Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Juliuscezar

#351 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Juliuscezar »

Dok se pise po forumu klixa jos je zivih kroatofila, a kada se ne bude pisalo znaci da ih nema zivih. Kupovinom hrvatskih proizvoda do unapredjivanja privrede BiH. Niko ne razumije da Hrvatska radi ovo u nasem interesu.
Maharadza

#352 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Maharadza »

JThomas wrote:mahanje zastavom okolo bezveze i jeste odlika balkanskog plemenskog patriotizma. a razvijene nacije znaju da je u novčaniku fazon.
Image

:mrgreen:
mad_max_ba

#353 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:21, edited 1 time in total.
mad_max_ba

#354 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:21, edited 1 time in total.
Qler

#355 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Qler »

Mene nervira sto su se sad lafo svi upalili ne kupuju hrvatsko... ja godinama serem i trubim kako ne treba kupovati uvozno pored naseg, ali jok, svi pametni... Ja prvo sto sam zabranio u kucu kad sam se ozenio je Dukat... Pored milkosa i megle-a nema potrebe da se to smece kupuje. Vode, mlijeko i mlijecni proizvodi, suhomesnati proizvodi.... to zakonom zabraniti da se uvozi ikako u BiH... Ili im spucati takve namete da pavlaka kosta 8KM u maloprodaji... pa bujrum...
mad_max_ba

#356 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:20, edited 1 time in total.
Leons

#357 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

Qler wrote:Mene nervira sto su se sad lafo svi upalili ne kupuju hrvatsko... ja godinama serem i trubim kako ne treba kupovati uvozno pored naseg, ali jok, svi pametni... Ja prvo sto sam zabranio u kucu kad sam se ozenio je Dukat... Pored milkosa i megle-a nema potrebe da se to smece kupuje. Vode, mlijeko i mlijecni proizvodi, suhomesnati proizvodi.... to zakonom zabraniti da se uvozi ikako u BiH... Ili im spucati takve namete da pavlaka kosta 8KM u maloprodaji... pa bujrum...
al čekaj jarane .. pa što ljudi ne kupuju domaće šta misliš? ili ne valja kvalitet, ili ne valja cijena, ili ne valja marketing.

što bi ja kupovao hrvatski proizvod ako je naš bolji?

da je tako lako praviti konkurentne ekonomije onda bi najkonkurentija bile one koju su zatvorene i ne daju nikome ni da uveze... uvoz ima svoju funkciju. na menadzeru je da potrošače stimuliše da kupuju njegov proizvod. niko ne kupuje janu da zajebe tešanjski dijamant nego se jana reklamira non stop ... jana jana jana i onda kad dođeš pred frižide rkontaš ptaćeš daj janu,

kako je bingo postao konkurent ostalima..nije se znalo za njega do prije nekoliko godin a
bumerangss

#358 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

sledge wrote:Sramota!
HR proizvode izbjegavam već od prije, ali sada ću ih tek da izbjegavam! FUJ!!!
:thumbup: slazem se! Rijetko sam ih kupovao a sad necu nikako! :bih:
Leons

#359 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

mogao bi i ja pokrenuti neku firmu boli me qrac ako kvalitet proizvoda ne valja ako neki bošnjo neće da kupi ja ću mu samo reći da je izdajica nacionalnih interesa i da šteti domaćoj ekonomiji. nek kupi moje govno pa nek me pogura.. tako to rezonovanje izgleda kada se sa makroekonomskog nivo spusti na mikroekonomski.. nema ništa od toga.
VjecitiStudent

#360 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

Macho man wrote:Nema ukidanja ili bojkota na nivou država to su srednjovjekovne metode, slobodno tržiśte je osnova utakmice i to je osnovni pravilan postulat kapitalizma jer omogućava stalno unapredjenje proizvoda, da nije tako oni bi vozali joś golfa keca kao śto se vozo u exyu 100 godina stojadin i da se nije raspala yuga i socijalizam vozo bi se joś 100 godina
Bojkot i zabrane odnosno svijest o kupovini domaćeg proizvoda treba da se odvija u glavama ljudi
Mi smo tako, kapitalistički napredni, široko se otvorili svijetu odmah nakon rata i sad, valjda je svima jasno, debelo ga popušili.
bumerangss

#361 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

StupskaBitanga wrote:Konzum Bojkot
Ina-energopetrol Bojkot
Agrokor Bojkot
Vindija Bojkot
Podravka Bojkot
nastavi niz
Ne znam nastaviti niz jer ja kad kupujem, prije nego sto stavim u korpu prvo vidim da li bar-kod pocinje s 387..... ako ne onda proizvod vratim na policu :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#362 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mk ultra »

Maharadza wrote:
JThomas wrote:mahanje zastavom okolo bezveze i jeste odlika balkanskog plemenskog patriotizma. a razvijene nacije znaju da je u novčaniku fazon.
Image

:mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:
Leons

#363 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

VjecitiStudent wrote:
Mi smo tako, kapitalistički napredni, široko se otvorili svijetu odmah nakon rata i sad, valjda je svima jasno, debelo ga popušili.
nismo.
bumerangss

#364 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

StupskaBitanga wrote:Mah naši će i dalje nositi Janu piti Vindija jogurt
A nista mi nema mrze kad vidim one pokrivene kad setaju ferhadijom i nosaju flasicu jane! :roll:
Dodje mi da joj je uzmem iz ruku i da joj je saspem na glavu da joj malo properem mozak ne bi li dosla tobe :D
Leons

#365 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

bumerangss wrote: A nista mi nema mrze kad vidim one pokrivene kad setaju ferhadijom i nosaju flasicu jane! :roll:
Dodje mi da joj je uzmem iz ruku i da joj je saspem na glavu da joj malo properem mozak ne bi li dosla tobe :D

o jbt :-) :-)
bumerangss

#366 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

StupskaBitanga wrote:Inovine trafike sam zaboravio
Tobacco press i Duhanrpomet su domaće
Posto ne konzumiram duhan rijetko sam musterija trafikama ali cesto kupim zvake i krizaljke a uopste nisam obracao paznju koja je koja trafika jer i nisam znao da postoje "strane" trafike :-)
Znaci od sad da zaobilazim Inovine :run:
Qler

#367 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Qler »

Ma ja, eto nase nista qurtzu ne valja. Ja ga jebem ko mi kaze da je bolja Dukat pavlaka od neke nase. Dukatu rok pola godine nasoj nije ni mjesec. Vjerovatno taj konzervans je dobar... daj.. ili vodu, kad ga vidim sa janom, benzinom bi ga polio. Ne bi kupio uvoznu vodu makar je nikad ne popio ovdje! Koji gelipter opravadava kupovinu uvozne vode? Daj mi dokaz, po cemu je Jana bolja od cesmovace, ja cu je sutra kupiti. Ali jok, bosnjo moderan, jana je in, dukat je mjera, alpsko je vrhunsko, a zbregov je za finu raju. I treba im uvesti posebne carine, oni nas jebu kako stignu, ovo zadnje je samo jedan shuk u nizu. Jebu i za izvoz mesa, i za sve. A kad nasi kazu daj da malo kontrolisemo uvoz odmah se zali kako mi nismo fer, kako se ne igramo lijepo.. aman.. crkli dabogda svi...
@mba

#368 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by @mba »

bumerangss wrote:
A nista mi nema mrze kad vidim one pokrivene kad setaju ferhadijom i nosaju flasicu jane! :roll:

pa zar i takvi ima???
StupskaBitanga

#369 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by StupskaBitanga »

bumerangss wrote:
StupskaBitanga wrote:Konzum Bojkot
Ina-energopetrol Bojkot
Agrokor Bojkot
Vindija Bojkot
Podravka Bojkot
nastavi niz
Ne znam nastaviti niz jer ja kad kupujem, prije nego sto stavim u korpu prvo vidim da li bar-kod pocinje s 387..... ako ne onda proizvod vratim na policu :D
Niti je sve sa 387 domace niti ako nema 387 da nije a moze biti da jest proizvedeno u BiH poput mnogih Kraš proizvoda dukat mlijeka i sl.
VjecitiStudent

#370 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

Leons wrote:
VjecitiStudent wrote:
nismo.
Prije skoro 15 godina bila je afera sa uvozom slovenačkog mlijeka. Bilo je zatrovano antibioticima i svi u regionu su obustavili uvoz, osim nas. Bio je pokušaj uvođenja zabrane no nije uspio zahvaljujući Azri Hadžiahmetović, tadašnjoj ministrici trgovine u VM, koja nas je ubjeđivala kako ne smijemo takve stvari raditi, kako kao takvi nikada nećemo ući u WTO, što bi nam, valjda, trebalo donijeti dramatičan boljitak.
15 godina poslije, od WTO-a smo jednako daleko. U međuvremenu, uvozni lobiji su odradili sve što su poželjeli. I ono jada što bi eventualno uspjeli da razvijemo kako treba, nismo u stanju, jer uvijek je tu neka Jana sa dobrim marketingom i cuclom na boci.
Leons

#371 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

uglavnom, takvom politikom nećemo ništa napraviti. nije niko ni prije nas.
bumerangss

#372 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

Trebamo traziti smjenu ministra Mirka Sarovica jer mu ocito interesi BiH nisu prioritet :!:
SVITOLINA

#373 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by SVITOLINA »

Kada bi mi bili dosljedni u ovome, Konzum bi se zatvorio u roku od jednog mjeseca.
kolegione

#374 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

@mba wrote:
bumerangss wrote:

pa zar i takvi ima???
Kakav Klero-Nacio sistem vrijednovanja, ako je bula(tacnije pokrivena zena) mora biti dobra Bosnjakinja clanica IZ piti domacu vodu Glasati za SDA i mrziti Srbe -Hrvate- Jevreje i govoriti da je ISIL Americka A produkcija brao na rezonu
animals

#375 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by animals »

Ma daj par zadojeni forumasa kupuje samo Bosansko..
svi ostali 4 miliona kupuje sta im se prohtije..
budalasta tema..
Post Reply