pa nije valjda takosherbett wrote: Fuuuuujjj
Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
- spreca
#351 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
-
kazinski
#352 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Vidim spominje se negdje kakanj, zenica, sarajevo, Zagreb....
Dakle ne postoji dosadan grad nego samo losi ljudi u njemu i losi lokali.
Ali nikad nije dosadno kad imas para.....
Kakanj-mali bogati grad, dobri ljudi raja i imaju malo kafica za provod ali vrijednih stvarno puno extra..
Zenica-najsiromasniji grad, losi ljudi, svi furaju kriminal a sve fukara do fukaare, grad u kome su znanje i pametni ljudi nesto strano od strane gradjana,provod i nije nesto.
Zagreb - samo seljaci smatraju zagreb dosadnim, pa nije sve u diskotekama debili jedni, tražite muzeje, kino, restorane, sportske centre. To je sad evropski grad. Hrvati uvijek kulturni bili....
Sarajevo -siptarsko podzemlje, kriminal, univerzitet, dobri provodi, ima tu svega, svačega i svakoga jer puno ljudi studiraju pa ostanu zivit tu.sve u svemu prilici glavnom gradu. Al opet dakeko od najboljeg.
Po meni najbolji grad i fini ljudi jeste tamo Tesanj i Jelah
Dakle ne postoji dosadan grad nego samo losi ljudi u njemu i losi lokali.
Ali nikad nije dosadno kad imas para.....
Kakanj-mali bogati grad, dobri ljudi raja i imaju malo kafica za provod ali vrijednih stvarno puno extra..
Zenica-najsiromasniji grad, losi ljudi, svi furaju kriminal a sve fukara do fukaare, grad u kome su znanje i pametni ljudi nesto strano od strane gradjana,provod i nije nesto.
Zagreb - samo seljaci smatraju zagreb dosadnim, pa nije sve u diskotekama debili jedni, tražite muzeje, kino, restorane, sportske centre. To je sad evropski grad. Hrvati uvijek kulturni bili....
Sarajevo -siptarsko podzemlje, kriminal, univerzitet, dobri provodi, ima tu svega, svačega i svakoga jer puno ljudi studiraju pa ostanu zivit tu.sve u svemu prilici glavnom gradu. Al opet dakeko od najboljeg.
Po meni najbolji grad i fini ljudi jeste tamo Tesanj i Jelah
- shalla
#353 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Dobro neko pita za kriterije jer ja npr. noćni život ne mogu ocjenjivati, nisam kompetentan [emoji23] dok mnogo drugih stvari sigurno mogu reći o pofinom broju evropskih gradova...
Sent from my S7 Edge using Tapatalk
Sent from my S7 Edge using Tapatalk
- KB9
#354 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
vala gradove po nocnom zivotu ocjenjuju goli klosari
- hrle1976
#355 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih drzava u Europi...
Pet dooooooosadnih drzava u Europi,
#1 Nizozemska
#2 Danska/SveCka = isto sivilo
#3 pola Njemaske sve sjevernie od Kassel eksl. Berlin
#4 Bjelorusija
#5 Sjeverni dio Velike Britanije odnosno Skotska i Sjeverna Irksa u kojoj segregacija, zidovi i ograda cak i bodljikava u po grada dijeli one od onih. Tamo je sve podjeljeno za katolike i protestante odnosno republikance i unioniste.
#1 Nizozemska
#4 Bjelorusija
#5 Sjeverni dio Velike Britanije odnosno Skotska i Sjeverna Irksa u kojoj segregacija, zidovi i ograda cak i bodljikava u po grada dijeli one od onih. Tamo je sve podjeljeno za katolike i protestante odnosno republikance i unioniste.
-
zlajaBHF
#356 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih drzava u Europi...
Nemas ti pojma Hrlehrle1976 wrote:Pet dooooooosadnih drzava u Europi,
#1 Nizozemska
#4 Bjelorusija
-
beobasket
#357 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ja zivim u Danskoj i mogu reci kako je dosadna prirodno i zabavno. Nesto sto isto mozete cuti od vecine Danaca. Najgori faktor je katastrofalna klima. To zajebe sve druge planove.
- So What!
#358 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Najdosadniji strani grad ubjedljivo u kojem sam bio je Manchester.
Bio sam dva puta, jednom turistički, drugi puta na utakmici.
I kada je utakmica, nije nešto Bogzna živ, bio sam iznenađen da u pola ljeta je grad prepust.
Da osim Gay Villagea nema nigdje mjesta gdje možeš vidjeti više mladi ljudi na jednom mjestu.
Ja sam recimo bio i na Shambles Squareu, to je kao kod njih starinski trg sa pubovima i bilo je neke omladine, ali u 11 već fajront.
Grad vrvi od beskućnika, ali je čist sređen i imaju najbolej tramvaje u kojima sam se ikad vozio.
S obzirom da u sistemu Manchestera se nalazi još nekoliko gradova, posjetio sam Bolton, koji su nešto kao Hadžići za Sarajevo.
Znači kasaba, zabit, Al Qaeedin kamp. Ljudi, djeca hodaju u galabijama, 4-5 džamija u centru grada, isto kao set filma East is East.
Bio sam dva puta, jednom turistički, drugi puta na utakmici.
I kada je utakmica, nije nešto Bogzna živ, bio sam iznenađen da u pola ljeta je grad prepust.
Da osim Gay Villagea nema nigdje mjesta gdje možeš vidjeti više mladi ljudi na jednom mjestu.
Ja sam recimo bio i na Shambles Squareu, to je kao kod njih starinski trg sa pubovima i bilo je neke omladine, ali u 11 već fajront.
Grad vrvi od beskućnika, ali je čist sređen i imaju najbolej tramvaje u kojima sam se ikad vozio.
S obzirom da u sistemu Manchestera se nalazi još nekoliko gradova, posjetio sam Bolton, koji su nešto kao Hadžići za Sarajevo.
Znači kasaba, zabit, Al Qaeedin kamp. Ljudi, djeca hodaju u galabijama, 4-5 džamija u centru grada, isto kao set filma East is East.
- So What!
#359 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Što se tiče ovog naglabanja na temu Sarajevo vs. Zagreb. Zagreb je metropola, prelijep, sređen, čist, uredan kako i dolikuje jednoj od prijestolnica zemalja EU. Istakao bih i tolerantan grad u kojem se može uspjeti.
S druge strane Sarajevo je skladni nesklad i to je ta njegova duša. Poseban i zaista unikatan grad, dok Zagreb već nije, ima dosta šablona i kalupa u njemu.
Recimo Skopje ima svoju čaršiju, čak su uložili mnogo novca u njenu rekonstrukciju, ali nije do ramena sarajevskoj Baščaršiji koja se maltene dorađuje od novca raznoraznih donatora.
Ona se preljeva u ulicu Ferhadiju, jedna evropska ulica, austrougarska arhitektura, skupa sa trgom Fra Grge Martića, Štrosmajerovom i onako baš gospodskom Katedralom. Malo je lijepih onako lijepi crkvi poput Sarajevske katedrale. Pored nje niče sarajevski Hilton Hotel.
Mislim u pola ulice Ferhadije se nalazi džamija, i to stara, osmanska, okružena onim austrougarskim građevinama, zatim tu je u blizini pravi pravcati orijantalni bazar, bezistan.
Tu u blizni je ulica Muvekita i sarajevski pubovi, zaista odlični, a ima i nekoliko fanstastičnih restorana također. To govorimo samo u užoj jezgri.
Sarajevski hoteli poput Europea i Presidenta su gospodski hoteli u samom centru. Ono što se ovdje ne spominje je činjenica da Sarajevo galopira iz godine u godinu, pa smo prošle godine na sarajevskom aerodromu dočekali preko milion putnika prvi put u historiji. A s druge strane dosta turista u Sarajevo dolazi preko Beogradskog aerodroma, a nerijetko i preko Zagrebačkog aerodroma.
Sarajevo je prvenstven u historiji igralo globalnu ulogu u nekoliko navrata koju Zagreb koliko znam nije imao (osim Univerzijade, ali to je diskutabilno), to je mjesto početka Prvog svjetskog rata, mjesto održavanje jednog od najboljeg izdanja Zimskih olimpijskih igara te mjesto najduže opsade u historiji.
U Zagrebu ima koncerata, da ima i to fantastičnih. Ali U2 kada održi koncert u Sarajevu, to je epski, filmovi se snimaju o tome, knjige se pišu o tome.
Eric Bourdon iz Animalsa 1998. nastupao u Sarajevu, čitavu knjigu skoro napisao o tome. Joan Baez u ratnom Sarajevu pjevala Sarajevo ljubavi moja, a fanovi Iron Maidena su se podigli na noge i čekaju film Scream for Me Sarajevo o ratnom koncertu Brucea Dickinsona u Sarajevu.
Čuvena Bečka filharmonija se ponudila i svirala je besplatno na 100. godišnjicu početka Prvog svjetskog rata u Sarajevu. A da počnemo o najvećem balkanskom filmskom festivalu, SFF-u, Robert De Niru, Angelini Jolie, Brad Pittu i Morganu Freemanu svake godine u Sarajevu.
Ako ti kažem da sam prošao na 10 metara od De Nira na Baščaršiji, ali nije mi se dalo čovjeka uznemiravati za fotografiju, a nisam jedini, sumnjam da bi imao isti tretman u Zagrebu.
Jedna od prvih posjeta Pape Franje je bila ona Sarajevu, prošla bez najmanjeg incidenta. Apsolutno iznenađenje ljudi koliko je crkvene infrastrukture u izgradnji u Sarajevu, između ostalog Katolički centar za omladinu Papa Ivan Pavao II na Otoci te crkve na Grbavici i Alipašinom Polju. (Nisu srušene ili nešto slično, već u potpunosti nove crkve)
Eh to su te neke stvari koje razdvajaju Sarajevo od ostalih gradova, baš ta neka posebnost, koju je prepoznala mnogo stranaca i poznatih ljudi pa su pravili filmove ovdje, snimali spotove, pisale knjige itd...
Znači poredeći životni standard i uslove, Zagreb je neuporedivo bolji, ali kada je u pitanju grad kao grad, Sarajevo je daleko više posebnije i zanimljivije.
Broj turista je zaista stvar samo bolje povezanosti, ali broj turista u Sarajevu iz godine u godinu vrtoglavo raste, hoteli niču kao gljive poslije kiše.
Prije par godina se otvorio Mariott, a sada je treba da dođe i Hilton.
U Sarajevo se do prije godinu dana ulazilo preko kozijih staza Rajlovca, Kobilje Glave, Tranzita, a jedini normalan prilaz je bio onaj iza Mostara.
Prošle godine je u funkciju puštena Sarajevska obilaznica i novi savremeni ulaz u grad, koji je saobraćaj u Sarajevu preporodio i modernizovao, te se autocesta direktno spaja na glavnu gradsku magistralu i bulevar.
To je Zagreb decenijama ranije, a Sarajevo recimo nije imalo ni pristojnu gradsku petlju, sad ih već ima nekoliko i polahko ali sigurno postaje turistički raj.
U izgradnji je preko 10 turističkih naselja oko Sarajeva, a najzanimljiviji je svakako Poljine Hills.

S druge strane Sarajevo je skladni nesklad i to je ta njegova duša. Poseban i zaista unikatan grad, dok Zagreb već nije, ima dosta šablona i kalupa u njemu.
Recimo Skopje ima svoju čaršiju, čak su uložili mnogo novca u njenu rekonstrukciju, ali nije do ramena sarajevskoj Baščaršiji koja se maltene dorađuje od novca raznoraznih donatora.
Ona se preljeva u ulicu Ferhadiju, jedna evropska ulica, austrougarska arhitektura, skupa sa trgom Fra Grge Martića, Štrosmajerovom i onako baš gospodskom Katedralom. Malo je lijepih onako lijepi crkvi poput Sarajevske katedrale. Pored nje niče sarajevski Hilton Hotel.
Mislim u pola ulice Ferhadije se nalazi džamija, i to stara, osmanska, okružena onim austrougarskim građevinama, zatim tu je u blizini pravi pravcati orijantalni bazar, bezistan.
Tu u blizni je ulica Muvekita i sarajevski pubovi, zaista odlični, a ima i nekoliko fanstastičnih restorana također. To govorimo samo u užoj jezgri.
Sarajevski hoteli poput Europea i Presidenta su gospodski hoteli u samom centru. Ono što se ovdje ne spominje je činjenica da Sarajevo galopira iz godine u godinu, pa smo prošle godine na sarajevskom aerodromu dočekali preko milion putnika prvi put u historiji. A s druge strane dosta turista u Sarajevo dolazi preko Beogradskog aerodroma, a nerijetko i preko Zagrebačkog aerodroma.
Sarajevo je prvenstven u historiji igralo globalnu ulogu u nekoliko navrata koju Zagreb koliko znam nije imao (osim Univerzijade, ali to je diskutabilno), to je mjesto početka Prvog svjetskog rata, mjesto održavanje jednog od najboljeg izdanja Zimskih olimpijskih igara te mjesto najduže opsade u historiji.
U Zagrebu ima koncerata, da ima i to fantastičnih. Ali U2 kada održi koncert u Sarajevu, to je epski, filmovi se snimaju o tome, knjige se pišu o tome.
Eric Bourdon iz Animalsa 1998. nastupao u Sarajevu, čitavu knjigu skoro napisao o tome. Joan Baez u ratnom Sarajevu pjevala Sarajevo ljubavi moja, a fanovi Iron Maidena su se podigli na noge i čekaju film Scream for Me Sarajevo o ratnom koncertu Brucea Dickinsona u Sarajevu.
Čuvena Bečka filharmonija se ponudila i svirala je besplatno na 100. godišnjicu početka Prvog svjetskog rata u Sarajevu. A da počnemo o najvećem balkanskom filmskom festivalu, SFF-u, Robert De Niru, Angelini Jolie, Brad Pittu i Morganu Freemanu svake godine u Sarajevu.
Ako ti kažem da sam prošao na 10 metara od De Nira na Baščaršiji, ali nije mi se dalo čovjeka uznemiravati za fotografiju, a nisam jedini, sumnjam da bi imao isti tretman u Zagrebu.
Jedna od prvih posjeta Pape Franje je bila ona Sarajevu, prošla bez najmanjeg incidenta. Apsolutno iznenađenje ljudi koliko je crkvene infrastrukture u izgradnji u Sarajevu, između ostalog Katolički centar za omladinu Papa Ivan Pavao II na Otoci te crkve na Grbavici i Alipašinom Polju. (Nisu srušene ili nešto slično, već u potpunosti nove crkve)
Eh to su te neke stvari koje razdvajaju Sarajevo od ostalih gradova, baš ta neka posebnost, koju je prepoznala mnogo stranaca i poznatih ljudi pa su pravili filmove ovdje, snimali spotove, pisale knjige itd...
Znači poredeći životni standard i uslove, Zagreb je neuporedivo bolji, ali kada je u pitanju grad kao grad, Sarajevo je daleko više posebnije i zanimljivije.
Broj turista je zaista stvar samo bolje povezanosti, ali broj turista u Sarajevu iz godine u godinu vrtoglavo raste, hoteli niču kao gljive poslije kiše.
U Sarajevo se do prije godinu dana ulazilo preko kozijih staza Rajlovca, Kobilje Glave, Tranzita, a jedini normalan prilaz je bio onaj iza Mostara.
Prošle godine je u funkciju puštena Sarajevska obilaznica i novi savremeni ulaz u grad, koji je saobraćaj u Sarajevu preporodio i modernizovao, te se autocesta direktno spaja na glavnu gradsku magistralu i bulevar.
To je Zagreb decenijama ranije, a Sarajevo recimo nije imalo ni pristojnu gradsku petlju, sad ih već ima nekoliko i polahko ali sigurno postaje turistički raj.
U izgradnji je preko 10 turističkih naselja oko Sarajeva, a najzanimljiviji je svakako Poljine Hills.

-
beobasket
#360 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Poljane Hills su zeasca tragikomedija koju sam cuo u zadnjih dugo, dugo godina. Jos nedostaju Bel-Zrak, Sveta Monika, Tujunga, Aleja Pacifika i tako dalje 
- So What!
#361 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Samo ne razumijem zašto tragikomedija, pa naselje je skoro rasprodato i dobar dio kupaca su Bosanci.beobasket wrote:Poljane Hills su zeasca tragikomedija koju sam cuo u zadnjih dugo, dugo godina. Jos nedostaju Bel-Zrak, Sveta Monika, Tujunga, Aleja Pacifika i tako dalje
Naselje Sarajevo Waves na Ilidži pravili Arapi, a 100% kupci Bosanci.
Ima to sve svoje mušterije u Sarajevu.
Evo jedna od završenih kuća na Poljinama na slici ispod. Ne razumijem narod koji pljuje Poljine Hills, sređeno rezidencijalno naselje sa urbanizmom i simetrijom, a ne kritikuje favele po Briješću, Boljakovom Potoku, Buća Potoku itd...

- Connaisseur Karlin
#362 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Zasto su sarajeska nova naselja imenovana na engleskom jeziku

-
beobasket
#363 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Kao mini dzamija. Izvini, ali meni licno je ruzna arhitetktura. Jos ako svaka ce biti kopija oveSo What! wrote:Samo ne razumijem zašto tragikomedija, pa naselje je skoro rasprodato i dobar dio kupaca su Bosanci.beobasket wrote:Poljane Hills su zeasca tragikomedija koju sam cuo u zadnjih dugo, dugo godina. Jos nedostaju Bel-Zrak, Sveta Monika, Tujunga, Aleja Pacifika i tako dalje
Evo jedna od završenih kuća na Poljinama na slici ispod. Ne razumijem narod koji pljuje Poljine Hills, sređeno rezidencijalno naselje sa urbanizmom i simetrijom, a ne kritikuje favele po Briješću, Boljakovom Potoku, Buća Potoku itd...
Trebali su nesto poput iz ove slike...

- So What!
#364 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
To je stvar ukusa, realno lijepa ti je ta Danska kuća, s tim da je dosta skuplje rješenje. Poljine Hills uopšte nisi luksuz kojim ga mediji predstavljaju.beobasket wrote:Kao mini dzamija. Izvini, ali meni licno je ruzna arhitetktura.So What! wrote:Samo ne razumijem zašto tragikomedija, pa naselje je skoro rasprodato i dobar dio kupaca su Bosanci.beobasket wrote:Poljane Hills su zeasca tragikomedija koju sam cuo u zadnjih dugo, dugo godina. Jos nedostaju Bel-Zrak, Sveta Monika, Tujunga, Aleja Pacifika i tako dalje
Trebali su nesto poput iz ove slike...
U svom sastavu će uredno imati stambene zgrade, zajedno sa ovim kućicama.
-
beobasket
#365 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Priznajem, nisam nikakav ljubitelj na isti kalup kuca u nizu, kvartu, ulici ili tako isto stambenih zgrada. Volim skupa rijesenja, ipak se jednom zivi a kvalitet nikada nije bio jeftino rijesenje.
- p206
#366 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
i kafići... neka talijanska, španska imena...Connaisseur Karlin wrote:Zasto su sarajeska nova naselja imenovana na engleskom jeziku![]()
- Connaisseur Karlin
#367 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
najljese je korstiti domace rijecip206 wrote:i kafići... neka talijanska, španska imena...Connaisseur Karlin wrote:Zasto su sarajeska nova naselja imenovana na engleskom jeziku![]()
- stakasa
#368 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
A sta su vam mjerila kada za neki grad kazete da je dosadan? Meni prvo padne na pamet turisticka ponuda, vi najcesce spominjete provode. Provod je dobar ili los samo djelomicno vezan za grad, i u dosadnom mjestu moze biti dobar kafic sa dobrom klijentelom itd
- stakasa
#369 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Covjece nema vode, pusti sminku. Dalje, to za najbolje organizovane zimske olimpijske igre - na kojim si jos bio?So What! wrote:Što se tiče ovog naglabanja na temu Sarajevo vs. Zagreb. Zagreb je metropola, prelijep, sređen, čist, uredan kako i dolikuje jednoj od prijestolnica zemalja EU. Istakao bih i tolerantan grad u kojem se može uspjeti.
-
Bodkin
#370 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Pitanje je sa kojeg aspekta. Znaci da li da zivis tu ili ga posjetis na par danastakasa wrote:A sta su vam mjerila kada za neki grad kazete da je dosadan? Meni prvo padne na pamet turisticka ponuda, vi najcesce spominjete provode. Provod je dobar ili los samo djelomicno vezan za grad, i u dosadnom mjestu moze biti dobar kafic sa dobrom klijentelom itd
- stakasa
#371 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Da ga posjetim. Ovi sto na listu stave Minsk tesko da planiraju preseljenje tamoBodkin wrote:Pitanje je sa kojeg aspekta. Znaci da li da zivis tu ili ga posjetis na par danastakasa wrote:A sta su vam mjerila kada za neki grad kazete da je dosadan? Meni prvo padne na pamet turisticka ponuda, vi najcesce spominjete provode. Provod je dobar ili los samo djelomicno vezan za grad, i u dosadnom mjestu moze biti dobar kafic sa dobrom klijentelom itd
-
Bodkin
#372 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Pa rijetko koji je dosadan na par dana. I zivinice su ok za dvije nocistakasa wrote:Da ga posjetim. Ovi sto na listu stave Minsk tesko da planiraju preseljenje tamoBodkin wrote:Pitanje je sa kojeg aspekta. Znaci da li da zivis tu ili ga posjetis na par danastakasa wrote:A sta su vam mjerila kada za neki grad kazete da je dosadan? Meni prvo padne na pamet turisticka ponuda, vi najcesce spominjete provode. Provod je dobar ili los samo djelomicno vezan za grad, i u dosadnom mjestu moze biti dobar kafic sa dobrom klijentelom itd
- So What!
#373 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Klixovski da ne može bit više. Ja njemu, da životni standard nema veze sa turizmom, on svoje pa svoje.stakasa wrote:Covjece nema vode, pusti sminku. Dalje, to za najbolje organizovane zimske olimpijske igre - na kojim si jos bio?
Sarajevo imalo vodovod u užoj jezgri još za vrijeme nastanka grada, koji se postepeno širio, a prvi moderni je napravljen 1895. godine. Da trenutno ima problema, ima, ali to će se riješiti. Jedan dobar mandat i dovoljno je.
Konkretno nisam bio na jednim, ali sam pročitao štagod i Sarajevo je postavila neke standarde kada je organizacija u pitanju. Torino je kuburio pred samo otvaranje sa raznim problemima, čak dokumentarni serijali rađeni o tome.
A Soči je brat bratu, bio predmet ismijavanja na društvenim mrežama i plus otvorila ga je smrt onog bob sankaša. Vancouver, Lillerhammer su recimo bili mnogo profesionalniji.
- hrle1976
#374 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Momak je u Kanadi 2010 kao bob sankas tokom treninga nastradao.
- stakasa
#375 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
A ima i zivotni standard veze sa turizmom, voli svak redSo What! wrote:Klixovski da ne može bit više. Ja njemu, da životni standard nema veze sa turizmom, on svoje pa svoje.stakasa wrote:Covjece nema vode, pusti sminku. Dalje, to za najbolje organizovane zimske olimpijske igre - na kojim si jos bio?
Sarajevo imalo vodovod u užoj jezgri još za vrijeme nastanka grada, koji se postepeno širio, a prvi moderni je napravljen 1895. godine. Da trenutno ima problema, ima, ali to će se riješiti. Jedan dobar mandat i dovoljno je.
Konkretno nisam bio na jednim, ali sam pročitao štagod i Sarajevo je postavila neke standarde kada je organizacija u pitanju. Torino je kuburio pred samo otvaranje sa raznim problemima, čak dokumentarni serijali rađeni o tome.
A Soči je brat bratu, bio predmet ismijavanja na društvenim mrežama i plus otvorila ga je smrt onog bob sankaša. Vancouver, Lillerhammer su recimo bili mnogo profesionalniji.