Sebija All about

Post Reply
VjecitiStudent

#351 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

julisiz es grant wrote:
VjecitiStudent wrote:
Hoće li ZZO izmiriti troškove operacije retine u privatnoj praksi?
To treba pitati ZZO KS, sa kojim ja nemam ništa.
Koja onda korist od postojanja te njihove privatne prakse, najveći broj građana može samo sanjati te novce.
julisiz es grant

#352 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

VjecitiStudent wrote:
julisiz es grant wrote:
VjecitiStudent wrote:
Hoće li ZZO izmiriti troškove operacije retine u privatnoj praksi?
To treba pitati ZZO KS, sa kojim ja nemam ništa.
Koja onda korist od postojanja te njihove privatne prakse, najveći broj građana može samo sanjati te novce.
To opet treba pitati njih, zašto su išli u privatluk. Još ima dobrih doktora koji rade isključivo u javnom zdravstvu, koji bi možda mogli raditi privatno da žele, a na Koševu su svakako pojedini doktori preplaćeni, protivzakonito, jer kolektivni ugovor tačno propisuje kolika nekome može biti plata.
klavirdžija

#353 Re: Sebija All about

Post by klavirdžija »

SerijeSync wrote::D

Image
Sad bar znamo u šta je Bakirova vreća otišla :D
VjecitiStudent

#354 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

julisiz es grant wrote:
VjecitiStudent wrote:
To opet treba pitati njih, zašto su išli u privatluk. Još ima dobrih doktora koji rade isključivo u javnom zdravstvu, koji bi možda mogli raditi privatno da žele, a na Koševu su svakako pojedini doktori preplaćeni, protivzakonito, jer kolektivni ugovor tačno propisuje kolika nekome može biti plata.
Ako se ne varam, svi pobrojani su Imali privatluk i prije Sebije.
Šanka komotno izostavi iz polemike, njemu je davno trebalo oduzeti diplomu.
Altsa

#355 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

Pobjegose svi doktori. SDP doktore je sve pocistila bez obzira da li su vrhunski ili ne. Napravila dar mar u vojnoj bolnici. Ko ode u centar urgentne medicine u vojnoj bolnici bit ce mu sve jasno. Tesko nama.
julisiz es grant

#356 Re: Sebija All about

Altsa wrote:Pobjegose svi doktori. SDP doktore je sve pocistila bez obzira da li su vrhunski ili ne. Napravila dar mar u vojnoj bolnici. Ko ode u centar urgentne medicine u vojnoj bolnici bit ce mu sve jasno. Tesko nama.
Šta je to sa CUM-om u Vojnoj?
sha_ba

#357 Re: Sebija All about

Post by sha_ba »

Dr haus, seka haus :izet: :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#358 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

Image
mario001

#359 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Kamo sreće da SDAova ova partijska doktorica, supruga i ratna pobjegulja ima biografiju kao Dinarevićka.
Da je Seki bio otac kao Mesihovicki gdje bi joj bio kraj :D :D
A tek guzonjin sin, zna se kako je on zavrsio medicinu
Altsa

#360 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

julisiz es grant wrote:
Altsa wrote:Pobjegose svi doktori. SDP doktore je sve pocistila bez obzira da li su vrhunski ili ne. Napravila dar mar u vojnoj bolnici. Ko ode u centar urgentne medicine u vojnoj bolnici bit ce mu sve jasno. Tesko nama.
Šta je to sa CUM-om u Vojnoj?
U hitnoj na pofalicima vise nema hirurga a ni rtg. samo te proslijede u vojnu na urgentnu a tamo hebo lud zbunjenog. Nadam se da ce se malo usteliti jer ovo kako sada rade nije dobro.
julisiz es grant

#361 Re: Sebija All about

Alfons Kauders

#362 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

To Seko, samo meći i ne vadi! :izet:
julisiz es grant

#363 Re: Sebija All about

Najveća je sramota kako, pretpostavljam mladi i neiskusni, kolega na nalazu napiše "po naređenju šefa...itd". U ljekarskoj profesiji ne postoji pojam naređenja, nije to vojska. Doktoru niko, nijedan šef, ma ko to bio, ne može narediti šta da radi sa pacijentom, može ga samo savjetovati, a on ga, ako mu njegova klinička procjena i savjest govore drugačije, ne mora poslušati (jer i on ima diplomu, koja mu je dala ovlasti da odlučuje). Ovo govorim samo kada se radi o pacijentu, a ne o organizacijskim stvarima, gdje šef treba da je šef.
Innovation

#364 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

julisiz es grant wrote:Najveća je sramota kako, pretpostavljam mladi i neiskusni, kolega na nalazu napiše "po naređenju šefa...itd". U ljekarskoj profesiji ne postoji pojam naređenja, nije to vojska. Doktoru niko, nijedan šef, ma ko to bio, ne može narediti šta da radi sa pacijentom, može ga samo savjetovati, a on ga, ako mu njegova klinička procjena i savjest govore drugačije, ne mora poslušati (jer i on ima diplomu, koja mu je dala ovlasti da odlučuje). Ovo govorim samo kada se radi o pacijentu, a ne o organizacijskim stvarima, gdje šef treba da je šef.
:thumbup:
Alfons Kauders

#365 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:Najveća je sramota kako, pretpostavljam mladi i neiskusni, kolega na nalazu napiše "po naređenju šefa...itd". U ljekarskoj profesiji ne postoji pojam naređenja, nije to vojska. Doktoru niko, nijedan šef, ma ko to bio, ne može narediti šta da radi sa pacijentom, može ga samo savjetovati, a on ga, ako mu njegova klinička procjena i savjest govore drugačije, ne mora poslušati (jer i on ima diplomu, koja mu je dala ovlasti da odlučuje). Ovo govorim samo kada se radi o pacijentu, a ne o organizacijskim stvarima, gdje šef treba da je šef.
Osim kad ti je sef ujedno i hanuma Bakira a.s. :lol:
julisiz es grant

#366 Re: Sebija All about

To sve zavisi ko je onaj "dolje" kome se šefuje...meni 100 hanuma Bakira Izetbegovića ne bi moglo narediti šta ću sa pacijentom. Zato sam i sa svojom direktoricom u nikakvim odnosima zadnjih mjeseci, jer je vidjela da ne može sa mnom kako hoće, kao što manipuliše drugim uposlenicima. Radim svoj poso, tu sam zbog pacijenata a ne zbog šefova i direktora.
Alfons Kauders

#367 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:To sve zavisi ko je onaj "dolje" kome se šefuje...meni 100 hanuma Bakira Izetbegovića ne bi moglo narediti šta ću sa pacijentom. Zato sam i sa svojom direktoricom u nikakvim odnosima zadnjih mjeseci, jer je vidjela da ne može sa mnom kako hoće, kao što manipuliše drugim uposlenicima. Radim svoj poso, tu sam zbog pacijenata a ne zbog šefova i direktora.
Ih, pitao bih te ja da ti je Seka sef...

Fajront bi ti bio za sva vremena, a ostatak karijere bi provela po starackim domovima u Njemackoj... Cuj ona bi smjela Seki reci ne? Sram te bilo! :D
julisiz es grant

#368 Re: Sebija All about

Alfons Kauders wrote:
julisiz es grant wrote:To sve zavisi ko je onaj "dolje" kome se šefuje...meni 100 hanuma Bakira Izetbegovića ne bi moglo narediti šta ću sa pacijentom. Zato sam i sa svojom direktoricom u nikakvim odnosima zadnjih mjeseci, jer je vidjela da ne može sa mnom kako hoće, kao što manipuliše drugim uposlenicima. Radim svoj poso, tu sam zbog pacijenata a ne zbog šefova i direktora.
Ih, pitao bih te ja da ti je Seka sef...

Fajront bi ti bio za sva vremena, a ostatak karijere bi provela po starackim domovima u Njemackoj... Cuj ona bi smjela Seki reci ne? Sram te bilo! :D
Već sam je jednom preveslo :D Kad se specijalistički polago, ona je tad već bila ispitivač. I svi govorili da ona obavezno mora biti u komisiji na ispitu, nema šanse da je mašiš. A iživljavala se na specijalističkom, kao nad studentima. I ja se, logično, pito kako mora ona biti kad ti sam kad apliciraš za ispit navodiš koga bi želio da ti bude u komisiji, tj. ti određuješ njen sastav. Kažu, mora, nemoj da slučajno ne bi nju naveo. Ja pitam opet što, šta mi može. Ljudi samo šute. To su drugi specijalizanti, ljudi ubijeni u pojam još na studijama, koji su nastavili raditi na Klinici i sretati se sa istim njuškama, pa im je ostao podanički mentalitet i obrazac ponašanja. E reko, neće me ona ispitivat, pa makar. Nigdje, ni u kakvom zakonu ne piše da mora ona.
Kad sam predao u ministarstvu imena ispitivača i ona žena je bila skeptična, ali je potvrdila da ni po kakvom pravilu ne mora biti Seka u komisiji. Spisak ispitivača odobrava federalni ministar. Napominjem, nikog ne znam u ministarstvu i nikakvu štelu nemam. Naravno, meni odobre komisiju bez Seke :) .
Ispit se održava na GAK-u, ispitivači čekaju mene ni manje ni više neg u Sekinom kabinetu :D I kažu "Seko ovo je naš kandidat" :D Ja se okrenem, ona iza mene stoji :shock: Ja joj pružim ruku, ne znam rekoh li svoje ime, pozdravih li je, šta sam reko veze nemam :D I ona me onako začuđeno pogleda, ko veli u sebi koji li si ti i kako dođe do ispita a da si mene mimoišo :D ...i pruži mi ruku, i kiselo se kroz zube osmjehnu..sjećam se da joj je jedan prst bio zamotan :D ...i odosmo u drugu prostoriju predviđenu za ispit, ja i ispitivači...a Seka ostade :mrgreen: I od tada je moje oči više ne vidješe, niti će akobogda :mrgreen:
stakasa

#369 Re: Sebija All about

Post by stakasa »

julisiz es grant wrote: Već sam je jednom preveslo :D Kad se specijalistički polago, ona je tad već bila ispitivač. I svi govorili da ona obavezno mora biti u komisiji na ispitu, nema šanse da je mašiš. A iživljavala se na specijalističkom, kao nad studentima. I ja se, logično, pito kako mora ona biti kad ti sam kad apliciraš za ispit navodiš koga bi želio da ti bude u komisiji, tj. ti određuješ njen sastav. Kažu, mora, nemoj da slučajno ne bi nju naveo. Ja pitam opet što, šta mi može. Ljudi samo šute. To su drugi specijalizanti, ljudi ubijeni u pojam još na studijama, koji su nastavili raditi na Klinici i sretati se sa istim njuškama, pa im je ostao podanički mentalitet i obrazac ponašanja. E reko, neće me ona ispitivat, pa makar. Nigdje, ni u kakvom zakonu ne piše da mora ona.
Kad sam predao u ministarstvu imena ispitivača i ona žena je bila skeptična, ali je potvrdila da ni po kakvom pravilu ne mora biti Seka u komisiji. Spisak ispitivača odobrava federalni ministar. Napominjem, nikog ne znam u ministarstvu i nikakvu štelu nemam. Naravno, meni odobre komisiju bez Seke :) .
Ispit se održava na GAK-u, ispitivači čekaju mene ni manje ni više neg u Sekinom kabinetu :D I kažu "Seko ovo je naš kandidat" :D Ja se okrenem, ona iza mene stoji :shock: Ja joj pružim ruku, ne znam rekoh li svoje ime, pozdravih li je, šta sam reko veze nemam :D I ona me onako začuđeno pogleda, ko veli u sebi koji li si ti i kako dođe do ispita a da si mene mimoišo :D ...i pruži mi ruku, i kiselo se kroz zube osmjehnu..sjećam se da joj je jedan prst bio zamotan :D ...i odosmo u drugu prostoriju predviđenu za ispit, ja i ispitivači...a Seka ostade :mrgreen: I od tada je moje oči više ne vidješe, niti će akobogda :mrgreen:
Ukratko, podsjekle ti se noge bile :D
julisiz es grant

#370 Re: Sebija All about

Jesu, jebi ga :D ...al samo jer je to bilo potpuno neočekivano da ću se sa njom srest...inače, znam da mi ništa ne može...iako mi se čini da bi me tad najrađe bila proždrla :D
stakasa

#371 Re: Sebija All about

Post by stakasa »

julisiz es grant wrote:Jesu, jebi ga :D ...al samo jer je to bilo potpuno neočekivano da ću se sa njom srest...inače, znam da mi ništa ne može...iako mi se čini da bi me tad najrađe bila proždrla :D
Seka... Pa svakome bi. Dobro si proso
julisiz es grant

#372 Re: Sebija All about

stakasa wrote:
julisiz es grant wrote:Jesu, jebi ga :D ...al samo jer je to bilo potpuno neočekivano da ću se sa njom srest...inače, znam da mi ništa ne može...iako mi se čini da bi me tad najrađe bila proždrla :D
Seka... Pa svakome bi. Dobro si proso
Pa šta će mi...nikakve ingerencije nada mnom nije imala, ni tada, ni prije toga, ni danas. Jedino mi je mogla nauditi da me je fizički napala :D
stakasa

#373 Re: Sebija All about

Post by stakasa »

Zajebajem se bolan. Normalno da je neces zarezivat
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#374 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

Pravda za Seku!

a ovog granta brezobraznika allahu dargi da prvu snajku u prošnjaka vako s nulom pomnoži :roll:

da smo u Turskoj sad bi te hapsili :D
VjecitiStudent

#375 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

mario001 wrote:
Kamo sreće da SDAova ova partijska doktorica, supruga i ratna pobjegulja ima biografiju kao Dinarevićka.
Da je Seki bio otac kao Mesihovicki gdje bi joj bio kraj :D :D
A tek guzonjin sin, zna se kako je on zavrsio medicinu
U trenutku kad Dinarevićkina biografija nastaje Mesihović je niko i ništa.
http://www.anubih.ba/images/biografije/ ... arevic.pdf

Kod pobjegulje Seke, sve je upravo suprotno.
http://www.mf.unsa.ba/podaci/naucne_ref ... Sebija.pdf

Šanka svakako treba brisati sa spiska ljekara.
Post Reply