Zašto se mrzi turbofolk?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ultima_palabra

#351 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by ultima_palabra »

_BataZiv_0809 wrote:Kada sam u drustvu dame sa kojom dijelim blizinu volim zvuke seksi saksofona
Ovo je tako otmjeno, kao da čitam Cosmopolitan ili Graciju :mrgreen:
Visok Pritisak

#352 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Visok Pritisak »

annoy wrote:Uz "sve" (što obično uključuje iznenađujuće mali dio glazbe s obzirom na tako ambiozno upotrebljeni sveobuhvatan pojam) jedan fascinantan pojam mi je "strano". Slušam "strano".
:-)
Jos je gora scena kad im kazes trip hop, pa te pogledaju ko aliena jbte, wtf ti je to :lol:
Visok Pritisak

#353 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Visok Pritisak »

ultima_palabra wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Kada sam u drustvu dame sa kojom dijelim blizinu volim zvuke seksi saksofona
Kako da ofulas dio o peglanju odjela uz zvuke zimmera :lol:
Banksy

#354 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Banksy »

_BataZiv_0809 wrote:
Muzika je vazan dio moje svakodnevnice, nije omedjena zanrom niti licnoscu pjevaca, vec iskljucivo situacijom u kojoj se nalazim kad slusam. Sad ako me to cini nekompetentnim za raspravu o muzici, onda okej, prihvatam.
Čini. Nema te pite, Bato.
dale cooper

#355 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by dale cooper »

Meni je i glupost kada se, kao u nekim postovima ranije, turbo folk opravdava inostranim mainstream popom, kao nisu ništa bolji, pjevaju
o istim stvarima itd. Isto kao da neko tvrdi da je sve što dolazi izvana automatski dobro. Generalno je problem što većina ljudi kod nas mjere kvalitet isključivo komercijalnim uspjehom, odnosno onome što je na top listama i u Mtv rotaciji.
Last edited by dale cooper on 14/12/2015 13:47, edited 1 time in total.
zg1911

#356 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by zg1911 »

annoy wrote:
zg1911 wrote:
ae!
da ne bi bilo, ograničen sam ja. znam to. ne mogu čut ništa komorno, ništa šta vuče na metal itd. svjestan sam ja svoje zatucanosti. ali ne varenje ovog šrota nema veze sa zatucanošću.
Svi smo ograničeni na neki način, al ono, ispade da si otvoren i neopterećen jedino ako si voljan kopat kroz tone turbofolk smeća da nađeš te tri pjesme koje možda nečem valjaju.
Nebitno što inače slušaš masu različitih izvođača iz različitih glazbenih pravaca, ako nisi spreman tražiti smisao Stojinih pjesama, ništa to
upravo tako :thumbup:
ultima_palabra

#357 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by ultima_palabra »

Visok Pritisak wrote:
ultima_palabra wrote:
Kako da ofulas dio o peglanju odjela uz zvuke zimmera :lol:
Frizurica sređena, pomorandža ceđena, intimno brijanje, podno grijanje... urbano, urbano :mrgreen:
zg1911

#358 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by zg1911 »

ultima_palabra wrote:Generalno, kad neko ističe da sluša "sve", znaš da mu je muzika na zadnjem mjestu u životu.

Što ne mora biti ništa loše, ali onda taj ne bi trebao insistirati na razgovorima o muzici.
objasnio čoek
Visok Pritisak

#359 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Visok Pritisak »

dale cooper wrote:Meni je i glupost kada se, kao u nekim postovima ranije, turbo folk opravdava inostranim mainstream popom, kao nisu ništa bolji, pjevaju
o istim stvarima itd. Isto kao da neko tvrdi da je sve što dolazi izvana
automatski dobro. Generalno je problem što većina ljudi kod nas mjere kvalitet isključivo komercijalnim uspjehom, odnosno onome što je na top listama i u Mtv rotaciji.
Ja kralju nigdje ne opravdavam turbashe, namjerno izostavih folk jer je hereza tako lijep i plemenit muzicki pravac strpat u naziv te ogavnosti od pravca.
Halali ako nisi mislio na moj osvrt i post al mi se cini da ipak jesi, najvjerovatnije ne kontajuci poentu napisanog u tome postu.
zg1911

#360 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by zg1911 »

annoy wrote:Uz "sve" (što obično uključuje iznenađujuće mali dio glazbe s obzirom na tako ambiozno upotrebljeni sveobuhvatan pojam) jedan fascinantan pojam mi je "strano". Slušam "strano".
:-)
to "sve" se najčešće svodi na serviranu, mainstream glazbu raznih žanrova jednake nekvalitete. glazbu rađenu za široku potrošnju. čuješ pjesmu 3 puta i već ti uđe u uho. no s druge strane za 10 godina nećeš znati da je ta pjesma uopće postojala a kamoli da je bila hit.
ferratilis

#361 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by ferratilis »

dezurni_ucenik wrote:Ako su Maroon 5 rock muzika, onda je to i Hara Mata Hari.
Znam, ali hajde ti to objasni nekome ko muziku dijeli na "zabavnu" i "narodnu", nema to veze s muzikom, to je mentalitet.
dale cooper

#362 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by dale cooper »

Visok Pritisak wrote:
dale cooper wrote:Meni je i glupost kada se, kao u nekim postovima ranije, turbo folk opravdava inostranim mainstream popom, kao nisu ništa bolji, pjevaju
o istim stvarima itd. Isto kao da neko tvrdi da je sve što dolazi izvana
automatski dobro. Generalno je problem što većina ljudi kod nas mjere kvalitet isključivo komercijalnim uspjehom, odnosno onome što je na top listama i u Mtv rotaciji.
Ja kralju nigdje ne opravdavam turbashe, namjerno izostavih folk jer je hereza tako lijep i plemenit muzicki pravac strpat u naziv te ogavnosti od pravca.
Halali ako nisi mislio na moj osvrt i post al mi se cini da ipak jesi, najvjerovatnije ne kontajuci poentu napisanog u tome postu.
Visok Pritisak wrote:A isto tako i na globalnom nivou, shatro one se zgrazaju na narodnjake al zato slusaju igi azeleu, onog zvaljatog malog hobita zablokira mi mozak ne znam kako se zove sad, crnkinja ona, iz pashteta iskace zadnjih par godina, ona sto ju je jebo puff daddy-ev sin za 16ti rodjendan, pa beyonce sa svojim popjevkama, aha aha give it to me, aha aha money, aha aha shake that ass hu ha bla bla, al bas nikakve razlike ne vidim izmedju njih i karleuse, cece, jane, chane, sulejmane, muradife i ko zna koje sve ne poluretardirane pjevaljke sa ovih prostora.
Narod je strahota glup sto se tih stvari tice.
Između ostalih, mislio sam i na tebe i ovaj gore post iako je bilo sličnih mišljenja i ranije na temi.
Možda nisi htio da ih opravdavaš, ali rečenicom "Zgražaju se na ovo, a slušaju ovo i ovo" mi se tako učinilo.
Visok Pritisak

#363 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Visok Pritisak »

Samo tjedoh ukazat na to da jaaaaako dosta sljama ima i u maistreem muzici koja dolazi izvan balkana.
Jaaako mnogo sljama, i ama bas nikakve razlike ne vidim u trivijalnim tekstovima za retardiranu masu kod nicki minaj (sjetih se imena kurave) i njenim popjevkama o stimulaciji vagine i popjevkama jane, sanje, manje, kache, cece, mileve i ekipe sa ovih prostora.
A sad sto si ti to shvatio kao da ja pravdam turbashe na neki nacin, to stvarno nema veze sa mojim stavom vec sa tvojim intelektualnim kapacitetima.
I normalno da mi ide na zivce vise takva ekipa koja pljuje kao po pravilu normalan folk sa ovih prostora, u sta ubrajam npr muziku luisa, a slusaju redovno te beyonce te nicky te jenifer lopez i ostale americke pjevaljke.
Znas jednu stvar treba validovat, raja koja slusa narodnjake i prizna, barem je iskrena prema sebi i prema okolini, zaboli ih klinac sto ih neko pljuje kad upadnu u sevdah, dok sa druge strane spektra, imas masu hajvana koji misle da imaju pravo pljuvat ove druge a slusaju i gore smece, samo malo trivijalizirano i pojednostavljeno, prilagodjeno njihovim mentalnim kapacitetima dabome.
I da ne ispadne da sam neki betmen, borac za prava narodnjaka il da sam nedo bog jedan od tih koji slusaju vecinom narodnjake, kazem samo da vise cjenim iskrenog djibera nego neiskrenog carsijanera ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#364 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Truba »

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#365 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by _BataZiv_0809 »

Ah ja, naivan, pomislih da ce se neko pozabaviti sustinom mog posta :D
vicious

#366 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by vicious »

_BataZiv_0809 wrote:Ah ja, naivan, pomislih da ce se neko pozabaviti sustinom mog posta :D
Suština tvog posta je da ti je muzika nebitna, iako kažeš da je važan dio tvoje svakodnevnice. Dakle, ne slušaš je "aktivno", ne doživljavaš je, nego samo predstavlja nekakvu zvučnu pozadinu za tvoje svakodnevne aktivnosti. I da, to te čini nekompetentnim za raspravu o muzici. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#367 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by _BataZiv_0809 »

vicious wrote: Suština tvog posta je da ti je muzika nebitna, iako kažeš da je važan dio tvoje svakodnevnice. Dakle, ne slušaš je "aktivno", ne doživljavaš je, nego samo predstavlja nekakvu zvučnu pozadinu za tvoje svakodnevne aktivnosti. I da, to te čini nekompetentnim za raspravu o muzici. :D
Pa ako je to kriterij, ko je kompetentan?
zg1911

#368 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by zg1911 »

ja
vicious

#369 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by vicious »

Umjesto odgovora, citiraću s prethodne strane:
ultima_palabra wrote:Generalno, kad neko ističe da sluša "sve", znaš da mu je muzika na zadnjem mjestu u životu.

Što ne mora biti ništa loše, ali onda taj ne bi trebao insistirati na razgovorima o muzici.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#370 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by _BataZiv_0809 »

Ne slazem se :) Ali sam zahvalan tekovinama pluralistickog drustva :thumbup:
nocnaptica986

#371 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by nocnaptica986 »

mislim da nije samo problem u (ne)glazbi per se, vec sama subkultura koja ide sa tom vrstom glazbe je mnogo opasnija po drustvo
medvjed23

#372 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by medvjed23 »

pa dobro.. ako neko sluša doslovno sve, onda mu sigurno muzika nije značajan dio života.. a ako neko sluša probrane stvari iz različitih žanrova, onda je to sasvim druga priča..

al nebitno.. kad bi ljudi pisali samo o stvarima za koje su kompetentni, forum bi spao na dva slova..
vicious

#373 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by vicious »

Ma dobro, niko ne brani čovjeku da piše, malo se šalimo.

Evo recimo ja sad znam kome ću se obratiti za savjet kad budem pravio soundtrack za peglanje. :D
HAVANA

#374 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by HAVANA »

vicious wrote:Umjesto odgovora, citiraću s prethodne strane:

Sta vam znaci ovo sve,ja slusam sve,sve sto mi se svidja,sto mi izgleda kao izazov da odsviram,sto mi lijepo zvuci,gdje osjetim nesto,neku emociju,neobican ritam,nacin izvodjenja...Iz koje vrste muzike potpuno nebitno ako mi se svidi,narodna nasa ili zimbabvea...Ali kazem ,jedan od rijetkih koji ama bas nista i nikad nije probudio u meni je taj turbo kurac...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#375 Re: Zašto se mrzi turbofolk?

Post by Domaci izdajnik »

E ovako: vožnja rock ili tehno house (zavisi od dinamike vožnje i raspoloženja), dnevna varijanta za opuštanje acid jazz, za trening dubstep, hip hop ili tehno, stari rock domaći i strani uvijek prija uz pivo i društvo....turbo folk i narodna kad sam u alkoholnom delirijumu :janpi:
Post Reply