snage ili odlaganje primjene Pravilnika o izmjenama Pravilnika o primjeni…"
ba.n1info.com

"Novi politički bankrot SDA i novo kockanje sa budućnošću BiH

Građanski savez želi javnost ovim putem obavijestiti o sljedećem:

Ništa kao neaktivacija MAP-a ne pokazuje politički bankrot dvojca Denis Zvizdić - Bakir Izetbegović, koji su na najboljem putu da steknu posebno mjesto na dugoj listi neuspješnih predsjednika i premijera iz redova SDA.

Podsjećamo javnost da je ključni uslov za formiranje većine na državnom nivou bio knjiženje 63 lokacije prespektivne vojne imovine i ispunjavanje uslova za aktiviranje Plana za članstvo u NATO za Bosnu i Hercegovinu. Posljednja lokacija je uknjižena u decembru prošle godine, a Vijeće ministara je kao izvršni organ državne vlasti o uslovima za aktivaciju MAP-a raspravljalo samo jednom u protekle dvije godine.

GS ovim putem osuđuje perfidnu igru tzv. Saveza za promjene sa najvažnijim sigurnosnim pitanjem za Bosnu i Hercegovinu - integracijama u NATO savez. Upravo zahvaljujući njihovom potpisu na koalicioni sporazum na državnom nivou, vezanim za pristanak na uknjižavanje perspektivne vojne imovine, tzv. Savez za promjene postao je dio te koalicije i tako izbjegao vjerovatnu političku propast. Geopolitička omča koja se steže oko vrata Bosne i Hercegovine ne dopušta vlastima da se po drugi put, u nešto više od dvije decenije, igraju sa sigurnošću ove zemlje, a time i životima svih njenih građana.

Politika trgovine vrapcem u ruci za goluba na grani doživjela je ovih dana još jedan fijasko kada je Bakir Izetbegović pristao na smanjenje Oružanih snaga BiH na zahtjev stranaka iz RS-a, a da BiH nije prethodno dobila MAP.

Na kraju, Građanski savez poziva sve građane naše zemlje da 11. jula 2016. godine, na dan 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica, ma gdje bili, budu dostojni, te pokažu poštovanje spram žrtava najvećeg evropskog zločina nakon Drugog svjetskog rata. Zločin počinjen u Srebrenici je zločin protiv svih nas gdje god bili."
Last edited by homar on 14/07/2016 14:28, edited 1 time in total.
homar

#355 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

Samostalni Referent wrote:Pojest ce ih sda ko macka misa

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ako to bude tako, onda građani ne zaslužuju ništa drugo do SDA, sve dotle dok ne budemo svi na narodnoj kuhinji osim "odabranih".
Thorgerson

#356 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Thorgerson »

Gledajuci ovu stranku i ostalu opoziciju, tek onda skontam da se nama fkt crno pise.

Shvatam ja da je SDA mocna, ali ovi tupani u opoziciji idu totalno pogresnim putem. Umjesto da se udruzuju u koalicije i tako bore protiv realno puno jace SDA, oni se parcaju na jos manje i jos nebitnije uloge na izborima. :-)

Idiotizam.

SDA ce razvaliti ove izbore. Jednostavno opozicija se toliko rasparacala, da tu vise nema nekih bitnih igraca. SDP je razjeban jos davnih dana, dobili smo neke male stranke, koje ce se zadovoljiti bilo kakvom pozicijom za svoje kadrove i to je to.

Tako da se pisam ja i na Komsica, i na Reufa i sve one koji su odlucili ici linijom manjeg otpora, osnuj sebi strankicu da se ti pitas. Ti najpametniji.

Toliko sam razocaran da mi dodje da glasam za SDA. U inat ovim "opozicionarima".
Thorgerson

#357 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Thorgerson »

homar wrote:
Samostalni Referent wrote:Pojest ce ih sda ko macka misa

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ako to bude tako, onda građani ne zaslužuju ništa drugo do SDA, sve dotle dok ne budemo svi na narodnoj kuhinji osim "odabranih".
Naravno da ce biti tako. ;-)

Zasto su gradjani krivi?

To je isto da imas restoran i napravis bespotrebno 50 vrsti sogan dolme. I onda se cudis sto ti ide slabo prodaja svih 50 vrsta sogan dolme.

Ne moze brate. Eto Bakir je postao predsjednik sa 32% osvojenih glasova. Zasto? Pa zato sto se kandidovalo jos 9 bolida koji su samo razjedinili biracko tijelo. Da je Bakir imao jednog protukandidata ili eventualno dvojicu nema sanse da bi pobijedio. Ovako mu je pobjeda bila sigurica.

Uzmimo npr. federaciju gdje je SDA osvojila i "ubjedljivo" pobjedila sa 27% glasova. Hej. Dakle dobio si cetvrtinu glasova i ti odlucujes sta i kako. ČETVRTINU!!! :-)

Uzeo sam rezulate ostalih stranaka koje mogu zajedno - DA HOCE. Dakle, njihovi programski ciljevi se fakticki ne razlikuju. Sve je to isto sranje, drugo pakovanje, ili su prelivode. Prece gdje god treba. Da im je u interesu da nesto poboljsaju. A nije.

Te stranke kombinirano su osvojile 46% glasova! I to sam samo uzeo ove jace stranke koje su presle prag. To su DF, SBB, SDP, HDZ 1990, BPS. Pet stranaka. Dakle, ima tu jos manjih stranaka koje bi isto mogle se uvaliti u ovaj paket poput Nase stranke, Stranka Za BIH, NSza Boljitak itd. Je li se to ove stranke toliko drasticno razlikuju u svojim programima da ne bi mogle nastupiti zajedno na izborima?

Zasto to ne urade? Ovako razjedinjeni NIKAD, nikada nece nadjacati SDA. Ili ako uspio, to ce biti kratkorocno. Jednostavno je tako.
Nego se svi prave pametni i hoce svoj dio kolaca. Oni sami za sebe. Ne do bog ga podijeliti. I sad ja jel trebam glasast npr za ovog balavca Reufa jer on nece da trpi nicija sranja. Ma daj ba.

I kao onda gradjani krivi.

Ne. Gradjani su najmanje krivi. A ovi gore su svi isti. Svi. I imaju samo jedan cilj. A taj cilj je daleko od toga da zele pomoci nama gradjanima, ili da zele pomoci ovoj zemlji da ide naprijed.
Capsicum

#358 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Znaci rješenje je da se svi utope u propali SDP? Nigdje veze. Koalicije se mogu praviti i nakon izbora. Broj lijevih stranaka koje se pojavljuju zadnje vrijeme upravo govori o tome koliko je SDP, kao nekada najjača stranka ljevice, u stvari radila pogrešno. Da je drugačije, te novonastale stranke ne bi imale nikakvog uspjeha, a vidimo da nije baš tako. Obzirom da nisu u stanju da se reformišu, vrijeme je za neke nove ljude... Nek SDP ostavi "nove" ljude tipa Nikšića sebi.

Ako je problem što misle da njihov kandidat neće dobiti dovoljno glasova da pobijedi SDA-ovog kandidata, uvijek mogu da odustanu od svoje kandidature u korist drugih, često boljih kandidata lijeve orijentacije. Ili im je ipak vlastito učešće u vlasti ispred brige od savladavanja desničarskih opcija u zemlji?
JThomas

#359 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

a ti novi su željko, reuf, suljagić...?

eto vidjećete dokle će sad. upravo zato što se od tog sdpa ni po čemu ne razlikuju, pa ni želji da se sami sa sobom za sve pitaju...
VjecitiStudent

#360 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:a ti novi su željko, reuf, suljagić...?

eto vidjećete dokle će sad. upravo zato što se od tog sdpa ni po čemu ne razlikuju, pa ni želji da se sami sa sobom za sve pitaju...
Suljagić bio pisac vjerovatno najbjednije biografske knjige ikad napisane na ovima prostorima, one o Lagumdžiji, a Reuf mu bio recenzent.
Toliko o principima najnovijeg "ljevičarskog" tandema
arzuhal

#361 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by arzuhal »

Čuh da je Samir Arnautović kandidat GS za neku od sarajevskih općina, haman Novo Sarajevo?
JThomas

#362 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

rečeno da je kandidat naše stranke za novo sarajevo...ili ima više tih anonimnih samira pa sam pomiješao, hajd' ga znaj...

jesam pomiješao sam, tako je.
arzuhal

#363 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by arzuhal »

JThomas wrote:rečeno da je kandidat naše stranke za novo sarajevo...ili ima više tih anonimnih samira pa sam pomiješao, hajd' ga znaj...

Čuj, anoniman...Kad te reknem Arni :lol:

Pa šta je sad, jel GS ili NS?
Capsicum

#364 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

arzuhal wrote:
JThomas wrote:rečeno da je kandidat naše stranke za novo sarajevo...ili ima više tih anonimnih samira pa sam pomiješao, hajd' ga znaj...

Čuj, anoniman...Kad te reknem Arni [emoji38]

Pa šta je sad, jel GS ili NS?
Koliko sam upratio GS.
JThomas

#365 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

pa samo su u centru stavili likove za koje je bar narod čuo, ako, istini za volju, i nemaju drugih kvaliteta. jer jedino tamo sda nema baš totalni zicer. da se to lijepo podijeli i da general bez sekiracije i nekog napetog brojanja postane general načelnik...
Capsicum

#366 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

JThomas wrote:pa samo su u centru stavili likove za koje je bar narod čuo, ako, istini za volju, i nemaju drugih kvaliteta. jer jedino tamo sda nema baš totalni zicer. da se to lijepo podijeli i da general bez sekiracije i nekog napetog brojanja postane general načelnik...
Pa sta je problem, nek Igor odustane od kandidature i riješen problem [emoji1]
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#367 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by malakh »

Capsicum wrote:
JThomas wrote:pa samo su u centru stavili likove za koje je bar narod čuo, ako, istini za volju, i nemaju drugih kvaliteta. jer jedino tamo sda nema baš totalni zicer. da se to lijepo podijeli i da general bez sekiracije i nekog napetog brojanja postane general načelnik...
ko je ozbiljniji kandidat, igor ili reuf? s' tim da su oni stari pajdaši :lol:
Capsicum

#368 Re: RE: Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

malakh wrote:
Capsicum wrote:
ko je ozbiljniji kandidat, igor ili reuf? s' tim da su oni stari pajdaši [emoji38]
Eto nek se dogovore [emoji1]
Ja lično mislim da je Reuf daleko bolji, realno.
homar

#369 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

Zvanični podaci za Sarajevo:
- U prvih šest mjeseci 2016.g. ukradeno u Kantonu Sarajevo 371 automobil
- U prvih šest mjeseci 2016.g.U Hitnoj pomoći u Sarajevu od ujeda pasa pružena pomoć za 349 lica
Aferim!
Alfons Kauders

#370 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

homar wrote:Zvanični podaci za Sarajevo:
- U prvih šest mjeseci 2016.g. ukradeno u Kantonu Sarajevo 371 automobil
- U prvih šest mjeseci 2016.g.U Hitnoj pomoći u Sarajevu od ujeda pasa pružena pomoć za 349 lica
Aferim!
Davno sam ja rekao da bi u Sarajevu svako ko se ozbiljno pozabavi navedenim problemima dobio komotnu vecinu.

Eutanazija za lopove i lutalice - mandat zagarantovan.
homar

#371 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

Građanski savez ide sa radikalnim mjerama, to se ne sviđa vladajućoj oligarhiji, pa već sada ga proglašavaju rušiteljem BiH, pogotovo što se insistira na građaninu kao osnovi političkog sistema te zalaganju da se ukinu nacionalistički torovi, da se ukinu privilegije političara, da se ukine finansiranje političkih stranaka iz budžeta (a sredstva daju u za socijalne potrebe), da se gradovi dovedu u skladu sa urbanizacijom evropskih gradova a ne "tibrazacija", psi lutalice, redukcije vode, tramvaji "ko to tamo peva", kriminalne bande su na sceni (krađe automobila, pljačke stanova, banaka, džeparenja...).
VRIJEME JE DA SE PROBUDIMO.
nemampojma0

#372 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by nemampojma0 »

homar wrote:Građanski savez ide sa radikalnim mjerama, to se ne sviđa vladajućoj oligarhiji, pa već sada ga proglašavaju rušiteljem BiH, pogotovo što se insistira na građaninu kao osnovi političkog sistema te zalaganju da se ukinu nacionalistički torovi, da se ukinu privilegije političara, da se ukine finansiranje političkih stranaka iz budžeta (a sredstva daju u za socijalne potrebe), da se gradovi dovedu u skladu sa urbanizacijom evropskih gradova a ne "tibrazacija", psi lutalice, redukcije vode, tramvaji "ko to tamo peva", kriminalne bande su na sceni (krađe automobila, pljačke stanova, banaka, džeparenja...).
Ja razumijem tvoj navijacki stav spram GS, ali u politici je presudan rezon, a ne emocije.
Ti si nabrojao neka od najkrupnijih politickih i ustavnopravnih pitanja, ali na nacin kao da se ona mogu rijesiti u treptaju oka. Ako dobro razmislis, uvidjeces da to nije moguce postici ni za 10g., posebno ta prica ne stoji kad su u pitanju nadleznosti lokalnih vlasti, a pred nama su lokalni izbori.
Dalje, ljudi koji vode GS su obilato koristili "privilegije politicara" cije ukidanje zazivaju, tako da bas nesto i ne vjerujem u to. Sljedeca stvar koju trebas znati je nestabilnost i nezajazljivost tog dvojca na vrhu GS. Suljagic je nakon kandidature za clana Predsjednistva BiH, pa imenovanjem za zamjenika drzavnog ministra i dalje bio nezadovoljan i udarao kud stigne, a znamo kako je okoncao. Reuf je napustio SDP jer mu nije data pozicija drzavnog ministra 2010., vec mu nudjeno mjesto kantonalnog ministra, kao i Suljagicu. Reuf je odbio, a Suljagic prihvatio.
Ovo sto si naveo uglavnom se odnosi na Sarajevo..ima li GS plan sta s ostatkom drzave?
U periodu do izbora 2018. sljedice udruzivanje stranaka lijeve i gradjanske orijentacije, sto svi i ocekuju. Bajrovic i Suljagic su osnovali GS kao svoj miraz za taj proces. Medjutim, s obzirom da su svugdje vrata zatvarali guzicom..sumnjam da ce ikome biti privlacna udavaca.
Heartbeats

#373 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

nemampojma0 wrote:
homar wrote:Građanski savez ide sa radikalnim mjerama, to se ne sviđa vladajućoj oligarhiji, pa već sada ga proglašavaju rušiteljem BiH, pogotovo što se insistira na građaninu kao osnovi političkog sistema te zalaganju da se ukinu nacionalistički torovi, da se ukinu privilegije političara, da se ukine finansiranje političkih stranaka iz budžeta (a sredstva daju u za socijalne potrebe), da se gradovi dovedu u skladu sa urbanizacijom evropskih gradova a ne "tibrazacija", psi lutalice, redukcije vode, tramvaji "ko to tamo peva", kriminalne bande su na sceni (krađe automobila, pljačke stanova, banaka, džeparenja...).
Ja razumijem tvoj navijacki stav spram GS, ali u politici je presudan rezon, a ne emocije.
Ti si nabrojao neka od najkrupnijih politickih i ustavnopravnih pitanja, ali na nacin kao da se ona mogu rijesiti u treptaju oka. Ako dobro razmislis, uvidjeces da to nije moguce postici ni za 10g., posebno ta prica ne stoji kad su u pitanju nadleznosti lokalnih vlasti, a pred nama su lokalni izbori.
Dalje, ljudi koji vode GS su obilato koristili "privilegije politicara" cije ukidanje zazivaju, tako da bas nesto i ne vjerujem u to. Sljedeca stvar koju trebas znati je nestabilnost i nezajazljivost tog dvojca na vrhu GS. Suljagic je nakon kandidature za clana Predsjednistva BiH, pa imenovanjem za zamjenika drzavnog ministra i dalje bio nezadovoljan i udarao kud stigne, a znamo kako je okoncao. Reuf je napustio SDP jer mu nije data pozicija drzavnog ministra 2010., vec mu nudjeno mjesto kantonalnog ministra, kao i Suljagicu. Reuf je odbio, a Suljagic prihvatio.
Ovo sto si naveo uglavnom se odnosi na Sarajevo..ima li GS plan sta s ostatkom drzave?
U periodu do izbora 2018. sljedice udruzivanje stranaka lijeve i gradjanske orijentacije, sto svi i ocekuju. Bajrovic i Suljagic su osnovali GS kao svoj miraz za taj proces. Medjutim, s obzirom da su svugdje vrata zatvarali guzicom..sumnjam da ce ikome biti privlacna udavaca.
Ovo je ona Željkina priča što je kod Senada pričao.. :D
Da iskoristim Željkin žargon "legitimno" je imati i ovakav stav, samo hajde vi iz DF-a obećajte "urbi et orbi" da svoj očekivani izborni fijasko nećete pripisivati ni Refu ni Emiru. Možete li to obećati?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#374 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

JThomas wrote:a ti novi su željko, reuf, suljagić...?

I Željko i Reuf i Suljagić realno imaju posla.
Novi sarajevski Mc Donalds je u najavi...
homar

#375 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

www.gradjanskisavez.ba
Mislim da je stranica sadržajna, polako prelistavam.
Locked