Zenica / III Korpus A RBiH

Post Reply
Not My Idea

#351 Re: Zenica tokom rata

Post by Not My Idea »

pa sta se onda pravis lud? i ti si prvi put isto uradio. objavio a da nisi demantovao il napisao da je laz.
i sutra neko to procita ko je manje upucen i sta treba pomislit?!
miop

#352 Re: Zenica tokom rata

Post by miop »

Not My Idea wrote:pa sta se onda pravis lud? i ti si prvi put isto uradio. objavio a da nisi demantovao il napisao da je laz.
Prvo ja ovo nisam objavio, objavio je "ugledni" list iz Zagreba - Vjesnik, koji to do danas nije demantovao. Kritiku trebamo uputiti njima jel' tako. A posto je tema Zenica u ratu (valjda ovom 92-95) trebamo se osvrnuti i dokumentovati (te demantirati ili potvrditi) plasirane lazi i glasine. Ili se trebamo trebamo praviti da nije bilo ovakvih zlonamjernih vijesti?? Don't shoot the messinger*.

*"Shooting the messenger" is a metaphoric phrase used to describe the act of lashing out at the (blameless) bearer of bad news.
Not My Idea

#353 Re: Zenica tokom rata

Post by Not My Idea »

miop wrote:
Not My Idea wrote:pa sta se onda pravis lud? i ti si prvi put isto uradio. objavio a da nisi demantovao il napisao da je laz.
Prvo ja ovo nisam objavio, objavio je "ugledni" list iz Zagreba - Vjesnik, koji to do danas nije demantovao. Kritiku trebamo uputiti njima jel' tako. Ili se trebamo trebamo praviti da nije bilo ovakvih zlonamjernih vijesti?? Don't shoot the messinger*.

*"Shooting the messenger" is a metaphoric phrase used to describe the act of lashing out at the (blameless) bearer of bad news.
i dalje se pravis lud al et.
kakva je razlika izmedju Vjesnika i tebe ako ni jedno niste napisali da je ovo notorna laz. (doduse, ti si poslije opomene editovao post, u suprotnom bi on ostao kakav je i bio)
kamen spoticanja

#354 Re: Zenica tokom rata

Post by kamen spoticanja »

Eborg wrote:Gledam evo otprilike na Google Earthu i čudim se kako su sa te daljine mogli relativno precizno smjestiti toliko granata. Jesu li sve pale odjednom ili u kraćem vremenskom razmaku?
sjecam se ko sada...voditelj s radija(samo se ne sjecam s kojeg) leptir smo ga zvali kazao ovo "granata je pala u park ispred kineskog zida"...nakon toga doletile su one koje su pobile nase sugradjane...
dobra tema :thumbup:
slobodni armirach

#355 Re: Zenica tokom rata

Post by slobodni armirach »

Zorana Misetica nikad nisu zvali leptir neznam odakle taj naziv, CD radio.

ja cisto sumnjam da je on imao ikakve zle namjere da navodi te granate, vjerovatno je to rekao u šoku. Koliko znam bio je jedini novinar koji je bio vani i po noci i po danu, javljao sta se u stvari desava u gradu.

Mislim da mu je to bez potrebe napakovano.
prilagodjena

#356 Re: Zenica tokom rata

Post by prilagodjena »

mislim da se ovdje radilo o labudu
Not My Idea

#357 Re: Zenica tokom rata

Post by Not My Idea »

prilagodjena wrote:mislim da se ovdje radilo o labudu
mislim da je Labud bio premlad u to vrijeme da bi se radilo o njemu
slobodni armirach

#358 Re: Zenica tokom rata

Not My Idea wrote: mislim da je Labud bio premlad u to vrijeme da bi se radilo o njemu
odgovor ti je ispravan :D
kamen spoticanja

#359 Re: Zenica tokom rata

slobodni armirach wrote:Zorana Misetica nikad nisu zvali leptir neznam odakle taj naziv, CD radio.

ja cisto sumnjam da je on imao ikakve zle namjere da navodi te granate, vjerovatno je to rekao u šoku. Koliko znam bio je jedini novinar koji je bio vani i po noci i po danu, javljao sta se u stvari desava u gradu.

Mislim da mu je to bez potrebe napakovano.
raja ga zvala leptir...zasto, ne znam...da li je bilo slucajno ili ne, nedokazivo je...cinjenicno stanje kaze da je 19.aprila poginulo 18 civila...ja bih ga zbog te slucajne omaske javno objesio pred bosankom...
prilagodjena

#360 Re: Zenica tokom rata

Post by prilagodjena »

slobodni armirach wrote:
Not My Idea wrote: mislim da je Labud bio premlad u to vrijeme da bi se radilo o njemu
koliko ja znam labud je radio na cd radiju i prije rata...ako se nisam šta zeznula

edit:nisam zeznula...drago google :lol: :lol:

Šta reči o Labudu. Rođen je 26. 06. 1971. godine u Zenici. Djetinstvo je proveo igrajuči se u Crkvicama, kraj Babine rijeke. Pohađao je Osnovnu u "IGK", pa onda i Srednju hemijsku tehničku i upisuje studij Biologije i Žurnalistike uporedo, ali rat ga sprečava da završi ijedan od pomenutih. Nadimak Labud zaradio je još kao član izviđača kao član jata "Labudići", a mi ga poznajemo kao ugodni glas koji već godinama slušamo na zeničkim radio postajama. U ljeto 1992. godine postaje član redakcije jednog od prvih nezavisnih medija član RADIJA CD-CEMP kada njegova top lista LABUD MUSIC TOP SHOW postaje hit emisija u ružnim ratnim danima...
Last edited by prilagodjena on 17/01/2012 19:39, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#361 Re: Zenica tokom rata

.
kamen spoticanja

#362 Re: Zenica tokom rata

prilagodjena wrote:
slobodni armirach wrote:
koliko ja znam labud je radio na cd radiju i prije rata...ako se nisam šta zeznula
nije labud... ovaj je visok lik,naocit...malo klempavije usi(mozda je zato zvan leptirom)...nosio crni kozni mantil...elokventan...
prilagodjena

#363 Re: Zenica tokom rata

Post by prilagodjena »

po opisu bi mogao biti travar danko....mada ne znam :-)
slobodni armirach

#364 Re: Zenica tokom rata

kamen spoticanja wrote: raja ga zvala leptir...zasto, ne znam...da li je bilo slucajno ili ne, nedokazivo je...cinjenicno stanje kaze da je 19.aprila poginulo 18 civila...ja bih ga zbog te slucajne omaske javno objesio pred bosankom...
Leptirom ga nikad niko nije zvao
to je samo tvoje misljenje, nikakvo cinjenicno stanje,

da nisu stasau pogodile centar 19 aprila, pogodile bi neki drugi dan, nakon sto bi im njihovi operativci, koji zive i danas u Zenici, javili nakon granatiranja.
Not My Idea

#365 Re: Zenica tokom rata

Post by Not My Idea »

a ja Labuda sto je rano poceo :-)

djena-moja greska, oprosti :)
slobodni armirach

#366 Re: Zenica tokom rata

ja ko da sam na temi sa Jajcanima, :lol: :lol: :lol:
kamen spoticanja

#367 Re: Zenica tokom rata

slobodni armirach wrote:
kamen spoticanja wrote: raja ga zvala leptir...zasto, ne znam...da li je bilo slucajno ili ne, nedokazivo je...cinjenicno stanje kaze da je 19.aprila poginulo 18 civila...ja bih ga zbog te slucajne omaske javno objesio pred bosankom...
Leptirom ga nikad niko nije zvao
to je samo tvoje misljenje, nikakvo cinjenicno stanje,

da nisu stasau pogodile centar 19 aprila, pogodile bi neki drugi dan, nakon sto bi im njihovi operativci, koji zive i danas u Zenici, javili nakon granatiranja.
dakle svi smo ga morali zvati isto :-)
a sad zamisli ovako...operativac iz kineskog javi da je gomila ljudi na platou ispred bosanke...opali prva haubica i zbog velike daljine nepogodi zeljeno mjesto...onda se javi glas s radija koji kaze prva granata je pala tu gdje je pala...supak koji sjedi na haubici malo promjeni koordinate i masakrira sve te ljude...
ne cini se moguce?...slucajno...mozda...tragicno...sigurno...meni dovoljno za vjesala...
i nije danko travar...
belfy

#368 Re: Zenica tokom rata

Post by belfy »

danas sa prijateljem idem prema cajdrasu i on se sjetio mjesta gdje je bio "punkt". pita mene sjecam li se. ja ni blizu. nikada tokom 92.-95. nisam otisao na tu stranu. pa da podijelim reko...

sto se tice ovih dojava. to su oduvijek bile stvari o kojima se spekulisalo. da li je neko tada slusao bas neku zenicku radio stanicu, da li su ljudi koji su tamo radili bili "petokolonasi"... previse ovih neodredjenih cinjenica nikada nista dobro nisu dale. jedino spaljivanje vjestica na lomaci, a to nikada nije bilo dobro. vise sam da se drzi onog da su ljudi nevini dok se ne dokaze suprotno.
kamen spoticanja

#369 Re: Zenica tokom rata

zoran m.
slobodni armirach

#370 Re: Zenica tokom rata

ok drug, ti bi ga na vjesala, toliko ti je mrzak da mu ni imena ne znas :-D al se sjecas nadimka.

sad o artiljeriji, ne bih da raspravljam, nije ni mjesto ni vrijeme, a nemam ni ja vremena da nekog poducavam na koji nacin rade dalekometni topovi.
Pretpostavljam da znate da to nije bilo prvo i zadnje granatiranje Zenice

jos jedna stvar da je jasna, ne branim Zoku nit' mi je familija nit' jaran,..samo iznosim svoje misljenje,..a nemam ni namjeru da se s nekim natezem na temi u vezi ratnih desavanja u Zenici, a koji se slabo sjecaju dogadjaja il' moraju pitat starije.
motorola01

#371 Re: Zenica tokom rata

Post by motorola01 »

Ne znam otkud taj nadimak leptir(vjerovatno vas neki interni) za Zorana MIsetica...Taj covjek je imao ogromnih problema zbog te izjave,koju je po mom misljenju dao onako naivno(kao sto bi vecina nas to izjavila u tom trenutku,jer je uvijek je bilo pitanja medju rajom gdje je pala granata itd)ne sluteci do kakvih ga problema moze to dovesti i to ga je na kraju kostalo odlaska iz Zenice.

Ne znam kakve veze ima biografija Labuda sa ovom temom,ali da barem ispravim nesto iz te biografije(nadjena negdje na netu vjerovatno).Nije odrastao u Crkvicama(nigdje veze,odrastao u Crkvicama,a isao u IGK :D )..Odrastao je na Carini gdje je i stanovao..
kamen spoticanja

#372 Re: Zenica tokom rata

kakavdanakneiskustvu wrote:
kamen spoticanja wrote:zoran m.

ti bi njega na vješala?,da li bi na vješala one koji su dopuštali da se u muzičkoj školi mrcvare,maltretiraju,batinaju nedužni građani zenice?
naravno...i zbog neduznih gradjana i zbog onih koji sad relativiziraju i kaljaju casnu borbu ARBIH :wink: :wink:
kamen spoticanja

#373 Re: Zenica tokom rata

Eborg wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:prvi put čujem za ovo
Uglavnom, te nekakve paravojne formacije sa šahovnicama (nije ni učesnicima najjasnije o kome se radilo jer je to sami početak rata pa se nije znalo ni ko pije ni ko plaća) su na platou ispred BNP-a zaustavili Yugu sa općinskim oznakama i pokupili još par osoba u blizini i postrojili ih uz zid. Neko je to zaustavio i počeo da se raspravlja s njima a ovi su u toj frci uspjeli da kidnu. Navodno je tada policija pokušavala i da ukloni snajperistu na Displayu.
ja ne znam da je bilo problema kod BNP-a,znam da je prvo vece sranje s HOS-ovcima dole kod apoteke boris kidric,gdje je onaj pakas holman imao stovariste tehnicke robe...i radilo se o nekim opstinskim inspektorima...postrojili hosovci s balijskim imenima...valjda se junacili pred orginalnim bojovnicima...jedan jos uvijek moj komsija...ima strasno veliku hrvatsku penziju...lik se nije otrijeznio 4 godine menscini :D ...a voli takav zapisat lift :roll:
ps.pomenuti jugo jos je u funkciji :D čahmo ga osposobio...voze ga oni ekoinspektori
kamen spoticanja

#374 Re: Zenica tokom rata

Not My Idea wrote:Jedan dido mi je otisao iz Zenice na biciklu u Bugojno da kupi brasna.
Dugo ga nije bilo i vec smo svi mislili da je poginuo..vratio se nakon nekoliko dana i donio vrecu mekinja, koje je podijelio na 4 kuce. :-)

Drugi dido je isao negdje prema Visokom pjeske, isto po brasno. Kupio vrecu i krenuo kuci nekim vozom..
Kad je izasao iz voza u Radakovu, ljudi ga napali, poceli mu otimat, poceli se udarat :roll:
Donio kuci taman za 2 hljeba...

I jedan i drugi i danas dan, kad se ruca pa svega na stolu...bas im se stisne i pocnu pricat te price.
Ovaj sto je isao u Visoko znac rec kad se prejede E sad bih poceo plakat, vidi svega ima a ja vise ne mogu :lol:
93. pijaca na papirnoj...stislo pravo...kod kuce toliko novca za kilu brasna...a par strastvenih pusaca...i dilema je bila cigare ili brasno za celjad...i kupimo brasno...kilu...i iz brasna ispade kutija cigara...srbijanskih :-) ...
samo zalim sto nisam imao kameru da snimim lice svoga starog...ko da je osvojio vrh svijeta...
neponovilo se...
Mini_Star

#375 Re: Zenica tokom rata

Post by Mini_Star »

prilagodjena wrote:
slobodni armirach wrote:

edit:nisam zeznula...drago google :lol: :lol:

Šta reči o Labudu. Rođen je 26. 06. 1971. godine u Zenici. Djetinstvo je proveo igrajuči se u Crkvicama, kraj Babine rijeke. Pohađao je Osnovnu u "IGK", pa onda i Srednju hemijsku tehničku i upisuje studij Biologije i Žurnalistike uporedo, ali rat ga sprečava da završi ijedan od pomenutih. Nadimak Labud zaradio je još kao član izviđača kao član jata "Labudići", a mi ga poznajemo kao ugodni glas koji već godinama slušamo na zeničkim radio postajama. U ljeto 1992. godine postaje član redakcije jednog od prvih nezavisnih medija član RADIJA CD-CEMP kada njegova top lista LABUD MUSIC TOP SHOW postaje hit emisija u ružnim ratnim danima...
Cuo sam da je promijenio ime i da je presao u katolike ili protestante.
Post Reply