Da ironija bude veca, s obzirom na rasnu i narodonosnu izmjesanost belgijskog drustva, narocito Brisela, medju zrtvama sasvim sigurno ima i crnaca i semita.Chisum wrote:Sta ima, Crnac Nobi...kritichar wrote:Opet patetika za bijelim kršćansko-evropskim življem u civilizranom iskonski evropskom gradu!
Kako ideš istočnije žrtve su sve nebitnije, turske žrtve su iz kurtoazije osuđene, a na arapske se i ne osvrće!
Dokle je doslo ispiranje mozgova kod ovih forumskih selefija, da ne samo sto vise nisu Evorpljani, nego vise nisu ni bijelci...![]()
Vidio sam vec na prvoj stranici teme da je pocela kampanjom "is it because I'm black?", ali sve kontam zajebaje se neko...
Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#351 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
- Fudo Bosna
#352 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Dok se ISIL bude"tetošio" a ne uništio u korijenu, i dok nam ne bude smetalo da se vrše teroristički napadi u Turskoj, a samo ih osuđujemo kada na zapadu rade teroristička sra...(užasno je i u Turskoj ali i na zapadu ali i tamo i ovdje tu bagru treba osuditi ), ali "milovanjem" ISILA , Nusre, i kritikovanjem Rusije što ih bombarduje, nećemo nikada zaustaviti ovo zlo, koje je prijetnja i svijetu ali i svim muslimanima, podjednako !!! 
- nasa
#353 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Chisum wrote:Sta ima, Crnac Nobi...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#354 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Posto sam zatvorio par prijava, na post forumasa Point, osjecam potrebu da prokomentarisem njegov post.aldinjo wrote: Ako nije problem malo mozak uključi. Ovaj ti gore drug otvoreno poziva na nasilje odnosno ubijanje svakog onoga ko nosi bradu već dugo vremena. A ako misliš da si me uspio uvrijediti odnosno izprovocirati sa ovim gore pitanjem, prevario si se. Ako imaš imalo stida u sebi treba te biti sramota. Ali po ranijem pisanju čisto sumnjam.
Uvjeren sam da Point misli na ljude koji su izvrsili ove napade, njihove suborce, i one koji ih podrzavaju.
Nije ovaj komentar bio na racun svih koji nose duge brade, smatraju se selefijama, ili recimo svi arapi, muslimani i sl. itd. Zato mu post nije ni obrisan.
- It_is_a_Leclerc
#355 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
"Eto, vidite Belgijanci su fašisti. Proizveli su fašizam, izvozili ga po svijetu, a sad im se kao bumerang vraća u obliku bombaških napada na ulicama Brisela. Na ovo Belgijanci, Amerikanci, Francuzi i Holanđani nisu mislili kad su izvozili demokratiju, svrgavali Gadafija, Sadama Huseina ili Hosnija Mubaraka, tako da ne čudi njihovi šokiranost kad su im počele bombe eksplodirati po ulicama njihovih uglađenih gradova._BataZiv_0809 wrote:Pa dobro, de malo stani na loptu, dje si navro?It_is_a_Leclerc wrote:Evo sad će Mladen Marić i ergela njegovih facebook sljedbenika da nam nađu neku belgijsku koloniju iz 19. stoljeća, pa da nam pokažu kako je sve ovo, zapravo, jedna velika intergalaktična pravičnost, naplaćivanje računa, svođenje na mrtvu nulu. Ja nekako prognoziram da će to biti Ruanda, no pričekajmo. Visprenost tog vanjskopolitičkog analfabete, konspiratorskog meštra i statusnog simbola svakog balkanoida koji vjeruje u Ickeove guštere, masone, iluminate i Bil Gatesova nastojanja da nas sve zarazi HIV-omm, nikad ne treba potcijeniti.
Onda će mu njegovi facebook prijatelji, pratitelji ili kako se već zove ta terapijska zajednica ljudi koji su spremni, pri čistoj svijesti, čitati te njegove misaone povraćotine, pisati kako je - kralj, šah, sultan, kako je još jednom zadao nezadrživ udarac "zapadnjačkim" licemjerima. Čini se da se terorističkim napadima u Evropi ponajviše raduju - ISIL i Mladen Marić.
Belgijanci kao kolonizatori jesu podijelili jedan narod na dva plemena i to na osnovu nedefinisanih estetskih kriterija. Pa po tom osnovu napravili drustveno raslojavanje. Neko bi to u modernim uslovima nazvao cistim i nepatvorenim fasizmom.
Naravno da ne tvrdim da ima ikakve veze sa ovim gnusnim teroristickim napadima, nego te cisto podsjecam na neke cinjenice iz istorije, koje ti u ovom naletu licnog animoziteta spram odredjene licnosti grubo instrumentalizujes.
Dobra večer. "
-
detroit-mercy
#356 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Jebaji ga, onda svaki danasnji dogadjaj mozemo opravdati necim sto se je desilo u proslosti. Btw, je li neki od ovih iz Belgije pripadnik jednog od ta dva plemena ili dolaze sa suprotnih strana svijeta_BataZiv_0809 wrote:Pa dobro, de malo stani na loptu, dje si navro?It_is_a_Leclerc wrote:Evo sad će Mladen Marić i ergela njegovih facebook sljedbenika da nam nađu neku belgijsku koloniju iz 19. stoljeća, pa da nam pokažu kako je sve ovo, zapravo, jedna velika intergalaktična pravičnost, naplaćivanje računa, svođenje na mrtvu nulu. Ja nekako prognoziram da će to biti Ruanda, no pričekajmo. Visprenost tog vanjskopolitičkog analfabete, konspiratorskog meštra i statusnog simbola svakog balkanoida koji vjeruje u Ickeove guštere, masone, iluminate i Bil Gatesova nastojanja da nas sve zarazi HIV-omm, nikad ne treba potcijeniti.
Onda će mu njegovi facebook prijatelji, pratitelji ili kako se već zove ta terapijska zajednica ljudi koji su spremni, pri čistoj svijesti, čitati te njegove misaone povraćotine, pisati kako je - kralj, šah, sultan, kako je još jednom zadao nezadrživ udarac "zapadnjačkim" licemjerima. Čini se da se terorističkim napadima u Evropi ponajviše raduju - ISIL i Mladen Marić.
Belgijanci kao kolonizatori jesu podijelili jedan narod na dva plemena i to na osnovu nedefinisanih estetskih kriterija. Pa po tom osnovu napravili drustveno raslojavanje. Neko bi to u modernim uslovima nazvao cistim i nepatvorenim fasizmom.
Naravno da ne tvrdim da ima ikakve veze sa ovim gnusnim teroristickim napadima, nego te cisto podsjecam na neke cinjenice iz istorije, koje ti u ovom naletu licnog animoziteta spram odredjene licnosti grubo instrumentalizujes.
- zalizani
#357 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
kad sam ovo procitao, odmah me podsjeti na bostonski napad i na bracu Dzhokhar i Tamerlan Tsarnaeva. izgleda da ove istocnjake hoce bombaski napadicalculator wrote:north wrote:Nevjerovatno, ali neki portali objaviše da su trojica uhapšenih državljani Bjelorusije sa imenima netipičnim do sada kada su se radile ovakve stvari?
Inače, Zapad je evidentno u debelom qrcu i što je najtužnije čini se ko da nemaju rješenja i da se samo možeš nadati da neće opet...a hoće![]()
I onda kako biti siguran da ovo zaista nekome ne odgovara za neke visoke ciljeve, koji u ovom trenutku se ni ne znaju koji su..."Dvojica osumnjičenih su Ivan i Aleksej Dovbaš iz Gomeljske oblasti, dok je jedan Marat Junusov, porijeklom iz Dagestana (Rusija) koji je prije nekoliko godina dobio državljanstvo Bjelorusije", saopćio je izvor, prenosi ruska agencija Sputnik. Trojac je navodno povezan sa IDIL-om. http://www.klix.ba/vijesti/svijet/polic ... /160322081calculator wrote:... Ja od septembra 2001. više nikom i ništa ne vjerujem kad se radi o globalnoj politici
- insomnia78
#358 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
nasa wrote:Chisum wrote:Sta ima, Crnac Nobi...![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#359 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
De procitaj napisano, ne bilo ti naredjeno.detroit-mercy wrote: Jebaji ga, onda svaki danasnji dogadjaj mozemo opravdati necim sto se je desilo u proslosti. Btw, je li neki od ovih iz Belgije pripadnik jednog od ta dva plemena ili dolaze sa suprotnih strana svijeta.
- Kikibombona
#360 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Evropljani iz kurtoazije osudise turske zrtve, a Arapi, pravicni kakvi jesu, organizovase masovne proteste podrske za zrtve u Parizu...Chisum wrote:Sta ima, Crnac Nobi...kritichar wrote:Opet patetika za bijelim kršćansko-evropskim življem u civilizranom iskonski evropskom gradu!
Kako ideš istočnije žrtve su sve nebitnije, turske žrtve su iz kurtoazije osuđene, a na arapske se i ne osvrće!
Dokle je doslo ispiranje mozgova kod ovih forumskih selefija, da ne samo sto vise nisu Evorpljani, nego vise nisu ni bijelci...![]()
Vidio sam vec na prvoj stranici teme da je pocela kampanjom "is it because I'm black?", ali sve kontam zajebaje se neko...
Jebote, bijeli Evropljani ignorisu ili se kurotazno solidarisu, a Arapi iz srca suosjecaju i upucuju poruke podrske Francuzima i sada Belgijancima.
Evo kako su Turci srceparajuce podrzali Parizane, a Parizani njih onako kurotoazno, reda radi. Sramota!
Video: Turkey fans boo moment of silence for Paris attacks
Kazu turkofili, to je zato sto Parizani nisu lijepo propratili zrtve u Ankari, koje su stradale u teroristickom napadu koji je prethodio pariskom teroristickom napadu. Jadnici, nisu znali da su zrtve u Ankari bili prokurdski aktivisti i da su minutu sutnje za njih Turci isto tako izvizdali.
Watch: Turkish soccer fans boo minute of silence for Ankara terror victims
https://www.washingtonpost.com/news/wor ... r-victims/
E moji posteni, crni Evropljani...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#361 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Ja sam kritiku uputio tebi. Intelekutalče.It_is_a_Leclerc wrote:
"Eto, vidite Belgijanci su fašisti. Proizveli su fašizam, izvozili ga po svijetu, a sad im se kao bumerang vraća u obliku bombaških napada na ulicama Brisela. Na ovo Belgijanci, Amerikanci, Francuzi i Holanđani nisu mislili kad su izvozili demokratiju, svrgavali Gadafija, Sadama Huseina ili Hosnija Mubaraka, tako da ne čudi njihovi šokiranost kad su im počele bombe eksplodirati po ulicama njihovih uglađenih gradova.
Dobra večer. "
- Banksy
#362 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Nažalost, tačno.It_is_a_Leclerc wrote:
"Eto, vidite ... Proizveli su fašizam, izvozili ga po svijetu, a sad im se kao bumerang vraća u obliku bombaških napada na ulicama Brisela. Na ovo Belgijanci, Amerikanci, Francuzi i Holanđani nisu mislili kad su izvozili demokratiju, svrgavali Gadafija, Sadama Huseina ili Hosnija Mubaraka, tako da ne čudi njihovi šokiranost kad su im počele bombe eksplodirati po ulicama njihovih uglađenih gradova.
Dobra večer. "
- uglavnomja
#363 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Fudo Bosna wrote:
Ne upravo će Mladen Marić, i slični ljudi koji imaju pameti reči da se mora stati u kraj Isilu i sličnim "tzv paraislamskim političkim pokretima",jer imaju veze sa islamom kao i fašizam sa krščanstvom , znači nikakve, a ne, "uništavati ":ISIl Nusre i ostalu bagru, a moliti Boga, da im ništa ne bude,jer sa vragom u janjećoj koži nema pregovaranja i tepanja pa ni sa ISILOM, i oni koji su proizveli ovakve samozvane kvazivjernike, a nije ih , da te podsjetim bilo prije Sadama, Gadafija, intervencija u Afaganistanu 1990 tih pogotovu, tek poslije nastadoše ovii "kvaziislamisti", zapad ih proizvede, ne Sadam, ne Gadafi, ne Bašar, pa u borbi za takvu tzv "demokraciju" podobro se , zapad, "zatvoriše oči" i nastadoše ovi kozoj... i dok ne skontamo da se miješanjem u ta društva sa ciljem rušenja bilo kakvog prosperiteta, i nametanjem im nekkakvih takozvanih "arapskih proljeća" mogu i proizvesti samo ovakvi kozo.. koje poslije nečeš moći sauldisati, jer pašće pušteno sa lanca neče prezati od toga ni da gazdu ujede !!!
za vrijeme hladnog rata, zeljezne zavjese, crvenih puljki u vasingtnou i moskvi nije bilo ratova na planeti.
u vrijeme diktatora ili "diktatora" nije bilo ni siromastva, nezaposlenosti, gladi, masovnih migracija ...
i da dodam na listu Titu.
svijet je dopustio rat u jugi, pustio duha iz boce, sve je sa nama pocelo, nacionalizmi, milionostruko jacanje vjere i uplitanje u svaku sporu zivota, vaznost nekih poglavara, vaznost biti prvi u crkvi dzamiji, a zivot nemoralan do bola. podjela male, ali stabilne zemlje na 6-7 invalidnih patuljaka ... u smislu ekonomskog i politickog uticaja. za razliku od zemlje koja je predvodila pokret nesvrstanih i jedina bila "dobra" i sa istokom i sa zapadom. itd ...
ali svijet nije zakuhao nas rat. zakuhan je iznutra.
nije amerika stvorila raznu bracu i slicna bezmozga udruzenja nepismenih bradonja u libiji, egiptu, iraku .... oni su vec postojali, cekali da napokon postanu vazni, isto kao i ovi idioti sto se raznose bombama i cucrice sto ide u siriju.
najbolji primjer su trumpovi glasaci. da su rodjeni u arapskom svijetu bili bi prvi do bagdadija.
hebatga, nije svako dorastao demokratiji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#364 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Odlican post i primjerdetroit-mercy wrote: Ljudi zaboravljaju da smo mi evropski narod, da pripadamo toj kulturi, da smo eurocentricni po nasem poimanju svijeta i naravno da ce nas vise interesovati zbivanja u Evropi nego sta ja znam gdje. Kao sto i Kineze vise interesuje sta se desava u Vijetnamu i S. Koreji nego u Bosni ili Belgiji.
Vazda mi u glavi slika, mi u posjeti muzeju u USA i prolazimo pored isusovog raspeca, kad ce ti jedan tip (student iz Kine tek dosao), wtf... is this guy and what is he doing there. Znaci stvari koje mi uzimamo kao zagarantovane da znamo o njima ili da razumijemo, ljudi sa drugih strana svijeta "just don't give a fuck about
.
I onda dobijes ova naprdjivanja i iscudjivanja po forumu.
Pa i istorija koju mi ucimo je eurocentricna. Podjela na stari srednji i novi/moderni vijek je klasična evropska.
Podsjeti me to na anegdotu koju nam je ispričao moj današnji mentor, a tadašnji profesor na fakultetu. Kao majordom služi britanskog lorda čajem i kaže mu: "Milorde gusta se magla spustila na La Manš." A Lord odgovara: "Kakva šteta. Evropa je odsječena"
- MyTao
#365 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Zasto ljudi imaju potrebu da pisu I pricaju o dogadjajima kao da znaju sta se dogadja, ko iza koga stoji, ko koga podrzava, ko je kriv a ko ne... a pojma nemaju.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#366 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
@uglavnomja, vrlo blizu sustini. 
- Kikibombona
#367 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Najveca i najstrasnija prijetnja covjecanstvu i globalnom prosperitetu su velike sile i njihova ekspanzionisticka politika. Ovdje prvenstveno mislim na Ameriku, pa onda Evropu, Rusiju, Tursku, Iran, Kinu, Saudiju itd...It_is_a_Leclerc wrote:Islamistički terorizam kao najveća i najstrašnija prijetnja čovječanstvu i globalnom prosperitetu od pada Hitlerovog režima, daleko je delikatniji nego bilo šta sa čim su se generacije prije nas suočavale. Kako neko napisa, radikalnom Islamu se ne podaju dojučerašnje izbjeglice, ovi ili oni, već ljudi koji su rođeni, školovani i odrasli u tim zapadnim zemljama.
Pa ovaj Abdelsalem koji napravi onaj užas u Parizu je bio homoseksualac, redovno se prodavao za pare u gay klubovima po Francuskoj. Ako su došli do mjere da od takvog čovjeka naprave islamističku ideološku tempiranu bombu, onda je jasno do koje je mjere problem uznapredovao. Trenutno, ovaj problem nije moguće rješiti. Stotine hiljada ljudi se u ovom momentu ideološki priprema za nastavak džihada, i ne postoji način da ih u tome spriječite. A ideološka priprema, koja se, budimo krajnje iskreni, dešava i u BiH, defacto pod pokroviteljstvom zvaničnih institucija, kroz kojekakva predavanje, humanitarne organizacije i sl., kritična je tačka u nastanku terorizma. Ono poslije, eksploziv, tekbir i simpatični bum su lakši dio posla.
Ovo sve je slično situaciji u kojoj tumor ubija organizam, ali ga uklanjanje istog ubija još i brže. Evropa se mora vratiti na posljednju sigurnu tačku koju je imala, u period u kome je istinski imala čvrstu i nedvosmislenu kontrolu nad vlastitim teritorijem.
Teroristi su mali misevi. Oni mogu samo sirotinji nauditi.
Ako se veliki igraci pogombaju, a zakuhavaju opasno u posljednje vrijeme, svi smo najebali.
Imperijalisticka politika pojedinih je u dobroj mjeri zasluzna za ovo sto se desava u cijelom svijetu.
Naravno, nisu jedini krivci. Ideologije zla, koje slijede bradati zombiji, su isto tako problem. To zlo nekad i negdje mora isplivati. A Amerika & co. su im u dobroj mjeri pomogli.
- Kikibombona
#368 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
E jos to kada bi mogli objasniti Dervosjeci iz Djecica, Kriticaru, Rompageu, LSDu i slicnima... bio bi uspjeh... da nas prestanu smarati vise!!_BataZiv_0809 wrote:Odlican post i primjerdetroit-mercy wrote: Ljudi zaboravljaju da smo mi evropski narod, da pripadamo toj kulturi, da smo eurocentricni po nasem poimanju svijeta i naravno da ce nas vise interesovati zbivanja u Evropi nego sta ja znam gdje. Kao sto i Kineze vise interesuje sta se desava u Vijetnamu i S. Koreji nego u Bosni ili Belgiji.
Vazda mi u glavi slika, mi u posjeti muzeju u USA i prolazimo pored isusovog raspeca, kad ce ti jedan tip (student iz Kine tek dosao), wtf... is this guy and what is he doing there. Znaci stvari koje mi uzimamo kao zagarantovane da znamo o njima ili da razumijemo, ljudi sa drugih strana svijeta "just don't give a fuck about
.
I onda dobijes ova naprdjivanja i iscudjivanja po forumu.
![]()
Pa i istorija koju mi ucimo je eurocentricna. Podjela na stari srednji i novi/moderni vijek je klasična evropska.
Podsjeti me to na anegdotu koju nam je ispričao moj današnji mentor, a tadašnji profesor na fakultetu. Kao majordom služi britanskog lorda čajem i kaže mu: "Milorde gusta se magla spustila na La Manš." A Lord odgovara: "Kakva šteta. Evropa je odsječena"
Ja sam pokusao, ali ne ide... ne znam da li je do mene ili njih...
- maraccana
#369 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Hajde dajte joj koji lajk, da bude još popularnija... Dok je ovakvih mamlaza, teroristima su u BiH širom vrata otvorena kao front u kukavičkoj borbi....
https://www.facebook.com/hana.hadziavda ... nref=story

btw. Javna je ličnost, selebriti đet-set kako li već, tako da se slobodno može postaviti...
https://www.facebook.com/hana.hadziavda ... nref=story

btw. Javna je ličnost, selebriti đet-set kako li već, tako da se slobodno može postaviti...
-
kakavdanakneiskustvu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#371 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Kikibombona wrote: Najveca i najstrasnija prijetnja covjecanstvu i globalnom prosperitetu su velike sile i njihova ekspanzionisticka politika. Ovdje prvenstveno mislim na Ameriku, pa onda Evropu, Rusiju, Tursku, Iran, Kinu, Saudiju itd...
Teroristi su mali misevi. Oni mogu samo sirotinji nauditi.
Ako se veliki igraci pogombaju, a zakuhavaju opasno u posljednje vrijeme, svi smo najebali.
Imperijalisticka politika pojedinih je u dobroj mjeri zasluzna za ovo sto se desava u cijelom svijetu.
Naravno, nisu jedini krivci. Ideologije zla, koje slijede bradati zombiji, su isto tako problem. To zlo nekad i negdje mora isplivati. A Amerika & co. su im u dobroj mjeri pomogli.
Srz problema. Kome ovo nije jasno....ne znam, onda ili je glup ili zivi u nekom imaginarnom svijetu.
Jos bih dodao da mislim da se veliki igraci nece pogombati, jer su i previse mudri, i previse im odgovara stanje kakvo jeste da bi sve to rizikovali novim WW. Ne znam kakvo cudo treba da se desi pa da im pukne film i sjebu cijelu planetu.
-
LSD
#372 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
pozivam @Kikibombonu da nas prosvjetli ko je ovaj čovjek
http://www.infowars.com/nsa-doc-reveals ... nce-asset/
- maraccana
#373 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Podrška @LSD-u u širenju teorija zavjera i sl., ako može Dozer na 300 tema isto tako trollati i spamati bez ikakve što opomene ili "nedo bog" sankcije, može i LSD na ovoj. 
- Kikibombona
#374 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Ko je srusio tornjeve u Nju Jorku?LSD wrote:pozivam @Kikibombonu da nas prosvjetli ko je ovaj čovjek
Ko je organizovao akciju?
-
LSD
#375 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Molimo vas, otvorite nam oci da progledamo i objasnite neobrazovanom narodu ko je zapravo Abu Bakr al-Baghdadi, lider ISISa i samoproglašeni halifamaraccana wrote:Podrška @LSD-u u širenju teorija zavjera i sl., ako može Dozer na 300 tema isto tako trollati i spamati bez ikakve što opomene ili "nedo bog" sankcije, može i LSD na ovoj.