Novi rat

Locked
Sanjarko

#351 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
L u c i f e r wrote:
Vizionar 1985 wrote: Sta je picigen Ja kao mal igrao klikera i klisa :D
http://m.youtube.com/watch?v=S18Fsa7x9kU
A zidare ili naguzije pa igrao sam i to.
JBG nismo mi imali Golove i Terene za fudbal i ovo.
Nego zid od zgrade naguzi se i gumenjarkom ozezi/pichi.
Trebala je se najbolje zvati spichiguz :D
mO k3

#352 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

ULTRAK wrote:
Naslovnica wrote:Samo mi nije jasno kako većina kuje planove zauzimanja Brčkog, Pala, Banjaluke...kao da ne bi bilo reakcije Srba? Ko oni bi podvili rep i nastala bi bježanija? Nekakvi tenkovi se spominju? :)
Jeste li baš sigurni da bi to tako išlo kako zamisljate?
:)
Pa evo. Sa jedne strane imas Sarajevo sa pola miliona stanovnika. Sa druge strane Pale, Lukavicu, Vojkovice. U slucaju da su Bosnjaci naoruzani; sto jesu (bolje od Srba) to na papiru pada 1/1. U slucaju da Bosnjacima podrsku pruzaju Turski, Americki sataliti i dronovi kao u slucaju oluje i HV; onda to jos olaksava stvar.
Hajde suti majketi.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#353 Re: Novi rat

Post by _BataZiv_0809 »

Ko bi se vratio iz dijaspore da ratuje ? :zoka:
Romanista 101%

#354 Re: Novi rat

Post by Romanista 101% »

Dovoljno je da Naser obuce maskirnu, i pola cetalja bi bilo na traktorima.
junior3

#355 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Je li Naser onaj sto je uteko pred pad Srebrenice? :D
ILVIIR

#356 Re: Novi rat

Post by ILVIIR »

prati li ko srpske forume? ima li kod njih spremnosti krenuti u rat za nezavisnost rs-a?
:cry:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#357 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Mister Yes wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Upravo sam pročitao - "da nas zapad napucava nalazeći masovne grobnice". Pa da li si normalan, čovječe Božiji ?!
Nauči čitat. Napisao sam ODLAŽUĆI pronalazak tomašice. Zna se da su amerikanci znali gdje je tomašica odmah nakon rata (satelitski snimci).
opet ameri krivi
pa ne bi nas opet zavadili i dizali tenzije odlažući pronalazak grobnice kad ista ne bi postojala tj. da je ćetnici nisu napunili

druga stvar stotine srba, vojnika i mještana su znali za grobnicu - jesu li i oni u toj kategoriji dizača tenzija ili su možda oni to radili zbog mira, pomirenja i napretka
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#358 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Romanista 101% wrote:Dovoljno je da Naser obuce maskirnu, i pola cetalja bi bilo na traktorima.
:thumbup:

beretku da nakrivi je dovoljno
Sanjarko

#359 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

ILVIIR wrote:prati li ko srpske forume? ima li kod njih spremnosti krenuti u rat za nezavisnost rs-a?
Pratim Ja i Hrvatske i Srpske.
Ko njih ti je spika Podijeliti ce oni Bosnu, Uzet ce Hrvati USK,pola Bosne, Srbi RS,itd. i jos ce nas
sve ili pobiti ili vratiti u Viru/Veru Pradjedovsku/Pradidovsku.
Lincoln-Burrows

#360 Re: Novi rat

Post by Lincoln-Burrows »

Vizionar 1985 wrote:
ILVIIR wrote:prati li ko srpske forume? ima li kod njih spremnosti krenuti u rat za nezavisnost rs-a?
Ko njih ti je spika Podijeliti ce oni Bosnu, Uzet ce Hrvati USK,pola Bosne, Srbi RS,itd. i jos ce nas
A u Dalmaciji kažu prestali iznajmljivat apartmane i kupuju oružje,
sve će u 3pm kažu.
Opetja033

#361 Re: Novi rat

Post by Opetja033 »

Ne vjerujem u mogucnost sukoba ali vec jedan odredjeni vremenski period se pripremam za nezeljene razvoje situacije, zajedno sa jos par prijatelja. Niko me nece uhvatiti nespremnog, ne ovaj put.
Kako god da se okrene, postoje stvari koje su svakome dobrodosle pa makar ni nasi praunuci ako Bog da ne iskusili rat:

Raditi na fizickoj spremi, uclaniti se u strijeljacke klubove. Cesci boravci u prirodi. Snabdijevanje hranom koja moze duze stajati. Svaki pojedinac i krug prijatelja moze poraditi prvenstveno na sebi. Kao nacija smo bolesni i nezdravo zivimo.

Realno i da ne bude nista (a sumnjam da ce biti) poradio sam na sebi i svojoj fizickoj spremi. Sama cinjenica da sam prestao pusiti je vrijedna svega.
muha_sa

#362 Re: Novi rat

Post by muha_sa »

spreman sam i ja :thumbup:

vazda pun rezervoar goriva, pasoši produženi :thumbup: prvi metak spuštam osigurace, zavrcem vodu, obje brave zakljucam i vozdra.
Lincoln-Burrows

#363 Re: Novi rat

Post by Lincoln-Burrows »

Opetja033 wrote: Sama cinjenica da sam prestao pusiti je vrijedna svega.
:thumbup: Svaka čast.
Sanjarko

#364 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Lincoln-Burrows wrote:
Vizionar 1985 wrote:
A u Dalmaciji kažu prestali iznajmljivat apartmane i kupuju oružje,
sve će u 3pm kažu.
Ozbiljan sam i iskren Mnogi na njihovim forumima pisu te stvari.
Mrsko mi linkove traziti.
Kakve bljuvotine pisu o Bosancima,Boshnjacima,Muslimanima nebi vjerovali.
junior3

#365 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Muha jarane negdje procitah da ne valja sipati pun rezervoar zbog bos pumpe, pazi da ne ostanes negdje u kvaru. :D
muha_sa

#366 Re: Novi rat

Post by muha_sa »

junior3 wrote:Muha jarane negdje procitah da ne valja sipati pun rezervoar zbog bos pumpe, pazi da ne ostanes negdje u kvaru. :D
benzinac :-D pun rezervoar VAZDA--još "bojler" pun plina :thumbup:
Opetja033

#367 Re: Novi rat

Post by Opetja033 »

Lincoln-Burrows wrote:
Opetja033 wrote: Sama cinjenica da sam prestao pusiti je vrijedna svega.
:thumbup: Svaka čast.
Jos dodatno pojasnjenje mog stava: ja mislim da idemo ka sranju globalnih razmjera i ne nuzno oruzanom ali mozda i to. Ako sukob kod nas i pocne, bice iniciran sa strane i bice dio globalnog, mozda hladnog, sukoba. Ovdje nikome nije u interesu da pocinje sukob. Kada kazem ovdje mislim na region.
Ako budemo pametni mozda nas zaobidje, sudeci po historiji daj Boze.

Sve u svemu mislim da su gadna vremena pred nama. Svijet postaje sve vece zariste iz vise uglova gledano.
junior3

#368 Re: Novi rat

Post by junior3 »

muha_sa wrote:
junior3 wrote:Muha jarane negdje procitah da ne valja sipati pun rezervoar zbog bos pumpe, pazi da ne ostanes negdje u kvaru. :D
Znaci nema stajanja dok se balkana ne rijesis za svaki slucaj. :D
dječak sa šibicama

#369 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

muha_sa wrote:
Sumnjiv si ti meni sa tim punim bojlerom plina, onako... sumnjiv :D
muha_sa

#370 Re: Novi rat

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote:
muha_sa wrote:
Sumnjiv si ti meni sa tim punim bojlerom plina, onako... sumnjiv :D
:lol: :lol: :lol:

juniore :-D prvo sipanje negdje u Austriji :)
Država

#371 Re: Novi rat

Post by Država »

1992. sam zadužio PAP-ovku. Ovaj put prihvatam isključivo VBR (Ima se, može se)...

:sax:
zrakomlat

#372 Re: Novi rat

Post by zrakomlat »

Opetja033 wrote:Ne vjerujem u mogucnost sukoba ali vec jedan odredjeni vremenski period se pripremam za nezeljene razvoje situacije, zajedno sa jos par prijatelja. Niko me nece uhvatiti nespremnog, ne ovaj put.
Kako god da se okrene, postoje stvari koje su svakome dobrodosle pa makar ni nasi praunuci ako Bog da ne iskusili rat:

Raditi na fizickoj spremi, uclaniti se u strijeljacke klubove. Cesci boravci u prirodi. Snabdijevanje hranom koja moze duze stajati. Svaki pojedinac i krug prijatelja moze poraditi prvenstveno na sebi. Kao nacija smo bolesni i nezdravo zivimo.

Realno i da ne bude nista (a sumnjam da ce biti) poradio sam na sebi i svojoj fizickoj spremi. Sama cinjenica da sam prestao pusiti je vrijedna svega.
Pametno razmišljanje. Imaš li profil na FB? Ako imaš pogledaj stranicu Crna Munja, neki airsoft klub iz Krajine. Zanimljivi momci, kroz igru i hobi ustvari rade dosta na sebi, fizičkoj spremi, spavanje pod šatorima u prirodi, razne vježbe i tako to.
sumirprimus

#373 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

A sukim ici u rat?
Last edited by sumirprimus on 05/07/2015 18:10, edited 1 time in total.
muha_sa

#374 Re: Novi rat

Post by muha_sa »

Država wrote:1992. sam zadužio PAP-ovku. Ovaj put prihvatam isključivo VBR (Ima se, može se)...

:sax:
92. kreno sa rucno pravljenom sacmarom (licno je napravio)---sad prihvatam samo suprugu za suvozaca i vozdra :) pod uslovom da bude fina :lol:
Pryda

#375 Re: Novi rat

Post by Pryda »

Šunj wrote: "Bilo je kao u najgorim horor filmovima. Neki ženski glas nam je psovao balijsku majku, a na Kamenici sam prolazio preko hiljadu mrtvih ljudi. Neki su bili živi, ali nisam im mogao pomoći, morao sam ići dalje. Na Đugumu sam vidio 20 strijeljanih ljudi. Vidio sam i jednog muškarca, koji je sjedio na školskoj stolici, odjeven u mini-suknju, rasporenih obraza zakačenih za uši i odsječenog polnog organa. Mumlao je i molio za pomoć, a vidjelo ga je još najmanje stotinu svjedoka koji su i danas živi. Nakon višesatnog lutanja, 12. jula sam došao na Udrč, gdje sam u jednoj grupi ljudi pronašao brata Hasiba, ali sam ga kasnije opet izgubio, jer sam zadrijemao zbog djelovanja bojnih otrova kojima je bila zagađena rijeka Jadar, iz koje smo pili vodu. Kada me poslije dva-tri sata neko probudio, kolona je već bila prošla", navodi Hasan, dodajući da je brata Hasiba ponovo našao u Liplju kod Zvornika u noći sa 14. na 15. juli.
Citava prica je strasna, ovaj pasus pogotovo. Procitao sam ovo i ostao u soku, stvarno ne mogu da vjerujem eto.
Ne zaboravite ljudi da nam se ne bi ponovilo
Locked