Već su ti napisali da odčekiraš engleski jezik u settingsu za titlove, a čekiraš bos-srp-hr. A od addona za titlove dodaj titlovi.com, podnapisi i opensubtitles. To je to, ništa više ne trebaš.shbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#351 Re: Kodi/XBMC Media centar
- shbc
#352 Re: Kodi/XBMC Media centar
vicious wrote:Evo ovdje imaju i slike pa se još lakše može snaći: https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... s-on-xbmc/erotica wrote:Idi u sistem pa postavke i odaberi video. Tu dalje imaš subtitles i kad klikneš na njih imaš opciju odabira jezika za prevode i tu odznaci engleski a dodaj bh,sr, croshbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
Kao sto rekoh vec sam podesavao u postavkama (jedino sto iz nekog razloga ne mogu da izaberem vise jezika), imam sve navedene add-one i opet ne fercera. Ali hvala u svakom slucaju. Cijenim trudirac300 wrote:
Već su ti napisali da odčekiraš engleski jezik u settingsu za titlove, a čekiraš bos-srp-hr. A od addona za titlove dodaj titlovi.com, podnapisi i opensubtitles. To je to, ništa više ne trebaš.
- vicious
#353 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma mora moći, provjeri još jednom da ideš na "Languages to download subtitles for" (a ne na "Preferred subtitle language"), i tu kad ti otvori izbornik samo klikaš na jezike koje hoćeš.shbc wrote: Kao sto rekoh vec sam podesavao u postavkama (jedino sto iz nekog razloga ne mogu da izaberem vise jezika), imam sve navedene add-one i opet ne fercera. Ali hvala u svakom slucaju. Cijenim trud
- irac300
#354 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koju verziju Kodija koristiš? Koliko se sjecam Helix 14.2 verzija nema izbor za više jezika, ali Isengard 15.2 ima.
- shbc
#355 Re: Kodi/XBMC Media centar
E ovdje je bio fazon. Ja sam isao na ovu drugu opciju (cinila mi se logicnom). Hvalavicious wrote:Ma mora moći, provjeri još jednom da ideš na "Languages to download subtitles for" (a ne na "Preferred subtitle language"), i tu kad ti otvori izbornik samo klikaš na jezike koje hoćeš.shbc wrote: Kao sto rekoh vec sam podesavao u postavkama (jedino sto iz nekog razloga ne mogu da izaberem vise jezika), imam sve navedene add-one i opet ne fercera. Ali hvala u svakom slucaju. Cijenim trud
- dobojlija81
#356 Re: Kodi/XBMC Media centar
ustelio sam seerotica wrote:Kucaj na youtube Genesis kodi, i ako hoćeš sport onda i Sportsdevil kodi. Traži najnovija videa i polako prati uputstva. Možda je bolje da prvo probas na racunaru ili laptopu pa kad se ustelis onda ga na tv stavi. I ja sam skoro uzeo Philips android i kodi je extra na njemudobojlija81 wrote:pozz ljudi
insalirao sam ovo na android tv philips
ima li kakvih tutorijala za pocetnike
tutkun sam zesci za ovo![]()
fala
piči super
hvala
- irac300
#357 Re: Kodi/XBMC Media centar
Za serije i filmove uz genesis ti preporučujem salts, royal we, icefilms, 1channel...za sport uz sportsdevil, dobri su i uk turk live stream, gorila stream, robocop... a za noćno opuštanje uz djevojku/ženu, a vala i samdobojlija81 wrote:ustelio sam seerotica wrote:Kucaj na youtube Genesis kodi, i ako hoćeš sport onda i Sportsdevil kodi. Traži najnovija videa i polako prati uputstva. Možda je bolje da prvo probas na racunaru ili laptopu pa kad se ustelis onda ga na tv stavi. I ja sam skoro uzeo Philips android i kodi je extra na njemudobojlija81 wrote:pozz ljudi
insalirao sam ovo na android tv philips
ima li kakvih tutorijala za pocetnike
tutkun sam zesci za ovo![]()
fala
piči super![]()
hvala
Bilo koji od ovih addona ukucaj u google npr. ''salts addon'' izbacit ce ti odmah i tutorijal kako da instaliraš. Sretno.
-
sencobih
#358 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze li se kako kodi na lg smart tv instalirati?
- Ratoborna Gljiva
#359 Re: Kodi/XBMC Media centar
kako ćeš instalirat android aplikaciju na LG WEBOS, samo aplikacije ponuđene u LG store možeš instaliratsencobih wrote:Moze li se kako kodi na lg smart tv instalirati?
-
sencobih
#360 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije webos nego ovaj ranije sistem. Znači ndma kodi-ja a da nije android verzija?Ratoborna Gljiva wrote:kako ćeš instalirat android aplikaciju na LG WEBOS, samo aplikacije ponuđene u LG store možeš instaliratsencobih wrote:Moze li se kako kodi na lg smart tv instalirati?
Last edited by sencobih on 10/12/2015 19:19, edited 1 time in total.
-
sencobih
#362 Re: Kodi/XBMC Media centar
Majke mu ga i smart tv, najveca ubleha. Moraću se izvaliti za android boxRatoborna Gljiva wrote:ista stvar
-
Hakiz
#363 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima.sencobih wrote:Nije webos nego ovaj ranije sistem. Znači ndma kodi-ja a da nije android verzija?Ratoborna Gljiva wrote:kako ćeš instalirat android aplikaciju na LG WEBOS, samo aplikacije ponuđene u LG store možeš instaliratsencobih wrote:Moze li se kako kodi na lg smart tv instalirati?
-
sencobih
#364 Re: Kodi/XBMC Media centar
[/quote]
Nije webos nego ovaj ranije sistem. Znači ndma kodi-ja a da nije android verzija?[/quote]
Ima.[/quote]
Ali garant ne može na ovu moju kantu
Nije webos nego ovaj ranije sistem. Znači ndma kodi-ja a da nije android verzija?[/quote]
Ima.[/quote]
Ali garant ne može na ovu moju kantu
-
sencobih
#366 Re: Kodi/XBMC Media centar
pozdrav, molim vas za pomoć pri izboru box-a
Android TV box M8S ili MyGica ATV 400 android TV XBMC
-
probook
#367 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koja cijena? Imas MXIII-G za 58 dolara sada na akciji. Mislim da je bolji od ova dva.sencobih wrote:pozdrav, molim vas za pomoć pri izboru box-a
-
sencobih
#368 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ovaj prvi je 150KM, a drugi u imtecu oko 200 KMprobook wrote:Koja cijena? Imas MXIII-G za 58 dolara sada na akciji. Mislim da je bolji od ova dva.sencobih wrote:pozdrav, molim vas za pomoć pri izboru box-a
-
probook
#369 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne isplati se to kod nas kupovati. Vidi na Gearbest sta se nudi, tamo sam ja narucio ovaj MXIII-Gsencobih wrote:Ovaj prvi je 150KM, a drugi u imtecu oko 200 KMprobook wrote:Koja cijena? Imas MXIII-G za 58 dolara sada na akciji. Mislim da je bolji od ova dva.sencobih wrote:pozdrav, molim vas za pomoć pri izboru box-a
- bato99
#370 Re: Kodi/XBMC Media centar
SportsDevil zadnji update 13.12.2015...izbrišite predzadnju verziju i instalirajte novu
https://youtu.be/ZAR2UPemHkc
https://youtu.be/ZAR2UPemHkc
- titinho
#371 Re: Kodi/XBMC Media centar
da li se moze kodi instlairati na samsung smart tv, vidim da na android tv ima neka aplikacija kodi filmovi.
- turbofolk
#372 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo uputiše me pojedini korisnici na ovaj Kodi, za koji nisam znao do prekjučer. Uglavnom, instaliro, pofato ovaj genesis, sportsdevil itd i naiđoh na problem, koji haman ne umijem sam riješit. Naime, gledam drugu epizodu druge sezone The walking dead, a skida mi i prikazuje prijevod od prve epizode iz ove sezone.
Jel imo ko sličnih problema sa prijevodima serija i na koji način to riješiti. Je li možda kompletan prijevod jedne sezone u jednom file-u, pa se onim subtitle offset-om rješava. Zakovo sam.
Jel imo ko sličnih problema sa prijevodima serija i na koji način to riješiti. Je li možda kompletan prijevod jedne sezone u jednom file-u, pa se onim subtitle offset-om rješava. Zakovo sam.
- daors
#373 Re: Kodi/XBMC Media centar
http://www.prijevodi-online.org/serije/ ... lking-deadturbofolk wrote:Evo uputiše me pojedini korisnici na ovaj Kodi, za koji nisam znao do prekjučer. Uglavnom, instaliro, pofato ovaj genesis, sportsdevil itd i naiđoh na problem, koji haman ne umijem sam riješit. Naime, gledam drugu epizodu druge sezone The walking dead, a skida mi i prikazuje prijevod od prve epizode iz ove sezone.
Skini titl koji ti treba i rucno ubaci u Kodi
Klikni na ikonicu zvucnika (desno dole) i onda na Browse for subtitle...
- irac300
#374 Re: Kodi/XBMC Media centar
Upravo to.turbofolk wrote:Evo uputiše me pojedini korisnici na ovaj Kodi, za koji nisam znao do prekjučer. Uglavnom, instaliro, pofato ovaj genesis, sportsdevil itd i naiđoh na problem, koji haman ne umijem sam riješit. Naime, gledam drugu epizodu druge sezone The walking dead, a skida mi i prikazuje prijevod od prve epizode iz ove sezone.
- turbofolk
#375 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala puno obojici. Skino, ubacio, fercera.
Inače sam u međuvremenu (do vaših savjeta) skino titlove, al nikako da provalim na koji način da uradim browse na njih.
Hvala još jednom
Inače sam u međuvremenu (do vaših savjeta) skino titlove, al nikako da provalim na koji način da uradim browse na njih.
Hvala još jednom