ZAKON O RADU - II poluvrijeme
- nemampojma0
#351 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
@lekler, u kojoj valuti ili funkciji se taj razum izražava?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#352 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
razonoda wrote:pici wrote:ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikakorazonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.
Za ''prave'' radnike ce uvijek biti posla---i ne teba da tabire zakone.
ponuda -potraznja
bice roblja ne brini ima pol miliJona jedva cekaju za dvije stoje mjesecno
-
Latte
#353 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
I ustajanje u 7 ujutro se ubraja u radni odnospici wrote:zar nije poslije sest saHata kontinuiranog rada pusH pauzaLatte wrote:Glasali smo sad pola sata pauze
-
kolegione
#354 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Super nisam bio za zakon, ali sad treba napraviti pritisak(proteste, paljene, kamenjanje) da se administracija smanji za 30% i da buduci i da se javna preduzeca ocituju o zaposlenim i izvrsi racionalizacija odma i nadalje da se plate spuste na identicnu trzisnu platu istog obavljenog posla u realnom sektoru e to je prava prica

-
razonoda
#355 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
bice roblja ne brini ima pol miliJona jedva cekaju za dvije stoje mjesecno 
znam, cekaju da im DRZAVA poslalje na kucnu adresu jer vole
znam, cekaju da im DRZAVA poslalje na kucnu adresu jer vole
- Thorgerson
#356 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Budzetlije na aparatima.
Ko quota komentar, budzetlija je.
-
razonoda
#357 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
kolegione wrote:Super nisam bio za zakon, ali sad treba napraviti pritisak(proteste, paljene, kamenjanje) da se administracija smanji za 30% i da buduci i da se javna preduzeca ocituju o zaposlenim i izvrsi racionalizacija odma i nadalje da se plate spuste na identicnu trzisnu platu istog obavljenog posla u realnom sektoru e to je prava prica![]()
![]()
![]()
uh, Tile nije ziv...
- pici
#358 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
naravno pa zornjak, kaHvica, pereci, brijanje sisanje dlakica u nosu i uhu pa pranje zuba, paljenje aVta... dolazak na posal je najteziLatte wrote:I ustajanje u 7 ujutro se ubraja u radni odnospici wrote:zar nije poslije sest saHata kontinuiranog rada pusH pauzaLatte wrote:Glasali smo sad pola sata pauze
-
Latte
#359 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Nova Vlada FBiH polovinom augusta: Dogovorena koalicija SDA, SBiH, BPS i A-SDA 
- Thorgerson
#360 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
A đe fahro? E hudnika, nikako mu se ne da...
-
kolegione
#361 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Pa to ima neke logike zakon koji njima(ljudima koji posluju u institucijama i javnim preduzecima) samo ostavlja mogucnosti za neka smanjenja i dalje 20% njihovih plata placa MMF jos me maltretira na salteru a ima ih 17 gdje treba 3. A pritom privatnici ce sve benefita uzeti odmah ce stupiti na snagu sa zakonom ili sam ja glup?razonoda wrote:kolegione wrote:Super nisam bio za zakon, ali sad treba napraviti pritisak(proteste, paljene, kamenjanje) da se administracija smanji za 30% i da buduci i da se javna preduzeca ocituju o zaposlenim i izvrsi racionalizacija odma i nadalje da se plate spuste na identicnu trzisnu platu istog obavljenog posla u realnom sektoru e to je prava prica![]()
![]()
![]()
uh, Tile nije ziv...
-
hizo ramidovic
#362 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
-
krater
#363 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
hizo ramidovic wrote:pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
- pici
#364 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
zadnji putan kad su zeljembaci vako likovali... moro nam je MMF pritec u pomoc... imal jos kaki kreditni fond mimo MMFa... 
-
kolegione
#365 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Sto su na aparatima?Thorgerson wrote:Budzetlije na aparatima.
- pici
#366 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
rodjo ti je anstajnhizo ramidovic wrote:pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
- nemampojma0
#367 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Jesu li sad na okupu svi jahači apokalipse??Latte wrote:Nova Vlada FBiH polovinom augusta: Dogovorena koalicija SDA, SBiH, BPS i A-SDA
Narode, kupuj vazeLJin..bice sexa
Dok sad svi uguraju svoje taman ce biti namirena cifra od 100 000 zaposlenja...eto Bakir vam ispunjava obecanje. A vi to nemojte zaboraviti, pa iduce godine na lokalnim izborima dajte jos vecu podrsku.
A oni sto ne glasaju nek šute,njih se ovo ne tiče, jer "svi su isti".
- O'zone
- Globalni moderator
#368 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Svaka mu zlatna moj hizohizo ramidovic wrote:pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
-
kolegione
#369 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Super ekipaLatte wrote:Nova Vlada FBiH polovinom augusta: Dogovorena koalicija SDA, SBiH, BPS i A-SDA
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#370 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
O'zone wrote:Svaka mu zlatna moj hizohizo ramidovic wrote:pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#371 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ima jedna sretna okolnost a to je da sve sto se donese isto tako se moze i srusiti. Ja ga jebem da ce SDA koja je "uhljebila" ubjedljivo najvise svojih kadrova iz F BiH te iste poslati na biro ali o tom po tom vidjetet cete da ce biti "tresla se gora rodio se mis"!!! Doduse jos uvijek nadam se sindikat nije dao svoju zadnju rijec i Bajramovic je vrlo vrlo blizu da dobije nogu.
-
kolegione
#372 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Sad ce biti ko dobije izbore ima svoje kadrove od cistacice do generalnog haahahahhaahrasno38 wrote:ima jedna sretna okolnost a to je da sve sto se donese isto tako se moze i srusiti. Ja ga jebem da ce SDA koja je "uhljebila" ubjedljivo najvise svojih kadrova iz F BiH te iste poslati na biro ali o tom po tom vidjetet cete da ce biti "tresla se gora rodio se mis"!!! Doduse jos uvijek nadam se sindikat nije dao svoju zadnju rijec i Bajramovic je vrlo vrlo blizu da dobije nogu.
-
costacurta
#373 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
pici,pici wrote:ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikakorazonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.
sheset sahata je maksimalan broj sati, sa prekovremenim. 48 plus 12 koji ce se morati platit po posebnom obracunu.
- pici
#374 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ko ce vodit evidenciju... amidzici il tetici... mozda gazde iz salona i kafanecostacurta wrote:pici,pici wrote:ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikakorazonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.
sheset sahata je maksimalan broj sati, sa prekovremenim. 48 plus 12 koji ce se morati platit po posebnom obracunu.
-
kolegione
#375 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ako ne plati sta onda ? Sankcija nije propisana? mozes da tuzis zaradis 300KM cca i onda letis na ulicucostacurta wrote:pici,pici wrote:ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikakorazonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.
Dalje budzetlije ce opet moci tuziti bez rizika da budu otpusteni
hahaahahhaah