Novi modeli
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#351 Re: Novi modeli
Objektivan sud, i ja mislim da je Golf dosta bolji od Daihatsua 
-
ado-šampion
#352 Re: Novi modeli
Jel bolji od serije 1?madner wrote:Objektivan sud, i ja mislim da je Golf dosta bolji od Daihatsua
- madner
#353 Re: Novi modeli
Iskreno ne znam, nisam vozio dovoljno Daihatsu ni Golf 1 da bi imao misljenje.
Samo mislim da je i Golf 5 dosta bolji, bar po haptici.
- Bakir1
#354 Re: Novi modeli
a 101 
-
ado-šampion
#355 Re: Novi modeli
Haha, to je fakat smijesno.madner wrote:Iskreno ne znam, nisam vozio dovoljno Daihatsu ni Golf 1 da bi imao misljenje.
Golf 5 jeste dosta bolji, Daihatsu je u ligi Golfa 3 bolje opremljenog, eventualno Golfa 4. Ja mislim da je saberi oduzmi bolji od trice ali od cetvrtke nije.
Nisi ti nikad sjeo u jedan Daihatsu ako ces biti potpuno iskren.
Salu nastranu, pitao sam te za BMW serije 1? Evo ja mislim da objektivno jeste, saberi, oduzmi. Ako si vozio seriju 1, ali cini mi se da si vec nekad rekao da nisi.
Mislim meni to sad ne pravi razliku, pare su date/potrosene, ali onako o relevantnosti.
- madner
#356 Re: Novi modeli
Sjedio jesam, vozio nisam.
Rekao sam vec ranije da BMW unutra do petice uzasno stedi, ako jos nije bolji paket opreme imas osjecaj da je 1996.
Jako neprakticno auto, klasicno auto za suprugu. Dakle prostor i prakticnost slabi.
Ne znam za Mazdu zasto je ljudi hvale, to je bukvalno Japanski Opel
Udobnost ok, mada je Astra tu bolja. Motori i izbor motora, 1 je dobar jer ovdje nemas nekog izbora kod vao vau i konkurencije iznad 2.0. Samo ne znam da li ganjas iznad 2.0 da bude plus.
Rekao sam vec ranije da BMW unutra do petice uzasno stedi, ako jos nije bolji paket opreme imas osjecaj da je 1996.
Jako neprakticno auto, klasicno auto za suprugu. Dakle prostor i prakticnost slabi.
Ne znam za Mazdu zasto je ljudi hvale, to je bukvalno Japanski Opel
Udobnost ok, mada je Astra tu bolja. Motori i izbor motora, 1 je dobar jer ovdje nemas nekog izbora kod vao vau i konkurencije iznad 2.0. Samo ne znam da li ganjas iznad 2.0 da bude plus.
- madner
#357 Re: Novi modeli
Nego znaci kupio si.
Drago mi je, jos se boljijh navozao i sta te briga sta drugi misle.
-
ado-šampion
#358 Re: Novi modeli
Hvala.madner wrote:Nego znaci kupio si.
Prakticnost jeste slaba, ko je navikao da ide na put u prakticnom autu (recimo ja sam za duge puteve u zadnje vrijeme koristio P 308 u kojem u vrata stane boca tesanjski Princess od dva litra
- madner
#359 Re: Novi modeli
Ja cu sebi uzeti dio kredita, jer sam te provokacijama natjerao da odustanes od japanske bube. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#360 Re: Novi modeli
Meni je Golf V jedno veliko razocarenje. Golf VI i VII su beton. Na unutrasnjost mislim. U toj klasi su mi C4 i 308 dobri,ali ipak za nokat ispod Golfa. Mada mi je 308 prelijep unutra pogotovo ako ima kromirane detalje.
- amar1994
- sema911s
#362 Re: Novi modeli
Adoo,, nemoj se naljutitado-šampion wrote:Hvala.madner wrote:Nego znaci kupio si.
Prakticnost jeste slaba, ko je navikao da ide na put u prakticnom autu (recimo ja sam za duge puteve u zadnje vrijeme koristio P 308 u kojem u vrata stane boca tesanjski Princess od dva litra), ali to je boljka svim BMWa bez obzira na klasu. Ali eto za razliku od trice mogu se preklopiti zadnji nasloni, a gepek nema malen otvor ko tunel u Butmiru.
Prostor naprijed dobar, bukvano isto ko trica, ali pozadi je dosta skucen. Tu se slazem s tobom, mislim nema se sta slagati ili ne slagati, to su cinjenice. Zato i kazem, kome je to bitno Golf je bolji.
Al Ko vozi Bmw ne pije princes vec svrati u kafanu,
U gepeket se stavlja par gaca jer suncobrann ima u hotelu, pozadi sjede djeca jer zaboga weight reduction
-
condy
#363 Re: Novi modeli
Zaštomali_milojica wrote:Meni je Golf V jedno veliko razocarenje. Golf VI i VII su beton. Na unutrasnjost mislim. U toj klasi su mi C4 i 308 dobri,ali ipak za nokat ispod Golfa. Mada mi je 308 prelijep unutra pogotovo ako ima kromirane detalje.
Unutrašnjost kod Golfa V je veoma prostrana i naprijed i nazad, i to mu je najveći adut kad je rječ o unutrašnjosti. Hlađenje unutrašnjosti kod petice je perfektno urađeno, nije vizuelno najljepše ali je veoma praktično. Hlađenje na centralnoj konzoli je postavljeno visoko i ukošeno, tako da ne ide izravno prema glavi i prsima, što je jako praktično na duže relacije. Na auto hlađenju kod nekih drugih vozila ( tipa audi a6 ), je nemoguća misija izbjeći duvanje u prsa i glavu, i dosta smeta, a nekad je tako jedino moguće rashladiti auto u kompletu. Pretince ima na više mjesta, ispod volana, ispod i pored naslona za ruke, na centralnoj konzoli, u vratima, u koje možeš staviti flašu od dva litra. Ručica mjenjača je uvijek sa kuglom, a to je najbolja ručica, sve drugo oni novi plohasti mali plastikaneri su bezveze pod rukom, kao da držiš štapić. Centralni displej je pregledan i velik, tpično za VW i Audi, a centralna konzola podignuta i malo previše siva, ali veoma kvalitetna. To sivilo, po vratima i centralnoj konzoli, je po meni jedini minus vizuelnog dojma unutrašnjosti, pored dosta tvrdih sjedišta. Golf V je jako praktično auto, kao i svaki Golf, i to je njegova glavna prednost.
P 308, 307 je uvijek bio dopadljiviji i ljepši ali taj vizuelni dojam kvare nekvalitetni materijali. Kromirani dijelovi, nisu baš u pravom smislu kromirani, to je jeftina plastika, koja je veoma osjetljiva na grebanje. Tako da je bolje kad ih P 308 nema.
-
condy
#364 Re: Novi modeli
Čekaj da se čovjek uhodasema911s wrote:Adoo,, nemoj se naljutitado-šampion wrote:Hvala.madner wrote:Nego znaci kupio si.
Prakticnost jeste slaba, ko je navikao da ide na put u prakticnom autu (recimo ja sam za duge puteve u zadnje vrijeme koristio P 308 u kojem u vrata stane boca tesanjski Princess od dva litra), ali to je boljka svim BMWa bez obzira na klasu. Ali eto za razliku od trice mogu se preklopiti zadnji nasloni, a gepek nema malen otvor ko tunel u Butmiru.
Prostor naprijed dobar, bukvano isto ko trica, ali pozadi je dosta skucen. Tu se slazem s tobom, mislim nema se sta slagati ili ne slagati, to su cinjenice. Zato i kazem, kome je to bitno Golf je bolji.
Al Ko vozi Bmw ne pije princes vec svrati u kafanu,
U gepeket se stavlja par gaca jer suncobrann ima u hotelu, pozadi sjede djeca jer zaboga weight reduction
-
530i
#365 Re: Novi modeli
Slab je kvalitet plastike unutra u petici, i na izgled i na dodir...ne mislim samo na rukohvate koje se gule, nego općenito. Plastika se izgrebe i puca bez većih problema i generalno ne ostavlja nikakav kvalitetan dojam. Možda u nekom najskupljem paketu opreme.condy wrote: a centralna konzola podignuta i malo previše siva, ali veoma kvalitetna. To sivilo, po vratima i centralnoj konzoli, je po meni jedini minus vizuelnog dojma unutrašnjosti, pored dosta tvrdih sjedišta. Golf V je jako praktično auto, kao i svaki Golf, i to je njegova glavna prednost.
- sema911s
#366 Re: Novi modeli
Golf 5 je auto za seljake Koji rade na budzetu, Il ti GA pakase sisadzie,praktican nije focus je bolji,
-
azdralovic
#367 Re: Novi modeli
totalno cu da ga izbjegavam ako mi naleti jeftino... ebes golfasema911s wrote:Golf 5 je auto za seljake Koji rade na budzetu, Il ti GA pakase sisadzie,praktican nije focus je bolji,
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#368 Re: Novi modeli
Upravo sam to htio napisati u odgovoru. Daaaleko kvalitetnija je na Golf VI. Imam osjecaj da je i na Golf IV bolja.530i wrote:Slab je kvalitet plastike unutra u petici, i na izgled i na dodir...ne mislim samo na rukohvate koje se gule, nego općenito. Plastika se izgrebe i puca bez većih problema i generalno ne ostavlja nikakav kvalitetan dojam. Možda u nekom najskupljem paketu opreme.condy wrote: a centralna konzola podignuta i malo previše siva, ali veoma kvalitetna. To sivilo, po vratima i centralnoj konzoli, je po meni jedini minus vizuelnog dojma unutrašnjosti, pored dosta tvrdih sjedišta. Golf V je jako praktično auto, kao i svaki Golf, i to je njegova glavna prednost.
@condi
Najvise sam se referisao na izgled i kvalitet plastike. Na ergonomiju,pretince i ostalo nemam zamjerki.
- sema911s
#369 Re: Novi modeli
Ovo ti vazi samo za ticape jer I'm se rimuje Sa novim zubovimaazdralovic wrote:totalno cu da ga izbjegavam ako mi naleti jeftino... ebes golfasema911s wrote:Golf 5 je auto za seljake Koji rade na budzetu, Il ti GA pakase sisadzie,praktican nije focus je bolji,
-
citroen xm
#370 Re: Novi modeli
Ne brini, neće ti naletiti jeftino.azdralovic wrote:
totalno cu da ga izbjegavam ako mi naleti jeftino... ebes golfa
Inače za tako cjenjeno auto i lafo nekog najboljeg auta u klasi, materijali su blago rečeno očajni.
-
condy
#371 Re: Novi modeli
Jesu to lična iskustva, ili ?530i wrote:Slab je kvalitet plastike unutra u petici, i na izgled i na dodir...ne mislim samo na rukohvate koje se gule, nego općenito. Plastika se izgrebe i puca bez većih problema i generalno ne ostavlja nikakav kvalitetan dojam. Možda u nekom najskupljem paketu opreme.condy wrote: a centralna konzola podignuta i malo previše siva, ali veoma kvalitetna. To sivilo, po vratima i centralnoj konzoli, je po meni jedini minus vizuelnog dojma unutrašnjosti, pored dosta tvrdih sjedišta. Golf V je jako praktično auto, kao i svaki Golf, i to je njegova glavna prednost.
Ja sam neki dan sa drugom vozio u njegovom audiju a4 b7, koji ima na satu preko 300kkm, i ima tragova koristenja na sve strane, ručice, prekidači...za tu kilometražu to i nije nešto za neočekivat.
Ja sam prešao sa Golfom V cjelih 190.000 km za šest godina. I onda kad me neko počne ubjeđivat, da ima slabu kvalitetu plastike, meni je to smiješno. Nije ljepa tu se slažem, ali na tom Golfu, osim zadnjeg rukohvata na vratima nije bilo nikakvih tragova korištenja na plastici, a da ne govorim o nekom pucanju plastike, ljuštenju volana i sl. Imam slika, kad je bio na piku, pa mogu i nabacit koju da se stručnjaci uvjere. Sve je do vozača i broja kilometara.
- madner
#372 Re: Novi modeli
Jah, meni neko rece da je Golf VI zapravo samo facelift Golfa V, samo malo vecih razmjera, pa ako mene lazu, lazem i ja vas.
Jedno je kako izgleda i kako se osjeca pod rukom a drugo je kvalitet, to jeste koliko dugo ce biti upravo tako.
Samo ljudi brkaju, to sto izgleda jeftino ne znaci da nece trajat.
Jedno je kako izgleda i kako se osjeca pod rukom a drugo je kvalitet, to jeste koliko dugo ce biti upravo tako.
Samo ljudi brkaju, to sto izgleda jeftino ne znaci da nece trajat.
-
citroen xm
#373 Re: Novi modeli
Pa i na Dačijama traje, a Dačije koštaju manje od polovine tog Golfa. 
- madner
#374 Re: Novi modeli
Traje, samo pod rukom je Golf bolji.
Sto je realno razlog zasto Golf ostavlja dojam 4x skupljeg auta od Dacie.
Sto je realno razlog zasto Golf ostavlja dojam 4x skupljeg auta od Dacie.
-
citroen xm
#375 Re: Novi modeli
Dakle kod Golfa je bolji omot, a kvalitet je proibližan.
Ma u suštini kod mene sve to poprilično prolazi, bitnije su mi daleko neke druge stvari na autu.
Ma u suštini kod mene sve to poprilično prolazi, bitnije su mi daleko neke druge stvari na autu.