kad već spominjeteEm2r wrote:Isto je to samo je u njih SaudronGoldenhand wrote:Ova kula ista Barad Dur.
ima tu nešto
tarik bin laden (saudijac) pravi toranj al nur (svjetlo), koji je identičan barad duru tj. tornju tame

kad već spominjeteEm2r wrote:Isto je to samo je u njih SaudronGoldenhand wrote:Ova kula ista Barad Dur.

Pratio sam Nimra pomalo, nesto malo prije njegovog hapsenja.insomnia78 wrote:Al stvarno, neobicno glup potez saudijaca
Nakon paljevine DKP KSA u Iranu imamo novi momenat: Politički subjekti u Bagdadu pozivaju na prekid svih odnosa sa Rijadom:Gojeni H wrote:Lacy tvrdi da je bivsi kralj Abdullah htio da smiri situaciju s sitima, te nakon toga dolazi do povratka disidenata iz Sirije.
Cak i nakon sto su Saudi osudili Nimra, nijedan ozbiljan analiticar nije predvidjao da bi moglo doci do egzekucije, vec da ce se ta mogucnost u buducnosti korisiti kao pregovaracko oruzje. Ne zato sto vlasti vole site, vec zato sto pragmaticnima medju Saudima ne odgovara 15% nelojalnih subjekata.
Siti odbranu svojih imama osjecaju kao duznost. Blizu 15 % stanovnistva Saudije sacinjavaju siti, koji uglavnom zive u Istocnoj provinciji, gdje opet leze najveca nalazista nafte u Kraljevstvu.
Egzekucija Nimra bi zaista mogla imati veoma dalekosezne posljedice.
"Egzekucijom Nimra otvorili su vrata pakla!"
- irački politički, vojni i vjerski lideri pozivaju na prekid svih odnosa sa Saudijskom Arabijom

This is exactly what #SaudiArabia wants This morning in Saudi Arabia.
Jesu l' koje tene zaplatile sinoc u Teheranu?Co0l wrote:Kojih odnosaOtvorili ambasadu u Bagdadu prije dva dana nakon 25 godina
Zarobili im tri para deminerkiinsomnia78 wrote:Jesu l' koje tene zaplatile sinoc u Teheranu?Co0l wrote:Kojih odnosaOtvorili ambasadu u Bagdadu prije dva dana nakon 25 godina
A street in #Mashad #Iran,where the #SaudiArabia consulate is,was nominated "Sheikh #Nimr", executed by #SaudiArabia
Another street in #Iran is called Sheikh #Nimr, this time in #Tehran where the #SaudiArabia embassy is
Kao ostali potezi nesto pametniji? Ovo je samo nastavak politike ljudi koji, po svojim intelektualnim kapacitetima, na zapadu ne bi mogli ni da čiste ulice.insomnia78 wrote:Al stvarno, neobicno glup potez saudijaca

Ne znam kako to tumace Iran i Hezbolah?Mlohavi wrote:Ja vjerujem da svi slazemo se s ovim sto je rahmetli Nimr rekao. Nemamo nikakvih problema reci da su porodice Khalifa i Assad(sam ubacujem i porodicu Saud), ustvari tlacitelji svog naroda?
Ovako to koriste u Karbali, Irak. Vjerovatno i oni nesto u ovom duhu.insomnia78 wrote: Ne znam kako to tumace Iran i Hezbolah?
U stvari znam, koriste njegovu smrt i sektastvo za ostvarenje svojih ciljeva
Jebe se njima za ubijenog i to sta je on pricao

Cisto sumnjam da ovi koji danas oplakuju Nimrovu nepravednu smrt dijele njegovo misljenje o tiraninu Asadu.Mlohavi wrote:Ja vjerujem da svi slazemo se s ovim sto je rahmetli Nimr rekao. Nemamo nikakvih problema reci da su porodice Khalifa i Assad(sam ubacujem i porodicu Saud), ustvari tlacitelji svog naroda?

Kako se koeficijenti kreću? Isplati li se natovariti kakav keš?japin_mutapi wrote:kec na rat između saudije i irana