Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
- sheilak
#351 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Ja koji sam laik za ekonomiju jbt skontam da je hr bolja od bih sto se tice i ekonomije i ukupnog standarda sto se tice zivota a prog pametuje li pametuje
U ovaj gdp ukljucene vece cijene restorana stanova i cega sve ne a on opet pominje te cijene al ne pominje plate koje su vece ne 200 nego nekih 400% od nasih (r)
U ovaj gdp ukljucene vece cijene restorana stanova i cega sve ne a on opet pominje te cijene al ne pominje plate koje su vece ne 200 nego nekih 400% od nasih (r)
- zg1911
#352 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
ima vise no prosjecna placa idnosno ppp koji proizlazi iz njer jer isti se lagano izrelativiziraju stopom nezaposlenosti ili jos bolje zappslenosti
- sheilak
#353 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Pa reci ti konkretno sta ima veze sa standardom pa cemo uporedjivati (r)prog321 wrote:GDP po glavi stanovnika ima veze sa standardom ko Marica sa krivim k.
- zg1911
#354 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
nista sem vanjskog duga
-
prog321
#355 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Ako ne znas kako se mijeri standard onda ocigledno gubis moje vrijeme.
Prvo prelistaj par knjiga o ekonomiji, pa onda nesto pisi.
- sheilak
#356 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Ako se upustas u raspravu nije dovoljno prelistati nego i procitati tih par knjiga (r)prog321 wrote:Ako ne znas kako se mijeri standard onda ocigledno gubis moje vrijeme.
-
Fudo387
#357 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Nas drug Havana. Zivi bolje od vecine stanovnika Hrvatske, ima para, putuje, pomaze druge, svira, radi...e jos da guzi bio bi jaci od Severine.haos1 wrote:ko su to? covic, izetbegović i dodik aristokratija..Fudo387 wrote:Da jos pojednostavim, imas ljude koji zive u Bosni i za vecinu zagrepcana su aristokratija, puni k'o brodovi, sretniji, uspjesniji u svakom pogledu, pa ovo poredjenje na ovaj nacin iz naslova postaje skroz subjektivno.![]()
da da bas su prava aristokracija.
-
detroit-mercy
#358 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Glupa si ti koja se raspravljas sa Prog-om odnosno stari nick Iamiasheilak wrote:Ja koji sam laik za ekonomiju jbt skontam da je hr bolja od bih sto se tice i ekonomije i ukupnog standarda sto se tice zivota a prog pametuje li pametuje
- sheilak
#359 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
A koliko je havana u sarajevu da ne kazem u bih
I njemu svaka cast jer je to zaradio svojim radom za razliku od mnogih mada i u hr ima tih ratnih i poratnih tajkuna (r)
I njemu svaka cast jer je to zaradio svojim radom za razliku od mnogih mada i u hr ima tih ratnih i poratnih tajkuna (r)
- deer_hunter
#360 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
pazi ove konstrukcije...prog321 wrote:Kvaliteta zivota je subjektivna.
Lista je glupa.
Standard zivota je jedino mjerilo.
I naravno da drzavi BiH ne treba novca jer se mogu jeftino zaduziti kod MMFa.
Kad to ne budu mogli, onda ce doci do vecih kontrola siguran sam.
- sheilak
#361 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Nisam ja glup nego ce prog sam doci do toga da sam sebi skoci u usta sa svojom argumentacijom (r)detroit-mercy wrote:Glupa si ti koja se raspravljas sa Prog-om odnosno stari nick Iamiasheilak wrote:Ja koji sam laik za ekonomiju jbt skontam da je hr bolja od bih sto se tice i ekonomije i ukupnog standarda sto se tice zivota a prog pametuje li pametuje
U ovaj gdp ukljucene vece cijene restorana stanova i cega sve ne a on opet pominje te cijene al ne pominje plate koje su vece ne 200 nego nekih 400% od nasih (r). Kad on pocne da prica o ovim stvarima, vidjeti ces da ljudi u USA, Svici, Svedskoj, Njemackoj zive gore od ljudi u BiH i da je BiH za njih ekonomski gigant
.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#362 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Hoce. Ali nece priznati nego ce se ponasati kao da to skakanje u stomak dokazuje njegovu tezu. Trol.
-
Fudo387
#363 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Cuj ovo, svaka mu cast sto je zaradio svojim radom, pa na kraju tajkun.sheilak wrote:A koliko je havana u sarajevu da ne kazem u bih
Ima masa svijeta koji zive k'o grofovi, no slazem se da to nije referenca za drzavni standard. Poenta je da takvi ljudi ovaj nakaradno postavljeni naslov teme mogu samo ismijati, jer objektivno za njih je Bosna bolje mjesto za zivot nego sto je to Hrvatska vecini svojih stanovnika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#364 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Bolje stoji, ali je imala daleko bolju startnu poziciju.
-
Fudo387
#365 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Imala je vazda bolju startnu poziciju, i kod Tite smo mi bili nerazvijena republika a oni razvijena._BataZiv_0809 wrote:Bolje stoji, ali je imala daleko bolju startnu poziciju.
- sheilak
#366 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Pa bas da je tajkun i nije al eto nek ti budeFudo387 wrote:Cuj ovo, svaka mu cast sto je zaradio svojim radom, pa na kraju tajkun.sheilak wrote:A koliko je havana u sarajevu da ne kazem u bih
I njemu svaka cast jer je to zaradio svojim radom za razliku od mnogih mada i u hr ima tih ratnih i poratnih tajkuna (r)![]()
Ima masa svijeta koji zive k'o grofovi, no slazem se da to nije referenca za drzavni standard. Poenta je da takvi ljudi ovaj nakaradno postavljeni naslov teme mogu samo ismijati, jer objektivno za njih je Bosna bolje mjesto za zivot nego sto je to Hrvatska vecini svojih stanovnika.
Havana jednostavno zivi kako bi trebao svaki normalan covjek zivjeti i kako zivi srednja klasa na zapadu a nisu nikakvi tajkuni
Havana to moze ismijavati kao sto moze todoric doci i reci i havani i radoncicu zajedno malo ste se zaletili
Sta je poenta onda tu
Moj je veci od tvog a komsije nam gola kita samo kod vas golija nego kod mene ili obratno
Jbt pa i meni je kuba bolje mjesto ako penziju dobivam u bih od 400 maraka a tamo prosjecna plata 27 dolara (r)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#367 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Tacno. A i kroz dalju istoriju, uvijek su bili u boljoj poziciji.Fudo387 wrote:
Imala je vazda bolju startnu poziciju, i kod Tite smo mi bili nerazvijena republika a oni razvijena.
Tako da nisu vala ni omakli koliko su mogli. Ali odmakli jesu.
-
Fudo387
#368 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Poenta je da je naslov teme glup.sheilak wrote:Pa bas da je tajkun i nije al eto nek ti budeFudo387 wrote:Cuj ovo, svaka mu cast sto je zaradio svojim radom, pa na kraju tajkun.sheilak wrote:A koliko je havana u sarajevu da ne kazem u bih
I njemu svaka cast jer je to zaradio svojim radom za razliku od mnogih mada i u hr ima tih ratnih i poratnih tajkuna (r)![]()
Havana jednostavno zivi kako bi trebao svaki normalan covjek zivjeti i kako zivi srednja klasa na zapadu a nisu nikakvi tajkuni
Havana to moze ismijavati kao sto moze todoric doci i reci i havani i radoncicu zajedno malo ste se zaletili
Sta je poenta onda tu
Moj je veci od tvog a komsije nam gola kita samo kod vas golija nego kod mene ili obratno
Jbt pa i meni je kuba bolje mjesto ako penziju dobivam u bih od 400 maraka a tamo prosjecna plata 27 dolara (r)
To za Kubu fakat ne kontam.
-
detroit-mercy
#369 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Mislim da bi bilo interesantno pogleadati da li se razlika u eknomskoj razvijenosti smanjuje ili povecava. Onda bi mogli dalje raspravljati. Ovako, uludo je raspravaljati o tome ko ekonomski bolje stoji, neke se stvari vide golim okom._BataZiv_0809 wrote:Bolje stoji, ali je imala daleko bolju startnu poziciju.
-
Fudo387
#370 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Odmakli su tacno onoliko koliko su mogli. Da su znali i mogli, bili bi jos "bolji"._BataZiv_0809 wrote:Tacno. A i kroz dalju istoriju, uvijek su bili u boljoj poziciji.Fudo387 wrote:
Imala je vazda bolju startnu poziciju, i kod Tite smo mi bili nerazvijena republika a oni razvijena.
Tako da nisu vala ni omakli koliko su mogli. Ali odmakli jesu.
Glede istorije, pao nam jeben grah, i nama i njima. Njima malo manje zaprzen.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#371 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Pa dobro ima ona teorija da je ono sto se dogadja jedino moguce, a da su sve ostalo samo ideje
Opet kazem, koliko su mogli odmaci, nisu, ali opet su daleko naspram nas.
Opet kazem, koliko su mogli odmaci, nisu, ali opet su daleko naspram nas.
- sheilak
#372 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Sta za kubu ne kontas?
Ista fora je sa "njemackim" penzionerima ovdje
Dobiva penziju 800 eura i u sarajevu je hadzo dok je u berlinu haman na socijali
Tako i bogatas ovdje ne znaci da bi bio bogatas i u zagrebu sa istom vrijednoscu imovine
A ipak takvih ko havana ima na desetine u dalmaciji samo da ne pominjemo zg a van sarajeva tesko da ima toliko havana s tim jos da je havana pocetni kapital zaradio vani
I havana je izuzetak od pravila u ovoj prici i on kao takav a i ostali takvi su minorni za standard zivljenja u bih
Da je nama jos 1000 havana tek onda bi imali mi konja za trku ovako imamo kobilu (r)
Dobiva penziju 800 eura i u sarajevu je hadzo dok je u berlinu haman na socijali
Tako i bogatas ovdje ne znaci da bi bio bogatas i u zagrebu sa istom vrijednoscu imovine
A ipak takvih ko havana ima na desetine u dalmaciji samo da ne pominjemo zg a van sarajeva tesko da ima toliko havana s tim jos da je havana pocetni kapital zaradio vani
I havana je izuzetak od pravila u ovoj prici i on kao takav a i ostali takvi su minorni za standard zivljenja u bih
Da je nama jos 1000 havana tek onda bi imali mi konja za trku ovako imamo kobilu (r)
-
Fudo387
#373 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Aha, sad kontam. Pa ima smisla donekle, samo sto bi ljudi o kojima ja pricam bili bogatasi i u Zagrebu, tako da ti je ova opaska u najmanju ruku bespotrebna, da ne kazem budalasta.sheilak wrote:Sta za kubu ne kontas?
- cyprus
#374 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Ekonomska razvijenost DIREKTNO zavisi od startne pozicije... Niko se nije razvio preko noći...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#375 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
respo dje si to sad pokupio bananu