Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#351 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

shbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
Već su ti napisali da odčekiraš engleski jezik u settingsu za titlove, a čekiraš bos-srp-hr. A od addona za titlove dodaj titlovi.com, podnapisi i opensubtitles. To je to, ništa više ne trebaš.
shbc

#352 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shbc »

vicious wrote:
erotica wrote:
shbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
Idi u sistem pa postavke i odaberi video. Tu dalje imaš subtitles i kad klikneš na njih imaš opciju odabira jezika za prevode i tu odznaci engleski a dodaj bh,sr, cro
Evo ovdje imaju i slike pa se još lakše može snaći: https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... s-on-xbmc/
irac300 wrote:
Već su ti napisali da odčekiraš engleski jezik u settingsu za titlove, a čekiraš bos-srp-hr. A od addona za titlove dodaj titlovi.com, podnapisi i opensubtitles. To je to, ništa više ne trebaš.
Kao sto rekoh vec sam podesavao u postavkama (jedino sto iz nekog razloga ne mogu da izaberem vise jezika), imam sve navedene add-one i opet ne fercera. Ali hvala u svakom slucaju. Cijenim trud :)
vicious

#353 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

shbc wrote: Kao sto rekoh vec sam podesavao u postavkama (jedino sto iz nekog razloga ne mogu da izaberem vise jezika), imam sve navedene add-one i opet ne fercera. Ali hvala u svakom slucaju. Cijenim trud :)
Ma mora moći, provjeri još jednom da ideš na "Languages to download subtitles for" (a ne na "Preferred subtitle language"), i tu kad ti otvori izbornik samo klikaš na jezike koje hoćeš.
irac300

#354 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Koju verziju Kodija koristiš? Koliko se sjecam Helix 14.2 verzija nema izbor za više jezika, ali Isengard 15.2 ima.
shbc

#355 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shbc »

vicious wrote:
shbc wrote: Kao sto rekoh vec sam podesavao u postavkama (jedino sto iz nekog razloga ne mogu da izaberem vise jezika), imam sve navedene add-one i opet ne fercera. Ali hvala u svakom slucaju. Cijenim trud :)
Ma mora moći, provjeri još jednom da ideš na "Languages to download subtitles for" (a ne na "Preferred subtitle language"), i tu kad ti otvori izbornik samo klikaš na jezike koje hoćeš.
E ovdje je bio fazon. Ja sam isao na ovu drugu opciju (cinila mi se logicnom). Hvala :thumbup:
dobojlija81

#356 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dobojlija81 »

erotica wrote:
dobojlija81 wrote:pozz ljudi
insalirao sam ovo na android tv philips
ima li kakvih tutorijala za pocetnike
tutkun sam zesci za ovo :D
fala
Kucaj na youtube Genesis kodi, i ako hoćeš sport onda i Sportsdevil kodi. Traži najnovija videa i polako prati uputstva. Možda je bolje da prvo probas na racunaru ili laptopu pa kad se ustelis onda ga na tv stavi. I ja sam skoro uzeo Philips android i kodi je extra na njemu
ustelio sam se
piči super :D

hvala
irac300

#357 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dobojlija81 wrote:
erotica wrote:
dobojlija81 wrote:pozz ljudi
insalirao sam ovo na android tv philips
ima li kakvih tutorijala za pocetnike
tutkun sam zesci za ovo :D
fala
Kucaj na youtube Genesis kodi, i ako hoćeš sport onda i Sportsdevil kodi. Traži najnovija videa i polako prati uputstva. Možda je bolje da prvo probas na racunaru ili laptopu pa kad se ustelis onda ga na tv stavi. I ja sam skoro uzeo Philips android i kodi je extra na njemu
ustelio sam se
piči super :D

hvala
Za serije i filmove uz genesis ti preporučujem salts, royal we, icefilms, 1channel...za sport uz sportsdevil, dobri su i uk turk live stream, gorila stream, robocop... a za noćno opuštanje uz djevojku/ženu, a vala i sam :D najbolji su whitecream i videodevil. :izet: :D

Bilo koji od ovih addona ukucaj u google npr. ''salts addon'' izbacit ce ti odmah i tutorijal kako da instaliraš. Sretno.
sencobih

#358 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Moze li se kako kodi na lg smart tv instalirati?
Ratoborna Gljiva

#359 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ratoborna Gljiva »

sencobih wrote:Moze li se kako kodi na lg smart tv instalirati?
kako ćeš instalirat android aplikaciju na LG WEBOS, samo aplikacije ponuđene u LG store možeš instalirat
sencobih

#360 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Ratoborna Gljiva wrote:
kako ćeš instalirat android aplikaciju na LG WEBOS, samo aplikacije ponuđene u LG store možeš instalirat
Nije webos nego ovaj ranije sistem. Znači ndma kodi-ja a da nije android verzija?
Last edited by sencobih on 10/12/2015 19:19, edited 1 time in total.
Ratoborna Gljiva

#361 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ratoborna Gljiva »

ista stvar
sencobih

#362 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Ratoborna Gljiva wrote:ista stvar
Majke mu ga i smart tv, najveca ubleha. Moraću se izvaliti za android box
Hakiz

#363 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Hakiz »

sencobih wrote:
Ratoborna Gljiva wrote:
Nije webos nego ovaj ranije sistem. Znači ndma kodi-ja a da nije android verzija?
Ima.
sencobih

#364 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

[/quote]

Nije webos nego ovaj ranije sistem. Znači ndma kodi-ja a da nije android verzija?[/quote]

Ima.[/quote]

Ali garant ne može na ovu moju kantu :-)
Hakiz

#365 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Hakiz »

.
sencobih

#366 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

pozdrav, molim vas za pomoć pri izboru box-a

Android TV box M8S ili MyGica ATV 400 android TV XBMC
probook

#367 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

sencobih wrote:pozdrav, molim vas za pomoć pri izboru box-a

Koja cijena? Imas MXIII-G za 58 dolara sada na akciji. Mislim da je bolji od ova dva.
sencobih

#368 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

probook wrote:

Koja cijena? Imas MXIII-G za 58 dolara sada na akciji. Mislim da je bolji od ova dva.
Ovaj prvi je 150KM, a drugi u imtecu oko 200 KM
probook

#369 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

sencobih wrote:
probook wrote:

Ovaj prvi je 150KM, a drugi u imtecu oko 200 KM
Ne isplati se to kod nas kupovati. Vidi na Gearbest sta se nudi, tamo sam ja narucio ovaj MXIII-G
bato99

#370 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

SportsDevil zadnji update 13.12.2015...izbrišite predzadnju verziju i instalirajte novu
https://youtu.be/ZAR2UPemHkc
titinho

#371 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by titinho »

da li se moze kodi instlairati na samsung smart tv, vidim da na android tv ima neka aplikacija kodi filmovi.
turbofolk

#372 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by turbofolk »

Evo uputiše me pojedini korisnici na ovaj Kodi, za koji nisam znao do prekjučer. Uglavnom, instaliro, pofato ovaj genesis, sportsdevil itd i naiđoh na problem, koji haman ne umijem sam riješit. Naime, gledam drugu epizodu druge sezone The walking dead, a skida mi i prikazuje prijevod od prve epizode iz ove sezone.
Jel imo ko sličnih problema sa prijevodima serija i na koji način to riješiti. Je li možda kompletan prijevod jedne sezone u jednom file-u, pa se onim subtitle offset-om rješava. Zakovo sam.
daors

#373 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by daors »

turbofolk wrote:Evo uputiše me pojedini korisnici na ovaj Kodi, za koji nisam znao do prekjučer. Uglavnom, instaliro, pofato ovaj genesis, sportsdevil itd i naiđoh na problem, koji haman ne umijem sam riješit. Naime, gledam drugu epizodu druge sezone The walking dead, a skida mi i prikazuje prijevod od prve epizode iz ove sezone.
Jel imo ko sličnih problema sa prijevodima serija i na koji način to riješiti. Je li možda kompletan prijevod jedne sezone u jednom file-u, pa se onim subtitle offset-om rješava. Zakovo sam.
http://www.prijevodi-online.org/serije/ ... lking-dead

Skini titl koji ti treba i rucno ubaci u Kodi

Klikni na ikonicu zvucnika (desno dole) i onda na Browse for subtitle...
irac300

#374 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

turbofolk wrote:Evo uputiše me pojedini korisnici na ovaj Kodi, za koji nisam znao do prekjučer. Uglavnom, instaliro, pofato ovaj genesis, sportsdevil itd i naiđoh na problem, koji haman ne umijem sam riješit. Naime, gledam drugu epizodu druge sezone The walking dead, a skida mi i prikazuje prijevod od prve epizode iz ove sezone.
Upravo to. :D Skinuo si vjerovatno cijeli paket titlova za drugu sezonu, obrati pažnju kada ti izbaci da li piše S02E02, a ne samo S02. Skidaj titlove sa opensubtitles.org, jer na titlovi.com su titlovi za starije sezone u paketu, a nemoguće ih je u Kodiju raspakovati.
turbofolk

#375 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by turbofolk »

Hvala puno obojici. Skino, ubacio, fercera. :thumbup:
Inače sam u međuvremenu (do vaših savjeta) skino titlove, al nikako da provalim na koji način da uradim browse na njih.

Hvala još jednom
Post Reply