Odličnooo, hvalamuha_sa wrote:u tom prtljagu možeš ponjet i karnister rakijeMentha_Piperita wrote:Molim Vas, ovo ograničenje unosa tečnosti u avion (100 ml) u kesici, tako im piše na stranici, je li odnosi na kabinski prtljag ili na sav prtljag?
Npr. u teškom predanom prtljagu se planira nositi šampon, i te neke lične sitnice koje su tečnom stanju? Zna li neko sigurno kakvo je stanje sa ovim?
Hvala.i još par flaša vina ako želiš, al u kabinski ni parfem
Wizz air
-
Mentha_Piperita
#351 Re: Wizz air
-
cassius
#352 Re: Wizz air
Moze se u kabinskom prtljagu ponijet, ali mora biti do 100 ml(ako se ne varam) i mora biti u kesici onoj.muha_sa wrote:u tom prtljagu možeš ponjet i karnister rakijeMentha_Piperita wrote:Molim Vas, ovo ograničenje unosa tečnosti u avion (100 ml) u kesici, tako im piše na stranici, je li odnosi na kabinski prtljag ili na sav prtljag?
Npr. u teškom predanom prtljagu se planira nositi šampon, i te neke lične sitnice koje su tečnom stanju? Zna li neko sigurno kakvo je stanje sa ovim?
- muha_sa
#353 Re: Wizz air
znam da mi nisu dozvolili ni dvojni C unjet a u onom prtljagu nosio rakiju i vinocassius wrote:Moze se u kabinskom prtljagu ponijet, ali mora biti do 100 ml(ako se ne varam) i mora biti u kesici onoj.muha_sa wrote:u tom prtljagu možeš ponjet i karnister rakijeMentha_Piperita wrote:Molim Vas, ovo ograničenje unosa tečnosti u avion (100 ml) u kesici, tako im piše na stranici, je li odnosi na kabinski prtljag ili na sav prtljag?
-
cassius
#354 Re: Wizz air
pa u onom , mozes sta hoces
par prijatelja je nosilo po bocu vina i to lagano
ja sam do sad svaki put uspio od parfema do nekih ostalih tecnih gluposti. Ali ne smije preci 100 ml .
npr nisu mi dali gel za kosu unijet, koji je bio 110 ml
ja sam do sad svaki put uspio od parfema do nekih ostalih tecnih gluposti. Ali ne smije preci 100 ml .
npr nisu mi dali gel za kosu unijet, koji je bio 110 ml
- Nisrin
-
Dee-Dee_13
#356 Re: Wizz air
Uvijek kupujem Basic. Ručni prtljag je 42 X 32 X 25 CM (free), dakle neki klasični ruksak, u koji sam znala i do 6-7 kg natrpati. A kofer (32 kg,dimenzije 149 X 119 X 171 CM ) je 20 eura...Po mom mišljenju isplativiji je Basic paket:)Nisrin wrote:Da ne citam sve...
Do Memingeta basic let 50KM, a PLUS 110, ali u plusu mogu imati torbu, a u basicu rucni prtljag, to je pretpostavljam nesto malo gdje ne stanu ni gace?![]()
Da li je isplatnije doplatiti torbu normalne velicine- da kazemo iz seta od tri torbe ona najmanja ili odmah uzeti tu skuplju kartu?
Svejedno povratna izadje oko 200KM i sa PLUSom ali eto sta je isplativije? Nisam nikad putovala WIZZAIRom
- Nisrin
-
Dee-Dee_13
#358 Re: Wizz air
Ja to sve u vakum-kese spakujemNisrin wrote:
Ti si bas ekonomicna zena, meni u ruksak ne moze stati ni ako idem negdje na dva dana, a ne u zimskom periodu na 15-20 dana hahaha
Mozda je bolje da nadplatim odmah taj kofer 20 eur, u jednom pravcu??? Kofer nije velik, kakvih sve ima, ali mi je ono za osnovno, da makar ponesem jos jedan kaput, haljinica, pantolica, cizme jedne.dvoje, koji poklon, kozmetiku, make up hah
Da, 20 eura je veliki kofer, u 1 pravcu
-
Mentha_Piperita
#359 Re: Wizz air
Gdje si kupovala vakum kese? Ima li gdje po Sa dobar izbor? Hvala.Dee-Dee_13
Ja to sve u vakum-kese spakujemNema da fali hahahaha
![]()
Da, 20 eura je veliki kofer, u 1 pravcuTrpaj sve, samo izvagaj nek barem bude na 31.800
Ali ozbiljno vakum -kese zakon za ovaj zimski period, kad ima puno dzepera i sl.
- Sarah24
#360 Re: Wizz air
Slazem se, ja isto tako radim, meni je ok.. mada je kofer uvijek 31.9 hahahaDee-Dee_13 wrote:Uvijek kupujem Basic. Ručni prtljag je 42 X 32 X 25 CM (free), dakle neki klasični ruksak, u koji sam znala i do 6-7 kg natrpati. A kofer (32 kg,dimenzije 149 X 119 X 171 CM ) je 20 eura...Po mom mišljenju isplativiji je Basic paket:)Nisrin wrote:Da ne citam sve...
Do Memingeta basic let 50KM, a PLUS 110, ali u plusu mogu imati torbu, a u basicu rucni prtljag, to je pretpostavljam nesto malo gdje ne stanu ni gace?![]()
Da li je isplatnije doplatiti torbu normalne velicine- da kazemo iz seta od tri torbe ona najmanja ili odmah uzeti tu skuplju kartu?
Svejedno povratna izadje oko 200KM i sa PLUSom ali eto sta je isplativije? Nisam nikad putovala WIZZAIRom
- walter kurtz
#361 Re: Wizz air
Kako iz lutona do centra
-
Dee-Dee_13
#362 Re: Wizz air
Kupovala sam ih u JYSK-u, a u kutiji dođu 3 različite veličine kesaMentha_Piperita wrote:
Gdje si kupovala vakum kese? Ima li gdje po Sa dobar izbor? Hvala.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#363 Re: Wizz air
letio sam sa njima nekoliko puta
za onu lovu koju platim, ne mogu stvarno previše očekivati
jedino što je za otkazane letove povrat novca NEMOGUĆA misija
bila je magla u Tuzli i let je otkazan
podjelili su neke papiriće sa brojem telefona na kojem je kao moguće uraditi booking za drugi wizz air let
dobiti taj broj je ravno dobiti na lotu
to je naravno sve smijurija bila i pare su propale
poslije sam pisao mail i žalio se i odgovor je bio trebali ste nazvati broj
i uvijek se smijem aplauzu nakon slijetanja u BiH

podjelili su neke papiriće sa brojem telefona na kojem je kao moguće uraditi booking za drugi wizz air let
dobiti taj broj je ravno dobiti na lotu
poslije sam pisao mail i žalio se i odgovor je bio trebali ste nazvati broj
i uvijek se smijem aplauzu nakon slijetanja u BiH
- Edin H.
#364 Re: Wizz air
Faruk wrote:letio sam sa njima nekoliko puta
dobiti taj broj je ravno dobiti na lotu![]()
poslije sam pisao mail i žalio se i odgovor je bio trebali ste nazvati broj![]()
![]()
i uvijek se smijem aplauzu nakon slijetanja u BiH![]()
![]()
Aplauz je bio redovna pojava na letovima JAT-a prije rata, drago mi je da se u BiH odrzala ta tradicija.
-
reuf i minka
#365 Re: Wizz air
Ja sam im poslao e-mail da želim povrat novca. Odgovorili su za par dana. Pitaju samo gdje da uplate. Potrajalo je možda oko mjesec dok su pare stigle na račun.Faruk wrote:jedino što je za otkazane letove povrat novca NEMOGUĆA misija
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#366 Re: Wizz air
meni su odgovorili da sam trebao uraditi re-bookingreuf i minka wrote:Ja sam im poslao e-mail da želim povrat novca. Odgovorili su za par dana. Pitaju samo gdje da uplate. Potrajalo je možda oko mjesec dok su pare stigle na račun.Faruk wrote:jedino što je za otkazane letove povrat novca NEMOGUĆA misija
a isti se nije mogao uraditi na aerodromu u Tuzli
broj koji smo dobili je bio stalno zauzet
ali šta sad ionako su karte bile 29 eura pa i nije neka šteta
-
Eborg
#367 Re: Wizz air
Vidjeh neki dan Wizz Air kombi u Sarajevu. Jesu li to uveli transfer za i iz Tuzle? Ako jesu, zna li se cijena, je li za svaki let?
-
Mentha_Piperita
#368 Re: Wizz air
Eborg wrote:Vidjeh neki dan Wizz Air kombi u Sarajevu. Jesu li to uveli transfer za i iz Tuzle? Ako jesu, zna li se cijena, je li za svaki let?
Da, imaš sve na stranici: http://www.hvala.dk/ - Oni rade za wizz air transport ovamo, za Sarajevo i iz Sarajeva je 37 KM, prevoz je prilagođen letu, e sad je li bukvalno svakom letu - ne znam, provjeri, ima mogućnosti raznih
-
Eborg
#369 Re: Wizz air
Hvala za Hvala! 
- Ridjobrki
#370 Re: Wizz air
Šta je sa ovim cijenama? Pratim već mjesec dana i vrebam povoljan termin za kupovinu i u tome sračunam da mi je isplatnije busom ići. Dok dođeš do aerodroma, dok tamo bus sa aerodroma do grada, dok prtljag - dupla cijena autobusne karte.
Malo su izgleda ufatili furseta, karte nisu bile ovako skupe dok se letjelo upola manje letova za Skandinaviju i dok je gorivo bilo znatno skuplje. Počeli su i oni muda pod bubrege prodavati.
Malo su izgleda ufatili furseta, karte nisu bile ovako skupe dok se letjelo upola manje letova za Skandinaviju i dok je gorivo bilo znatno skuplje. Počeli su i oni muda pod bubrege prodavati.
- TAFKAP
#371 Re: Wizz air
E jbg Ridji... Šta si se stego i cicijaš?
Jarane dok autobusom stigneš u Skandinaviju izgubiš cio dan, još jedan dan ti treba da se oporaviš od puta, ovako avionom taman se namjestiš u sicu već vrijeme da ustaješ.
A to s kartama sam pisao već par postova iznad, normalno da će letovi biti skuplji petkom bego ponedeljkom, utorkom, normalno da će pred praznike bit skuplji nego mimo istih, normalno da što je viša potražnja to su skuplje cijene... Kad se uspostavi linija i stabilna klijentela, kad prođu promotivne cijene, onda je sasvim normalo da cijene idu prema gore.
Jarane dok autobusom stigneš u Skandinaviju izgubiš cio dan, još jedan dan ti treba da se oporaviš od puta, ovako avionom taman se namjestiš u sicu već vrijeme da ustaješ.
A to s kartama sam pisao već par postova iznad, normalno da će letovi biti skuplji petkom bego ponedeljkom, utorkom, normalno da će pred praznike bit skuplji nego mimo istih, normalno da što je viša potražnja to su skuplje cijene... Kad se uspostavi linija i stabilna klijentela, kad prođu promotivne cijene, onda je sasvim normalo da cijene idu prema gore.
- Danguba
#372 Re: Wizz air
Slazem se sa @Ridjijem da su uhvatili malo fursata

Evo oktobra. Nema nekih praznika. Lete dva puta sedmicno a od proljeca uvode i treci let. Ako ostanu ovako visoke cijene(a prije par dana sam gledao da su bile i preko 5 stoja), valja se vratiti za volan ili rjedje ici.
Prije neki dan platio sam 320€ dvije povratne a vec sutra dan za iste datume preko 500€. Sada vidim da su opet malo spustili. Valjda prodaja ne ide kako im dijagram govori.

Evo oktobra. Nema nekih praznika. Lete dva puta sedmicno a od proljeca uvode i treci let. Ako ostanu ovako visoke cijene(a prije par dana sam gledao da su bile i preko 5 stoja), valja se vratiti za volan ili rjedje ici.
Prije neki dan platio sam 320€ dvije povratne a vec sutra dan za iste datume preko 500€. Sada vidim da su opet malo spustili. Valjda prodaja ne ide kako im dijagram govori.
- Ridjobrki
#373 Re: Wizz air
Prije dvije godine su imali tri destinacije u Skandinaviji i dva leta sedmično za Göteborg i mogao si za tu destinaciju kupiti povratnu kartu za nekih 150 KM u ovom periodu. Znam da me je gorivo do aerodroma (40 KM), sedam dana parkinga na Živinice Internešenl Erport (50 KM), POVRATNA karta (150 KM) i torba (20€ tamo i nazad) izlazilo ukupno manje od 300 KM.
Sad imaju pet destinacija u Skandinaviji, tri leta za Göteborg sedmično i samo gola karta u JEDNOM pravcu je oko 300 KM. Plus, prije sam kupovao kartu jedno 15 dana unaprijed i bilo ih je po tim cijenama a sad ni mjesec dana unaprijed ne možeš dobiti kartu bez 200 KM u jednom pravcu. A niti je sezona godišnjih odmora niti je period oko Božića ili Uskrsa, govorimo o sredini oktobra i početku novembra kad se sa ljetnog odmora vratio svako i kad svi čekaju novogodišnje praznike da opet putuju. Da me ubiješ ja ne kontam zašto je 22/10/2016 karta u jednom smjeru 369 KM.
Meni to ne štima nikako a nisam u situaciji da kupujem kartu dva ili tri mjeseca unaprijed. Dok dođem do aerodroma to je nekih 40-50 KM, dok platim torbu to je još 20, bus sa aerodroma u Švedskoj 10€, karta 300 i više od toga.. Imam bus iz Sanskog Mosta za 280 KM , sorry ali moja dnevnica nije 150 KM pa da žalim dan izgubljen u putu. A ima i drugih linija, sa ovim mi je isplatniji RyanAir iz Zadra ili Pule - samo što oni ne lete u zimskom periodu a nije loša opcija ni Brusselsairlines iz Zagreba, znaju iznenaditi cijenom.
Sad imaju pet destinacija u Skandinaviji, tri leta za Göteborg sedmično i samo gola karta u JEDNOM pravcu je oko 300 KM. Plus, prije sam kupovao kartu jedno 15 dana unaprijed i bilo ih je po tim cijenama a sad ni mjesec dana unaprijed ne možeš dobiti kartu bez 200 KM u jednom pravcu. A niti je sezona godišnjih odmora niti je period oko Božića ili Uskrsa, govorimo o sredini oktobra i početku novembra kad se sa ljetnog odmora vratio svako i kad svi čekaju novogodišnje praznike da opet putuju. Da me ubiješ ja ne kontam zašto je 22/10/2016 karta u jednom smjeru 369 KM.
Meni to ne štima nikako a nisam u situaciji da kupujem kartu dva ili tri mjeseca unaprijed. Dok dođem do aerodroma to je nekih 40-50 KM, dok platim torbu to je još 20, bus sa aerodroma u Švedskoj 10€, karta 300 i više od toga.. Imam bus iz Sanskog Mosta za 280 KM , sorry ali moja dnevnica nije 150 KM pa da žalim dan izgubljen u putu. A ima i drugih linija, sa ovim mi je isplatniji RyanAir iz Zadra ili Pule - samo što oni ne lete u zimskom periodu a nije loša opcija ni Brusselsairlines iz Zagreba, znaju iznenaditi cijenom.
-
sencci
#374 Re: Wizz air
Zna li neko koja je najbolja opcija prevoza Bratislava - Bec? Neki bus, voz? I po kojoj cijeni?
Sent from my Alfa 1 using Tapatalk
Sent from my Alfa 1 using Tapatalk
-
Eborg
#375 Re: Wizz air
Ima bus koji ide sa autobuske stanice u Bratislavi, preko beckog aerodroma za Erdberg u Becu. Mislim da je povratna karta 10-tak EUR, putovanje oko 1 h. Ima i voz koji je blago jeftiniji ali mislim da je stanica na drugoj strani Dunava u Bratislavi.