VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#351 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by -LIBERO- »

Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
Connaisseur Karlin

#352 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Connaisseur Karlin »

-LIBERO- wrote:Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
:thumbup:
Gojeni H

#353 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Gojeni H »

Idiotski zakon, idiotski primijenjen od strane suda, koji je jedan od glavnih razloga zasto je zemlja u stanju u kakvom jeste.
Ogranicavaju osnovne ljudske slobode. :-)
ultima_palabra

#354 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by ultima_palabra »

Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
Gojeni H

#355 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Gojeni H »

ultima_palabra wrote:Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
Tako je. Nekad mi drustvo lici na onu pricu o nijemom posmatracu nacistickih odvodjenja Jevreja i nepodobnih, a na kraju je dosao red na njega ...
Hakiz

#356 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Hakiz »

kakavdanakneiskustvu wrote:a da se pokrenu protesti protiv kriminalne i korumpirane vlasti skupilo bi se 50-tak penzionera
Svako se svrbi gdje ga češe.

Prioriteti.
Hakiz

#357 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Hakiz »

Gojeni H wrote:
ultima_palabra wrote:Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
Tako je. Nekad mi drustvo lici na onu pricu o nijemom posmatracu nacistickih odvodjenja Jevreja i nepodobnih, a na kraju je dosao red na njega ...
Imaš tu jedan veliki problem.

Na primjer, meni ateisti, jačanje prava vjernika je direktno umanjenje mojih prava.
kakavdanakneiskustvu

#358 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by kakavdanakneiskustvu »

:thumbup:
-LIBERO- wrote:Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
Bloo
Globalna šefica

#359 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Bloo »

Libera za novog Lenjina!
Gojeni H

#360 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Gojeni H »

Hakiz wrote:
Gojeni H wrote:

Na primjer, meni ateisti, jačanje prava vjernika je direktno umanjenje mojih prava.
Ja nemam taj problem, ali ti ocigledno imas.
ultima_palabra

#361 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by ultima_palabra »

Hakiz wrote:
Gojeni H wrote:

Možeš li to malo elaborirati?
madner

#362 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by madner »

Zasto bi neko protestovao zbog kodeksa oblacenja? :?

Vjernici i njihovi arsini.
Mohamad Sissoko

#363 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Mohamad Sissoko »

Bloo wrote:
Libera za novog Lenjina!
E ironije... :lol:
Banksy

#364 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
U čisto sekularnom društvu, to bi trebale biti paralelne pruge, u našem, nažalost, često se križaju ...
Proposition Joe

#365 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by Proposition Joe »

A sta je npr. sa crninom i sluzbenicima koji nose istu? Da vidim ko ce takvima zabraniti da rade u sudovima u sredinama sa vecinskom katolickom i pravoslavnom vecinom...
kolegione

#366 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by kolegione »

Proposition Joe wrote:A sta je npr. sa crninom i sluzbenicima koji nose istu? Da vidim ko ce takvima zabraniti da rade u sudovima u sredinama sa vecinskom katolickom i pravoslavnom vecinom...
Hahahaha zabranili su ali bule se pobunile napravile spicu u ferhadiji ja mislio neki festival :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#368 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by KatarinaKosaca »

Prije nekoliko mjeseci vidjeh u tramvaju djevojku koja je pokrivena i koja se nije prestala ljubiti filmski od Otoke do Drvenije... pa ako već nosiš simbol nečega, malo, samo malo poštivaj te vrijednosti. Od tada više vjerujem u pomodarstvo nego u stvarne vrijednosti jedne religije. Inače, ne tiče me se ničije političko, vjersko, sexualno ili drugo opredjelenje. Intimna stvar. I neka tamo i tako ostane.
piupiu

#369 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by piupiu »

KatarinaKosaca wrote:Prije nekoliko mjeseci vidjeh u tramvaju djevojku koja je pokrivena i koja se nije prestala ljubiti filmski od Otoke do Drvenije... pa ako već nosiš simbol nečega, malo, samo malo poštivaj te vrijednosti. Od tada više vjerujem u pomodarstvo nego u stvarne vrijednosti jedne religije. Inače, ne tiče me se ničije političko, vjersko, sexualno ili drugo opredjelenje. Intimna stvar. I neka tamo i tako ostane.
:lol:

Jooooj, Katooooo, podsjeti me na djetinjstvo ... :kiss:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#370 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by KatarinaKosaca »

piupiu wrote:
KatarinaKosaca wrote:Prije nekoliko mjeseci vidjeh u tramvaju djevojku koja je pokrivena i koja se nije prestala ljubiti filmski od Otoke do Drvenije... pa ako već nosiš simbol nečega, malo, samo malo poštivaj te vrijednosti. Od tada više vjerujem u pomodarstvo nego u stvarne vrijednosti jedne religije. Inače, ne tiče me se ničije političko, vjersko, sexualno ili drugo opredjelenje. Intimna stvar. I neka tamo i tako ostane.
:lol:

Jooooj, Katooooo, podsjeti me na djetinjstvo ... :kiss:
Niam znala kako drugačije da napišem :D
nasa

#371 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by nasa »

A koliko tamo uopce radi zena koje su pokrivene i sta bi se desilo da im dodje neko ko je pokriven na razgovor za posao, ono kazu sve 5 ali moras se otkriti ili je odmah eliminisu ili.... :cry:
Connaisseur Karlin

#372 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

nasa wrote:A koliko tamo uopce radi zena koje su pokrivene i sta bi se desilo da im dodje neko ko je pokriven na razgovor za posao, ono kazu sve 5 ali moras se otkriti ili je odmah eliminisu ili.... :cry:
Propis oblacenja postavljen na molbi za posao! Mnoge kommmpanije postavljaju propis oblacenja na svojim virtuelnim stranicama, sa postavljenom listom trenutno otovrenih radnih pozicija.
nasa

#373 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by nasa »

A sta ako zena ide na kemoterapiju onda mora dokazati da pokrivalo nije iz vjerskih uvjerenja...

Ne znam, s jedne trane mi je smisleno, a opet onako gledajuci sve moguce varijacije potpuno besmisleno.

Jer pazi da muskarac onda moze biti sta hoce i da se propis odnosi samo na zene muslimanke, njen muz komotno moze, a ona ne moze....
Connaisseur Karlin

#374 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

nasa wrote:A sta ako zena ide na kemoterapiju onda mora dokazati da pokrivalo nije iz vjerskih uvjerenja...

Ne znam, s jedne trane mi je smisleno, a opet onako gledajuci sve moguce varijacije potpuno besmisleno.

Jer pazi da muskarac onda moze biti sta hoce i da se propis odnosi samo na zene muslimanke, njen muz komotno moze, a ona ne moze....
Kemoterpija i nosenje marame su vise puta spomenuti na http://forum.klix.ba/odluka-vstv-a-o-za ... 41135.html
Prvi put cujem da je uobicajeno da osobe koje su bolesne i uzimaju kemoterapiju istovremeno traze posao ! Poredjene je nelogicno.
Osoba ( zena,muskaraca) koja uzima kemoterapiju se najcesce moze prepoznati i bez marame.Kompanija obavezno pita svaku osobu dali je u mogucnosti raditi 40 i vise sati sedmicno!

Propis nosenja marame zenama nije obavezan!]Doticni propis su napisali muskarci!
nasa

#375 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija

Post by nasa »

Ma to je skroz druga tema I potpuno nebitno za ovu, ako one uvazavaju legitimne i postojoce propise koje muslimani njeguju stoljecima onda ovdje dolazi u sukob jer taj propis mora prekrsiti bez nekog validnog objasnjenja osim da eto vjerska obiljezja su suvisna i sto je neko ocjenio da u ista spade i marama na glavi.
Realno, bezveze i sasvim jasno da propis uvlaci u pricu samo muslimanke.
Sva ostala vjerska obiljezja su mobilna, a dolazimo i do apsurdnih situcija gdje bi moga recimo njen muz s bradom koju njeguju zbog vjere, a ona s maramom ne moze itd.
Post Reply