Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post Reply
prog321

#351 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by prog321 »

bh.tornjak wrote:jbt.....kako neki peru guzicu a usrani do vrata....
cuj dobro im zdrastvo.......jbt.....bolesnici leze na plocama za salovanje....donose posteljinu od kuce....doktori i sestre se izivljavaju nad bolesnicima...narod umire zbog pogresnih dijagnoza (jesenas slucaj u Brckom,djevojcica od tri godine umrla u autu hitne...a to nije jedan slucaj)
narod se ubija nemajuci sredstava za lijecenje.....svako malo neke "hum. akcije" da se prikupi pomoc za lijecenje ovoga ili onoga (ne daj Boze nikom to da doceka i da dozivi)...a ovi tvrde kako je zdrastvo dobro...
zalosni ste...
Evo, jos jedan koji zna pravo stanje.
Nobelovac. :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#352 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by KatarinaKosaca »

Trebam te wrote:Istina boli, sta's tako je, ne bjezi znas ti kako se gine kao general :lol:

:bih:
Naravno da znam za razliku od tebe.. nego odoh na jezero ;-) Nastavite takmičenje u pljuvanju u dalj na BIH velike patriJote koji traže zahvalnicu :lol: :lol: :zid: :zid: :zid:
prog321

#353 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by prog321 »

I onda se zale ako podignemo peticiju da im se zabrani posjeta BiH. :lol:
mO k3

#354 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by mO k3 »

Trebam te wrote:
Fudo387 wrote:Dobro ljudi, za svaku pohvalu je to sto ste zadovoljni uslugama bosanskohercegovackog zdravstva. Drago mi je da je to na zadovoljavajucem nivou.
Samo, sad mi nije jasno, malo me buni, ako je to zaista tako, zasto svako malo treba prikupljati pare za nekog kome je hitno potrebno lijecenje vani?
Bosna ima odlicno zdravstvo, strucnjake, lijekove, opremu, aparate itd :D :D :izet:

Nikog iz uze familije ne znam da se je operisao bez koverte, jedan tetak nije htio dati lovu, bunio se i hop u sred februara ode mu doktor na odmor i to 3 sedmice :) :P

Kad su bolovi prituzili, tetak trke sa kovertom i dade vise nego sto je okvirno cifra bila... :kiss:

O farmaceutskoj mafiji ne bih, svima poznato!! 8)

Pogresno je misliti da mi to citamo iz zute stampe, nazalost nasim bliznjim se to desava...To je dole svakodnevnica htjeli mi priznati ili ne!!!

Niko ne pljuje po ljudima koji zive u Bosni, Bosna je nasa domovina, mi volimo Bosnu. Pomagat cu, ali treba biti gospodin u dusi i reci hvala.

Dijasporina pomoc jos uvijek gasi socijalni nemir u Bosni. Bosna nije samo uzi dio Sarajeva.. Bosnu pocnite gledati kao sliku a ne kao tacku na slici, bice vam jasnije.
:thumbup:
ostao sam bez rijeci ....
GeeTnT

#355 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by GeeTnT »

U BiH uskoro neće biti starijih od 65 god. jer zdravstvo je "idealno", još ako se uz tu priču doda mišljenje Mr.Yess-a onda ništa drugo nego poručujem dijaspor:

"Ne šaljite više novce, zadatak je ispunjen" !

PS: Zanemarite sledeći antrafile...
30. travnja 2015 - 12:35
Problem nedostatka medicinske opreme u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tema je o kojoj se priča već duže vrijeme, no još uvijek nema željen ishod. Uređaj za provjeravanje sluha kod novorođenčadi nije u funkciji već više od tri mjeseca, mamografski uređaj ne radi još od rujna, a prema zadnjim informacijama naših čitatelja, i uređaj za razbijanje kamenca u bubrezima je izvan uporabe.
Sve je ovo laž....laž je i kada majka plače i moli Batka da joj pomogne..
prog321

#356 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by prog321 »

Velika je razlika ako jedan memograf ne radi i spavanja na plocicama i uriniranja doktora u hodniku.
Memografi nekada ne rade ni u nekoj bolnici u Hamburgu.
Trebam te

#357 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Trebam te »

KatarinaKosaca wrote:
Trebam te wrote:Istina boli, sta's tako je, ne bjezi znas ti kako se gine kao general :lol:

Naravno da znam za razliku od tebe.. nego odoh na jezero ;-) Nastavite takmičenje u pljuvanju u dalj na BIH velike patriJote koji traže zahvalnicu :lol: :lol: :zid: :zid: :zid:
Kato, haj u podrum i ne lazi samu sebe!!! :lol:

nemampojma0

#358 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Ne znam odakle poceti sa zahvalnoscu nasoj dijaspori.Najbolje poceti ispocetka,jel :D ,a to nekako dodje od 92. kad su jasno pokazali sta misle o ovoj zemlji,pa tokom perioda 92.-95. kad se nisu ni pocesali da pomognu odbranu Bosne,kao sto je to npr radila albanska dijaspora za svoj narod.
A sad bi da se mi malo maknemo,da nas nema,da oni nama pokazu kako treba zivit,kako pravit drzavu...jbg moraju nam dati svoja strucna znanja stecena po halama i baustelama.A ono malo obrazovanih ljudi iz dijaspore su sve samo ne Bosanci,usli u "stranjski" sistem materijalizma,nemaju nas mentalitet niti osjecaj.Sva prica dijaspore je oko para i materijalnih vrijednosti sto govori u prilog prethodnoj recenici.
Posto je ogromna vecina njih u tim njihovim novim drustvima na zadnjoj poziciji vrijednosne i drustvene skale,a ovamo ih niko ne grebe ni 2%,za rezultat imamo njihovu silnu isfrustriranost.Pa onda ide samopromocija bez pokrica,te pametni,te znaju,te govore jezike(pa jbg valjda je normalno da govoris jezik zemlje u kojoj zivis) i tako u nedogled,hoce da ih neko nazor postuje i voli.
A glavna prica je kako su ovamo svi pohlepni za njihovim parama,a zapravo radi se o tome da oni parama pokusavaju da kupe ono sto im nedostaje ili sto im ne pripada,sami nude pare i stvaljaju ih u prvi plan,jer drugo nista i nemaju za ponuditi.
Al hvala im,oni su uzrok i razlog naseg postojanja i opstajanja,ono sto smo u ratu bez njih prezivili to je samo puka slucajnost,danas bi smo pocrkali od gladi da nam nije njih.
Nije njima lako,to su strasni kompleksi.Skoro jedan prica,inace vozac autobusa u inozemstvu,kaze jbg svi mi zavide kad dodjem 'vamo,eto u sta oni sebe ubjedjuju.
I glavno zbog cega dolaze,nije to ljubav ni prema domovini,ni ljubav prema rodbini,vec trazenje malo rahatluka,da malo dusu nahrane.Dusa im pati,sve su zrtvovali, i drzavu i obraz i rodbinu i prijatelje i vjeru,pa i porodicu ,za nesto vecu platu nego sto je u Bosni.
Doduse,ima i drugacijih dijasporaca od gore opisanih,ali njihov broj se mjeri u promilima.
nemampojma0

#359 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

A o zdravstvu koje koristi nasa dijaspora u zemljama u kojima zive,znaju sami najbolje.Nek kazu da li se kod doktora iz Sudana,Indije i sl. lijece Njemci,Austrijanci,Francuzi i sl. il se lijece u klinikama za koje se placa dodatno osiguranje i u koje nasa dijaspora ne moze ni priviriti.
Sto svi ovamo dolaze zubarima,kad je nase zdravstvo tako lose,a analogno tome i skolstvo,jer ti nasi doktori su nikakvi,nesposobni,neznalice,potkupljivi,nestrucni i sta sve jos ne.
Moglo bi se diskutovat i o dolasku frizerima,automehanicarima...
prog321

#360 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by prog321 »

Mozda su ljudi stvarno neiformisani ? Ali ne mozes biti toliki dalabu i povjerovati da se doktor pisa u hodniku. Ne znam. Dijagnoza postoji. Samo je tesko pogoditi. :lol:
Trebam te

#361 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Trebam te »

nemampojma0 wrote:Ne znam odakle poceti sa zahvalnoscu nasoj dijaspori.Najbolje poceti ispocetka,jel :D ,a to nekako dodje od 92. kad su jasno pokazali sta misle o ovoj zemlji,pa tokom perioda 92.-95. kad se nisu ni pocesali da pomognu odbranu Bosne,kao sto je to npr radila albanska dijaspora za svoj narod.
A sad bi da se mi malo maknemo,da nas nema,da oni nama pokazu kako treba zivit,kako pravit drzavu...jbg moraju nam dati svoja strucna znanja stecena po halama i baustelama.A ono malo obrazovanih ljudi iz dijaspore su sve samo ne Bosanci,usli u "stranjski" sistem materijalizma,nemaju nas mentalitet niti osjecaj.Sva prica dijaspore je oko para i materijalnih vrijednosti sto govori u prilog prethodnoj recenici.
Posto je ogromna vecina njih u tim njihovim novim drustvima na zadnjoj poziciji vrijednosne i drustvene skale,a ovamo ih niko ne grebe ni 2%,za rezultat imamo njihovu silnu isfrustriranost.Pa onda ide samopromocija bez pokrica,te pametni,te znaju,te govore jezike(pa jbg valjda je normalno da govoris jezik zemlje u kojoj zivis) i tako u nedogled,hoce da ih neko nazor postuje i voli.
A glavna prica je kako su ovamo svi pohlepni za njihovim parama,a zapravo radi se o tome da oni parama pokusavaju da kupe ono sto im nedostaje ili sto im ne pripada,sami nude pare i stvaljaju ih u prvi plan,jer drugo nista i nemaju za ponuditi.
Al hvala im,oni su uzrok i razlog naseg postojanja i opstajanja,ono sto smo u ratu bez njih prezivili to je samo puka slucajnost,danas bi smo pocrkali od gladi da nam nije njih.
Nije njima lako,to su strasni kompleksi.Skoro jedan prica,inace vozac autobusa u inozemstvu,kaze jbg svi mi zavide kad dodjem 'vamo,eto u sta oni sebe ubjedjuju.
I glavno zbog cega dolaze,nije to ljubav ni prema domovini,ni ljubav prema rodbini,vec trazenje malo rahatluka,da malo dusu nahrane.Dusa im pati,sve su zrtvovali, i drzavu i obraz i rodbinu i prijatelje i vjeru,pa i porodicu ,za nesto vecu platu nego sto je u Bosni.
Doduse,ima i drugacijih dijasporaca od gore opisanih,ali njihov broj se mjeri u promilima.

Odlicno je koliko razmisljas o nama, cim sve vrste dijasporskih "kompleksa" poznajes :lol: Razocarat cu te jer iskreno totalno si u pogresnom. :run:

nemampojma0

#362 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Sto bi reko Djuro: " Bojim se da te nista nisam pit'o".
:run: e ovo je vas znak,sad si me podsjetio..svaka cast. Predlazem da ovo bude grb dijaspore :lol:
stakasa

#363 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
stakasa wrote:
KatarinaKosaca wrote:Kako god takmičenje dijaspore u pljuvanju u dalj na BIH, tih velikih patriJota :-) :-) :-) . Ako kažemo nije nam zdravstv o tako loše da pišaju liječnici u hodniku, kažu jeste, jeste samo vi ne znate :D
I onda se ibrete kako ih nitko ne voli, pa da popljujem ja vašu kuću pa da vidim hoće li me ukućani voljeti. A plaho patriote, :-) :-) :-) :-)
Izvini Radosni ali stvarno vise ne mogu. Laudrup je van stroja
Ma, ja, ba, stara sam ja četnikuša.. sreća ima ko raji da otvori oči :-) :-) :-) :D
Nisam rekao da si cetnikusa, ovaj boj si dobila, nastavi voditi ratove bez mene
Trebam te

#364 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Trebam te »

nemampojma0 wrote:A o zdravstvu koje koristi nasa dijaspora u zemljama u kojima zive,znaju sami najbolje.Nek kazu da li se kod doktora iz Sudana,Indije i sl. lijece Njemci,Austrijanci,Francuzi i sl. il se lijece u klinikama za koje se placa dodatno osiguranje i u koje nasa dijaspora ne moze ni priviriti.
Sto svi ovamo dolaze zubarima,kad je nase zdravstvo tako lose,a analogno tome i skolstvo,jer ti nasi doktori su nikakvi,nesposobni,neznalice,potkupljivi,nestrucni i sta sve jos ne.

Zdravstvo na zapadu kakvo je god nije covjece iskorumpirano kao u Bosni, niko ne prica o strucnosti ali da dobijes strucnog doktora treba ti stela (opet da se nekom zamolis itd) i novac u koverti!! Halo razumi, a bahato ponasanje sestara necu ni pricati, mojoj majci je prisla i rekla ah bas ti je divan cokoladni kolac (koji je moja mama dobila od posjete) dobro bi nam dosao uz kafu!!! Mama dala :)

O lijekovima sa esencijalne liste, eee tu necu da spominjem,odakle si i kakvi nabavljaju... to vi znate zasto nas ubjedjujete u suprtno!!! Boli briga dijasporu, barem ce u njemackoj imati najbolji i provjereni lijek, i ne treba kesu nositi...i BTW ako podcjenjujes ljekare iz trecerazrednih zemalja koji rade na zapadu, tek vidim koliko ne znas, jer oni su daleko najbolji strucnjaci i obicno su trazeni!!! Izgooglaj najpoznatije univerzitetske bolnice u svijetu i pogledaj porijeklo ljekara!!!

Zar vam nije umalo mrtva glava pala koliko su doktori Dizdarevic i Aganovic se gonili i tuzili, prvi navodno je veliki strucnjak a drugi po babi ima stelu :lol:

:bih: Volimo mi vas i ja cu pomagati Bosnu, pomazem i nije mi zao, licno ne trazim nikakvu zahvalnicu ali nemojte pljuvati jer ima nasih veoma uspjesnih i cestitih dijapsoraca koji zaista pomognu jer Bosna je u sh..u i treba joj pomoc.
GeeTnT

#365 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by GeeTnT »

nemampojma0 wrote:A o zdravstvu koje koristi nasa dijaspora u zemljama u kojima zive,znaju sami najbolje.Nek kazu da li se kod doktora iz Sudana,Indije i sl. lijece Njemci,Austrijanci,Francuzi i sl. il se lijece u klinikama za koje se placa dodatno osiguranje i u koje nasa dijaspora ne moze ni priviriti.
Veze nemaš...

Zamolio bih te da proguglaš koliko je iz BiH budzeta novca izdvojeno za dijagnostiku i liječenje VANI...samo u prošloj godini.

Nemoj se iznenadit kad visiš cifru i prestani baljezgat kao Boga te molim!
hrle1976

#366 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by hrle1976 »

Ne znam odakle poceti sa zahvalnoscu nasoj dijaspori.Najbolje poceti ispocetka,jel :D ,a to nekako dodje od 92. kad su jasno pokazali sta misle o ovoj zemlji,pa tokom perioda 92.-95. kad se nisu ni pocesali da pomognu odbranu Bosne,kao sto je to npr radila albanska dijaspora za svoj narod.
Ima dosta istine!

Bosna se posjecuje primarno iz razloga ustede. Koliko god zvucilo glupo - ides na odnom da ustedis, zadovoljstvo je tek u drugom planu.
Trebam te

#367 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Trebam te »

nemampojma0 wrote:Sto bi reko Djuro: " Bojim se da te nista nisam pit'o".
:run: e ovo je vas znak,sad si me podsjetio..svaka cast. Predlazem da ovo bude grb dijaspore :lol:
Ti nisi ni bitan :arrow:

nemampojma0

#368 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Sta je poenta? Ja ne tvrdim da je Bosna idealna,samo ne mogu da trpim vasa proseravanja i kudjenja neselektivno svega i svacega sto ima veze s Bosnom.To se moj druze kratko i jasno zove KOMPLEKSI,a vi kako hocete.
Pa ovu zemlju unistila agresija,rasparcana,unistena privreda i vi dodjete i nasladjujete se time i kritikujete,vi et pametni i vidite to,a mi ne vidimo.Razlika je u tome sto je mi volimo i volili smo je i kad je bila sva srusena i spaljena,a po vasim postupcima za vas ne mogu reci isto.
I druge zemlje salju svoje pacijente van drzave,nista novo.Nemaju sve zemlje isti nivo u odredjenim specijalnostima.
Ne znam sta je poenta,opet pitam,vaseg ismijavanja,ponizavanja,pljuvanja po Bosni i ljudima koji u njoj zive,a ne zaboravimo i ljudima koji u njoj leze i to su najbolji ljudi koje je ovaj narod imao u zadnjih 1000 godina?!
Zato vas ne mogu simpatisati i postovati,jer ova zemlja i ovaj narod su meni sveti.
Vas je problem sto ste izdali svoju zemlju,sto ste se odrodili,a tamo se niste pronasli,al to nije razlog da se na ovako negativan nacin bavite necim s cim ste sve veze prekinuli jos prije 23 godine.Nastavite svoj zivot,sami ste birali gdje cete zivjeti,a nasu Bosnu i nas ostavite na miru.Ova zemlja i ovaj narod prema vama nema nikakvog duga,upamtite to!
prog321

#369 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by prog321 »

GeeTnT wrote:
Veze nemaš...

Zamolio bih te da proguglaš koliko je iz BiH budzeta novca izdvojeno za dijagnostiku i liječenje VANI...samo u prošloj godini.

Ja sam se iznenadio kad sam vidio cifru. 0 BAM :lol:
nemampojma0

#370 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Trebam te wrote:

Et vidis kako potvrdjujes ono sto sam napisao u prvom postu.Najbolje da nas nema il da budemo vase sluge,da vam se divimo,jer ste vi dezerteri i pobjegulje,a mi budale sto smo sacuvali ovu zemlju.
Nisam ja bitan,bitna je Bosna.A tebi nije bitna i zato ti se suprotstavljam,a ti ko jedinka za mene kao i da ne postojis.Ti si za mene prestao biti bitan 92. kao i moja rodbina koja je pobjegla.Ne bih dalje diskutovao s tobom,valjda si shvatio poentu.
mO k3

#371 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by mO k3 »

nemampojma0 wrote:
Trebam te wrote:

Et vidis kako potvrdjujes ono sto sam napisao u prvom postu.Najbolje da nas nema il da budemo vase sluge,da vam se divimo,jer ste vi dezerteri i pobjegulje,a mi budale sto smo sacuvali ovu zemlju.
Nisam ja bitan,bitna je Bosna.A tebi nije bitna i zato ti se suprotstavljam,a ti ko jedinka za mene kao i da ne postojis.Ti si za mene prestao biti bitan 92. kao i moja rodbina koja je pobjegla.Ne bih dalje diskutovao s tobom,valjda si shvatio poentu.
sta je poenta??
GeeTnT

#372 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by GeeTnT »

prog321 wrote:
GeeTnT wrote:
Veze nemaš...

Ja sam se iznenadio kad sam vidio cifru. 0 BAM :lol:
More bit...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/narednih ... /150102044

Neko laže...ko li?
prog321

#373 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by prog321 »

HMm, covjek uci dok je ziv.
Naime da vlada Federacije izdvaja srestva za lijecenje vani ?
Pa zar se to ne financira donacijama iz dijaspore ?? :lol:
nemampojma0

#374 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

@ moke,poenta je da me za dijasporu briga ko za lanjski snijeg,samo nek ne vrijedjaju ovu zemlju i ovaj narod koji ju je sacuvao,koji je dao zivote,dijelove tijela,zdravlje,imetke i sve sto je bilo potrebno.
Oni su sebi izabrali domovinu i ne tice me se,al nek ne diraju moju domovinu.
Jes' skonto moke?
GeeTnT

#375 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by GeeTnT »

nemampojma0 wrote:@ moke,poenta je da me za dijasporu briga ko za lanjski snijeg,samo nek ne vrijedjaju ovu zemlju i ovaj narod koji ju je sacuvao,koji je dao zivote,dijelove tijela,zdravlje,imetke i sve sto je bilo potrebno.
Oni su sebi izabrali domovinu i ne tice me se,al nek ne diraju moju domovinu.
Jes' skonto moke?
..al u qrcu..

Tu priču ne puši ni Nazif Mujić, a kamoli moke..
Post Reply