SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
int21

#351 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

mg wrote:Meni nije jasno kako i otkud ovoliki moral najednom? Morala nije bilo 92 kad su se iz podruma izvadile šajkače i crne uniforme, kad su se vezale šahovnica i mjesec i zvjezda. Morala nije bilo kad se 25. maj pljuvao i ubjeđivalo se čitave generacije da sve što Tito predstavlja je laž i obmana i da je on jelte zločinac.

Morala nije bilo ni onda kada rehabilitovani zločinci, uvedene vjerske sekte. Kad su popovi blagosiljali zločince!

Morala nije bilo ni kad se pravio spomenik ubijenoj djeci, pa liči na šta liči, al se profitiralo.

Morala nema u bolnicama kad se daju koverte, ni u školama kad se sređuju ispiti, ni kad se kupuje radno mjesto...

Nakon 25 godina nemoralne grupne orgije, neko se uvrijedio radi vatrometa?

Korijeni svega su daleko dublji i dalekosežniji od vatrometa.

Al haj...
:thumbup:

Korijeni jesu dublji al je nesto drugo nekima plitko....
Njanjavi

#352 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Njanjavi »

radiša wrote:
Njanjavi wrote:
dust in the wind wrote:stvarno bih voljela da na ovom forumu se nauci razgovarati I slusati jedni druge. cim neko nije istomisljenik odmah mu treba skalp skinuti. jbg. znam da je to prirodno, ali polako. nema potrebe da se vrijeđanje nastavlja u nedogled.
Ma cobani balavi obojica, radisha, matzan, bata donekle, onaj taxista, sve ista ekipica intelektualaca vrlih.
Forum cvjeta sa njihovim biserima i elokvencijom :roll:
Smradu njanjavi zasto smrdis bez razloga kad te niko nista pitao nije? :lol:
Evo konkretno sto me uzimas u usta kad ti nista ne radim?
Govance jedno :D
Haman decko nisi savladao osnovne postulate ferceranja foruma.
Ne moras bit pitan da bi nesta komentarisao, jerbo pises po javnom message boardu, samim tim ako ne mozes shvatit niti tolerisat replike ili opservacije drugih forumasa na svoje trkljavine, mislim da bi ti najzdravije bilo da se odmaknes iz takvog okruzenja :roll:
sumirprimus

#353 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Sarajmen wrote:
Mislim da je jedna strana antifašistička a druga njena suprotnost. Ubijena tuzlanska mladost je moja strana, a oni koji su je ubili je druga strana. Ako tuzlaci i tuzlanke smatraju da su njihova osjećanja povrijeđena od strane malog dijela stanovnika Sarajeva, preko priređenog vatrometa sasvim drugim povodom, ja sam na strani tuzlaka i tuzlanki. A iz Sarajeva sam. To nikako ne znači da sam automatski protiv baštine koja se vezuje za 25 maj -dan mladosti, ali jesam protiv vatrometa taj dan i tim povodom. Jer je na taj način a zatim i putem medija, nešto simbolično i lokalno , postalo ono što zapravo nije. Reakcija tuzlaka i tuzlanki je samo potvrda da je dobacilo do ...srca, nekog od preko 70 ubijenih mladih bića. Kontaš.

Mi o tim stvarima moramo voditi računa jer, svi smo prije svega ljudi. Uostalom, neka svako svoj obraz čuva.
http://tuzlalive.ba/amer-bekic-u-ime-fk ... oj-kapiji/
sarajmen aferim!hvala prijatno.
nista vise nista manje..
radiša

#354 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by radiša »

Njanjavi wrote:
radiša wrote: Haman decko nisi savladao osnovne postulate ferceranja foruma.
Ne moras bit pitan da bi nesta komentarisao, jerbo pises po javnom message boardu, samim tim ako ne mozes shvatit niti tolerisat replike ili opservacije drugih forumasa na svoje trkljavine, mislim da bi ti najzdravije bilo da se odmaknes iz takvog okruzenja :roll:
A ti si kao savladao pa mislis da je vrijeđanje postizanje cilja?
Balavce.
Njanjavi

#355 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Njanjavi »

radiša wrote:
Njanjavi wrote:
radiša wrote: Haman decko nisi savladao osnovne postulate ferceranja foruma.
A ti si kao savladao pa mislis da je vrijeđanje postizanje cilja?
Balavce.
A ko ovde vrjedja?
Pa covjece pjenis kao bjesan ker vec 3 stranice, vrjedjas, psujes, trkljas do u beskonacnost, i najednom kao tebe neko vrjedja, ja kao tebe uvrjedih :lol:
Presmjesno :lol:
supercali

#356 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

dust in the wind wrote:stvarno bih voljela da na ovom forumu se nauci razgovarati I slusati jedni druge. cim neko nije istomisljenik odmah mu treba skalp skinuti. jbg. znam da je to prirodno, ali polako. nema potrebe da se vrijeđanje nastavlja u nedogled.
Prasino pusti ti njih hajmo mi na kafu ;)
radiša

#357 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by radiša »

Njanjavi wrote: A ko ovde vrjedja?
Pa covjece pjenis kao bjesan ker vec 3 stranice, vrjedjas, psujes, trkljas do u beskonacnost, i najednom kao tebe neko vrjedja, ja kao tebe uvrjedih :lol:
Eto i ti pises neistine i nebuloze u nedostatku argumenata.
Kao prvo doticni mi je prvi rekao da sam plicak isto kao i ti koji si me nazvo prvi cobanom.Sta ocekujes u dupe da te nakon toga ljubim?
Smradino mala. :lol:
hadzinicasa

#358 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

generalno vezano za obiljezavanje "brojnih smrti" (kao da jedna nije dovoljna, uostalom, nakon kojeg je broja pokolj obiljezljiv? 2-5-7-12-25?)
malo je fajde od naglas izrazenog "sjecanja". kao da time postajemo bolji ljudi, a njihova smrt manje besmislena. ili se samo peremo, pa smo ekstrovertno zalujuci na neki nacin iskupljeni?
sumirprimus

#359 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

istrolo je temu,odradio je svoje...
hvala moderaciji...
int21

#360 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

Sarajmen wrote:
cLo wrote:Suosjećati sa porodicama žrtava ili obilježavati Dan Mladosti? To se nas pita.
Može li se oboje? Pitamo mi vas.
Osjećam tugu spram žrtava i njihovih porodica, da bog da se nikad ne ponovilo, a istovremeno Dan Mladosti vidim kao simbol ljubavi, zajedništva, tolerancije, ljepše budućnosti tj. svega za čim ova zemlja i ovaj narod plaču upravo zbog toga da opet do žrtava ne dođe i kao njima u čast da nisu pale za ništa. Nevezano za Tita i davno prošla vremena, nego da mladost koja se slavi bude pametnija i poruši temelje mržnje i izgradi ljubav i prosperitet, umjesto da se okreće za nemilim stvarima koje su prošle i sije nanovo sjeme zla.
Zaključismo pošto su na isti datum da se čovjek mora odlučiti za stranu na kojoj će da stoji.
Meni je to jedna strana.
Isto.
Mislim da je jedna strana antifašistička a druga njena suprotnost. Ubijena tuzlanska mladost je moja strana, a oni koji su je ubili je druga strana. Ako tuzlaci i tuzlanke smatraju da su njihova osjećanja povrijeđena od strane malog dijela stanovnika Sarajeva, preko priređenog vatrometa sasvim drugim povodom, ja sam na strani tuzlaka i tuzlanki. A iz Sarajeva sam. To nikako ne znači da sam automatski protiv baštine koja se vezuje za 25 maj -dan mladosti, ali jesam protiv vatrometa taj dan i tim povodom. Jer je na taj način a zatim i putem medija, nešto simbolično i lokalno , postalo ono što zapravo nije. Reakcija tuzlaka i tuzlanki je samo potvrda da je dobacilo do ...srca, nekog od preko 70 ubijenih mladih bića. Kontaš.

Mi o tim stvarima moramo voditi računa jer, svi smo prije svega ljudi. Uostalom, neka svako svoj obraz čuva.
http://tuzlalive.ba/amer-bekic-u-ime-fk ... oj-kapiji/
Sarajmen, svaka cast. Mi svi u BH znamo kako se osjecamo poslije rata. Nema ga ko nije nekog izgubio, ko nije nekog imao u logoru. Ko nije patio. Ali Dan Mladosti nije lokalan, i ne treba da bude. Zna se sta pretstavlja. I Dan Mladosti nije suprotan stradajnu Tuzlaka ili nekoh drugih nam sugradjana. Bas naprotiv. Ali se on ovjde poveziva za komuniznom, bivsom drzavom, i odmah pocilju napadi na sve one koji misle suprotno.

To je opasno za nase drustvo. To je ono sto nas unistava i sprijecava napredak bilo kakav.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#361 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Jedne godine mi sa faxom isli u posjetu Srebrenici. Bilo je ljeto, znam da je na tv furalo Evropsko ili Mundijal. Cini mi se 2010 i SP Juzna Afrika. Dakle nekad pred 11 juli.

I sad dan je stvarno bio ko iz horora, olovni oblaci, kisa, gledas onu tugu, nepregledni niz nišana, onda nas vodili u one fabričke hale, jednostavno osjetis miris smrti. Zestoko sam bio pogodjen i sjecam se da mi je tih dana vladao neki pritisak u grudima. Djevojke placu, ne znas koja je neutjesnija, mi se ushodali, nosimo maramice. Ono bas teska scena.

I sad predvece mi dosli nazad u Zenicu i mene drug zove da gledamo utakmicu skupa, na sta ja odgovorim da nisam raspolozen. Elem neka me nervoza uhvatila i sjednem u auto da se provozam i usput da uzmem kifle. Kad imam sta i vidjeti. Grupica od jedno 10-tak tih, tokom dana "neutjesnih" kolegica, u minicima, visokim petama, napucane, vriste od smijeha i pravac na nastup Selme Bajrami :roll:

Naravoucenje: lijepo je pokazati iskreni pijetet i empatiju, a vrlo ruzno i uvredljivo to ciniti radi reda i u svrhu licne promocije.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#362 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Zviz »

Ode tema u tri ljepe... Zulum ste napravili
radiša

#363 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by radiša »

sumirprimus wrote:istrolo je temu,odradio je svoje...
hvala moderaciji...
Nema na cemu,samo uzivaj :lol:
Njanjavi

#364 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Njanjavi »

radiša wrote:
Kao prvo doticni mi je prvi rekao da sam plicak isto kao i ti koji si me nazvo prvi cobanom.Sta ocekujes u dupe da te nakon toga ljubim?
Pa sta cu kad vidim kako se ponasas, cobanski mindset je najblazi moguci opis tvog ponasanja i pisanja vec 3 zadnje stranice.
Razilazi vam se misljenje, pa se za vratove hvatate tri stranice skoro.
Hajte brate na pp pa se koljite vazdan.
radiša

#365 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by radiša »

Njanjavi wrote:
radiša wrote:
Pa sta cu kad vidim kako se ponasas, cobanski mindset je najblaza moguci opis tvog ponasanja i pisanja vec 3 zadnje stranice.
Razilazi vam se misljenje, pa se za vratove hvatate tri stranice skoro.
Hajte brate na pp pa se koljite vazdan.
Ne koljem se samo odgovaram na provokacije.Tako sam i na tvoju odgovorio jer nema potrebe da me prozivas ako ti nista ne radim.
Aj zdrao,smrade. :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#366 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sabina1 »

int21 wrote:
mg wrote:Meni nije jasno kako i otkud ovoliki moral najednom? Morala nije bilo 92 kad su se iz podruma izvadile šajkače i crne uniforme, kad su se vezale šahovnica i mjesec i zvjezda. Morala nije bilo kad se 25. maj pljuvao i ubjeđivalo se čitave generacije da sve što Tito predstavlja je laž i obmana i da je on jelte zločinac.

Morala nije bilo ni onda kada rehabilitovani zločinci, uvedene vjerske sekte. Kad su popovi blagosiljali zločince!

Morala nije bilo ni kad se pravio spomenik ubijenoj djeci, pa liči na šta liči, al se profitiralo.

Morala nema u bolnicama kad se daju koverte, ni u školama kad se sređuju ispiti, ni kad se kupuje radno mjesto...

Al haj...

Korijeni jesu dublji al je nesto drugo nekima plitko....
A tek kad se SDS-ovci širokih ruka i još širih osmijeha dočekuju u državne organe....

supercali

#367 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

_BataZiv_0809 wrote:Jedne godine mi sa faxom isli u posjetu Srebrenici. Bilo je ljeto, znam da je na tv furalo Evropsko ili Mundijal. Cini mi se 2010 i SP Juzna Afrika. Dakle nekad pred 11 juli.

I sad dan je stvarno bio ko iz horora, olovni oblaci, kisa, gledas onu tugu, nepregledni niz nišana, onda nas vodili u one fabričke hale, jednostavno osjetis miris smrti. Zestoko sam bio pogodjen i sjecam se da mi je tih dana vladao neki pritisak u grudima. Djevojke placu, ne znas koja je neutjesnija, mi se ushodali, nosimo maramice. Ono bas teska scena.

I sad predvece mi dosli nazad u Zenicu i mene drug zove da gledamo utakmicu skupa, na sta ja odgovorim da nisam raspolozen. Elem neka me nervoza uhvatila i sjednem u auto da se provozam i usput da uzmem kifle. Kad imam sta i vidjeti. Grupica od jedno 10-tak tih, tokom dana "neutjesnih" kolegica, u minicima, visokim petama, napucane, vriste od smijeha i pravac na nastup Selme Bajrami :roll:

Naravoucenje: lijepo je pokazati iskreni pijetet i empatiju, a vrlo ruzno i uvredljivo to ciniti radi reda i u svrhu licne promocije.
Ko ti je kriv sto ti nisi prvi uskocio da ih utjesis
Njanjavi

#368 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Njanjavi »

_BataZiv_0809 wrote:Jedne godine mi sa faxom isli u posjetu Srebrenici. Bilo je ljeto, znam da je na tv furalo Evropsko ili Mundijal. Cini mi se 2010 i SP Juzna Afrika. Dakle nekad pred 11 juli.

Pa zar nije malo naivno, smjesno, nerealno ocekivat da ta grupica i drustvo, koje btw ni ne znas, osjeca i djeli tvoj prozivljeni dan, misli, tvoj gorak okus u ustima zbog izmanipulisanog odlaska na masovnu grobnicu.
Kao prvo mnogo je debilno djecu i mladost na te stvari vodit.
Meni je mati se poklala sa pola skole kad je odbila brata malog pustit da ide na taj neki jednodnevni izlet u Srebrenicu.
Sve mi to tukne na neku indoktrinaciju, na zadojavanje mladosti i prznjenje po mladim psihama.
Ja u tvojoj toj situaciji vise krivim tu selmu bajrami sto je odrzavala koncert nego te klince sto zive svoj zivot i odlaze na koncert jbga.
sumirprimus

#369 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

kakve to veze ima s danom zalosti u tuzli,a danom mladosti u sarajevu?
insomnia78

#370 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Troll_Happens wrote:
plain vanilla wrote:
drunken tiger wrote:Ne znam šta je ovdje problem? Ovo je tema otvorena od strane turbo bošnjaka '92. Nije vatromet bio zbog masakra na kapiji i ovo nema nikakve veze s Kapijom u Tuzli. KOliko se tragedija desilo svaki dan bi trebao biti dan žalosti u ovoj napaćenoj državi. ovakvim primitivnim razmišljanjem samo nastavljate tamo gdje su četnici i ustaše stali, ubijate narod i ne date da se živi normalno ni dana. Ovdje serete o vatrometu i poštovanju mladosti ubijene na kapiji a niko se nije sjetio da organizuje autobus iz Sarajeva pa da se ode na obilježavanje u Tuzlu!? Licemjerno i jadno od strane pokretača teme.
Svo poštovanje prema žrtvama masakra na Kapiji i prema svim drugim žrtvama.
a kao ja sam taj turbo bosnjak 92?
da nije tuzno bilo bi smijesno

ma jok, ne treba se sjecati nijednog zlocina, treba sve zaboraviti, proslo je vec 20 godina...

pa ce nam se sve opet ponoviti za 50 godina
nek se sjeca ko hoce... jel gdje stoji da je zabranjeno sjecanje????
nijee

sta sad treba da zivot stane svaki dan u drugim djelovima drzave zbog toga..
i berlin je bio sravljen sa zemljom i toliki stradali i nesto nevidim da je u zalosti svaki dan nego rade i zabavili se oko sebe i opstanka.

Da se kod nas ljudi manje bave ko je sta rekao uradio a vise okrenu poslu ne bi bili gdje smo trenutno u kur... Ali znam ja nas jebo ti nas... danas ce glavna vijest biti hoce li bake biti novi stari predsjednik..
i ti nasla otvarat glupu temu kisa pada pa se nema sta raditi pazi molim te.. idi ljusti jabuke.... :skoljka:
'ajde?
I Berlin bio sravnjen sa zemljom, zbog cega ono podsjeti me?
Matzan

#371 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Matzan »

Al haj...
:thumbup: :thumbup:

Forum i forumski moralisti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#372 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Njanjavi wrote:
Pa zar nije malo naivno, smjesno, nerealno ocekivat da ta grupica i drustvo, koje btw ni ne znas, osjeca i djeli tvoj prozivljeni dan, misli, tvoj gorak okus u ustima zbog izmanipulisanog odlaska na masovnu grobnicu.
Kao prvo mnogo je debilno djecu i mladost na te stvari vodit.
Meni je mati se poklala sa pola skole kad je odbila brata malog pustit da ide na taj neki jednodnevni izlet u Srebrenicu.
Sve mi to tukne na neku indoktrinaciju, na zadojavanje mladosti i prznjenje po mladim psihama.
Ja u tvojoj toj situaciji vise krivim tu selmu bajrami sto je odrzavala koncert nego te klince sto zive svoj zivot i odlaze na koncert jbga.
Beže, išli smo kao studenti, punoljetni ljudi. To kao prvo.

Kao drugo znao sam ih sve lično, jer smo kolege sa godine i dobro se sjećam krokodilskih suza 3-4 sata prije minića, smijeha i Selme Bajrami :roll:
Banksy

#373 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: I da nije Kapije, s obzirom ko proslavu organizuje, prvi kafićlija u Ž. Komšića (i obratno), događaj je oduvijek samo jeftini, licemjerni politički marketing, jer kafićliju u Željka i samog Željka, sa Titom i njegovim vremenom, veže samo ime kafića i apsolutno ništa više.

Licemjerje bez granica je itekako prisutno i kod njihovih bivših i budućih (bit će uskoro budući, čim se opet sližu u ujedinjenu guzicu, pardon, ljevicu) partijskih drugova iz Tuzle, Pašića i ostalih, koji su, dok su istu stranku dijelili, uredno šutjeli. a sad kad treba jeftine lokalne poene skupljati, sad im je cijelo Sarajevo krivo, pa se salve preko Karaule šalju.
Upravo tako.
Odvratno, nemoralno, morbidno, skandalozno. Pišem o ovome, spominjem, napominjem i psujem otkad pišem po forumima. Kako je većinsko forumsko raspoloženje bilo proSDP, malo ko je govorio o ovome.
Dobro je da su konačno i SDPovci progledali, ali nije dobro što se to desilo tek otkad je DF preuzeo palicu ovog bijednog performansa.
A Tito, Tito se u grobu okreće kad ih vidi.
sumirprimus

#374 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

ma boli ih briga nesanice,samo nema niko muda da javno kaze...
nit konkretno nit korektno,samo iz supljeg u prazno.
Njanjavi

#375 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Njanjavi »

radiša wrote: Ne koljem se samo odgovaram na provokacije.Tako sam i na tvoju odgovorio jer nema potrebe da me prozivas ako ti nista ne radim.
Aj zdrao,smrade. :D
Rekoh ti decko i ranije, nisi ti savladao haman nacin ferceranja foruma.
Kao korisnik javnog message boarda, moras se privic jbga, znam da je tesko, ali moras razvit normalnu toleranciju prema dvosmjernoj komunikaciji bez uvreda ili pjenjenja kao nepelcovano pasche :roll:
Mislim da nema foruma na kojem komunikacija fercera na tvom principu, pitanje odgovor, i samim tim epitetima kojim me castis pokazujes koliko si nerazvijena mala labilna psiha :-D
Kraj diskusije :run:
Last edited by Njanjavi on 26/05/2015 13:10, edited 1 time in total.
Locked