ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
nemampojma0

#351 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by nemampojma0 »

@lekler, u kojoj valuti ili funkciji se taj razum izražava?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#352 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

razonoda wrote:
pici wrote:
razonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.

Za ''prave'' radnike ce uvijek biti posla---i ne teba da tabire zakone.
ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikako :mrgreen:

ponuda -potraznja

bice roblja ne brini ima pol miliJona jedva cekaju za dvije stoje mjesecno :mrgreen:
Latte

#353 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

pici wrote:
Latte wrote:Glasali smo sad pola sata pauze
zar nije poslije sest saHata kontinuiranog rada pusH pauza :mrgreen:
I ustajanje u 7 ujutro se ubraja u radni odnos
kolegione

#354 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

Super nisam bio za zakon, ali sad treba napraviti pritisak(proteste, paljene, kamenjanje) da se administracija smanji za 30% i da buduci i da se javna preduzeca ocituju o zaposlenim i izvrsi racionalizacija odma i nadalje da se plate spuste na identicnu trzisnu platu istog obavljenog posla u realnom sektoru e to je prava prica :D :D :D :D
razonoda

#355 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

bice roblja ne brini ima pol miliJona jedva cekaju za dvije stoje mjesecno :mrgreen:

znam, cekaju da im DRZAVA poslalje na kucnu adresu jer vole :bih:
Thorgerson

#356 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Thorgerson »

Budzetlije na aparatima.

Ko quota komentar, budzetlija je.
razonoda

#357 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

kolegione wrote:Super nisam bio za zakon, ali sad treba napraviti pritisak(proteste, paljene, kamenjanje) da se administracija smanji za 30% i da buduci i da se javna preduzeca ocituju o zaposlenim i izvrsi racionalizacija odma i nadalje da se plate spuste na identicnu trzisnu platu istog obavljenog posla u realnom sektoru e to je prava prica :D :D :D :D

uh, Tile nije ziv... :shock:
pici

#358 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

Latte wrote:
pici wrote:
Latte wrote:Glasali smo sad pola sata pauze
zar nije poslije sest saHata kontinuiranog rada pusH pauza :mrgreen:
I ustajanje u 7 ujutro se ubraja u radni odnos
naravno pa zornjak, kaHvica, pereci, brijanje sisanje dlakica u nosu i uhu pa pranje zuba, paljenje aVta... dolazak na posal je najtezi :mrgreen:
Latte

#359 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

Nova Vlada FBiH polovinom augusta: Dogovorena koalicija SDA, SBiH, BPS i A-SDA :thumbup:
Thorgerson

#360 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Thorgerson »

A đe fahro? E hudnika, nikako mu se ne da...
kolegione

#361 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

razonoda wrote:
kolegione wrote:Super nisam bio za zakon, ali sad treba napraviti pritisak(proteste, paljene, kamenjanje) da se administracija smanji za 30% i da buduci i da se javna preduzeca ocituju o zaposlenim i izvrsi racionalizacija odma i nadalje da se plate spuste na identicnu trzisnu platu istog obavljenog posla u realnom sektoru e to je prava prica :D :D :D :D

uh, Tile nije ziv... :shock:
Pa to ima neke logike zakon koji njima(ljudima koji posluju u institucijama i javnim preduzecima) samo ostavlja mogucnosti za neka smanjenja i dalje 20% njihovih plata placa MMF jos me maltretira na salteru a ima ih 17 gdje treba 3. A pritom privatnici ce sve benefita uzeti odmah ce stupiti na snagu sa zakonom ili sam ja glup?
hizo ramidovic

#362 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by hizo ramidovic »

pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
krater

#363 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by krater »

hizo ramidovic wrote:pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
:D
pici

#364 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

zadnji putan kad su zeljembaci vako likovali... moro nam je MMF pritec u pomoc... imal jos kaki kreditni fond mimo MMFa... :mrgreen:
kolegione

#365 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

Thorgerson wrote:Budzetlije na aparatima.

Ko quota komentar, budzetlija je.
Sto su na aparatima?
pici

#366 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

hizo ramidovic wrote:pametno rekne umenemi rodzo akif ko ima treba daima ivise ko nema njemu ninetreba
rodjo ti je anstajn :thumbup: :mrgreen:
nemampojma0

#367 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by nemampojma0 »

Latte wrote:Nova Vlada FBiH polovinom augusta: Dogovorena koalicija SDA, SBiH, BPS i A-SDA :thumbup:
Jesu li sad na okupu svi jahači apokalipse??
Narode, kupuj vazeLJin..bice sexa :izet:

Dok sad svi uguraju svoje taman ce biti namirena cifra od 100 000 zaposlenja...eto Bakir vam ispunjava obecanje. A vi to nemojte zaboraviti, pa iduce godine na lokalnim izborima dajte jos vecu podrsku.

A oni sto ne glasaju nek šute,njih se ovo ne tiče, jer "svi su isti".
O'zone
Globalni moderator

#368 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by O'zone »

Svaka mu zlatna moj hizo
kolegione

#369 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

:D
Latte wrote:Nova Vlada FBiH polovinom augusta: Dogovorena koalicija SDA, SBiH, BPS i A-SDA :thumbup:
Super ekipa :D Nejasno mi je jedno sta ce biti kad MMF u septembru kaze rezanje administracije aBd a zakon fino omogucio to sta ce ove Budzetlije SDA-ovske :) :) :) hahaahah e tad treba napraviti kontra proteste i to slomiti toliko da im njemacka odma da azil :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#370 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:
Svaka mu zlatna moj hizo
:D :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#371 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by hrasno38 »

ima jedna sretna okolnost a to je da sve sto se donese isto tako se moze i srusiti. Ja ga jebem da ce SDA koja je "uhljebila" ubjedljivo najvise svojih kadrova iz F BiH te iste poslati na biro ali o tom po tom vidjetet cete da ce biti "tresla se gora rodio se mis"!!! Doduse jos uvijek nadam se sindikat nije dao svoju zadnju rijec i Bajramovic je vrlo vrlo blizu da dobije nogu.
kolegione

#372 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

hrasno38 wrote:ima jedna sretna okolnost a to je da sve sto se donese isto tako se moze i srusiti. Ja ga jebem da ce SDA koja je "uhljebila" ubjedljivo najvise svojih kadrova iz F BiH te iste poslati na biro ali o tom po tom vidjetet cete da ce biti "tresla se gora rodio se mis"!!! Doduse jos uvijek nadam se sindikat nije dao svoju zadnju rijec i Bajramovic je vrlo vrlo blizu da dobije nogu.
Sad ce biti ko dobije izbore ima svoje kadrove od cistacice do generalnog haahahahhaa :)
costacurta

#373 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by costacurta »

pici wrote:
razonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.

ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikako :mrgreen:
pici,
sheset sahata je maksimalan broj sati, sa prekovremenim. 48 plus 12 koji ce se morati platit po posebnom obracunu.
pici

#374 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

costacurta wrote:
pici wrote:

pici,
sheset sahata je maksimalan broj sati, sa prekovremenim. 48 plus 12 koji ce se morati platit po posebnom obracunu.
ko ce vodit evidenciju... amidzici il tetici... mozda gazde iz salona i kafane :mrgreen:
kolegione

#375 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

costacurta wrote:
pici wrote:

pici,
Ako ne plati sta onda ? Sankcija nije propisana? mozes da tuzis zaradis 300KM cca i onda letis na ulicu
Dalje budzetlije ce opet moci tuziti bez rizika da budu otpusteni :)
hahaahahhaah
Post Reply