Fakat ne znam sto se i cemu se cudite...
Pogledate svoj racun za struju, i sve vam bude jasno. Mrezarina kosta koliko i sama potrosena struja. Istovremeno, struja, koje imamo nemilice, izvozi se po duplo jedftinijim cijenama nego se nama ovdje prodaje.
Sta god hocete da uradite, morate dodatno platiti. Npr., ja nekada davno, prije nekih 18 g. kad sam kupio stan, zateknem rupu na mjestu brojila. Klepio ga neko. Odem u EP i trazim novi sat, oni mi kazu da trenutno nemaju trofaznih, nego samo monofazna, ali da ja platim odmah trofazno (200 i nesto KM kostalo, dobro se sjecam), a oni ce odmah staviti to monofazno i za 15-20 dana ce ga zamijeniti, cim im stignu trofazna.
I danas imam to monofazno. U par navrata ih zvao, isao tamo, trazio da mi zamijene ono sto sam platio, i nikad nigdje nikoga. Na kraju mi rekli da moram podnijeti nekakav zahtjev za promjenu energetske saglasnosti, ili tako nesto, i platiti nekih 50-ak KM da se zamijeni sat.
Ili Telekom... Sta se tu neko ima cuditi bilo cemu...?
Van BiH telekom operateri daju pakete od 10-ak KM koji imaju svega minimalno 5x vise nego je to kod nas....
Mislim.... sve te firme su ovdje stranacke krave muzare, tako da tu nema previse nekakve pameti. A ni cudjenja.