Legalizacija kanabisa u BiH
- dust in the wind
#352 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
sto ne volim tupu banalizaciju stvari... ovo je rang kada kazu na legalizaciju istospolnih brakova da treba legalizovati i pedofilijuSeoskivaralica wrote:Ma sve treba legalizovati ,marihuanu , heroin , kokain , ja bi onu krokodil drogu prodavao na duhanprometovim kioscima......dozvoliti djeci da kupuju šta žele , od cigara pive rakije do pištolja puški i mitraljeza....
Isto tako bi da se legalizuje vožnja u pijanom stanju , nošenje oružja da se ovi komplexaši medjusobno istrebljuju , naravno biti će i kolateralne štete , naravno svaki napredak da bi ponikao mora da se zaljeva sa krvlju nevinih![]()
![]()
![]()
Tako da se tim dodje do zabrane duhana alkohola oružja ....
-
KIseljak12
#353 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Koje se ovdje logicke i retoricke greske poturaju kao argumenti, to je cudo jedno. Sto je najgore, to rjetko ko vidi kao pogresno.dust in the wind wrote:sto ne volim tupu banalizaciju stvari... ovo je rang kada kazu na legalizaciju istospolnih brakova da treba legalizovati i pedofilijuSeoskivaralica wrote:Ma sve treba legalizovati ,marihuanu , heroin , kokain , ja bi onu krokodil drogu prodavao na duhanprometovim kioscima......dozvoliti djeci da kupuju šta žele , od cigara pive rakije do pištolja puški i mitraljeza....
Isto tako bi da se legalizuje vožnja u pijanom stanju , nošenje oružja da se ovi komplexaši medjusobno istrebljuju , naravno biti će i kolateralne štete , naravno svaki napredak da bi ponikao mora da se zaljeva sa krvlju nevinih![]()
![]()
![]()
Argumenti poput ovih iznad su im potpuno valjani.
- KB9
#354 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
pokusaj ponovoPryda wrote:Najnovije istrazivanje je pokazalo da je 100% narkomana prije heroina konzumiralo vodu sa cesme. Hitno zabraniti vodu sa cesmeKB9 wrote:ne pravi stete? reci ti svim nakomanima koji su poceli travom, divnom, lijepom i bezopasnom travom
-
broj dva
#355 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
----------KIseljak12 wrote:Koje se ovdje logicke i retoricke greske poturaju kao argumenti, to je cudo jedno. Sto je najgore, to rjetko ko vidi kao pogresno.dust in the wind wrote:sto ne volim tupu banalizaciju stvari... ovo je rang kada kazu na legalizaciju istospolnih brakova da treba legalizovati i pedofilijuSeoskivaralica wrote:Ma sve treba legalizovati ,marihuanu , heroin , kokain , ja bi onu krokodil drogu prodavao na duhanprometovim kioscima......dozvoliti djeci da kupuju šta žele , od cigara pive rakije do pištolja puški i mitraljeza....
![]()
![]()
Valjani argumenti ? Ovo je tipican primjer Reductio ad absurdum gdje osobe proizvoljno karikuraju argument do krajnosti i onda argumentiraju protiv karikiranog izdanja argumenta.
Ovo je idiotsko trolanje a ne argument.
- Ramzess Veliki
#356 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Mislim da se tu nema šta promišljati - dozvoliti upotrebu u svrhe liječenja.
- Kinesko prkno
#357 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ja mogu shvatiti zaguljenost mentaliteta"puca se dzomintom u venu",ali ne mogu shvatiti da ljudi ne razumiju koliko bi BiH dobila legalizacijom,cak se usudjujem reci da je to jedini spas da ova drzava za 10 godina ne postane drzava staraca ciju ce zemlju pokupovati stranci.
Uz prirodne ljepote,jeftiniju radnu snagu i cijene koje nudi u usluznom sektoru za par godina ova zemlja bi turisticki procvjetala,desio bi se ekonomski i moralni boost koji bi smanjio nacionalizam i tenzije a Kirba bi ispunio svoje predizborno obecanje od 100 000 radnih mjesta.
Bez legalizacije ,bogam', su nam male sanse.
Uz prirodne ljepote,jeftiniju radnu snagu i cijene koje nudi u usluznom sektoru za par godina ova zemlja bi turisticki procvjetala,desio bi se ekonomski i moralni boost koji bi smanjio nacionalizam i tenzije a Kirba bi ispunio svoje predizborno obecanje od 100 000 radnih mjesta.
Bez legalizacije ,bogam', su nam male sanse.
-
broj dva
#358 hRe: Legalizacija kanabisa u BiH
-------Ramzess Veliki wrote:Mislim da se tu nema šta promišljati - dozvoliti upotrebu u svrhe liječenja.
A zasto ne u svrhu ceifa ?
Meni licno medicinska marihuana nista ne znaci kad sam zdrav. Nije bas da me srah murije i zakonski sankcija ali mi je poprilicno neshvatljivo da je biljka sto raste u prirodi ilegalna...Zakonska zabrana nikada nije imala temelje u zdravstenim ili socijalnim izazovima nego za protrebe americke unutrasnje politike, i samo je po inerciji ostala dok progresivne zemlje uvelike mjenjaju pristup marihuani...
- Ramzess Veliki
#359 Re: hRe: Legalizacija kanabisa u BiH
Zato što'š se nadrogirat' pa budaljesat' ... sjećam se kad sam ja k'o mlad se jednom ... ili više od jednom tako naduv'o pa sav komšiluk kont'o koji mi je vrag pa se cerekam k'o blesav a poslije me bilo sramota što sam isp'o takav k'o nadrogiran, a bio sam, jel' ... a da kažem da nisam bio svi bi govorili da sam pobudalio, pa da te poštedim takvih duševnih stanja.broj dva wrote:-------Ramzess Veliki wrote:Mislim da se tu nema šta promišljati - dozvoliti upotrebu u svrhe liječenja.
Meni licno medicinska marihuana nista ne znaci kad sam zdrav. Nije bas da me srah murije i zakonski sankcija ali mi je poprilicno neshvatljivo da je biljka sto raste u prirodi ilegalna...Zakonska zabrana nikada nije imala temelje u zdravstenim ili socijalnim izazovima nego za protrebe americke unutrasnje politike, i samo je po inerciji ostala dok progresivne zemlje uvelike mjenjaju pristup marihuani...
-
broj dva
#360 Re: hRe: Legalizacija kanabisa u BiH
----Ramzess Veliki wrote:Zato što'š se nadrogirat' pa budaljesat' ... sjećam se kad sam ja k'o mlad se jednom ... ili više od jednom tako naduv'o pa sav komšiluk kont'o koji mi je vrag pa se cerekam k'o blesav a poslije me bilo sramota što sam isp'o takav k'o nadrogiran, a bio sam, jel' ... a da kažem da nisam bio svi bi govorili da sam pobudalio, pa da te poštedim takvih duševnih stanja.broj dva wrote:-------Ramzess Veliki wrote:Mislim da se tu nema šta promišljati - dozvoliti upotrebu u svrhe liječenja.
Somebody please think of the children
Prosle su me te godine, sada strogo dzoks knjiga film pc...
- Ramzess Veliki
#361 Re: hRe: Legalizacija kanabisa u BiH
Ni ja nisam razmišljao o djeci dok nisam napravio svoju.broj dva wrote:![]()
![]()
Sad piva meza i 3D crtići.
- Tito_i_Partija
#362 Re: hRe: Legalizacija kanabisa u BiH
Oooo vidi ovo sad. A ja cijelo vrijeme kontam Ramo i sad maher, u fazonu motor i trebe, ovo-ono. Kad ono porodican covjek, dijete u ruci i shrek na tv-u.Ramzess Veliki wrote:Ni ja nisam razmišljao o djeci dok nisam napravio svoju.broj dva wrote:![]()
![]()
- Ramzess Veliki
#363 Re: hRe: Legalizacija kanabisa u BiH
Kakve trebe, samo mi motor ostao ...Tito_i_Partija wrote:Oooo vidi ovo sad. A ja cijelo vrijeme kontam Ramo i sad maher, u fazonu motor i trebe, ovo-ono. Kad ono porodican covjek, dijete u ruci i shrek na tv-u.Ramzess Veliki wrote:Ni ja nisam razmišljao o djeci dok nisam napravio svoju.broj dva wrote:![]()
![]()
- KB9
#364 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
to smo se svi slozili, problem je nasto kad treba sad dopustit i da se drogira svako kako mu je voljaRamzess Veliki wrote:Mislim da se tu nema šta promišljati - dozvoliti upotrebu u svrhe liječenja.
-
sizifinho
#365 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
hvala svima na divnim rijecima i pohvalama, mislim - narodna kaze: kako sam se nadala, dobro sam se udala, pa me od date populacije uvrede ne diraju.
No ja cu idalje biti tu, ko stvarno zeli da raspravlja na nekom kulturnom nivou o cinjenicama, faktima a ne masi netacnih, preuvelicanih i prenaglodonesenih kazao-ovaj-kazao-onaj "cinjenica".
No ja cu idalje biti tu, ko stvarno zeli da raspravlja na nekom kulturnom nivou o cinjenicama, faktima a ne masi netacnih, preuvelicanih i prenaglodonesenih kazao-ovaj-kazao-onaj "cinjenica".
- Ramzess Veliki
#366 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Na šta bi to ličilo ... kreneš nadrogiran na posao i kreneš djecu ostaviti kod nane na čuvanje, a nana našlagirana ne umije vrata otvoriti. Hajd' nekako to riješiš, odeš na skelu a tamo ekipa naduvana nafurali se da su 'tice pa vise sa skele na sve strane na sigurnosnim pojasevima. Naručiš ekipu da nabace fasadu prskalicom, a oni k'o mejtovi okrenu pumpu po parkiranim vozilima. Dođe našlagiran policajac i počne se valjati po fasadexu ... a taj dan potpisujemo pristupnicu EU ... a vlada drogirana ne zna ni 'nako šta bi trebali raditi ...KB9 wrote:to smo se svi slozili, problem je nasto kad treba sad dopustit i da se drogira svako kako mu je voljaRamzess Veliki wrote:Mislim da se tu nema šta promišljati - dozvoliti upotrebu u svrhe liječenja.
I kaže neko da to treba legalizirati ...
- Ramzess Veliki
#367 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Stara kineska poslovica kaže:sizifinho wrote:hvala svima na divnim rijecima i pohvalama, mislim - narodna kaze: kako sam se nadala, dobro sam se udala, pa me od date populacije uvrede ne diraju.
Sve što je dobro goji, nije zdravo ili je zakonom zabranjeno.
- Tito_i_Partija
#368 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Sve se ovo moze desit' i sa alkoholom, cak i gore. Al' se ne desava.Ramzess Veliki wrote:Na šta bi to ličilo ... kreneš nadrogiran na posao i kreneš djecu ostaviti kod nane na čuvanje, a nana našlagirana ne umije vrata otvoriti. Hajd' nekako to riješiš, odeš na skelu a tamo ekipa naduvana nafurali se da su 'tice pa vise sa skele na sve strane na sigurnosnim pojasevima. Naručiš ekipu da nabace fasadu prskalicom, a oni k'o mejtovi okrenu pumpu po parkiranim vozilima. Dođe našlagiran policajac i počne se valjati po fasadexu ... a taj dan potpisujemo pristupnicu EU ... a vlada drogirana ne zna ni 'nako šta bi trebali raditi ...KB9 wrote:to smo se svi slozili, problem je nasto kad treba sad dopustit i da se drogira svako kako mu je voljaRamzess Veliki wrote:Mislim da se tu nema šta promišljati - dozvoliti upotrebu u svrhe liječenja.
I kaže neko da to treba legalizirati ...
Sto znaci: ako su neke stvari legalne, to ne znaci da ce ljudi dibidus pobudalit' za tim. Eno ti vutra 100% legalna u Coloradu, Washingtonu, Oregonu i Alaski, i gle cuda, ne cujes plaho da napuseni ljudi u tim drzavama sa skela padaju.
-
sizifinho
#369 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Kad vec govorimo o legalizaciji za privatnu upotrebu onda bismo trebali uzeti u obzir da bi se komotno mogle postaviti zabrane o konzumiranju na javnim mjestima, voznji u stanju nakon konzumacije, pa i obavljanju posla.
Mislim da, kao sto ni alkohol nije stetan u normalnim kolicinama, ni thc nije. Ko je imao ili ima migrene moze zahvaliti prirodi jer nista ne djeluje na idiopatske bolove kao thc (clanak)
ali isto tako djeluje antianksiozno (mada nekad kontradiktorno, iz nepoznatih razloga).
Citam ovdje generalizaciju da se od trave pocinju uzimati teske droge, a onda i simplifikaciju tipa "100% njih je uzimalo vodu" i bojim se da to ne ide tako.
Cinjenica je da sve ovisi od karaktera covjeka i okoline, drustva u i sa kojim sjedi. Naravno da sve pocinje s njom, jer je u potpunosti banalna. No tu sad karakter odlucuje. Ali generalisati svakog ko konzumira travu kao narkomana i hasisara je ravno idiotizmu.
Ne znam sta ja trebam nekog osudjivati jer ce na kraju dana zapalit jedan-dva. Njegova stvar.
Jedno je sigurno, a to je da je socijalno gledano, thc sigurniji od alkohola, a opet je zabranjen.
Mislim da, kao sto ni alkohol nije stetan u normalnim kolicinama, ni thc nije. Ko je imao ili ima migrene moze zahvaliti prirodi jer nista ne djeluje na idiopatske bolove kao thc (clanak)
ali isto tako djeluje antianksiozno (mada nekad kontradiktorno, iz nepoznatih razloga).
Citam ovdje generalizaciju da se od trave pocinju uzimati teske droge, a onda i simplifikaciju tipa "100% njih je uzimalo vodu" i bojim se da to ne ide tako.
Cinjenica je da sve ovisi od karaktera covjeka i okoline, drustva u i sa kojim sjedi. Naravno da sve pocinje s njom, jer je u potpunosti banalna. No tu sad karakter odlucuje. Ali generalisati svakog ko konzumira travu kao narkomana i hasisara je ravno idiotizmu.
Ne znam sta ja trebam nekog osudjivati jer ce na kraju dana zapalit jedan-dva. Njegova stvar.
Jedno je sigurno, a to je da je socijalno gledano, thc sigurniji od alkohola, a opet je zabranjen.
- loose end
#370 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Malo vracam raspravu unazad, ali citam od pocetka i onda naletim na ovo.sizifinho wrote:Naravno da nisi ovisan, kanabinoidi ne mogu izazvati fizicku ovisnost, tj mogu ali u rangu cigareta i alkohola (opet, kod ekscesnih korisnika). Psiholoska zavisnost se ne razvija.
I ovo je sad tvoj konacan odgovor u vezi kanabinoida? Koji su to simptomi fizicke ovisnosti o kanabinoidima?
I jos vaznije; kako, ali zaista kako mozes porediti ovisnost [sic] o kanabinoidima s ovisnoscu o alkoholu; sta to covjek koji prestane pusiti travu nakon, recimo, pola godine svakodnevnog duvanja iskusi a da se na bilo koji nacin moze porediti sa simptomima koje iskusi covjek koji se isto toliko dugo svaki dan opija i onda odjednom prestane?
Ovisnost o alkoholu je jedna od najtezih vrsta ovisnosti, a skidanje, ukoliko se provodi bez nadzora, moze biti opasno po zivot.
-
sizifinho
#371 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
prijatelju ja nisam ovdje da nekog uvjeravam u bilo sto, nit zelim ulazit u raspravu s ljudima koji ce diskreditovati akademsko znanje, jer je za moj nivo rezona ono ultimatum, pa ako me to cini ogranicenim - neka bude tako.loose end wrote:Malo vracam raspravu unazad, ali citam od pocetka i onda naletim na ovo.sizifinho wrote:Naravno da nisi ovisan, kanabinoidi ne mogu izazvati fizicku ovisnost, tj mogu ali u rangu cigareta i alkohola (opet, kod ekscesnih korisnika). Psiholoska zavisnost se ne razvija.
I ovo je sad tvoj konacan odgovor u vezi kanabinoida? Koji su to simptomi fizicke ovisnosti o kanabinoidima?
I jos vaznije; kako, ali zaista kako mozes porediti ovisnost [sic] o kanabinoidima s ovisnoscu o alkoholu; sta to covjek koji prestane pusiti travu nakon, recimo, pola godine svakodnevnog duvanja iskusi a da se na bilo koji nacin moze porediti sa simptomima koje iskusi covjek koji se isto toliko dugo svaki dan opija i onda odjednom prestane?
Ovisnost o alkoholu je jedna od najtezih vrsta ovisnosti, a skidanje, ukoliko se provodi bez nadzora, moze biti opasno po zivot.
Moj odgovor je konacan, takav kakav jeste, stvara se fizicka ovisnost kao sa cigarama i alkoholom - to je fakt, sad hoces li ti u to vjerovati oli neces, to nece utjecati na tu cinjenicu ni u kojem kontekstu.
Ali zbog prirode mog karaktera obrazlozit cu svoj argument i objasniti ti gdje si me pogresno shvatio.
Ono sto sam ja rekao jeste da ce thc izazvati fizicku ovisnost, kao cigarete i alkohol.
Ja nisam pricao o tezini posljedica koje prate apstinencijsku krizu.
No cinjenica jeste da: ce cigarete kod hronicnih pusaca, alkohol kod kontinuiranog eksceanog unosenja alkohola i thc kod prekomjerne konzumacije -uzrokovati fizicku ovisnost.
Fizicka ovisnost je kada tijelo postane toliko prilagodjenu na supstancu, da svaka celija zudi za njom. Zasto zudi? Zato sto vremenom broj receptora ( molekula na stanici za koju se veze supstrat) za datu supstancu, zbog viska supstance u organizmu - se smanji. Ovo je poznato kao fenomen adaptacije receptora. Kad se supstanca prestane konzumirati, nezasicenost tih receptora rezultuje "potrebom" stanice, a to se u konacnici manifestuje ceznjom za supstancom, a potom i apstinencijskom krizom u smislu mucnine, vrtoglavice, povracanja, znojenja, gubitka svijesti i mogucih epi napada te eventualne (kao sto si spomenuo) opasnosti po zivot.
Pazi sad. Alkohol, cigarete i thc - uzrokuju fizicku ovisnost. No stvar je u razlici izmesju upotrebe i zloupotrebe.
Razlika je u kolicini unesene supstance.
Razlika je u potenciji i brzini nastanka efekta supstance.
Razlika je u tome da li dolazi do porasta tolerancije ili ne, i kako brzo.
Cigarete su jako ovisne, znaju to najbolje ljudi koji su probali prestati pusiti. Ali ovisnost o njima nece uzrokovati smrt.
Thc u slucaju zloupotrebe i hronicnog pretjerivanja - ce uzrokovati ovisnost, porast tolerancije, ali nece nuzno uzrokovati smrt.
Alkohol - ista prica.
Ti mene pitas kako mogu porediti ovisnost o alkoholu i travi.
Mogu. Kao sto sam rekao, obje uzrokuju ovisnost fizickog karaktera. Samo, kod alkohola jetra puno brze uci proces detoksikacije, puno brze preradjuje alkohol, a i receptori se adaptiraju pa se mogu unijeti vece kolicine. Pricamo o litrima aktivne supstance.
THC s druge strane ima puno potentniji efekat,i zbog same prirode njegovog brzog direktnog cerebralnog efekta tesko je fizicki unijeti priblizno slicne kolicine supstance koja se unosi prilikom pijenja i opijanja alkoholom, pa se obicno zavrsi na gram-dva-tri.
No ne mozes poredit sebe koji smota jedan - dva pred spavanje ili za relaksaciju i nekog ko zdimi deset dnevno, cijelu godinu dana (lupam).
Zato se rijetko prica o ovisnosti o travi.
Koja postoji, istog je karaktera kao ona alkoholna, ali nije iste magnitude - koju ja nisam ni spominjao, ali si me pitao, pa ti odgovaram.
- loose end
#372 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Pa vidi, ja citiram tvoj post u duhu normalne diskusije, e sad, ako ce to rezultirati necijom diskreditacijom, sta se moze.
Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali ti ocito mnogo toga ne znas o ovisnosti o pomenutim supstancama.
Tvoja tvrdnja da je ovisnost o kanabinoidima u rangu s ovisnoscu o cigaretama i alkoholu me navela na zakljucak da zapravo stavljas u istu ravan tezinu ovisnosti o jednom, drugom i trecem pa otud moj osvrt na tu temu.
Ali ti i dalje tvrdis sasvim pogresne stvari.
Ne postoji niti jedan jedini dokaz da kanabis uzrokuje fizicku ovisnost, sto znaci da nagli prekid unosa kanabinoida u organizam nakon dugotrajnog i intenzivnog koristenja nece prouzrokovati apstinencijski sindrom na fizickom nivou. S druge strane, postoje dokazi o psihickoj ovisnosti razlicitog intenziteta, tako da osoba moze osjecati nervozu, apatiju itd.
Dakle ovisnost o kanabinoidima moze biti samo psihicka, dok o druge dvije supstance moze biti i fizicka i psihicka. Ti si zamijenio ove dvije stvari i to sto tvrdis nije fakt. Ne zelim da te uvrijedim, ali ovo su zaista elementarne stvari i ne mogu da vjerujem da jos uvijek stojis pri tome.
Hajd svega ti navedi gdje si to procitao, autora, godinu, mislim nidje veze, stvarno.
Tvoja tvrdnja da je ovisnost o kanabinoidima u rangu s ovisnoscu o cigaretama i alkoholu me navela na zakljucak da zapravo stavljas u istu ravan tezinu ovisnosti o jednom, drugom i trecem pa otud moj osvrt na tu temu.
Ali ti i dalje tvrdis sasvim pogresne stvari.
Ne postoji niti jedan jedini dokaz da kanabis uzrokuje fizicku ovisnost, sto znaci da nagli prekid unosa kanabinoida u organizam nakon dugotrajnog i intenzivnog koristenja nece prouzrokovati apstinencijski sindrom na fizickom nivou. S druge strane, postoje dokazi o psihickoj ovisnosti razlicitog intenziteta, tako da osoba moze osjecati nervozu, apatiju itd.
Dakle ovisnost o kanabinoidima moze biti samo psihicka, dok o druge dvije supstance moze biti i fizicka i psihicka. Ti si zamijenio ove dvije stvari i to sto tvrdis nije fakt. Ne zelim da te uvrijedim, ali ovo su zaista elementarne stvari i ne mogu da vjerujem da jos uvijek stojis pri tome.
Hajd svega ti navedi gdje si to procitao, autora, godinu, mislim nidje veze, stvarno.
- beniciodeltoro
#373 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
De sjebte čovjeku političku karijeru prije nego što je čestito i počelastudiorum_tuzlaensis wrote:Doći će i taj dan kad-tad, danas šaljem Peđi Kojoviću e-mail, da u svoju predizbornu kampanju i program uključe i pitanje legalizacije kanabisa. Ne vidim drugu stranku (građansku opciju), koja bi mogla predložiti navedeno. Pa nek se zakotrlja aBd. Kad se krene pričati o tome, malo šire, onda će dobiti i na populanosti
-
KIseljak12
#374 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ma.znam prijatelju, pogresno sam se izrazio. Htio sam reci da odredjeni forumasi to uzimaju kao valjan argument. Inace je tema logicko-retoricki terorizam. Trolova ko u bajci.broj dva wrote:----------KIseljak12 wrote:Koje se ovdje logicke i retoricke greske poturaju kao argumenti, to je cudo jedno. Sto je najgore, to rjetko ko vidi kao pogresno.dust in the wind wrote: sto ne volim tupu banalizaciju stvari... ovo je rang kada kazu na legalizaciju istospolnih brakova da treba legalizovati i pedofiliju
Valjani argumenti ? Ovo je tipican primjer Reductio ad absurdum gdje osobe proizvoljno karikuraju argument do krajnosti i onda argumentiraju protiv karikiranog izdanja argumenta.
Ovo je idiotsko trolanje a ne argument.
@sizifinho:
Smatram da si u krivu po pitanju fizicke ovisnosti o kanabinoidima. Dosadasnja istrazivanja nisu utvrdila postojanje iste. Takodjer, mislim da.nisi u pravu sto se tice uticaja na musko reproduktivno zdravlje. To su rezultati studija koje su davno odbacene zbog manjkavosti u izvodnjenju.
Svako pivo koje popijete ce vam trajno oduzeti neki broj celija u mozgu. Dzoint nece niti jednu. (Pogledati pod neurotoksicnost)
Alkoholna pica su legalna za punoljetne osobe, pa ne vidim ujutro da masovno ljudi idu pijani na posao. Opet se svodi na zlo/upotrebu. Sve i da se sutra legalizuje, ne bi se drasticno promijenio.broj korisnika. U americkoj saveznoj drzavi Washington je potpuno legalizovana, pa ne vidim nesto da je propao Boeing, Microsoft, Amazon jer su uposlenici odjednom poceli masovno i nekontrolisano da se napusavaju.
-
sumirprimus
#375 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
sto ne mijenja cinjenicu,a cinjenica je fakat,da ukopa covjeka,koji je na datu temu najvise konkretnih informacija donio.
i jos se pravis pametzan.opet.
i jos se pravis pametzan.opet.