Ovo, jednom sedmicno je prljavstina i da nista ne radis jer su zrak i okolina oko nas prljavi, zagađeni. A, taj mali je metroseksualac, obican ...
Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
-
swanfilter
#351 Re: Kupanje jednom sedmično
Kod mene nema tusrianje/kupanje, 5 minuta/30 minuta. Kada idem da to odradim, operem se i ocistim kako treba. Svaki dan sam pod vodom jer svaki dan i radim. Jedino sampon koristim svaki drugi dan jer je hemija i ne zelim da mi tijelo i kosa previse toga upijaju.
Ovo, jednom sedmicno je prljavstina i da nista ne radis jer su zrak i okolina oko nas prljavi, zagađeni. A, taj mali je metroseksualac, obican ...
-
sto je skupo
#352 Re: Kupanje jednom sedmično
Kako se ti onda tusiras? Ja se ovako svaki dan tusiram i po meni nema nikakve razlike izmedju tusiranja i kupanja, istina 2-3 puta sedmicno se "izribam" ali pranje tijela sapunom i kose samponom mi se podrazumijeva svaki put.New Girl Bones wrote:Kupanje podrazumijeva detaljno pranje tijela sapunom, a isto tako i glave šamponom. Džaba svakodnevno tuškanje, ako se čovjek pošteno ne okupa koji put u sedmici, da zaglavi u kupatilu na sat vremena, koji minut manje više. Mada je i to sve subjektivno.JohnnyS wrote:
Koja je razlika između kupanja i tuširanja, to nikako da skontam? Ja imam tuš kabinu, nemam kadu pa je meni valjda to jedno te isto...
- zateznistub
#353 Re: Kupanje jednom sedmično
ovde neki izgleda svako malo pokisnu....
- New Girl Bones
#354 Re: Kupanje jednom sedmično
sto je skupo wrote:Kako se ti onda tusiras? Ja se ovako svaki dan tusiram i po meni nema nikakve razlike izmedju tusiranja i kupanja, istina 2-3 puta sedmicno se "izribam" ali pranje tijela sapunom i kose samponom mi se podrazumijeva svaki put.New Girl Bones wrote:Kupanje podrazumijeva detaljno pranje tijela sapunom, a isto tako i glave šamponom. Džaba svakodnevno tuškanje, ako se čovjek pošteno ne okupa koji put u sedmici, da zaglavi u kupatilu na sat vremena, koji minut manje više. Mada je i to sve subjektivno.JohnnyS wrote:
Koja je razlika između kupanja i tuširanja, to nikako da skontam? Ja imam tuš kabinu, nemam kadu pa je meni valjda to jedno te isto...
Pa samo tijelo, logično, nekim prirodnijim gelom za tuširanje, iako ih ne volim. Neću prati kosu svaki dan jer je suha, ne masti se i duga je.
-
sto je skupo
#355 Re: Kupanje jednom sedmično
Dobro smetnuo sam sa uma da si zensko i da vi imate "problema" sa susenjem kose. Nema sanse da se istusiram a da glavu ne operem i obavezno je da pustim samo da mi voda tece jedno pet minuta po glavi a ja uzivam...New Girl Bones wrote:
Pa samo tijelo, logično, nekim prirodnijim gelom za tuširanje, iako ih ne volim. Neću prati kosu svaki dan jer je suha, ne masti se i duga je.
- New Girl Bones
#356 Re: Kupanje jednom sedmično
Lako se tako kupati.sto je skupo wrote:Dobro smetnuo sam sa uma da si zensko i da vi imate "problema" sa susenjem kose. Nema sanse da se istusiram a da glavu ne operem i obavezno je da pustim samo da mi voda tece jedno pet minuta po glavi a ja uzivam...New Girl Bones wrote:
- KPNCTNJAH
#357 Re: Kupanje jednom sedmično
Edvin Po?sto je skupo wrote: Dobro smetnuo sam sa uma da si zensko i da vi imate "problema" sa susenjem kose. Nema sanse da se istusiram a da glavu ne operem i obavezno je da pustim samo da mi voda tece jedno pet minuta po glavi a ja uzivam...
Last edited by KPNCTNJAH on 30/01/2015 16:58, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#358 Re: Kupanje jednom sedmično
koji hit brate, jedino mu nino prses moze parirati
-
sto je skupo
#359 Re: Kupanje jednom sedmično
Bilo bi jos lakse da mogu kakvu stolicu ugraditi u tus kabinu i da onda ko covjek uzivam.New Girl Bones wrote:Lako se tako kupati.sto je skupo wrote:Dobro smetnuo sam sa uma da si zensko i da vi imate "problema" sa susenjem kose. Nema sanse da se istusiram a da glavu ne operem i obavezno je da pustim samo da mi voda tece jedno pet minuta po glavi a ja uzivam...New Girl Bones wrote:
-
sto je skupo
#360 Re: Kupanje jednom sedmično
Gdje me nadje...KPNCTNJAH wrote:Edvin Po?sto je skupo wrote: Dobro smetnuo sam sa uma da si zensko i da vi imate "problema" sa susenjem kose. Nema sanse da se istusiram a da glavu ne operem i obavezno je da pustim samo da mi voda tece jedno pet minuta po glavi a ja uzivam...
Pjevam i ja brate ispod tusa samo ne galamim ovoliko...
- alphonse kauders
#361 Re: Kupanje jednom sedmično
Ne znam odakle ova isključivost. Tebi niko ne spori da imaš higijenske navike, ali smiješno je bez ikakvog argumenta (osim subjektivnog mišljenja, baziranog vjerovatno na psihološkom efektu) i zanemarivanja činjenica (mišljenja dermatologa), nazivati ljude uhljupima jer se ne tuširaju svaki dan.Cherry-Cherry wrote:Uhljupi su oni koji se ne kupajudirektni wrote:Insan mora baš biti prljavko, peksinjav, uhljup.....da bi se morao kupati dva puta dnevno. U štali da provodiš radno vrijeme, ne bi se toliko upeksinio, da se moraš uroniti u kadu punu vode dva puta na dani kojima je čudno što se neko kupa ili tušira svaki dan. Fuj.
Napisao sam ranije, dnevno je više puta potrebno prati ruke i genitalije (i zube), a 1x dnevno pazuh i stopala.
Ostatak tijela (lakat, butina, vrat, itd) ne odašilje nikakve mirise ako ga ne opereš (osim naravno ako se baviš fizičkom aktivnosti od koje se dobro znojiš) u toku dana i ne zahtjeva dnevno pljaskanje vodom, već možda pranje 2-3 puta sedmično. Ko se barem ovoga pridržava, može se smatrati čistom osobom.
A, btw. ovo ti piše osoba koja se tušira svakodnevno, prvenstveno zbog sportskih aktivnosti, da ne misliš da subjektivno branim nekakav navodni "peksinluk".
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#362 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja se kupam na novu godinu i krupnije svetce. Ja sam iz poštene kuće

- KPNCTNJAH
#363 Re: Kupanje jednom sedmično
Ljeti srecem dosta ovakvih, peru samo odredjene dijelove tijela, pa im vidis crn lakat, a blijedi k'o mejtalphonse kauders wrote:
Ne znam odakle ova isključivost. Tebi niko ne spori da imaš higijenske navike, ali smiješno je bez ikakvog argumenta (osim subjektivnog mišljenja, baziranog vjerovatno na psihološkom efektu) i zanemarivanja činjenica (mišljenja dermatologa), nazivati ljude uhljupima jer se ne tuširaju svaki dan.
Napisao sam ranije, dnevno je više puta potrebno prati ruke i genitalije (i zube), a 1x dnevno pazuh i stopala.
Ostatak tijela (lakat, butina, vrat, itd) ne odašilje nikakve mirise ako ga ne opereš (osim naravno ako se baviš fizičkom aktivnosti od koje se dobro znojiš) u toku dana i ne zahtjeva dnevno pljaskanje vodom, već možda pranje 2-3 puta sedmično. Ko se barem ovoga pridržava, može se smatrati čistom osobom.
A, btw. ovo ti piše osoba koja se tušira svakodnevno, prvenstveno zbog sportskih aktivnosti, da ne misliš da subjektivno branim nekakav navodni "peksinluk".
- JohnnyS
#364 Re: Kupanje jednom sedmično
Boga mi je meni lakše cijeli stati pod tuš nego nišaniti svakodnevno dijelove tijela što si napisao da treba prati svaki dan, a izbjeći lakat i butinu jer se oni mogu prati dva tri puta tjednoalphonse kauders wrote:Ne znam odakle ova isključivost. Tebi niko ne spori da imaš higijenske navike, ali smiješno je bez ikakvog argumenta (osim subjektivnog mišljenja, baziranog vjerovatno na psihološkom efektu) i zanemarivanja činjenica (mišljenja dermatologa), nazivati ljude uhljupima jer se ne tuširaju svaki dan.Cherry-Cherry wrote:Uhljupi su oni koji se ne kupajudirektni wrote:Insan mora baš biti prljavko, peksinjav, uhljup.....da bi se morao kupati dva puta dnevno. U štali da provodiš radno vrijeme, ne bi se toliko upeksinio, da se moraš uroniti u kadu punu vode dva puta na dani kojima je čudno što se neko kupa ili tušira svaki dan. Fuj.
- dzemaludin007
#365 Re: Kupanje jednom sedmično
Da zakljucimo sve je stvar psihe. Neko je sebi utuvio u glavu da nije cist i da se mora okupati. Ista kao i kad usi cistis stapicem, imas osjecaj da si ocistio i da je cisto, au stvari samo gore uradio. 
Naravno ne vazi za one kojima je posao takav da se moraju kupati, ili ko ide na treninge, teretane i to. To su izuzeci. Ma sta ce oni koji odu do prodavnice i malo vani prosetaju. Najtezi rad, dizanje kasike. Od cega ces se isprljati i oznojiti
Jbt meni treba pola dana da se koza navikne posle kupanja, da dobije onu elasicnost, a mogu misliti sta bi bilo da se kupam svaki dan, ili ne daj Boze po par puta na dan. Trebalo bi krema ko 'ljeba.
Ionako izbjegavam mnogo hemije, Bog mi podario prirodnu ljepotu i sklad, pa mi ne treba nikakvo trackanje svaki dan (osim redovne hgijene) da prikrivam nedostatke
Danas vecina treba bez sminke i sa sminkom dva razlicita pojma. Sa kilo pudera na licu i sva izvjestacena, ne pomaze ni kupanje ni 5x na dan 
Naravno ne vazi za one kojima je posao takav da se moraju kupati, ili ko ide na treninge, teretane i to. To su izuzeci. Ma sta ce oni koji odu do prodavnice i malo vani prosetaju. Najtezi rad, dizanje kasike. Od cega ces se isprljati i oznojiti
Jbt meni treba pola dana da se koza navikne posle kupanja, da dobije onu elasicnost, a mogu misliti sta bi bilo da se kupam svaki dan, ili ne daj Boze po par puta na dan. Trebalo bi krema ko 'ljeba.
- vješalica
#366 Re: Kupanje jednom sedmično
Neki bi trebali i odjecu prati,mislim ako nisu znali to se pere... 
- red evil
#367 Re: Kupanje jednom sedmično
Jednom godišnje oprat.vješalica wrote:Neki bi trebali i odjecu prati,mislim ako nisu znali to se pere...
Jednom sedmično se kupam/tuširam to je za mene isto, kad se kupam ide i glava. Najteži posao što radim je tipkanje po tastaturi, inače se ne znojim nikako. Kad se okupam, koža po licu se užasno peruta.
- Dioda
#368 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja necu da se kupam, istanjit ce mi se koza
Neko je spomenuo tramvaj i smrdljivce. Meni se cini da je to vise smrad prljave garderobe u kombinaciji sa nekupanjem 
Fakat koja je poenta mirisljavog tariguza? Jel to za uhljupe, da bi im mirisala guza ako je ne peru?dječak sa šibicama wrote:Ima jos jedna glupost koju ljudi prakticiraju, koristenje toalet papira sa umjetnom bojom na njemu + parfumirani.
Uzmi onda brate novine i obrisi dupe, isto ti ga dodje, ja tinta, ja umjetna boja![]()
E basvješalica wrote:Neki bi trebali i odjecu prati,mislim ako nisu znali to se pere...
- vješalica
#369 Re: Kupanje jednom sedmično
i dodaj na to da pokušavaju eliminisati smrad nekim dezedoransima i parfemima pa naprave još veći užas 
-
kosava
#370 Re: Kupanje jednom sedmično
Gdje si ti bio na Zapadu? Zapad ti je sirok pojam a nesto da neperu guzicu je Bosanski primitivizam iz proslog vijekapathyeshme wrote:Kao što ovaj gore reče, zapad nam kroji higijenske navike jebote.
A to što 99% ljudi na zapadu ne pere šupak poslije sranja, to nikom ništa.
To tuširanje kod njih 2 puta dnevno (ako je tako, mada sumnjam) na osnovu toga što ne peru pakaš i ima neku logiku.
Elem, taj mali što se licka je pederčina u najavi, tu nema priče.
U osnovnoj i srednjoj sam se uvijek kupao jednom sedmično, maximalno 2 puta. Sada svaka 2 dana, jbg osjećam da mi je potrebno tako.
-
kosava
#371 Re: Kupanje jednom sedmično
Queen_of_hearts wrote:Kakav supkocentrizam na temi![]()
Ja na tom trulom zapadu vidjoh vise bidea za pranje,nego sto cu ovdje u narednom stoljecu .Pustite se vise toga,meni nana pricala anamo oni ne peru supak![]()
![]()
![]()
![]()
-
kosava
#372 Re: Kupanje jednom sedmično
Jos nisam bio ni kod jednog Amera da te odmah sa vrata ne upozori da se izujes (da se parket ne izgrebe). Stvarno mislis da neko cio dan na poslu provede u cipelama i onda onako sa posla pravu u spavacu pa se baci nako u cipelamadetroit-mercy wrote: Meni je to uvijek fascinantno bilo. Ko zna po cemu si sve gazio tokom dana i onda u istim tim cipelama se hladno prosetas po kuci ili stanu
Ljudi koji nisu nikada makli dalje od Konjica i Kaknja znaju kako je na zapadu
-
kosava
#373 Re: Kupanje jednom sedmično
Halo dosli ljudi da kupe stan neznaju sta ti imas po podovima pa ni ja kada sam kupovao kuce nisam skidao cipele ako nema postavljen znak da se skinu cipele. Sta on znaju jesli se cuko kod tebe posro na cilim.P308 wrote:
Nazalost vidio svojim ocima, od poznanika, inace Francuza. A kada sam prodavao stan u Sarajevu i dodjose muz i zena da pogledaju, Amerikanci, hladno udjose u cipelama. Skidose tek nakon sto ih je agent za nekretnine upozorio, i to se jos cudeNe kazem da su vecina ovi sto ne skidaju cipele, ali definitivno ima i takvih
[/quote
- Gojeni H
#374 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja dvaput mjesecno da ne ostetim zastitni sloj.
A i zbog toga da ne dobijem upalu mozga, bolest bubrega, i ostale bolesti koje daje nasa bosanska hava promahom.
Kazu mi da tuknem kad dignem ruku, ali ja mislim da to njima nos smrdi.
A i zbog toga da ne dobijem upalu mozga, bolest bubrega, i ostale bolesti koje daje nasa bosanska hava promahom.
Kazu mi da tuknem kad dignem ruku, ali ja mislim da to njima nos smrdi.
-
kosava
#375 Re: Kupanje jednom sedmično
todd_smith wrote:iz licnog iskustva sa osobama iz Indije, kako rekose imaju neki obicaj ili nesto u vezi vjere ugl ako imaju nesto bitno recimo neki intervju ili neku prezentaciju ljudi se 7-10 dana prije toga ne kupaju, tusiraju, mirisu ama nista znaci apsolutno nista nije dozvoljeno, ni lice ni ruke oprati
sada kontao sam da je sprdnja ili da izmisljaju, ali bilo ih je 5-6 i poprilicno prestizan fakultet je bio u pitanju, tako da ne znam da bi se toliko zajebavali radi sale da 10 dana ni lice ne operu, a smrdili su uzasno taj period nisi trebao prilaziti da znas da su oni uzrok toga
Zavisi dali su Hindusi ili Muslimani ako su Muslimani onda se redovno kupaju