VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#351 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
- Connaisseur Karlin
#352 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
-LIBERO- wrote:Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
- Gojeni H
#353 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Idiotski zakon, idiotski primijenjen od strane suda, koji je jedan od glavnih razloga zasto je zemlja u stanju u kakvom jeste.
Ogranicavaju osnovne ljudske slobode.
Ogranicavaju osnovne ljudske slobode.
- ultima_palabra
#354 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
- Gojeni H
#355 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Tako je. Nekad mi drustvo lici na onu pricu o nijemom posmatracu nacistickih odvodjenja Jevreja i nepodobnih, a na kraju je dosao red na njega ...ultima_palabra wrote:Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
-
Hakiz
#356 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Svako se svrbi gdje ga češe.kakavdanakneiskustvu wrote:a da se pokrenu protesti protiv kriminalne i korumpirane vlasti skupilo bi se 50-tak penzionera
Prioriteti.
-
Hakiz
#357 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Imaš tu jedan veliki problem.Gojeni H wrote:Tako je. Nekad mi drustvo lici na onu pricu o nijemom posmatracu nacistickih odvodjenja Jevreja i nepodobnih, a na kraju je dosao red na njega ...ultima_palabra wrote:Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
Na primjer, meni ateisti, jačanje prava vjernika je direktno umanjenje mojih prava.
-
kakavdanakneiskustvu
#358 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
-LIBERO- wrote:Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
- Bloo
- Globalna šefica
#359 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Libera za novog Lenjina!-LIBERO- wrote:Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
- Gojeni H
#360 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Ja nemam taj problem, ali ti ocigledno imas.Hakiz wrote:Imaš tu jedan veliki problem.Gojeni H wrote:Tako je. Nekad mi drustvo lici na onu pricu o nijemom posmatracu nacistickih odvodjenja Jevreja i nepodobnih, a na kraju je dosao red na njega ...ultima_palabra wrote:Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
Na primjer, meni ateisti, jačanje prava vjernika je direktno umanjenje mojih prava.
- ultima_palabra
#361 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Možeš li to malo elaborirati?Hakiz wrote:Imaš tu jedan veliki problem.Gojeni H wrote:Tako je. Nekad mi drustvo lici na onu pricu o nijemom posmatracu nacistickih odvodjenja Jevreja i nepodobnih, a na kraju je dosao red na njega ...ultima_palabra wrote:Da smo kakvi nismo, na jučerašnjim protestima bi bilo više otkrivenih nego pokrivenih žena. Ali još uvijek se češemo samo kad nas zasvrbi.
- madner
#362 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Zasto bi neko protestovao zbog kodeksa oblacenja?
Vjernici i njihovi arsini.
Vjernici i njihovi arsini.
-
Mohamad Sissoko
#363 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
E ironije...Bloo wrote:Libera za novog Lenjina!-LIBERO- wrote:Manipulacija vjerskim osjecajima, je najlakse upravljanje masama.
- Banksy
#364 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
U čisto sekularnom društvu, to bi trebale biti paralelne pruge, u našem, nažalost, često se križaju ...Hakiz wrote:
-
Proposition Joe
#365 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
A sta je npr. sa crninom i sluzbenicima koji nose istu? Da vidim ko ce takvima zabraniti da rade u sudovima u sredinama sa vecinskom katolickom i pravoslavnom vecinom...
-
kolegione
#366 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Hahahaha zabranili su ali bule se pobunile napravile spicu u ferhadiji ja mislio neki festivalProposition Joe wrote:A sta je npr. sa crninom i sluzbenicima koji nose istu? Da vidim ko ce takvima zabraniti da rade u sudovima u sredinama sa vecinskom katolickom i pravoslavnom vecinom...
-
kakavdanakneiskustvu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#368 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Prije nekoliko mjeseci vidjeh u tramvaju djevojku koja je pokrivena i koja se nije prestala ljubiti filmski od Otoke do Drvenije... pa ako već nosiš simbol nečega, malo, samo malo poštivaj te vrijednosti. Od tada više vjerujem u pomodarstvo nego u stvarne vrijednosti jedne religije. Inače, ne tiče me se ničije političko, vjersko, sexualno ili drugo opredjelenje. Intimna stvar. I neka tamo i tako ostane.
- piupiu
#369 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
KatarinaKosaca wrote:Prije nekoliko mjeseci vidjeh u tramvaju djevojku koja je pokrivena i koja se nije prestala ljubiti filmski od Otoke do Drvenije... pa ako već nosiš simbol nečega, malo, samo malo poštivaj te vrijednosti. Od tada više vjerujem u pomodarstvo nego u stvarne vrijednosti jedne religije. Inače, ne tiče me se ničije političko, vjersko, sexualno ili drugo opredjelenje. Intimna stvar. I neka tamo i tako ostane.
Jooooj, Katooooo, podsjeti me na djetinjstvo ...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#370 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Niam znala kako drugačije da napišempiupiu wrote:KatarinaKosaca wrote:Prije nekoliko mjeseci vidjeh u tramvaju djevojku koja je pokrivena i koja se nije prestala ljubiti filmski od Otoke do Drvenije... pa ako već nosiš simbol nečega, malo, samo malo poštivaj te vrijednosti. Od tada više vjerujem u pomodarstvo nego u stvarne vrijednosti jedne religije. Inače, ne tiče me se ničije političko, vjersko, sexualno ili drugo opredjelenje. Intimna stvar. I neka tamo i tako ostane.![]()
Jooooj, Katooooo, podsjeti me na djetinjstvo ...
- nasa
#371 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
A koliko tamo uopce radi zena koje su pokrivene i sta bi se desilo da im dodje neko ko je pokriven na razgovor za posao, ono kazu sve 5 ali moras se otkriti ili je odmah eliminisu ili.... 
- Connaisseur Karlin
#372 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Propis oblacenja postavljen na molbi za posao! Mnoge kommmpanije postavljaju propis oblacenja na svojim virtuelnim stranicama, sa postavljenom listom trenutno otovrenih radnih pozicija.nasa wrote:A koliko tamo uopce radi zena koje su pokrivene i sta bi se desilo da im dodje neko ko je pokriven na razgovor za posao, ono kazu sve 5 ali moras se otkriti ili je odmah eliminisu ili....
- nasa
#373 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
A sta ako zena ide na kemoterapiju onda mora dokazati da pokrivalo nije iz vjerskih uvjerenja...
Ne znam, s jedne trane mi je smisleno, a opet onako gledajuci sve moguce varijacije potpuno besmisleno.
Jer pazi da muskarac onda moze biti sta hoce i da se propis odnosi samo na zene muslimanke, njen muz komotno moze, a ona ne moze....
Ne znam, s jedne trane mi je smisleno, a opet onako gledajuci sve moguce varijacije potpuno besmisleno.
Jer pazi da muskarac onda moze biti sta hoce i da se propis odnosi samo na zene muslimanke, njen muz komotno moze, a ona ne moze....
- Connaisseur Karlin
#374 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Kemoterpija i nosenje marame su vise puta spomenuti na http://forum.klix.ba/odluka-vstv-a-o-za ... 41135.htmlnasa wrote:A sta ako zena ide na kemoterapiju onda mora dokazati da pokrivalo nije iz vjerskih uvjerenja...
Prvi put cujem da je uobicajeno da osobe koje su bolesne i uzimaju kemoterapiju istovremeno traze posao ! Poredjene je nelogicno.
Osoba ( zena,muskaraca) koja uzima kemoterapiju se najcesce moze prepoznati i bez marame.Kompanija obavezno pita svaku osobu dali je u mogucnosti raditi 40 i vise sati sedmicno!
Propis nosenja marame zenama nije obavezan!]Doticni propis su napisali muskarci!
- nasa
#375 Re: VSTV - Pristrasnost i diskriminacija
Ma to je skroz druga tema I potpuno nebitno za ovu, ako one uvazavaju legitimne i postojoce propise koje muslimani njeguju stoljecima onda ovdje dolazi u sukob jer taj propis mora prekrsiti bez nekog validnog objasnjenja osim da eto vjerska obiljezja su suvisna i sto je neko ocjenio da u ista spade i marama na glavi.
Realno, bezveze i sasvim jasno da propis uvlaci u pricu samo muslimanke.
Sva ostala vjerska obiljezja su mobilna, a dolazimo i do apsurdnih situcija gdje bi moga recimo njen muz s bradom koju njeguju zbog vjere, a ona s maramom ne moze itd.
Realno, bezveze i sasvim jasno da propis uvlaci u pricu samo muslimanke.
Sva ostala vjerska obiljezja su mobilna, a dolazimo i do apsurdnih situcija gdje bi moga recimo njen muz s bradom koju njeguju zbog vjere, a ona s maramom ne moze itd.