Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
KENJAC wrote:
Ej , ajmo vako. Tema je taj neki Nele i drz te se teme. Srbi u ratnom Sarajevu mogu biti tema ali odvojeno od ovoga. Ukratko gromnoj vecini Sarajevskih srba je pun qurac i onih sto su im govorili "bje'z te poklat ce vas" a i onih drugih "je'de da vas niko ne dira" ! Problem nas Sarajevskih Srba je taj da se vazda nadje neki pozvani delegat da nam objasni ko smo i sta smo ! Kurcina smo ! Ljudi bez domovine. Ko nas predstavlja? Tatjana i Mirko u ratu ! I jedno i drugo policija cuvala ko bijelog medjeda dok je Caco radio sta je htio ! Ko nas sad predstavlja ? Milorad ? Bakir? Zlatni Ljiljan ? Ko ? Ko zna kako nam je bilo dok te Uros jebe sa PAT-om a Hamdija gleda kako da ti "nadje" oruzje u kuci ili te vidi kako dajes signale. Svaka gnjida te mogla nazvat petom kolonom ! Sta zna Nele kako mi je bilo ? Ili ce to mozda Hadzihafizbegovic bolje objasnit ? Kad smo trebali glumit multietnicnost tad smo vam trebali. Sad smo teret ! Kad smo trebali punit 155-ice tad smo njima trebali. Kad smo odbili postali smo teret! Jebali vas Sarajevski Srbi ! Drz'te se Neleta i njegovih naprdjivanja!
Kao sto Kenjac rece dosta price o nama sto smo bili alijini srbi/cetnicki agenti.
Preskocite pricu koliko je srba otislo iz Sarajeva, raspravljajte o necem drugom, kako je nama bilo mi znamo neznate ni vi ni Nele
exliberal-ex wrote:
Kao sto Kenjac rece dosta price o nama sto smo bili alijini srbi/cetnicki agenti.
Preskocite pricu koliko je srba otislo iz Sarajeva, raspravljajte o necem drugom, kako je nama bilo mi znamo neznate ni vi ni Nele
Niste više "Alijini Srbi", Kreirao vam je Mile ronhil, novi nik name "Usamljeni Srbi"
Ali Kemal wrote:Dobro, recimo da je tako, to je jedan dio tih ljudi, sta je sa onim ostalim koji su odlazili godinama poslije rata, onima koji su se vracali, pa opet odlazili, prodavali stanove i kupovali u Lukavici.
Niko ih nije pipnuo, a opet su odlazili, mene to interesuje, zasto su odlazili iz Sarajeva da bi kupili stan u jebenoj Lukavici?
To ipak, trebaš njih pitati, ne mene.... Ja sam ispričala na jednom od postova odgovor koji sam dobila kad sam postavila isto pitanje čovjeku koji je otišao i čak naglasila da sa ljudske strane razumijem...
Zar ne vidis da je sistem takav, pa i ove rasprave ovdje, da se ne tolerira nikakvo drugacije misljenje, a kamoli nacija.
Iz suprotne nacije dobar je samo onaj ko prihvata i javno hvali main stream vecinske nacije.
U takvoj sitauciji niko se ne osjeca prijatno, niti zeli da zivi na taj nacin, sto je sasvim normalno.
Mislim da hajka na Neleta, daje jedan od odgovora takodje.
Tudje misljenje nije to da je protjerano 150 hiljada Srba i da Sarajevo nije bilo u blokadi 4 godine, da smo se samogranatirali itd. to nije misljenje, to je JEDENJE GOVANA.
Je l' stvarno mislis da neko ko je svo to sranje proveo u Sarajevu treba sutiti na takve stvari?? Kakvo crno misljenje
KENJAC wrote:
Ej , ajmo vako. Tema je taj neki Nele i drz te se teme. Srbi u ratnom Sarajevu mogu biti tema ali odvojeno od ovoga. Ukratko gromnoj vecini Sarajevskih srba je pun qurac i onih sto su im govorili "bje'z te poklat ce vas" a i onih drugih "je'de da vas niko ne dira" ! Problem nas Sarajevskih Srba je taj da se vazda nadje neki pozvani delegat da nam objasni ko smo i sta smo ! Kurcina smo ! Ljudi bez domovine. Ko nas predstavlja? Tatjana i Mirko u ratu ! I jedno i drugo policija cuvala ko bijelog medjeda dok je Caco radio sta je htio ! Ko nas sad predstavlja ? Milorad ? Bakir? Zlatni Ljiljan ? Ko ? Ko zna kako nam je bilo dok te Uros jebe sa PAT-om a Hamdija gleda kako da ti "nadje" oruzje u kuci ili te vidi kako dajes signale. Svaka gnjida te mogla nazvat petom kolonom ! Sta zna Nele kako mi je bilo ? Ili ce to mozda Hadzihafizbegovic bolje objasnit ? Kad smo trebali glumit multietnicnost tad smo vam trebali. Sad smo teret ! Kad smo trebali punit 155-ice tad smo njima trebali. Kad smo odbili postali smo teret! Jebali vas Sarajevski Srbi ! Drz'te se Neleta i njegovih naprdjivanja!
a kako vam je bilo...de podjelite te dirljive priče....
exliberal-ex wrote:
ja bolan.kad se sjetim onih konc logora u sred sarajeva,u njima iznurenih,izgladnjelih srba,a opet iza njih u kavezima lavovi sa krvavim njuškama...ccc i danas dani me jeza prođe.
Blek Stena wrote:pretjerujes malo sa tom pricom oko iskopavanja mrtvih. Porodice su premjestale grobova poginulih boraca VRSa na vojnicko groblje na Sokocu. Budi iskren i reci sta bi bilo sa tih grobova da ih nisu izmjestili prije integracije?
Pogledaj na Barama koliko je izmještenih grobnica (iskopanih i odnešenih ljudi) koji su umrli i prije rata...
Prije ce biti da nisu placali odrzavanje, onda slijedi--oranje iste i prodaja.
Blek Stena wrote:pretjerujes malo sa tom pricom oko iskopavanja mrtvih. Porodice su premjestale grobova poginulih boraca VRSa na vojnicko groblje na Sokocu. Budi iskren i reci sta bi bilo sa tih grobova da ih nisu izmjestili prije integracije?
Pogledaj na Barama koliko je izmještenih grobnica (iskopanih i odnešenih ljudi) koji su umrli i prije rata...
Prije ce biti da nisu placali odrzavanje, onda slijedi--oranje iste i prodaja.
ne znam kako je sada, ali poslije rata je bilo ispraznjenih grobnica i na barama i pored pijace ciglane. a tad nije bilo placanja groblja
razonoda wrote:Prije ce biti da nisu placali odrzavanje, onda slijedi--oranje iste i prodaja.
Ne, nego su premještani, ali ok, pravoslavci imaju u vjeri kult groba, grobnice, žele da je blizu gdje žive, da im se redovno pali svijeća itd.. Nema govora o neplaćanju održavanja, pa onda bi i neki mezar imao sličnu sudbinu. Ovo je bilo premještanje mrtvih.
Blek Stena wrote:
pretjerujes malo sa tom pricom oko iskopavanja mrtvih. Porodice su premjestale grobova poginulih boraca VRSa na vojnicko groblje na Sokocu. Budi iskren i reci sta bi bilo sa tih grobova da ih nisu izmjestili prije integracije?
nije pretjerivanje.
moje komsije su iskopavale ljude koji su umrli prije >50 godina, odvezli ih u istocnu bosnu i ponovo ukopali.
vjeruj da ne znam ni za jedan takav slucaj, osim boraca VRS.
ako ne znas onda nemoj tvrditi da je pretjerivanje.
a nama bilo sega, vidi budala nosaju nekakve prastare koscure i prave cirkus
"U podizanju borbenoga morala i ratne psihoze posebno mjesto dobio je i trenutak nošenja posmrtnih ostataka (mošti) kneza Lazara, koji su putovali po selima i gradovima Srbije i Bosne i Hercegovine 1988. u režiji SPC-a, sve u slavu proslave 600 godina bitke na Kosovu. Vladike, episkopi, svećenici, na tisućama su dočeka i ispraćaja Lazarovih mošti čitali svoje poslanice i govore. Tako je, na primjer, episkop šabačko-valjevski Jovan u svoju poslanicu unio i dio o nebeskoj Srbiji. On kaže: "...Od kneza Lazara i Kosova Srbi prvenstveno stvaraju Nebesku Srbiju ,koja je do danas sigurno narasla u najveću nebesku državu. Ako samo uzmemo nevine žrtve ovog posljednjeg rata (1941.-1945.), milijuni i milijuni Srba i Srpkinja, djece i nejači, pobijenih ili mučenih najstrašnijim mukama ili bacanih u jame i pećine od ustaških zločinaca, onda možemo pojmiti koliko je danas srpsko carstvo na nebesima"."
Blek Stena wrote:Hizo@
i dalje tvrdim da pretjerujete jer bih znao za te slucajeve jer zivim u BIH.
Ima i medju ovim videima na AP tacno snimak kako ljudi iskopavaju grobove. Ali da se ne hvatamo suvise za taj primjer, on jeste ilustrativan, ali nije presudjujuci. Dakle tema je protjerivanje, a meni je logicno pitanje kakvo je to protjerivanje u kojem navodno protjerani ima vremena iskopavati grobove.
kontradiktorno je tvrditi da se u necemu pretjeruje (tj da se nije desavalo) a pri tome ne znati sa sigurnoscu da li za to nesto postoje primjeri.
uostalom, vjeruj u sta hoces, tvoj problem...
Obiđi onda Bare i Vlakovo. Pitaj , onda, tamo gdje se pita za parcele, šta je bilo sa ovim grobnicama.. Tako jednostavno za saznati pogotovo što živiš u BIH.
Da se razumijemo, ja imam puno poštovanje prema svakoj vjeri i običaju, pa tako i pravoslavnom kultu groba. I to bi, ako si Srbin trebao znati, da jedan pravoslavac neće ostaviti grob da zaraste u travu, da ne upali svijeću itd. Ali, nemoj tvriditi da nije istina, zato što ti nisi čuo.
Čak su i Albanci na Kosovu primili ovaj običaj, pa im groblja svijetle..
_BataZiv_0809 wrote:
Đed i baka koji ostaju i naravno jos paljevina.
Ima toga koliko hocete na ovoj stranici. Da nije ovako nezgrapno, stavio bih vise. Koga interesuje, evo linkova i ostali materijal je lagan za pronaci
djaba ti sve, jarane, i snimci i svjedocenja i novinarski zapisi....sve je to laz, obmana, propaganda, belosvetska zavera, fotomontaza... a jedina istina jeste da je 150 000 (odnosno 200 000) srba procerano iz alijinog sarajeva...i da ih je procerala alijina milicija...
Last edited by hizo ramidovic on 23/03/2015 17:41, edited 1 time in total.
Ima i medju ovim videima na AP tacno snimak kako ljudi iskopavaju grobove. Ali da se ne hvatamo suvise za taj primjer, on jeste ilustrativan, ali nije presudjujuci. Dakle tema je protjerivanje, a meni je logicno pitanje kakvo je to protjerivanje u kojem navodno protjerani ima vremena iskopavati grobove.
Ja se nisam ni bavio temom samo sam reagovao na tvoju pricu oko grobova, ali cu ti odgovoriti: Srbi sa podrucja integrisanih djelova SA nisu protjerani nego su otisli sami.
Odgovori ti sad meni na moje pitanje koje si preskocio.
Blek Stena wrote:
Ja se nisam ni bavio temom samo sam reagovao na tvoju pricu oko grobova, ali cu ti odgovoriti: Srbi sa podrucja integrisanih djelova SA nisu protjerani nego su otisli sami.
nisu protjerani ni oni koji su tokom rata bili na podrucju pod kontrolom arbih, i oni su otisli sami kao i mnogi drugi nesrbi iz sarajeva...
Blek Stena wrote:
Dobro. Dakle mi ovdje diskutujemo o necemu sto se dogodilo, a ti mene pitas o necemu sto nije. Odnosno sta bi bilo kad bi bilo.
Stoga ti ne mogu odgovoriti tacno, jer ne znam, ali mogu reci sta mislim.
A mislim da je vrlo moguce da bi ti grobovi bili oskrnavljeni. Grobovi pripadnika VRS.
Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
Blek Stena wrote:Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
Oni svi koji su prodali stan u Sarajevu i kupili kuću u nekoj vukojebini. Ostalo im je i za više od iskopavanja. Ponavljam, obiđi Bare i Vlakovo i vidi...
Blek Stena wrote:Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
ja ima osjecaj da ti nisi bio ni rodjen ili si bio dijete u vrijeme svih tih desavanja?
Blek Stena wrote:
Dobro. Dakle mi ovdje diskutujemo o necemu sto se dogodilo, a ti mene pitas o necemu sto nije. Odnosno sta bi bilo kad bi bilo.
Stoga ti ne mogu odgovoriti tacno, jer ne znam, ali mogu reci sta mislim.
A mislim da je vrlo moguce da bi ti grobovi bili oskrnavljeni. Grobovi pripadnika VRS.
tako je i ja isto mislim, da ne kazem tvrdim da bi se desilo. Uglavnom, porodice iskopase svoje najmilije i premjestise na drugo mjesto i ne treba izmisljati druge slucajeve da bi se ojacala argumentacija da srbi nisu protjerani.
Jos jedan padobranac ...
Tema nije nele i drugi ...
Tema je nele osobno
Boli me racq sta drugi ili ostali vaki naki laprdaju