Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maraccana

#351 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by maraccana »

hAZNADAR wrote:
Tvrdoglavost ti ne pomaze u ovoj temi i ako nisi u stanju odgovoriti na moj post bolje nego jednom recenicom gdje nisi nista objasnio - bolje i ne odgovaraj nikako. Lijepo sam objasnio da "Taharrush" nije nikakva tradicija, kolektivna svijest, opceprihvacena vrijednost u arapskom svijetu. Kao sto nije ni redaljka na mentalno zaostalu kod nas, i kao sto nije incest opcenito u Evropi.
U principu osobe koje slijepo generalizuju i vrste nasilja tumace kao nesto kolektivno i tradicionalno pripadaju upravo tipu ljudi koji menalno nisu ni trunku drugaciji od ekstemista, desnicara i napose napaljenih bliskoisticnih krkana koji umisljaju da se zapadnjakinje naguze svakome - ono kolektivno i tradicionalno.
Lijepo procitaj moj post ponovo(ako uopce jesi) i odgovori bolje.
Da li ti sebe uopšte čitaš šta pišeš? Sam sebe obaraš i sam krojiš terminologiju kako tebi odgovara, dok je realnost totalno drugačija, te bolje izgleda znaš od npr. Amnesty Int.
The mob sexual assaults against women and klix around Tahrir Square during major protests were first documented on 11 February 2011, the day Hosni Mubarak was toppled from power. Attacks continued over the next two years, with new mob assaults reported in November 2012 during protests against President Mohamed Morsi and in demonstrations on 25 January 2013 marking the second anniversary of the uprising. The violence reached unprecedented levels during the mass protests against Mohamed Morsi’s rule that began in June 2013. Volunteer groups reported they had received reports of 168 cases of mob sexual attacks between 30 June and 3 July 2013 alone. New mob attacks on women demonstrators have been reported in the year since Mohamed Morsi’s ousting in July 2013. They include a series of attacks on 25 January 2014during gatherings by supportersof the interim authorities. Police and other security forces stationed in the areadid not prevent the mob attacks, despite a heavy presence in the area.
Women demonstrators around Tahrir Square faced renewed violence when Abdel Fattah al-Sisi took office as Egypt’s new president on 8 June 2014, with women’s groups and human rights organizations stating they had documented severalcases around Tahrir Square

https://www.amnestyusa.org/sites/defaul ... 042015.pdf
insomnia78

#352 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by insomnia78 »

Ovako to, otprilike hoda medju arapima
Image
animals

#353 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

I najveci problemje sto ljudi koji dolaze iz siromasni muslimanski zemalja se ne mogu integrisati..
jer kad vidis djevojcice od 10 god umotane, tu pada sva prica o integraciji..
jer,roditelji tu djecu i ne zele i ne mogu integrisati, jer ta djeca sa svojim oblacenjem,
izdvajaju od druge djece, samim tim dolazi do podjela i paralelni zivota..
i kamoli da se ta djeca zene i mijesaju sa drugom dijecom..
nemoguca misija..
Last edited by animals on 07/02/2016 15:30, edited 1 time in total.
maraccana

#354 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by maraccana »

Fudo Bosna wrote:
maraccana wrote:
Fudo Bosna wrote:

O čemu pričaš? Pa sam sam naveo da dolazimo iz divljačke vukojebine, kada besmisleno navodiš te ratove i klanja na ovim područjima.

Opet naveliko koristiš preuveličavanje kada govoriš "stotine i stotine napada u Britaniji", dobro je pa nisi rekao hiljade, a evo i ti brišeš iz mog posta konkretan dokaz zaostalosti u vezi Taharrusha...

Ne dami se sada tražiti podatke o napadima na imigrante, na džamije, bacanje svinjskih glava, napade na žene u UK, kamenovanje, na desetine ili stotine incidenata u Francuskoj, (o Poljskoj ne treba ni postati ), imaš malo pa proguglaj a ne mogu brisati nisam moderator ,(izvukao sam dio tvoga posta) koji govori o tvojoj neobjektivnosti,da ne upotrijebim mnoogo teže riječi :
Slike , klipovi govore ljepše i od statistike:

http://www.youtube.com/watch?v=suGoj9hN15g
Rast islamofobije u Velikoj Britaniji

http://www.youtube.com/watch?v=suCRYTRfeYg
Lažni videosnimci napada izbjeglica

http://www.youtube.com/watch?v=uY2-5clYsYQ
Imigranti u Poljskoj izloženi maltretiranju

http://www.youtube.com/watch?v=2joyBwoMJbw
Gigović o napadima na džamije u Švedskoj

http://www.youtube.com/watch?v=V8JU93Cm8eA
Švedska: Maskirani demonstranti napadaju izbjeglice
Pa nađi podatke o stotinama i stotinama napada, pa onda temelji svoje tvrdnje o istom, a ne sa par klipova i preuveličanim brojkama u postovima.
insomnia78

#355 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by insomnia78 »

Neki dan sam posavlj'o podatke za Francusku
Istina, broj napada u osnosu na 2014-u se utrosticio i iznosi nesto preko 400 evidentiranih (od cega trecina u prvom trimestru i u vrijeme napada na CH) ali je jos uvijek za pola manji u odnosu na napade prema krscanina i jevrejima kojih je evidentirano preko 800 za svaku od ove dvije skupine
Fudo Bosna

#356 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Fudo Bosna »

maraccana wrote:
Fudo Bosna wrote: Pa nađi podatke o stotinama i stotinama napada, pa onda temelji svoje tvrdnje o istom, a ne sa par klipova i preuveličanim brojkama u postovima.
Ti si "bolestan" u svojoj percepciji drugih i drugačijih proputovao sam niz islamskih zemalja i musliman ne smije, haram mu je, ni dodirnuti ženu koja mu nije supruga a ne silovati ili slično, (tog bi momka njegov otac i majka linčovali, ne treba mu policija da ga uhvate),balavurdija kao balavurdija,psihologija mase, je li 20.000 silovanih muslimanki Bosne , znak da je kršćanstvo u Srbiji ili BiH, svo "zaostalo" i da su svi aut? "Bolestan" si.. Je li tebam guglati i na arapskom i engleskom i nalaziti 10 tine ili stotinjak primjera, udaranja napada na žene, paljenja džamija, kamenovanja , je li ti malo ovo ili treba da te dodatno uvjeravam , BLJJJJAAAAK !!! :evil:
Last edited by Fudo Bosna on 07/02/2016 15:55, edited 2 times in total.
hAZNADAR

#357 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by hAZNADAR »

Alfons Kauders wrote:
aha, sin profesora... univerzitetskog... ali sta cemo sa ostalim koji nisu sinovi i kceri profesora? a pitam se i gdje li mu je stari studiro i kupio manire... jer vjerovatno nije dole (a ni sina nije poslao dole u skolu)

ne znam zasto je to generalizacija? imamo i mi svoje primitivce, pa ih ne stedimo... jel to rasizam? nije... pa koji kurac onda da stedimo jos vece primitivce iz jos vecih vukojebina? zato jer su malo tamnije puti? jer su izbjeglice? muslimani?

zaboli me kita, bili su i nasi izbjeglice, pa nisu hodali uokolo i napastvovali zene... a i ti nasi mahom bili neobrazovana sirotinja, ne djeca univerzitetskih profesora... pa se opet za samo jednu generaciju integrisali u sva evropska drustva sem vatikana

oni dolaze ovdje, i red je da svoje manire ostave odakle su i dosli... ili da nikako i ne dolaze... ima brate okolo arapskih zemalja, neka idu tamo ako se ne mogu uklopiti u kulturoloski superiorne sredine
Dzaba mu objasnjavas. Progu je rasista, fasista, ksenofob, nacista,.. svako ko se u bocu ne slozi sa njim. Tip jednostavno tako rezonuje u krajnostima i mislim da nije ni sposoban drugacije. On nase ljude koji realno izvjestavaju sa lica mjesta i koji kritikuju obje strane tumaci kao rasiste i ksenofobe koji domicilnima lizu jajca. Sta onda reci o takvom liku? Kako objasniti da ima ljudi koji znaju sta je moral, granica ponasanja i pravila, obzir, sta je ispravno a sta ne,.. kada sam nema pojma o tome.

Medjutim - moram te ispraviti u necemu. Tacno je da su mnoge manire Arapi donijeli i koji se ne uklapaju o standarde drustva gdje su dosli. Ali silovanja, seksualna sikaniranja defakto nisu dio manira, odgoja, standarda kojeg su dole naucili, dio njihove kulture i sl. U pitanju su samo predrasude, lazni stereotipi o zapadu gdje se to kao moze nekaznjeno raditi.
Jer takve stvari ne rade ni u arapskim zemljama, ne rade to ni u Grckoj, Italiji gdje ih je mnogo a uhvate furseta tek na zapadu.
Connaisseur Karlin

#358 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Connaisseur Karlin »

[youtube][/youtube]
animals wrote:Poenta sve ove price je ..sta..
nekontrolisano useljavanje u Evropu..
Nijemci pozvali radnu snagu, i da bi to umotali u humanu pricu..
upetljali cijelu Evropu...
posljedice su..jacanje desnice..
ljudi se dijele na one,koji je sve manje..koji su za pomoc izbjeglicama,
i one koji je sve vise, gradjenje zidova prema Istoku..
oni sto su Madjarima pljuvali zbog ograda, sad ih i sami postavljaju..
svi razmisljaju o podizanju zidova, pa cak i Njemacka , koja je sve zakuhala..
i na pocetku,onaj koji je nesto izrekao protiv nekontrolisanog useljavanja , nazivan je nacistom i fasistom..
sad svi postaju nacisti i fasisti, jer je sve veci broj za bezuslovni stop,nekontrolisanom useljavanju..
i oni najzagrizeniji humanisti su progledali i vidjeli da je vrag odnio salu,,
Evropa jednostavno ne moze integrisati toliki broj ljudi bez posljedica..
OH,sad bolje razumijem razlog tvog negativnog stava prema immigrantima,a koji je pogresan:

-EUropa moze integrirati nove imigrante uvodjenjem novih zakona,a koje je mogla uvesti prije 10 godina,sad ce proces biti ubrzan,i EUropa ce prezivjeti

- Nekotrolisani dolazak u EUropu nije iznenadjenje,jer EUropa je dugo ocekivala doticni proces,ali medjusobni sukobi unutar EU drzava su zakocili implementiranje novih pravila i zakona vezani za imigaraciju i azil

- novac za pomoc immigrantima postoji,juce sam postavila link o cirkulaciji novca

- Madjarska trenutno ima 60,000 izbjeglica, i trenutno joj je odbjena daljnja finasijska pomoc od strane EU
maraccana

#359 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by maraccana »

Fudo Bosna wrote:
maraccana wrote:
Fudo Bosna wrote: Pa nađi podatke o stotinama i stotinama napada, pa onda temelji svoje tvrdnje o istom, a ne sa par klipova i preuveličanim brojkama u postovima.
Ti si "bolestan" u svojoj percepciji drugih i drugačijih proputovao sam niz islamskih zemalja i musliman ne smije, haram mu je, ni dodirnuti ženu koja mu nije supruga a ne silovati ili slično, (tog bi momka njegov otac i majka linčovali, ne treba mu policija da ga uhvate),balavurdija kao balavurdija,psihologija mase, je li 20.000 silovanih muslimanki znak da je kršćanstvo U Srbiji svo zaostalo i da su svi aut? "Bolestan" si.. Je li tebam guglati i na arapskom i engleskom i nalaziti 10 tine ili stotinjak primjera, udaranja žena, paljenja džamija, kamenovanja , je li ti malo ovo ili treba da te dodatno uvjeravam , FUUUUJJJ !!! :evil:
Evo već si počeo vrijeđati na početku jer nemaš ono što sam tražio, konkretan podatak, a ne "naći ću ti stotine i stotine", a sada i smanjuješ i na "10tine". Evo iznad neko je naveo jasan podatak. Na početku sam odma naveo primjer o vlastitom području na kojem živimo, na prvu ljudi izgledaju gostoljubivo, vrijedno i sl. ali realnost je drukčija čim se okreneš, od mentaliteta pa do standarda života, u kojem dotičemo dno, baziramo sve na nacionalizmu, podjelama, a sukoba, kriminala, mržnje ne nedostaje, sve dokazuje da su ova područja divlje vukojebine, bilo koja država.
hAZNADAR

#360 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by hAZNADAR »

animals wrote:I najveci problemje sto ljudi koji dolaze iz siromasni muslimanski zemalja se ne mogu integrisati..
jer,roditelji tu djecu i ne zele i ne mogu integrisati, jer ta djeca sa svojim oblacenjem,
nemoguca misija..
A ja poznajem "umotane" koje su smio bih se kladiti obrazovanije i od tebe i mene zajedno. Kao sto poznjem familija gdje su zene pokrivene a koje su kultivisanije, obrazovanije, situiranije,.. negoli prosjecna ateisticka familija. Samnom rade pokrivene, jedna od njih je sef vise projekta, znaju se itekako zezati, komunicirati, na festama otkaciti bez alkohola,..
krace receno - integrisanije su od vecine Balkanaca koji misle da su samo zbog boje koze, alkohola, erotike i muzike integrisaniji.

Mijesas licni izbor sa kulturom i integracijom. Integracija se ne svodi na licni stil zivota i shvatanja vec na prihvatanje pravila vezano za krivicni zakon, obzir prema okolini i okolisu, saobracaj, poreze, socijalne kontakte,...
hAZNADAR

#361 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by hAZNADAR »

maraccana wrote:

Da li ti sebe uopšte čitaš šta pišeš? Sam sebe obaraš i sam krojiš terminologiju kako tebi odgovara, dok je realnost totalno drugačija, te bolje izgleda znaš od npr. Amnesty Int.
I dalje nisi odgovorio na moj prethodni post vec samo biflas gluposti i generalizujes. Incidenti nikada nisu bili dio opceprihvacene kulture. Seksualna sikaniranja nisu uobicajena pojava u arapskom svijetu i dzaba ti je kopanje po incidentima da bi dokazao svoju bolesnu tvrdnju.

A tumacenje cijelog naroda, etnosa, vjere,.. na takav nacin gdje se negativnosti tumace kao drustveni standard je nista drugo no mentalna bolest kojom su isto pogodjeni i rasisti, desnicari, vjerski ekstremisti, ultranacionalisti i krkani koji se plase da ce dobiti rak od rasmisljanja pa im je lakse generalizovati i zaokruziti.
animals

#362 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:[youtube][/youtube]
animals wrote:Poenta sve ove price je ..sta..
nekontrolisano useljavanje u Evropu..
Nijemci pozvali radnu snagu, i da bi to umotali u humanu pricu..
upetljali cijelu Evropu...
posljedice su..jacanje desnice..
ljudi se dijele na one,koji je sve manje..koji su za pomoc izbjeglicama,
i one koji je sve vise, gradjenje zidova prema Istoku..
oni sto su Madjarima pljuvali zbog ograda, sad ih i sami postavljaju..
svi razmisljaju o podizanju zidova, pa cak i Njemacka , koja je sve zakuhala..
i na pocetku,onaj koji je nesto izrekao protiv nekontrolisanog useljavanja , nazivan je nacistom i fasistom..
sad svi postaju nacisti i fasisti, jer je sve veci broj za bezuslovni stop,nekontrolisanom useljavanju..
i oni najzagrizeniji humanisti su progledali i vidjeli da je vrag odnio salu,,
Evropa jednostavno ne moze integrisati toliki broj ljudi bez posljedica..
OH,sad bolje razumijem razlog tvog negativnog stava prema immigrantima,a koji je pogresan:

-EUropa moze integrirati nove imigrante uvodjenjem novih zakona,a koje je mogla uvesti prije 10 godina,sad ce proces biti ubrzan,i EUropa ce prezivjeti

- Nekotrolisani dolazak u EUropu nije iznenadjenje,jer EUropa je dugo ocekivala doticni proces,ali medjusobni sukobi unutar EU drzava su zakocili implementiranje novih pravila i zakona vezani za imigaraciju i azil

- novac za pomoc immigrantima postoji,juce sam postavila link o cirkulaciji novca

- Madjarska trenutno ima 60,000 izbjeglica, i trenutno joj je odbjena daljnja finasijska pomoc od strane EU

Naravno da moze, ove sto su dosli..
a sta cemo sa jos milionima koji cekaju spremni da dodju za Evropu..
ne moze Evropa primiti, ili moze citav svijet...
Evropa ce sa ovim nekontrolisanim useljavanjem prestati biti socijalna,
jebeno ce biti kad socijalna izdavanja postanu neizdrzljiva..
onda ce se smanjiti ili ukinuti..i sta onda..
jednostavan primjer..zena i covjek koji rade i imaju jedno dijete mogu zivjeti solidno..
porodice gdje samo jedno radi i sa petero dijece, zive u neimastini..
i tu je podloga za kriminal i neintegraciju..
animals

#363 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

hAZNADAR wrote:
animals wrote:I najveci problemje sto ljudi koji dolaze iz siromasni muslimanski zemalja se ne mogu integrisati..
nemoguca misija..
A ja poznajem "umotane" koje su smio bih se kladiti obrazovanije i od tebe i mene zajedno. Kao sto poznjem familija gdje su zene pokrivene a koje su kultivisanije, obrazovanije, situiranije,.. negoli prosjecna ateisticka familija. Samnom rade pokrivene, jedna od njih je sef vise projekta, znaju se itekako zezati, komunicirati, na festama otkaciti bez alkohola,..
krace receno - integrisanije su od vecine Balkanaca koji misle da su samo zbog boje koze, alkohola, erotike i muzike integrisaniji.

Mijesas licni izbor sa kulturom i integracijom. Integracija se ne svodi na licni stil zivota i shvatanja vec na prihvatanje pravila vezano za krivicni zakon, obzir prema okolini i okolisu, saobracaj, poreze, socijalne kontakte,...
Da, samo je to jedan primjer na 1000 onih drugi..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#364 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by _BataZiv_0809 »

Za koliko ono godina muslimani postaju vecina u Zapadnoj Evropi?
Connaisseur Karlin

#365 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

animals wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Naravno da moze, ove sto su dosli..
a sta cemo sa jos milionima koji cekaju spremni da dodju za Evropu..
ne moze Evropa primiti, ili moze citav svijet...
Evropa ce sa ovim nekontrolisanim useljavanjem prestati biti socijalna,
jebeno ce biti kad socijalna izdavanja postanu neizdrzljiva..
onda ce se smanjiti ili ukinuti..i sta onda..
jednostavan primjer..zena i covjek koji rade i imaju jedno dijete mogu zivjeti solidno..
porodice gdje samo jedno radi i sa petero dijece, zive u neimastini..
i tu je podloga za kriminal i neintegraciju..
Zadatak EUrope i svijeta je da se oragniziraju o daljnoj kontroli dolaska novih imigranta. Tvoje stav je rezultat nepovjerenja ka EUropi,koja je mogla bez problema primiti izbjeglice,ali je EUropa kriva sto nije regulisala zakone ,a koji su se mjenjali cak i tokom dolaska BiH izbjeglica.Zasto EU nije napravila promjene imigracionih zakona sa dolaskom danasnjih izbjeglica? Rat traje 5 godina,a izbjelgice zive u uzasnim uslovima zato je razumljivo da zele prekinuti takav nacin zivljenja,to im ne mozes i ne trebas zabraniti.EUropa sa novim imigraconim zakonima moze primiti imigrante i pripremiti iste za novi zivot,kao sto rade CA ili SAD.Novac nije problem.EUropa je davno pogrijesila jer ja davala novac decenijama doseljenicima, umjesto de je natjerala imigrante na rad.Azil je jos jedna kardinalna greska u EU zakonu. Mozemo zakljuciti,krizu nisu uzrokovali imigranti,vec EUropa.
hAZNADAR

#366 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by hAZNADAR »

animals wrote:
hAZNADAR wrote:
nemoguca misija..

Da, samo je to jedan primjer na 1000 onih drugi..
Da, nazalost - vecina primjera useljenika arapskog i africkog porijekla nije bas primjer integracije. Ali pouzdano tvrdim da religioznost nije glavni razlog. Nedostatak manira, kultivisanosti, radnih navika, postenja, obzira,.... je prije iz razloga licne prirode ili sredine odakle dolazis a ne zbog religioznosti. Kao sto rekoh - pokrivene cure u firmama, konkretno u mojoj funkcionisu super. Na festama ne piju alkohol ali se itekako vesele, kao i mnogo domicilni sto ne piju sto iz razloga sto voze ili ne sjeda im. U menzi fino izaberu od ponudjenog sto im pase na tanjir kao i ostali.
Ima jedan fenomen kod pokrivenih cura - naime vidis ih vise kod mladjih negoli starijih. Normalno je vidjeti majku i kcerku gdje je kcerka pokrivena, cak i nana nije.

Ali to nije ova tema.
Ovdje se radi o seksualnim napadima za koje pouzdano tvrdim da nisu dio kulture, tradicije, drustvenih standarda u zemljama odake nasilnici dolaze.
Radi se o mentalitetu juga gdje mnogi koji su otisli iz rodnog sela moraju na bilo koji nacin biti uspjesni. Pa sama dijaspora zivi za to da nabavi Mercedes na bilo kakav nacin i pojavi se dole sa mackom i masom eura. I vezano za to - svi su muski hebaci i kazanove na zapadu,.. isto kao Moke sto je u Zaostrogu kampu svaku noc drugu hebavo. Lazu i izigravaju i lokalnima stvore stereotip raja na zemlju na zapadu gdje pare rastu na drvetu a zene te jedva docekaju. Svi ovi seksualni nasilnici su samo priglupe Pisonje i Zuge sto stvarno misle da to bas tu mogu tako raditi.
maraccana

#367 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by maraccana »

hAZNADAR wrote:
maraccana wrote:

I dalje nisi odgovorio na moj prethodni post vec samo biflas gluposti i generalizujes. Incidenti nikada nisu bili dio opceprihvacene kulture. Seksualna sikaniranja nisu uobicajena pojava u arapskom svijetu i dzaba ti je kopanje po incidentima da bi dokazao svoju bolesnu tvrdnju.

A tumacenje cijelog naroda, etnosa, vjere,.. na takav nacin gdje se negativnosti tumace kao drustveni standard je nista drugo no mentalna bolest kojom su isto pogodjeni i rasisti, desnicari, vjerski ekstremisti, ultranacionalisti i krkani koji se plase da ce dobiti rak od rasmisljanja pa im je lakse generalizovati i zaokruziti.
Osim što direktno vrijeđaš i siječeš dijelove postova u kojem navodim argumente, evo već drugi post to radiš, samo sebi potkopavaš. Nigdje nisam izjednačio čitav narod, vjeru sa tim običajima i dešavanjima, znači i pored vrijeđanja još i lažeš, podmećeš neizrečeno.

Jedno je generalizovati (izjednačiti sa čitavim narodom), a drugo samo generalno govoriti (u čemu se misli na većinu, ne i na manjinu, izuzetke, kao i ne na čitav narod). Očito brkaš pojmove i neuspješno podmećeš termine.
animals

#368 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

_BataZiv_0809 wrote:Za koliko ono godina muslimani postaju vecina u Zapadnoj Evropi?
Nije to smisao. .
Smisao je te ljude nauciti da rade i privredjuju,
i sto je najbitnije da religiju ostave u svoja cetiri zida. .
a to se postize obrazovanjem..
a ne da ta djeca zavrse jedva osnovnu i tako postaju lagan plijen radikalnim ucenjima. .
Last edited by animals on 07/02/2016 17:07, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#369 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Primjetila sam,na temi je prisutno znatno vise muskaraca forumsha.Ja sam zena,i mene zaista iritira vasa "zabrinutost" silovanjem zena i djecaka. Niste svijesni koliko silovanja je neprijavljeno tokom godinu dana, i koliko je osoba koje su silovale zive i rade na slobodi bez problema,a statistika je pokazla da isti problem traje decenijama.Moj utisak je da vama smetaju imigranti,a ne vasa zabrinutost za silovanje zena imigrantkinja i zena iz grupe lokalnog stanovnistva.
maraccana

#370 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by maraccana »

hAZNADAR wrote: Ovdje se radi o seksualnim napadima za koje pouzdano tvrdim da nisu dio kulture, tradicije, drustvenih standarda u zemljama odake nasilnici dolaze.
Radi se o mentalitetu juga gdje mnogi koji su otisli iz rodnog sela moraju na bilo koji nacin biti uspjesni. Pa sama dijaspora zivi za to da nabavi Mercedes na bilo kakav nacin i pojavi se dole sa mackom i masom eura. I vezano za to - svi su muski hebaci i kazanove na zapadu,.. isto kao Moke sto je u Zaostrogu kampu svaku noc drugu hebavo. Lazu i izigravaju i lokalnima stvore stereotip raja na zemlju na zapadu gdje pare rastu na drvetu a zene te jedva docekaju. Svi ovi seksualni nasilnici su samo priglupe Pisonje i Zuge sto stvarno misle da to bas tu mogu tako raditi.
I uporno govoriš o dijaspori i zapadu, te negiraš direktan dokaz na egipatskom tlu, gdje se iz godine u godinu dešavali masovni Taharrush napadi, koji se zatim prenijeli po zapadu.
hAZNADAR

#371 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by hAZNADAR »

Connaisseur Karlin wrote:Primjetila sam,na temi je prisutno znatno vise muskaraca forumsha.Ja sam zena,i mene zaista iritira vasa "zabrinutost" silovanjem zena i djecaka. Niste svijesni koliko silovanja je neprijavljeno tokom godinu dana, i koliko je osoba koje su silovale zive i rade na slobodi bez problema,a statistika je pokazla da isti problem traje decenijama.Moj utisak je da vama smetaju imigranti,a ne vasa zabrinutost za silovanje zena imigrantkinja i zena iz grupe lokalnog stanovnistva.
Ako si citala bolje tok teme - ovdje se radi o razlicitom tumacenju problematike. Tacno je da tu i tamo ima predrasuda ali ne vidim razloga da bi imigranti smetali prvo samim nama koji smo imigranti a ni ljudima koji zive u BiH. Imamo pravo na sopstveno misljenje i da fenomen seksualnog sikaniranja od strane useljenika(sto je tema) tumacimo na razne nacine. Neko je u pravu, neko u krivu, neko moze bolje argumentirati a neko ne.
Jedno je sigurno - velikom vecinom se svi ovdje slazemo da je u pitanju nesto neprihvatljivo i nesto negativno - sto si mogla i sama primijetiti.

Zato - dobrodosla da sama dadnes svoje objasnjenje, svoje vidjenje zasto se ovo desava - u skladu sa naslovom teme - a svoja moralna predavanja i amatersku psihoanalizu radije prebaci ne drugo mjesto. Pretpostavljam da bi bila vriska o muskom sovinizmu kada bih ti rekao da razgulis i trolas na drugom mjestu.

Smeta joj sto osudjujemo seksualna sikaniranja - svasta. :roll:
Connaisseur Karlin

#372 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

hAZNADAR wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Primjetila sam,na temi je prisutno znatno vise muskaraca forumsha.Ja sam zena,i mene zaista iritira vasa "zabrinutost" silovanjem zena i djecaka. Niste svijesni koliko silovanja je neprijavljeno tokom godinu dana, i koliko je osoba koje su silovale zive i rade na slobodi bez problema,a statistika je pokazla da isti problem traje decenijama.Moj utisak je da vama smetaju imigranti,a ne vasa zabrinutost za silovanje zena imigrantkinja i zena iz grupe lokalnog stanovnistva.
Ako si citala bolje tok teme - ovdje se radi o razlicitom tumacenju problematike. Tacno je da tu i tamo ima predrasuda ali ne vidim razloga da bi imigranti smetali prvo samim nama koji smo imigranti a ni ljudima koji zive u BiH. Imamo pravo na sopstveno misljenje i da fenomen seksualnog sikaniranja od strane useljenika(sto je tema) tumacimo na razne nacine. Neko je u pravu, neko u krivu, neko moze bolje argumentirati a neko ne.
Jedno je sigurno - velikom vecinom se svi ovdje slazemo da je u pitanju nesto neprihvatljivo i nesto negativno - sto si mogla i sama primijetiti.

Zato - dobrodosla da sama dadnes svoje objasnjenje, svoje vidjenje zasto se ovo desava - u skladu sa naslovom teme - a svoja moralna predavanja i amatersku psihoanalizu radije prebaci ne drugo mjesto. Pretpostavljam da bi bila vriska o muskom sovinizmu kada bih ti rekao da razgulis i trolas na drugom mjestu.

Smeta joj sto osudjujemo seksualna sikaniranja - svasta. :roll:
hAZNADAR,tebi ne smetaju imigranti,ali vecina pristunih na temi su protiv imigranata,a koji pisu pod "krinkom" zabrinutih za silovane zene.

Ako nekoga zaista zabrinjava silovanje zena,trebala bi postojati tema koja jeste usmjerena ka reduciranju svih uzroka problema.

Tema je ciljano usmjerena protiv imigranata!
hAZNADAR

#373 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by hAZNADAR »

maraccana wrote:

I uporno govoriš o dijaspori i zapadu, te negiraš direktan dokaz na egipatskom tlu, gdje se iz godine u godinu dešavali masovni Taharrush napadi, koji se zatim prenijeli po zapadu.
Bio u Egiptu dva puta, isto i u Maroku i Tunisu, privatno ih poznajem vise gdje zivim. I tvrdim da pricas gluposti i ne poznajes arapsko drustvo.

Postajes dosadan vise sa Taharrushom tvrdoglavi stvore - jednostavno ne mozes prihvatiti da nisi u pravu. Ti incidenti na trgu Kaira su se desavali samo u momentima anarhije, demonstracijama, desavanjima naroda,.. Idioti raznih boja, nacija,... ce bilo gdje u svijetu iskoristiti priliku i to nije nigdje dio tradicije ili kolektivne svijesti kako pokusavas prodati vec individualni idiotizam. Pa i ako ih je vise - to je grupa idiota a ne dio tradicije. Silovali su skoro grupno mentalno zaostalu kod Doboja pa tragedija bi na kraju. Grupa idiota a ne tradicionalista koji gaje tradiciju i nastoje je ocuvati. Idi lijeci se
Last edited by hAZNADAR on 07/02/2016 17:42, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#374 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR,tebi ne smetaju imigranti,ali vecina pristunih na temi su protiv imigranata,a koji pisu pod "krinkom" zabrinutih za silovane zene.

Ako nekoga zaista zabrinjava silovanje zena,trebala bi postojati tema koja jeste usmjerena ka reduciranju svih uzroka problema.

Jasta, ciljano su se njemacki desnicari uz pomoc google translate provukli ovdje. :roll:
Za svoju amatersku psihologiju trebas konkretno naci primjere i citate gdje je ko ovdje izjavio da generalno imigrante treba ili vratiti ili etnicki ocistiti. Pa i ako nadjes - da uporedimo koliki je broj takvih postova.
A ako neko smatra da je sekusalno sikaniranje dio kulture imigranata - sto naravno nije tacno - to je njegovo pravo jer imas pravo demokratski biti i glup. Dok se god drzis teme.

A ti se ne drzis teme vec trolas. Seksualna uznemiravanja ne pogadjaju samo zene a i kada pogode samo zene - to je svakom normalnom muskarcu za osudu. Da, makar bio i muskarac sto tebi iz nekog bolesnog razloga nevjerovatno zvuci. Ako ti je spol diskutanta neki problem u ovoj tematici i ako mislis da su muski operisani od morala, etike, .. - ti imas ocigledno problem.

Jos jednom - tema je jasna i izvoli sta imas reci na to - ili razguli pa na drugoj temi prosipaj tu amatersku psihologiju.
Connaisseur Karlin

#375 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

hAZNADAR wrote:

Jasta, ciljano su se njemacki desnicari uz pomoc google translate provukli ovdje. :roll:
Za svoju amatersku psihologiju trebas konkretno naci primjere i citate gdje je ko ovdje izjavio da generalno imigrante treba ili vratiti ili etnicki ocistiti. Pa i ako nadjes - da uporedimo koliki je broj takvih postova.
A ako neko smatra da je sekusalno sikaniranje dio kulture imigranata - sto naravno nije tacno - to je njegovo pravo jer imas pravo demokratski biti i glup. Dok se god drzis teme.

A ti se ne drzis teme vec trolas. Seksualna uznemiravanja ne pogadjaju samo zene a i kada pogode samo zene - to je svakom normalnom muskarcu za osudu. Da, makar bio i muskarac sto tebi iz nekog bolesnog razloga nevjerovatno zvuci. Ako ti je spol diskutanta neki problem u ovoj tematici i ako mislis da su muski operisani od morala, etike, .. - ti imas ocigledno problem.

Jos jednom - tema je jasna i izvoli sta imas reci na to - ili razguli pa na drugoj temi prosipaj tu amatersku psihologiju.
Sta,kokretno,od mene,zene,ocekujes da napisem na temi?
Post Reply