Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ridjobrki wrote:Mene se ovdje bRezrazložno proziva.
Samo sam rekao sljedeće: ako su u braku 15 godina, ako on ima 33 i ako odbijemo one bebeće godine prije nego je on počeo havizati stvari, zatim ako dodamo složenost zadataka koje se u određenoj dobi života obavljaju, prostom računicom dolazimo do zaključka da ga je žena odgojila više nego mater.
Na osobne prozivke i kvalifikacije nezrelih djevojčuraka se neću obazirati.
Znači tako mladi muški traže mater, a ne ženu.
A kad ih se vaspita i odgoji onda traže švalerku.
Jer zaboga do tad nisu znali šta im treba i šta žele.
soraja27 wrote:Meni se upravo dešava situacija. U braku smo 15 godina (meni je 36 njemu 33), znači pravo smo se mladi uzeli. Nisam ni znala da je nesretan dok nije nju upoznao i zaljubio se i sad kod mene ništa ne valja. Ona fol, nemoj, riješi ti to sa svojojm ženom" kao neće ona njega dok mu sad nije postavila ultimatum: ona ili ja. Njoj je 27. Ja sam pogubljena, bili smo ok, bilo je teških momenata, ali ko ih nema, čitav život smo se borili za egzistenciju što jest-jest, bilo je jebeno ali smo zajedno to iznijeli. Jela sam govna, zajedno sa njim. Srećom nemamo djece ali svejedno, ova agonija i bol zbog razdvajanja je užasna. Ne mogu da vjerujem kako se od supružnika, prijatelja, poslovnih partnera pretvorismo začas u strance. I ta cura, pa zar je nije karme strah?
VI ste praktično odrasli skupa. I sad njemu je očigledno potrebna promjena i uzbudjenje, a ti si uprkos svim zivotnim nedaćama i dalje njemu privrzena.
Postoje nazalost situacije kad jedan od partnera ili " preraste" drugog ili kad se ljubav vremenom ugasi. Mozda je u vašem slučaju pomalo svega navedenog se nakupilo.
Nemoj posustajati, još uvijek si mlada da zapocnes kao i on zivot iznova.
Mozda i njemu ta zena prestavlja trenutno izazov, pa će ti se nakon izvjesnog vremena i vratiti. No opet dobro razmisli vrijedi li pomirenje cijele ove agonije razdvajanja kroz koju prolazis.
Okreni novi list i posveti se sebi. Radi one stvari za koje u braku nisi imala vremena. Obnovi prijateljstva koja si zapostavljala. Nauči uzivati i biti sretna sama.
Nije muškarac nuzan za sreću, zadovoljstvo i ispunjenje u zivotu.
A kasnije, kad budeš emotivno spremna mozda naidje i neko ko će te oboriti s nogu kao da ti opet 18.
Puno sreće i podrška svakako
Mislim da si pogodila cijelu sliku. On hoće da odmomkuje i nemam ništa protiv. Znam da smo završili samo me strah uticaja te djevojke na njega zbog zajedničkog posla koji imamo. Ja se definitivno posvećujem sebi. Nastavak fakukulteta i sve ostalo što si nabrojala.
Hvala u svakom slučaju na podršci.
prog321 wrote:Sta bi spopalo zrelu 21god žensku da se uda za deriste od 18 god?
Sta si očekivala da će se dogoditi ??
On je sa 33 u najboljim godinama dok zena sa 36 vec ima svoje najbolje godine iza sebe.
Dosadila mu je mama figura i odlučio da podere mladji fertilan batak.
Sasvim normalno.
Da ste barem imali djecu zajedno pa si ga mogla ucjenjivati radi njih da te ne ostavi
Žene nisu zrele u svojim 20-im godinama i ne smatram da su moje najbolje godine iza mene. Upravo suprotno, a mama figura mu je definitvno dojadila. Djecu nikad ne bih koristila za ucjenu.
soraja27 wrote:Meni se upravo dešava situacija. U braku smo 15 godina (meni je 36 njemu 33), znači pravo smo se mladi uzeli. Nisam ni znala da je nesretan dok nije nju upoznao i zaljubio se i sad kod mene ništa ne valja. Ona fol, nemoj, riješi ti to sa svojojm ženom" kao neće ona njega dok mu sad nije postavila ultimatum: ona ili ja. Njoj je 27. Ja sam pogubljena, bili smo ok, bilo je teških momenata, ali ko ih nema, čitav život smo se borili za egzistenciju što jest-jest, bilo je jebeno ali smo zajedno to iznijeli. Jela sam govna, zajedno sa njim. Srećom nemamo djece ali svejedno, ova agonija i bol zbog razdvajanja je užasna. Ne mogu da vjerujem kako se od supružnika, prijatelja, poslovnih partnera pretvorismo začas u strance. I ta cura, pa zar je nije karme strah?
VI ste praktično odrasli skupa. I sad njemu je očigledno potrebna promjena i uzbudjenje, a ti si uprkos svim zivotnim nedaćama i dalje njemu privrzena.
Postoje nazalost situacije kad jedan od partnera ili " preraste" drugog ili kad se ljubav vremenom ugasi. Mozda je u vašem slučaju pomalo svega navedenog se nakupilo.
Nemoj posustajati, još uvijek si mlada da zapocnes kao i on zivot iznova.
Mozda i njemu ta zena prestavlja trenutno izazov, pa će ti se nakon izvjesnog vremena i vratiti. No opet dobro razmisli vrijedi li pomirenje cijele ove agonije razdvajanja kroz koju prolazis.
Okreni novi list i posveti se sebi. Radi one stvari za koje u braku nisi imala vremena. Obnovi prijateljstva koja si zapostavljala. Nauči uzivati i biti sretna sama.
Nije muškarac nuzan za sreću, zadovoljstvo i ispunjenje u zivotu.
A kasnije, kad budeš emotivno spremna mozda naidje i neko ko će te oboriti s nogu kao da ti opet 18.
Puno sreće i podrška svakako
Mislim da si pogodila cijelu sliku. On hoće da odmomkuje i nemam ništa protiv. Znam da smo završili samo me strah uticaja te djevojke na njega zbog zajedničkog posla koji imamo. Ja se definitivno posvećujem sebi. Nastavak fakukulteta i sve ostalo što si nabrojala.
Hvala u svakom slučaju na podršci.
Jadnik nece odmomkovati,ako tebe ostavi ova ce ga uhvatiti...jer i ona je u godinama i mora da se uda
That's life. Ne krivi ni njega, ni sebe ni tu curu, samo nastavi dalje živjeti. Sve još uvijek možeš stići.
Puno sreće
That's life. Ne krivi ni njega, ni sebe ni tu curu, samo nastavi dalje živjeti. Sve još uvijek možeš stići.
Puno sreće
cuj thats life,lik je gad,i ako s ovom bude ozbiljan ikako ili ce on nju opet prevariiti,ili ce ona njega
Ja ne kontam zasto je frajer u ovoj situaciji jadnik.
Jel je trebao vucat za nos par godina, dok ne bude ocigledno, il je jadnik sto joj je obznanio svoje namjere i situaciju?
Zasto se muskima pripisuje neka napacenost kad se desi zaljubljivanje u drugu osobu u braku, a zenama neka uzvisenost u tom cinu?
Jel vi stvarno mislite da ista ima garanciju danas, pogotovo odnosi, tako fragilne stvari sa mali milion varijabli.
Desit se svima moze, danas, sutra, kad god, desava se od pamtivjeka, desavace se vazda.
Sjeb ne bi bio toliki da je insan prema sebi iskreniji i stavlja sebe na prvo mjesto kao prirodno stajaliste stvari.
Vec se masa ljudi uljuljkava u te klisee vjerujuci da daju vise u odnosu, da ulazu vise od partnera, pa kada dodje kraj, osjecaju gorak okus u ustima zbog tog nagomilanog psiho duga koji sami sebi napakuju.
To je toksican odnos prema sebi pa i prema partnerima, to pojede insana kasnije,a to sami sebi serviramo proracunatoscu i gledanjem odnosa kao neki deal.
Odnos bi trebao bit sve sem deal-a, gdje nestade jbena spontanost, prirodnost, manjak kalkulacija i racunica kako ce ko proc i ko vodi sta, ko kome shuka, ko sta konta a ko ne.
Po meni ova zena uopste nije zrtva nit je treba sazaljevat, odrasla je, sposobna, zivot se desi i donese takve stvari i cao, nit joj je bivsi shupak ni napacen lik.
Zaljubio se pa sta pobogu, jel gdje pishe da treba sa tobom ostat do kraja zivota?
Jel ljepse i iskrenije prekinut nesto ili nastavljat sa spletkama i mucit oboje sa neispunjenim sranjem.
Insan ne dobija garancije ninasta danas, i smjesno je ocekivati ostvarenje svojih pretpostavki i iluzija da uvjek sljakaju i bude sve nama po volji.
sadie_forever wrote:
cuj thats life,lik je gad,i ako s ovom bude ozbiljan ikako ili ce on nju opet prevariiti,ili ce ona njega
Nemam pojma je li lik gad, nisam sa njim pojeo vreću soli da bih to znao, ali ne zaljubljuju se u druge žene ili muškarce samo gadovi......štaviše.....uostalom, žena je provela sa njim petznaest godina, ne provodiš petnaest godina sa nekim ko je gad.
Osim, ako ne moraš.
soraja27 wrote:Ma nije on gad, fakat je ne iživljen. Ja se ne ljutim na njega, samo me boli način na koji me je otresao.
Ma sta fali ,znam ih masu koji se uzeli s 16...pa eno ih 35 zive doduse mozda i varaju ali potajno,niko se nije uspio zaljubiti,ako je do izivljanja sexaj se,mjenjaj partnere lumpuj...ne zaljubljuj se u drugu zenu a ozenjen cak postoji i opcija otvorena veza za neizivljene ali to ne ukljucuje ljubav novu.Ostaviti zenu je bas dno.Razvedi se prije pa onda se zaljubljuj
sadie_forever wrote:
Nemam pojma je li lik gad, nisam sa njim pojeo vreću soli da bih to znao, ali ne zaljubljuju se u druge žene ili muškarce samo gadovi......štaviše.....uostalom, žena je provela sa njim petznaest godina, ne provodiš petnaest godina sa nekim ko je gad.
Osim, ako ne moraš.
Ma mogu ti reci da znam o cemu govotim,imam primjer iz najblize rodbine ,desava se slicno....dakle zavela ga zena i on sad ludi,spreman i djecu i zenu ostaviti radi nje.Jedino ga sprijecava to sto mu otac rekao da ne zeli za njega znati uradi li to
Ujedno ta zena ima reputaciju da je vise ozenjenih zavodila
soraja27 wrote:Ma nije on gad, fakat je ne iživljen. Ja se ne ljutim na njega, samo me boli način na koji me je otresao.
Ma sta fali ,znam ih masu koji se uzeli s 16...pa eno ih 35 zive doduse mozda i varaju ali potajno,niko se nije uspio zaljubiti,ako je do izivljanja sexaj se,mjenjaj partnere lumpuj...ne zaljubljuj se u drugu zenu a ozenjen cak postoji i opcija otvorena veza za neizivljene ali to ne ukljucuje ljubav novu
Pa vidis djecace, ogavnije je upravo to opisano, od ovakvog prekida kakav je opisala ova hanuma.
Cuj varaju mozda potajno al se niko nije uspio zaljubit i to sad kao olaksavajuca okolnost koja kao opere infantilce dok se jebu jedno drugom iza ledja, smjeskaju jedno drugom u facu dok lizu sokove ljubavnika jedno sa drugog
I molim te daj mi samo pojasni, mislim ti kao tako iskusan lik i guru za te stvari, kako ti to kontrolises dal se zaljubit ili ne, imas dugme neko, opciju, istekas neki kabl iz srca il mozga?
Ma sta fali ,znam ih masu koji se uzeli s 16...pa eno ih 35 zive doduse mozda i varaju ali potajno,niko se nije uspio zaljubiti,ako je do izivljanja sexaj se,mjenjaj partnere lumpuj...ne zaljubljuj se u drugu zenu a ozenjen cak postoji i opcija otvorena veza za neizivljene ali to ne ukljucuje ljubav novu
Pa vidis djecace, ogavnije je upravo to opisano, od ovakvog prekida kakav je opisala ova hanuma.
Cuj varaju mozda potajno al se niko nije uspio zaljubit i to sad kao olaksavajuca okolnost koja kao opere infantilce dok se jebu jedno drugom iza ledja, smjeskaju jedno drugom u facu dok lizu sokove ljubavnika jedno sa drugog
I molim te daj mi samo pojasni, mislim ti kao tako iskusan lik i guru za te stvari, kako ti to kontrolises dal se zaljubit ili ne, imas dugme neko, opciju, istekas neki kabl iz srca il mozga?