Komparacija ti je bezveze, evo zašto. Znamo da u tim zemljama koje spominješ nema demokrtije, ne barem ne po EU i US standardima ali taj isti zapad to ne spriječava da rado ulaže, trguje i na svaki način sarađuje sa tim državama (diktaturama). Malo licemjerno zar ne?animals wrote:I jos kad bi i oni koji traze ta prava to isto davali u svojim drzavama , gje bi bio kraj ovoga svijeta..
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Drvosjeca iz Dejcica
#351 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-
Bodkin
#352 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nije licemjerno jer sta treba, iskljuciti ih iz svjetskih tokova? Bombardovati sve gdje nema tolerancije? Ali je glupo ukazivati da u tim zemljama nema onoga sto traze po evropi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Komapracija ti je bezbeze, evo zašto. Znamo da u tim zemljama koje spominješ nema demokrtije, ne barem ne po EU i US standardima ali taj isti zapad to ne spriječava da rado ulaže, trguje i na svaki način sarađuje sa tim državama (diktaturama). Malo licemjerno zar ne?animals wrote:I jos kad bi i oni koji traze ta prava to isto davali u svojim drzavama , gje bi bio kraj ovoga svijeta..
- Drvosjeca iz Dejcica
#353 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa više-manje bombarduju one koji ne sarađuju sa zapadom bez obzira da li to bile demokratski izabrane vlade voljom građana, teokratije ili diktatori. Taj isti zapad je imao najboljeg partnera upravo u diktatorima, recimo Pervez Musharraf koji je znamo kako došao na vlastBodkin wrote:Nije licemjerno jer sta treba, iskljuciti ih iz svjetskih tokova? Bombardovati sve gdje nema tolerancije? Ali je glupo ukazivati da u tim zemljama nema onoga sto traze po evropi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Komapracija ti je bezbeze, evo zašto. Znamo da u tim zemljama koje spominješ nema demokrtije, ne barem ne po EU i US standardima ali taj isti zapad to ne spriječava da rado ulaže, trguje i na svaki način sarađuje sa tim državama (diktaturama). Malo licemjerno zar ne?animals wrote:I jos kad bi i oni koji traze ta prava to isto davali u svojim drzavama , gje bi bio kraj ovoga svijeta..
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 22/09/2015 12:44, edited 1 time in total.
- don vito
#354 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Muslimanski roditelji tražili su ukidanje svinjetine u svim školskim kantinama jednog predgrađa Montreala.
Gradonačelnik Montreala u predgrađu Dorval je to odbio, a gradskim službenicima poslao poruku da svim roditeljima objasne zašto:
"Muslimani moraju shvatiti da se moraju prilagoditi Quebecu i kanadskim običajima, tradicijama i načinu života, jer je to država u koju su odlučili useliti. Oni moraju shvatiti da se moraju integrirati i naučiti živjeti u Quebecu. Moraju shvatiti i da ONI moraju promijeniti svoj stil života, a ne Kanađani koji su ih tako velikodušno primili.Oni moraju shvatiti da Kanađani nisu ni rasistički ni ksenofobični, prihvatili su mnoge imigrante prije muslimana (dok obrnuto ne vrijedi, u tim muslimanskim državama ne prihvaćaju ne-muslimanske imigrante). To što ima više drugih naroda, Kanađani nisu spremni odreći se svoga identiteta i svoje kulture. A Kanada je zemlja dobrodošlice, ne samo od strane gradonačelnika Dorvala koji pozdravlja strance, takvi su kanadski ljudi u cjelini. Na kraju, oni moraju shvatiti da u Kanadi (Quebec), unatoč svojim židovsko-kršćanskim korijenima, božićnim drvcima, crkvama i vjerskim festivalima, religija mora ostati u privatnoj domeni. Općina Dorval ima pravo odbiti bilo kakve ustupke na islam i šerijat. Za muslimane koji se ne slažu sa sekularizmom i ne osjećaju se ugodno u Kanadi, postoji 57 lijepih muslimanskih zemalja u svijetu, većina njih spremna je da ih primi raširenih ruku u skladu sa šerijatom. Ako si izabrao Kanadu kao svoju zemlju za život - a ne ostale muslimanske zemlje - to je zato što si smatrao da je život bolji u Kanadi nego drugdje. Zapitaj se samo jedno: - " Zašto ti je bolje ovdje, u Kanadi, nego tamo odakle si došao?" Kantina sa svinjetinom je dio naše kulture.
-
Bodkin
#355 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
O takvim situacijama sam pricao. Jevreji otvore privatnu skolu pa rade sta hoce. Arapi bi da drzava placa, a da su njihova pravila
- insomnia78
#356 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ili jednostavno, ko u fr, mozes birati
-
breuer
#357 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kako misliš?insomnia78 wrote:Ili jednostavno, ko u fr, mozes birati
- insomnia78
#358 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa u skolama, bolnicama, kantinama... uvijek mozes uzeti nesto drugo ako je svinjetina taj dan na menijubreuer wrote:Kako misliš?insomnia78 wrote:Ili jednostavno, ko u fr, mozes birati
-
breuer
#359 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Aha, pa to onda jeste vid diskriminacije prema kanadskim državljanima islamske vjeroispovjesti. Ali u Kanadi je vjera toliko marginalizovana da namjera sigurno nije bila direktno usmjerena protiv muslimana...jednostavno nemanje osjećaja za to.insomnia78 wrote:Pa u skolama, bolnicama, kantinama... uvijek mozes uzeti nesto drugo ako je svinjetina taj dan na meniju
- ronnie
#360 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ima li netko podatak kolima ima muslimana u Kanadi? Ne znam taj podatak, ali u ovom slučaju se ne može raditi o diskriminaciji. To je isto kao kad bi se vegani pobunili što se kod nas nudi svinjetina na menijubreuer wrote:Aha, pa to onda jeste vid diskriminacije prema kanadskim državljanima islamske vjeroispovjesti. Ali u Kanadi je vjera toliko marginalizovana da namjera sigurno nije bila direktno usmjerena protiv muslimana...jednostavno nemanje osjećaja za to.insomnia78 wrote:Pa u skolama, bolnicama, kantinama... uvijek mozes uzeti nesto drugo ako je svinjetina taj dan na meniju
- ronnie
#361 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ima kod Tovarnika neki doktor stomatolog koji je nakon studija ostao u Hrvatskoj a sada radi kao prevoditelj sa arapskog, koji tvrdi da je Sirijaca možda 55-60 posto, ostalo su "padobranci"corrida33 wrote:Covjek lijepo objasnio!
https://www.facebook.com/24063870610942 ... =2&theaterOvo nisu izbjeglice iz Sirije! Ovo su dezerteri iz Iraka i Afganistana
-
breuer
#362 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nije isto, ni blizu, vegani ne konzumiraju ništa životinjskog porijekla, muslimanima je zabranjena samo svinja od onoga što se inače servira na zapadnim menijima. To je stvar koju uopšte nije teško prihvatiti i provoditi, a svakako u osnovnim školama skoro da nema vegana, oni se "rađaju" u malo kasnijim godinama ipak.ronnie wrote:Ima li netko podatak kolima ima muslimana u Kanadi? Ne znam taj podatak, ali u ovom slučaju se ne može raditi o diskriminaciji. To je isto kao kad bi se vegani pobunili što se kod nas nudi svinjetina na meniju
- Drvosjeca iz Dejcica
#363 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne razumijem kako je diskriminacija ako možeš da biraš (ključna rijeć da biraš) između jela sa svinjetinom i jela sa piletinom?breuer wrote:Aha, pa to onda jeste vid diskriminacije prema kanadskim državljanima islamske vjeroispovjesti. Ali u Kanadi je vjera toliko marginalizovana da namjera sigurno nije bila direktno usmjerena protiv muslimana...jednostavno nemanje osjećaja za to.insomnia78 wrote:Pa u skolama, bolnicama, kantinama... uvijek mozes uzeti nesto drugo ako je svinjetina taj dan na meniju
- insomnia78
#364 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mislim da i oni imaju izbor, uvijek ima vise jela a ima i krscana koji ne jedu svinjetinu, samo sto traze da se svinjetina skroz makne
-
breuer
#365 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma ne, mislio sam da taj dan npr. na meniju nema ništa ostalo, moja greška, sorry...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne razumijem kako je diskriminacija ako možeš da biraš (ključna rijeć da biraš) između jela sa svinjetinom i jela sa piletinom?![]()
- ronnie
#366 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ne bih rekao, znam porodicu vegana čije obje djece nikada u životu nije okusilo meso. Ali dobro da ne odemo off htio bih reći da se u skoro svakom restoranu u zapadnoj europi osim svinjetine može naručiti govedina riba itd. Vjerojatno je tako i u Kanadi.breuer wrote:Nije isto, ni blizu, vegani ne konzumiraju ništa životinjskog porijekla, muslimanima je zabranjena samo svinja od onoga što se inače servira na zapadnim menijima. To je stvar koju uopšte nije teško prihvatiti i provoditi, a svakako u osnovnim školama skoro da nema vegana, oni se "rađaju" u malo kasnijim godinama ipak.ronnie wrote:Ima li netko podatak kolima ima muslimana u Kanadi? Ne znam taj podatak, ali u ovom slučaju se ne može raditi o diskriminaciji. To je isto kao kad bi se vegani pobunili što se kod nas nudi svinjetina na meniju
-
Bodkin
#367 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Koliko je muslimanima zabranjeno, toliko je i veganima. Sta kao organizovana religija je bitnija od licnog izbora?breuer wrote:Nije isto, ni blizu, vegani ne konzumiraju ništa životinjskog porijekla, muslimanima je zabranjena samo svinja od onoga što se inače servira na zapadnim menijima. To je stvar koju uopšte nije teško prihvatiti i provoditi, a svakako u osnovnim školama skoro da nema vegana, oni se "rađaju" u malo kasnijim godinama ipak.ronnie wrote:Ima li netko podatak kolima ima muslimana u Kanadi? Ne znam taj podatak, ali u ovom slučaju se ne može raditi o diskriminaciji. To je isto kao kad bi se vegani pobunili što se kod nas nudi svinjetina na meniju
Nije uopste problem sto je nesto drugo na menjju. Stavis jelo od svinje i jelo od pileta.
Problem je sto traze UKLANJANJE svega svinjskog
-
breuer
#368 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jedno je restoran, drugo školska kantina.ronnie wrote:ne bih rekao, znam porodicu vegana čije obje djece nikada u životu nije okusilo meso. Ali dobro da ne odemo off htio bih reći da se u skoro svakom restoranu u zapadnoj europi osim svinjetine može naručiti govedina riba itd. Vjerojatno je tako i u Kanadi.
- ronnie
#369 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
To je istina, adventisti ne jedu meso uopće, mislim da samo ribu, a u SAD mormoni (ima ih sve više i u zapadnoj europi).insomnia78 wrote:Mislim da i oni imaju izbor, uvijek ima vise jela a ima i krscana koji ne jedu svinjetinu, samo sto traze da se svinjetina skroz makne
- Drvosjeca iz Dejcica
#370 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mogu oni tražiti, imaju legitimno pravo na to, isto kao i neko da traži da se svaki dan prave jela sa svinjetinom ili bilo kojim drugim mesom. Takvim zahtjevima ne treba udovoljiti jer niko nije bolji ili gori samo zato što jede ili ne jede svinjetinu, ili što ne jede nikako meso. Prekidamo ovu suvišnu diskusiju.Bodkin wrote:Koliko je muslimanima zabranjeno, toliko je i veganima. Sta kao organizovana religija je bitnija od licnog izbora?breuer wrote:Nije isto, ni blizu, vegani ne konzumiraju ništa životinjskog porijekla, muslimanima je zabranjena samo svinja od onoga što se inače servira na zapadnim menijima. To je stvar koju uopšte nije teško prihvatiti i provoditi, a svakako u osnovnim školama skoro da nema vegana, oni se "rađaju" u malo kasnijim godinama ipak.ronnie wrote:Ima li netko podatak kolima ima muslimana u Kanadi? Ne znam taj podatak, ali u ovom slučaju se ne može raditi o diskriminaciji. To je isto kao kad bi se vegani pobunili što se kod nas nudi svinjetina na meniju
Nije uopste problem sto je nesto drugo na menjju. Stavis jelo od svinje i jelo od pileta.
-
breuer
#371 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ponavljam, niko mi nije pokazao da u Montrealu imaju dvije ili više mogućnosti?! Stoji da im je gradonačelnik na prilično ružan i zajedljiv način pokušavao objasniti kanadske vrijednosti - kojih u suštini nema, kanadske vrijednosti su vrijednosti svih njenih državljana bilo muslimana, bilo kršaćana, ali naravno sekularne.Bodkin wrote:Koliko je muslimanima zabranjeno, toliko je i veganima. Sta kao organizovana religija je bitnija od licnog izbora?
Lik je vjerovatno u nemanju alternative tražio izbacivanje svinjskog mesa, mogao je naravno tražiti i uvođenje dodatnog, ali na sve je dobio odgovor od gradonačelnika o božićnim drvcima i sekularizmu...ko da ga boli briga za to u tom slučaju, i upravu je.
- Drvosjeca iz Dejcica
#372 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mehnwhile na Balkanu stara slika.
"Od prvog dana sam se suzdržavao da ne prozivam Srbiju, jer oni već godinu dana puštaju izbjeglice, svi ih puštaju. A zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode show. Zašto? To će pred bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu im poručiti da malo snize ton i što bi se reklo u onom vicu: 'Šaraj malo, brate'. Šaraj malo, šaljite ih malo u Mađarsku, u Rumunjsku, u Hrvatsku, na sve strane", rekao je Milanović.
Dodao je da će sutra u Briselu, "gdje neće biti Vučića i ekipe", voditi razgovore o tome kako da se izbjeglička kriza riješi na izvoru, a to su prema Milanoviću Turska i Grčka.
"Ja normalno i konstruktivno, u civiliziranom tonu, razgovaram s onima kojima je najteže, a to su Austrija i Njemačka, te Slovenija kojoj je nešto lakše. A tko je najglasniji? Oni koji su običan koridor", rekao je Milanović.
"Znamo kakav deal Srbi imaju s Budimpeštom"
Na pitanje nastaje li gospodarstvu šteta zbog zatvaranja prometa na Bajakovu, Milanović odgovara:
"Vjerojatno srpskom puno više nego hrvatskom. Ali moramo poslati jasnu poruku da nismo budale, da vidimo što rade i u kakvom su dealu s Budimpeštom. Olabavite malo dečki, sve ćemo riješiti. Hrvatska može primati tisuće ljudi, organizirani smo kao koridor, ali nećemo primati 20 tisuća ljudi u dva dana. Toliko ljudi Srbi i Mađari nisu primali, to jesu bili veliki brojevi ljudi, ali kroz veliko razdoblje. Sjećam se konferencije za novinare u Mađarskoj kada su tvrdili da je u zadnjih ne znam koliko mjeseci kroz Mađarsku prošlo 65 tisuća ljudi, uglavnom neregistrirano, što se radilo namjerno, a kroz Hrvatsku je sad u četiri dana prošlo 30 tisuća ljudi. Usporedite razliku. Pa nismo mi blesavi".
"Kolinda je izvrijeđala Merkel"
Komentirao je i napad Kolinde Grabar Kitarović na njemačku kancelarku Angelu Merkel.
"One je izvrijeđala Merkel. Ne znači da se svakog od nas ne može kritizirati, ali tu treba imati za reći nešto više od dvije-tri rečenice. Ja smatram da Merkel radi nešto što će povijesno biti vrednovano kao dobro i korisno", kaže Milanović.
ZORAN MILANOVIĆ upustio se u oštar verbalni obračun s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Milanovićeva reakcija je uslijedila nakon što se Vučić pobunio zbog zatvaranja granice na Bajakovu za teretni promet, te najavio protumjere koje će biti štetne za Hrvatsku.Milanović oštro odgovara Srbiji: Šaraj malo, brate! Pa nismo mi budale
"Od prvog dana sam se suzdržavao da ne prozivam Srbiju, jer oni već godinu dana puštaju izbjeglice, svi ih puštaju. A zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode show. Zašto? To će pred bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu im poručiti da malo snize ton i što bi se reklo u onom vicu: 'Šaraj malo, brate'. Šaraj malo, šaljite ih malo u Mađarsku, u Rumunjsku, u Hrvatsku, na sve strane", rekao je Milanović.
Dodao je da će sutra u Briselu, "gdje neće biti Vučića i ekipe", voditi razgovore o tome kako da se izbjeglička kriza riješi na izvoru, a to su prema Milanoviću Turska i Grčka.
"Ja normalno i konstruktivno, u civiliziranom tonu, razgovaram s onima kojima je najteže, a to su Austrija i Njemačka, te Slovenija kojoj je nešto lakše. A tko je najglasniji? Oni koji su običan koridor", rekao je Milanović.
"Znamo kakav deal Srbi imaju s Budimpeštom"
Na pitanje nastaje li gospodarstvu šteta zbog zatvaranja prometa na Bajakovu, Milanović odgovara:
"Vjerojatno srpskom puno više nego hrvatskom. Ali moramo poslati jasnu poruku da nismo budale, da vidimo što rade i u kakvom su dealu s Budimpeštom. Olabavite malo dečki, sve ćemo riješiti. Hrvatska može primati tisuće ljudi, organizirani smo kao koridor, ali nećemo primati 20 tisuća ljudi u dva dana. Toliko ljudi Srbi i Mađari nisu primali, to jesu bili veliki brojevi ljudi, ali kroz veliko razdoblje. Sjećam se konferencije za novinare u Mađarskoj kada su tvrdili da je u zadnjih ne znam koliko mjeseci kroz Mađarsku prošlo 65 tisuća ljudi, uglavnom neregistrirano, što se radilo namjerno, a kroz Hrvatsku je sad u četiri dana prošlo 30 tisuća ljudi. Usporedite razliku. Pa nismo mi blesavi".
"Kolinda je izvrijeđala Merkel"
Komentirao je i napad Kolinde Grabar Kitarović na njemačku kancelarku Angelu Merkel.
"One je izvrijeđala Merkel. Ne znači da se svakog od nas ne može kritizirati, ali tu treba imati za reći nešto više od dvije-tri rečenice. Ja smatram da Merkel radi nešto što će povijesno biti vrednovano kao dobro i korisno", kaže Milanović.
- ronnie
#373 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Neka traže u Saudijskoj Arabiji ili Iranu. U Siriji je donedavno živio i izvjestan ali ne zanemariv broj kršćana.Bodkin wrote:
Koliko je muslimanima zabranjeno, toliko je i veganima. Sta kao organizovana religija je bitnija od licnog izbora?
- Drvosjeca iz Dejcica
#374 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nisu ti te teokratije nikakav kontra argument, o tome smo ovdje već razgovarali. U Siriji i dijelu Iraka još uvijek živi jedan dio kršćana koji zajedno sa ostalim pate dijelom i zbog stupidne politike zapada.ronnie wrote:Neka traže u Saudijskoj Arabiji ili Iranu. U Siriji je donedavno živio i izvjestan ali ne zanemariv broj kršćana.Bodkin wrote:
Koliko je muslimanima zabranjeno, toliko je i veganima. Sta kao organizovana religija je bitnija od licnog izbora?
-
breuer
#375 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zašto bi državljanin Kanade išta tražio u SA ili Iranu? A pogotovo, zašto bi državljanin Kanade slušao tebe?ronnie wrote:Neka traže u Saudijskoj Arabiji ili Iranu. U Siriji je donedavno živio i izvjestan ali ne zanemariv broj kršćana.