Kad uvedu sekularizam u toj drzavi kao u svakoj normalnoj drzavi neka dolazi kao predsjednik te drzave. Trebaju dolaziti samo demokratski izabrani lideri iz demokratskih zemalja.cyprus wrote:Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?El malagueño wrote:Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.
Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
-
El malagueño
#351 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
- cyprus
#352 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
E blago tebi i malaguenuzgembomaratonac wrote:cyprus wrote:Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?El malagueño wrote:Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.Samo nam još treba vođa vatikanskog klerofašizma.
- Stjui
#353 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
zar je como na slobodi?Hafis wrote:Valjda mu netko od Leotarove obitelji skrenuo pozornost na mogućnost petardi.
- animals
#354 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Zgembo i maligani..djaba se nervirate..
vidis da su svi za papu osim vas dvojice..
demokratija, sta ces..u manjini ste
p
demokratija, sta ces..u manjini ste
-
El malagueño
#355 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Neka su i ako vecina gradjana zeli da dodje, neka i dodje. Ja nikoga ne ubjedjujem u nesto, prije bih rekao da je obrnuto. I kazem nisam sad nesto ni narocito protiv tog dolaska. Mislim ponavljam, ne bih zabranio ili ovo ili ono. Samo se opet otvoreno pitam sta ce nam to donijeti ta posjeta da opravda tu euforiju? Imas li vec konkretan odgovor?animals wrote:Zgembo i maligani..djaba se nervirate..
demokratija, sta ces..u manjini step
- animals
#356 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Isto sto i posjeta bilo koga drugog..El malagueño wrote:Neka su i ako vecina gradjana zeli da dodje, neka i dodje. Ja nikoga ne ubjedjujem u nesto, prije bih rekao da je obrnuto. I kazem nisam sad nesto ni narocito protiv tog dolaska. Mislim ponavljam, ne bih zabranio ili ovo ili ono. Samo se opet otvoreno pitam sta ce nam to donijeti ta posjeta da opravda tu euforiju? Imas li vec konkretan odgovor?animals wrote:Zgembo i maligani..djaba se nervirate..
treba razmisljati kako mi sebi da pomognemo, a ne vjecno ocekivati da
drugi pomognu..
- Joe McCarthy
#357 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Mjesta koja glavni papista posjeti obično budu kratkotrajna turistička atrakcija koja obično unese desetine miliona eura u lokalnu ekonomiju.El malagueño wrote: To je za mene blasfemija kao i ovo drugo.
A za ove sto su skoro svrsili zbog papinog dolaska: sta konkretno dobijamo tim dolaskom? Jos niko nista konkretno nije odgvorio. Ja stvarno ne vidim nista sto bi nam pomoglo. Mozda ce hrvati opet plakati pred njim i govoriti o ugrozenom polozaju. Mozda ce doci nesto ovih iz kamenjara da vide papu. A mozda ce obicni sarajlija ponosan biti jer ce mu to pored olimpijade biti dokaz da je sarajevo metropola i da ga posjecuju bogami svakakvi poznati ljudi, bogami je i u2 bio, penelope cruz a sad evo i papa.
Ne kaZem da mu treba reci da ne dolazi. Ali pitam se koji ce nam kurac. Hoce li neko da mi odgovori sto se ovako bali zbog njegoog dolaska
-
Fudo387
#358 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Kako je nas svijet nevjerovatan talenat za napraviti problem od nicega. Odmah se tu milion pitanja postavi, sto, kako, kuda, i na kraju se
donese zakljucak, ma nisu to cista posla 100%.
Zakacit mu vucka na papamobil, provozat ga carsijom pored lokalnih bogomolja, cevabdzinci, radnji, u kadar obavezno ubaciti slike skijalista,
bob staze (ofarbat malo za ovu priliku)...i sutradan odmah nazvati CNN da od svega pravi reklamu, da je vrte bar dva puta dnevno.
Enjoy Bosnia

donese zakljucak, ma nisu to cista posla 100%.
Zakacit mu vucka na papamobil, provozat ga carsijom pored lokalnih bogomolja, cevabdzinci, radnji, u kadar obavezno ubaciti slike skijalista,
bob staze (ofarbat malo za ovu priliku)...i sutradan odmah nazvati CNN da od svega pravi reklamu, da je vrte bar dva puta dnevno.
Enjoy Bosnia
- Skijaš
#359 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Posjeta pozitivne osobe je nagrada sama po sebi.El malagueño wrote:Neka su i ako vecina gradjana zeli da dodje, neka i dodje. Ja nikoga ne ubjedjujem u nesto, prije bih rekao da je obrnuto. I kazem nisam sad nesto ni narocito protiv tog dolaska. Mislim ponavljam, ne bih zabranio ili ovo ili ono. Samo se opet otvoreno pitam sta ce nam to donijeti ta posjeta da opravda tu euforiju? Imas li vec konkretan odgovor?animals wrote:Zgembo i maligani..djaba se nervirate..
-
razonoda
#360 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Fudo387 wrote:Kako je nas svijet nevjerovatan talenat za napraviti problem od nicega. Odmah se tu milion pitanja postavi, sto, kako, kuda, i na kraju se
donese zakljucak, ma nisu to cista posla 100%.![]()
Enjoy Bosnia![]()
-
KENJAC
#361 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
El malagueño wrote:Kad uvedu sekularizam u toj drzavi kao u svakoj normalnoj drzavi neka dolazi kao predsjednik te drzave. Trebaju dolaziti samo demokratski izabrani lideri iz demokratskih zemalja.cyprus wrote:Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?El malagueño wrote:Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.
E pa nema ga domokratskije izabranog na citavom Svijetu ! Jel ti znas kako se Papa bira ?
- zgembomaratonac
#362 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Po teokratskom principu da šef države mora biti katolik (klasična krstaška demokratija iz mračnog doba Evrope).KENJAC wrote:El malagueño wrote:Kad uvedu sekularizam u toj drzavi kao u svakoj normalnoj drzavi neka dolazi kao predsjednik te drzave. Trebaju dolaziti samo demokratski izabrani lideri iz demokratskih zemalja.cyprus wrote: Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?
E pa nema ga domokratskije izabranog na citavom Svijetu ! Jel ti znas kako se Papa bira ?
- Chisum
#363 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Zamisli, papa, a mora da bude katolik...
Ko ovog nesretnika placa da se ovako bruka po forumu?
Ovo mora da je Truepath. Osim njega i Semira iz svemira, niko ovako debilne postove nije pisao. S tim sto se Semir, uz svu svoje nedace (dva mala mozga, hladne noci u Svedskoj), patio i s pravopisom.
Last edited by Chisum on 04/02/2015 19:45, edited 2 times in total.
- Chisum
#364 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
dupli
Last edited by Chisum on 04/02/2015 19:44, edited 1 time in total.
-
smjesko071
#365 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Majko mila,kakvi kreteni hodaju po ovom svijetu
-
KENJAC
#366 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Sta ovaj Zgembo napisa ? Jebo te ! Cuj Papa mora bit Katolik
Dje smo ovo Tito dragi ? Fenomenalno !
P.S.Uzgred , saznadoh iz vrlo povjerljivih izvora da ce sljedeci kralj Saudi Arabije bit Musliman ! Odoh da se zalim ! Ne more to tako !
P.S.Uzgred , saznadoh iz vrlo povjerljivih izvora da ce sljedeci kralj Saudi Arabije bit Musliman ! Odoh da se zalim ! Ne more to tako !
-
Hafis
#367 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Nije Truepath, jer ne spominje Turke gotovo nikako.Chisum wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Zamisli, papa, a mora da bude katolik...
Ko ovog nesretnika placa da se ovako bruka po forumu?
Ovo mora da je Truepath. Osim njega i Semira iz svemira, niko ovako debilne postove nije pisao. S tim sto se Semir, uz svu svoje nedace (dva mala mozga, hladne noci u Svedskoj), patio i s pravopisom.
A Semir iz svemira...nije njegov stil, on je bezobrazniji. Mada je ovdje glumio da je sarajlija, on je provjereno mostarac, poluvehabija u Švedskoj.
Ali ovaj zgembo je definitivno jedan od zaboravljenih talenata,
- insomnia78
#368 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Prica se da je samo taj mali detalj, oko katolicanstva sprjecio Zukorlica da preda kandidaturu i glat odnese pobjeduKENJAC wrote:Sta ovaj Zgembo napisa ? Jebo te ! Cuj Papa mora bit KatolikDje smo ovo Tito dragi ? Fenomenalno !
- tataćusak
#369 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Neka dolazi, samo što bi trebalo razlučiti u kojem svojstvu dolazi, kao državni ili kao vjerski poglavar. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#370 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
uvijek dolazi ko vjerski
to je nuncij rekao ako ste gledali pres konf.
to je nuncij rekao ako ste gledali pres konf.
- Cherry-Cherry
#371 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Ti si genije, ti si gigant, ti si Tito, ti si... ma nemam riječi...zgembomaratonac wrote:
Po teokratskom principu da šef države mora biti katolik (klasična krstaška demokratija iz mračnog doba Evrope).
Inače, dobrodošlica papi
-
razonoda
#372 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Na koliko dana nam dolazi veseli papa.?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#373 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
jedan dan
iskreno i to je previse organizacije za nas
iskreno i to je previse organizacije za nas
- Red Wolf
#374 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
I pored dobre volje nece ti svracati u kalinovikCherry-Cherry wrote:Ti si genije, ti si gigant, ti si Tito, ti si... ma nemam riječi...zgembomaratonac wrote:
Po teokratskom principu da šef države mora biti katolik (klasična krstaška demokratija iz mračnog doba Evrope).![]()
![]()
![]()
![]()
Inače, dobrodošlica papi![]()
- Cherry-Cherry
#375 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Nisam u Kalinoviku. Papa će biti u mojoj neposrednoj blizini.Red Wolf wrote:I pored dobre volje nece ti svracati u kalinovikCherry-Cherry wrote:Ti si genije, ti si gigant, ti si Tito, ti si... ma nemam riječi...zgembomaratonac wrote:
Po teokratskom principu da šef države mora biti katolik (klasična krstaška demokratija iz mračnog doba Evrope).![]()
![]()
![]()
![]()
Inače, dobrodošlica papi![]()