ISMIR JUSKO ŠVABO
-
Drinski
#351 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Eh, kada je vama drinski govorio...
- vješalica
#352 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ko ce biti ministar sad ima li kakvih naznaka
- Bradafilozof
#353 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
ako bi bio ljubazan da pojasniš na osnovu čega si izvukao boldirani zaključak?The BEN10 wrote:Švabo, ako te interesuje mišljenje javnog mnijenja i ako čitaš komentare na ovom forumu, onda znaj da za ovo imaš veliki palac dole. Očekviao sam od tebe neke rezultate na mjestu ministra MUP-a i nije ih bilo. A tu si bio kompetentan da nešto uradiš. Šta tek možemo očekivati od tebe na ovoj poziciji?
-
The BEN10
#355 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ismira znam lično. Kao osoba je zaista odličan, spreman pomoći, normalan. Stvarno.ranger wrote:drotina ostaje drotina zauvijek -use nase podase....
ja sam debil jer sam na sekundu povjerovao u pricu nekih ovdje da je ovaj drugaciji.
Ali ovo sa politikom - prvo mi nije jasno odakle je uopšte kod FahrA završio. Pa hajde kontam, bolje pošten i dobar u politici nema veze u kojoj je stranci. Drago mi bilo kad sam čuo da preuzima MUP - znam da mu novaca ne treba niti bilo šta, mislio sam da će tu nešto uraditi. Ali iskreno, pored dobre volje, nisam vidio da je išta posebno uradio tu gdje koliko-toliko razumije šta sve ne štima.
A šta tek misli ovdje raditi - pitati savjetnike šta da radi!?
Čovjek je u i oko struktura sigurnosti čitav svoj život. Plus: pametan, čestit, normalan. No, za divno čudo, sve to nije bilo dovoljno da se poluči neki rezultat.Bradafilozof wrote:ako bi bio ljubazan da pojasniš na osnovu čega si izvukao boldirani zaključak?The BEN10 wrote:Švabo, ako te interesuje mišljenje javnog mnijenja i ako čitaš komentare na ovom forumu, onda znaj da za ovo imaš veliki palac dole. Očekviao sam od tebe neke rezultate na mjestu ministra MUP-a i nije ih bilo. A tu si bio kompetentan da nešto uradiš. Šta tek možemo očekivati od tebe na ovoj poziciji?
Last edited by The BEN10 on 12/05/2016 08:56, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#356 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Pa ne moze se reci da nije bio kompetentan za ministra MUP-a, opet je covjek bio blizak tom poslu i radio ga, dakle zna koji su problemi, sta treba raditi i kako kroz politicko djelovanje. Naravno to je stajalo na papiru, praksu smo svi vidjeli.Bradafilozof wrote:ako bi bio ljubazan da pojasniš na osnovu čega si izvukao boldirani zaključak?The BEN10 wrote:Švabo, ako te interesuje mišljenje javnog mnijenja i ako čitaš komentare na ovom forumu, onda znaj da za ovo imaš veliki palac dole. Očekviao sam od tebe neke rezultate na mjestu ministra MUP-a i nije ih bilo. A tu si bio kompetentan da nešto uradiš. Šta tek možemo očekivati od tebe na ovoj poziciji?
Ako nije bio kompetentan za tu poziciju, onda se treba izmisliti nova rijec za nekompetentost za poziciju za koju je sada izabran. Jer njegov maksimalni kontakt sa podrucjem saobracaja jeste kada ujutro upali automobil ili kada je putova avionom.
Last edited by Thorgerson on 12/05/2016 08:58, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#357 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Lik je na vrijeme poslusao starije ili je vidio pa sam skontao, ako hoces da uspijes i napredujes kod nas u politici radi sto manje.The BEN10 wrote:Ismira znam lično. Kao osoba je zaista odličan, spreman pomoći, normalan. Stvarno.ranger wrote:drotina ostaje drotina zauvijek -use nase podase....
ja sam debil jer sam na sekundu povjerovao u pricu nekih ovdje da je ovaj drugaciji.
Ali ovo sa politikom - prvo mi nije jasno odakle je uopšte kod FahrA završio. Pa hajde kontam, bolje pošten i dobar u politici nema veze u kojoj je stranci. Drago mi bilo kad sam čuo da preuzima MUP - znam da mu novaca ne treba niti bilo šta, mislio sam da će tu nešto uraditi. Ali iskreno, pored dobre volje, nisam vidio da je išta posebno uradio tu gdje koliko-toliko razumije šta sve ne štima.
- Bradafilozof
#358 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
moja komšinica je čitav život medicinska sestra, uvijek je u tim strukturama, da li to znači da bi mogla biti dobar ministar zdravstva?The BEN10 wrote:[ Čovjek je u i oko struktura sigurnosti čitav svoj život. Plus: pametan, čestit, normalan. No, za divno čudo, sve to nije bilo dovoljno da se poluči neki rezultat.
- ElDzidziIbnDzo
#359 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Kako ne mozes reci da nije bio nekompetentan za ministra. Pa jarane dragi ako je lik bio bivsi drot,sa zavrsenim nekim "lijevim" faksom(da se ovi sad ne uvrijede) pa opet postavljen na tu neku funkciju,hajde raja je ono,kao progledavala kroz prste,kontajuci kad mogu drugi moze i on.Uostalom ko yebe raju...Thorgerson wrote:Pa ne moze se reci da nije bio nekompetentan za ministra MUP-a, opet je covjek bio blizak tom poslu i radio ga, dakle zna koji su problemi, sta treba raditi i kako kroz politicko djelovanje. Naravno to je stajalo na papiru, praksu smo svi vidjeli.Bradafilozof wrote:ako bi bio ljubazan da pojasniš na osnovu čega si izvukao boldirani zaključak?The BEN10 wrote:Švabo, ako te interesuje mišljenje javnog mnijenja i ako čitaš komentare na ovom forumu, onda znaj da za ovo imaš veliki palac dole. Očekviao sam od tebe neke rezultate na mjestu ministra MUP-a i nije ih bilo. A tu si bio kompetentan da nešto uradiš. Šta tek možemo očekivati od tebe na ovoj poziciji?
Ako nije bio kompetentan za tu poziciju, onda se treba izmisliti nova rijec za nekompetentost za poziciju za koju je sada izabran. Jer njegov maksimalni kontakt sa podrucjem saobracaja jeste kada ujutro upali automobil ili kada je putova avionom.
Ali sada nakon sto je postavljen za ovog drugog ministra,svima nam je jasno da je lik samo jedan piJun u svim ovim politickim igrama i nista vise. Podoban igrac i to je to.
Samo je sebe obrukao,a vrijeme ce pokazati.Zivi bili pa vidjeli.
-
Drinski
#360 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
A jel pametna, čestita i normalna?Bradafilozof wrote:moja komšinica je čitav život medicinska sestra, uvijek je u tim strukturama, da li to znači da bi mogla biti dobar ministar zdravstva?The BEN10 wrote:[ Čovjek je u i oko struktura sigurnosti čitav svoj život. Plus: pametan, čestit, normalan. No, za divno čudo, sve to nije bilo dovoljno da se poluči neki rezultat.
ili recimo - misli da sve zna i sve može?
-
The BEN10
#361 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Iz pristojnosti ti odgovaram, obzirom da si me quotao. Obzirom da sam par puta iznio argumente za svoje tvrdnje, ne vidim smisla više odgovarati na besmislene pijačarske upadice. Ideš na ignore lagano.Bradafilozof wrote:moja komšinica je čitav život medicinska sestra, uvijek je u tim strukturama, da li to znači da bi mogla biti dobar ministar zdravstva?The BEN10 wrote:[ Čovjek je u i oko struktura sigurnosti čitav svoj život. Plus: pametan, čestit, normalan. No, za divno čudo, sve to nije bilo dovoljno da se poluči neki rezultat.
- Bradafilozof
#362 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
znaš li šta je tačno radio?Thorgerson wrote:
Pa ne moze se reci da nije bio kompetentan za ministra MUP-a, opet je covjek bio blizak tom poslu i radio ga, dakle zna koji su problemi, sta treba raditi i kako kroz politicko djelovanje. Naravno to je stajalo na papiru, praksu smo svi vidjeli.
- Bradafilozof
#363 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
bolje da si i ovaj put preskočio. pijaca ti je u kući. odjebaus.The BEN10 wrote:Iz pristojnosti ti odgovaram, obzirom da si me quotao. Obzirom da sam par puta iznio argumente za svoje tvrdnje, ne vidim smisla više odgovarati na besmislene pijačarske upadice. Ideš na ignore lagano.Bradafilozof wrote:moja komšinica je čitav život medicinska sestra, uvijek je u tim strukturama, da li to znači da bi mogla biti dobar ministar zdravstva?The BEN10 wrote:[ Čovjek je u i oko struktura sigurnosti čitav svoj život. Plus: pametan, čestit, normalan. No, za divno čudo, sve to nije bilo dovoljno da se poluči neki rezultat.
- Bradafilozof
#364 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
recimo sve nabrojanoDrinski wrote:A jel pametna, čestita i normalna?Bradafilozof wrote:moja komšinica je čitav život medicinska sestra, uvijek je u tim strukturama, da li to znači da bi mogla biti dobar ministar zdravstva?The BEN10 wrote:[ Čovjek je u i oko struktura sigurnosti čitav svoj život. Plus: pametan, čestit, normalan. No, za divno čudo, sve to nije bilo dovoljno da se poluči neki rezultat.
ili recimo - misli da sve zna i sve može?
-
Drinski
#365 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Onda moze, a poslije dvije godine neka ide za ministra odbrane.
- Thorgerson
#366 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ne znam, evo reci nam ti, jeboga sta nas cijedis ovdje. Imas evo prvi post na temi sta je radio covjek, radio je u MUP-u, radio u ambasadi, u toj je oblasti citav zivot, sigurnost, policija.Bradafilozof wrote:znaš li šta je tačno radio?Thorgerson wrote:
Pa ne moze se reci da nije bio kompetentan za ministra MUP-a, opet je covjek bio blizak tom poslu i radio ga, dakle zna koji su problemi, sta treba raditi i kako kroz politicko djelovanje. Naravno to je stajalo na papiru, praksu smo svi vidjeli.
Da je bio obicni prasinar opet je kompetentniji da bude ministar MUP-a, a ne saobracaja. Ako se vec mora uhljebit na nekoj poziciji.
-
Drinski
#367 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
To sa radom za strance mu i nije neka preporuka.
- vješalica
#368 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Neko je gore napisao da je pametan cestit i normalan pa to je smijesno
da je cestit ne bi fatao fahrA koji je obicni pesterski narkoboss niti igrao po njegovim pravilima
mogao se on profesinalno razvijati i bez fotelje ministra da je cestit posten i normalan
sta reci oaim fuj
sta on ima raditi u ministaratvu za koje nema kompetencije
nego da sabira marifete za gazdu faruu
da je cestit ne bi fatao fahrA koji je obicni pesterski narkoboss niti igrao po njegovim pravilima
mogao se on profesinalno razvijati i bez fotelje ministra da je cestit posten i normalan
sta reci oaim fuj
sta on ima raditi u ministaratvu za koje nema kompetencije
nego da sabira marifete za gazdu faruu
- Bradafilozof
#369 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
a šta da ti kažem, čovjek je bio neki policajac, dal u spec dal u običnoj, završio je dif, koji ama baš nikakve veze nema sa policijom. dakle potpuno neškolovan čovjek za posao u policiji.Thorgerson wrote:[q
Ne znam, evo reci nam ti, jeboga sta nas cijedis ovdje. Imas evo prvi post na temi sta je radio covjek, radio je u MUP-u, radio u ambasadi, u toj je oblasti citav zivot, sigurnost, policija.
Da je bio obicni prasinar opet je kompetentniji da bude ministar MUP-a, a ne saobracaja. Ako se vec mora uhljebit na nekoj poziciji.
to bi isto bilo da portira u hidrogradnji, koji je negdje usput završio fakultet za astronomiju, proglasimo kompetetnim za ministra industrije. ako nam je to stručna osoba i sposobna onda nam je i dobro kakvi smo.
- sinuhe
#370 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Mozda imamo pogresnu sliku o DIF-u.
- klavirdžija
#371 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ovo je samo nastavak smijurije, ne znam šta očekujete na kraju krajeva.
Kakav "narod", takva i "država".
Kakav "narod", takva i "država".
- klavirdžija
#372 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Usput, Fahri je to ministarstvo potrebno radi GP Puta. Treba neko ko će potpisivati šta mu se kaže, a boljeg za to očito nije mogao naći.
Jebo MUP, i to kantonalni, ionako ga hapse.
Jebo MUP, i to kantonalni, ionako ga hapse.
-
The BEN10
#373 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Aferim, bravo.Thorgerson wrote:Ne znam, evo reci nam ti, jeboga sta nas cijedis ovdje. Imas evo prvi post na temi sta je radio covjek, radio je u MUP-u, radio u ambasadi, u toj je oblasti citav zivot, sigurnost, policija.
Što se tiče MUP-a da je samo smanjio krađu auta (2 dnevno) i natjerao policiju da češće obilaze naselja mogao je dobiti 6-aprilsku nagradu. Da ništa drugo ne uradi to bi bilo odlično. To je sigurno mogao/trebao uraditi. A on zna zašto nije...
-
VjecitiStudent
#374 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Od heroja do otirača, za samo šest mjeseci ...
Mandal je prije sedam dana „prekomandovan“ u kabinet državnog ministra komunikacija i prometa Ismira Juska, pretpostavlja se, po nalogu njihovog zajedničkog šefa, predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/333 ... juska.html
- Dr.medicine
#375 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Možda nisam u pravu ali...
Lik dođe prestadoše da pale automobile
Mislim da se umanjila i krađa automobila
I nakon 20 godina napokon je bilo policije na ulici.Počela kvartovska policija da kontrolira. Čak sam bio sje.o kad su lika iz cista mira na ulici zaustavili da ga legitimisu (dobro jeste malo onako hasisarski bio sumnjiv
)
Evo opet krađa, a policije na ulici ni za lijeka. Đe se kriju ti smradovi?
Lik počeo da radi kako treba, i naravno noga.
Lik dođe prestadoše da pale automobile
Mislim da se umanjila i krađa automobila
I nakon 20 godina napokon je bilo policije na ulici.Počela kvartovska policija da kontrolira. Čak sam bio sje.o kad su lika iz cista mira na ulici zaustavili da ga legitimisu (dobro jeste malo onako hasisarski bio sumnjiv
Evo opet krađa, a policije na ulici ni za lijeka. Đe se kriju ti smradovi?
Lik počeo da radi kako treba, i naravno noga.