Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#351 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

_mufljuz_ wrote:Ja ti iskreno zelim jos tezu i jos bolniju starost kakva si ti mizerija i ovaplocenje odvratnog egoisticnog lika.... crkni od muke ;)

Hvala takodjer. Koliko sam ljudima poslova nasao, ko je htjeo da radi naravno, ko nece da ne znam sta mu nudis nece.
doboj71

#352 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by doboj71 »

Zviz wrote:Mola más con amigos
Image

ovaj u suknjici je zviz ,sad znamo kako izgleda
Ommadawn

#353 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Ommadawn »

Gojeni H wrote:
Seyfo wrote:Iz svih postova na svim temama ovog Zviza, moze se zakljuciti: golema je tuga dijasporska. Niko te nece, ni tamo, ni vamo. A iz te koze u drugu ne mozes...
:thumbup: U sridu. Sto bi dobar srink imao posla s ovim karakterom.
Je li i ti i Seyfo na osnovu komentara jednog kontradiktornog lika pod nickom Zviz zakljucujete kako je nama ostalim Bosancima u inostranstvu?
Gojeni H

#354 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Gojeni H »

Ommadawn wrote:
Gojeni H wrote:
Seyfo wrote:Iz svih postova na svim temama ovog Zviza, moze se zakljuciti: golema je tuga dijasporska. Niko te nece, ni tamo, ni vamo. A iz te koze u drugu ne mozes...
:thumbup: U sridu. Sto bi dobar srink imao posla s ovim karakterom.
Je li i ti i Seyfo na osnovu komentara jednog kontradiktornog lika pod nickom Zviz zakljucujete kako je nama ostalim Bosancima u inostranstvu?
Hajd' ba ne zajebavaj. Moj post se odnosio na pacijenta.
Uzivaj u Svedskoj i ne beri brigu ... mene sto se tice, da Bog da ti bio premijer Svedske. Ja cu ti lijepit' plocice u vikendici na Vlasicu. :D
stakasa

#355 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

Zviz wrote:
medjutim wrote:Igrom slucaja rodjak mi zivi u Kopenhagenu, u Danskoj. Ljudi sa kojima se on druzi i sa kojima izlazi su sjajni, a ima ih iz svih dijelova BiH, koji su izbjegli 90-ih godina. @zviz, ne znam s kakvim ljudima ti dolazis u kontakt, ali svugdje ima olosa i sljama, po tvom pisanju ispadose svi Bosanci u Danskoj goli olos i klosari. Sto ne napises koju o crnogorcima i srbima koji zive u Danskoj i sto ne kazes da su jedni od vodecih u podzemlju? Raja s kojima se moj rodjak druzi, uglavnom imaju djecu koja studiraju u Danskoj, a neki od njih su doktori, inzinjeri, strucnjaci u raznim oblastima, neke sam imao prilike licno da upoznam. Ono sto mi se najvise svidja u toj raji je to sto apsolutno nema ni trunke nacionalizma, netrpeljivosti, a mjesovita je raja i naravno svi navijaju za BiH :bih: , jbg pricas o seljakluku, a ti prvi viris u korpe ljudima ko sta kupuje i u kojim kolicinama...

Haj ba nemoj uvelicavati, naravno da ima normalnih i uspjesnih to nikada nisam ni rekao. Sto se crnogoraca tice njih nema ni saka, srba ima eno silkeborg pun ako nemas subaru na glavi i kukaste krsteve nemoj se tamo ni pomoliti, jedin grad koji Bosanci izbjegavaju ko vrag krst! Tako isto po pitanju Radnersa i Sønderborga tamo neces naci srbina ni za ljeka ali nebitno. 70% su uhjebi ovdje 30% marljivi vrijendi to tje tako. Tacka. Ko misli da je drugacije nek sebe laze, mene netreba. Hajde bolan nemoj da pocnem slikati nase kako rovare po smecu, kupe flase i sl. Hoce da malo odem u prakove po kopenhagenu da da vidis BiH bisera. Na 10km ih pepoznas. Imas ti nas u kopenhagenu koji zivimo sasvim normalan zivot ali brate vecina zivi zivot u BiH ovdje handre penzije, nista ne rade niti imaju pojma sta im djeca rade... i onda rodila ga mati vidi sin nam u bajbuku. I nebo pokraj roditelja koji nisu znali ni da imaju djete dok im nije zavrsilo iza resetaka! Daj sta je puta bila situcaija sa bosanskom djecom u sonovnoj skoli ono par mangupa se nadnje pa su ih morali razdvajati jedan u ono skolu drugi tamo i sl. vijest iz 1998 godine kad se sjetim bosanska djeca prodaju cigare po skolama i to osnovnim :skoljka: mani mi se tih finih, njih ima samo na 5 losih imas jednog finog to je omjer!
Lazes sta zines :)
Ommadawn

#356 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Ommadawn »

Gdje nadje Vlasic covjece? :D Tuda samo prodjem na potezu BL - Sarajevo. Gledam da se ne zaustavljam.
A po pitanju premijera - nisam toliko ambiciozan :). Plocice imam fakat u planu da mijenjam ali na nekom drugom mjestu. Kad bude aktuelno, bum se javil ;)
Ommadawn

#357 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Ommadawn »

stakasa wrote:
Zviz wrote:
medjutim wrote:Igrom slucaja rodjak mi zivi u Kopenhagenu, u Danskoj. Ljudi sa kojima se on druzi i sa kojima izlazi su sjajni, a ima ih iz svih dijelova BiH, koji su izbjegli 90-ih godina. @zviz, ne znam s kakvim ljudima ti dolazis u kontakt, ali svugdje ima olosa i sljama, po tvom pisanju ispadose svi Bosanci u Danskoj goli olos i klosari. Sto ne napises koju o crnogorcima i srbima koji zive u Danskoj i sto ne kazes da su jedni od vodecih u podzemlju? Raja s kojima se moj rodjak druzi, uglavnom imaju djecu koja studiraju u Danskoj, a neki od njih su doktori, inzinjeri, strucnjaci u raznim oblastima, neke sam imao prilike licno da upoznam. Ono sto mi se najvise svidja u toj raji je to sto apsolutno nema ni trunke nacionalizma, netrpeljivosti, a mjesovita je raja i naravno svi navijaju za BiH :bih: , jbg pricas o seljakluku, a ti prvi viris u korpe ljudima ko sta kupuje i u kojim kolicinama...

Haj ba nemoj uvelicavati, naravno da ima normalnih i uspjesnih to nikada nisam ni rekao. Sto se crnogoraca tice njih nema ni saka, srba ima eno silkeborg pun ako nemas subaru na glavi i kukaste krsteve nemoj se tamo ni pomoliti, jedin grad koji Bosanci izbjegavaju ko vrag krst! Tako isto po pitanju Radnersa i Sønderborga tamo neces naci srbina ni za ljeka ali nebitno. 70% su uhjebi ovdje 30% marljivi vrijendi to tje tako. Tacka. Ko misli da je drugacije nek sebe laze, mene netreba. Hajde bolan nemoj da pocnem slikati nase kako rovare po smecu, kupe flase i sl. Hoce da malo odem u prakove po kopenhagenu da da vidis BiH bisera. Na 10km ih pepoznas. Imas ti nas u kopenhagenu koji zivimo sasvim normalan zivot ali brate vecina zivi zivot u BiH ovdje handre penzije, nista ne rade niti imaju pojma sta im djeca rade... i onda rodila ga mati vidi sin nam u bajbuku. I nebo pokraj roditelja koji nisu znali ni da imaju djete dok im nije zavrsilo iza resetaka! Daj sta je puta bila situcaija sa bosanskom djecom u sonovnoj skoli ono par mangupa se nadnje pa su ih morali razdvajati jedan u ono skolu drugi tamo i sl. vijest iz 1998 godine kad se sjetim bosanska djeca prodaju cigare po skolama i to osnovnim :skoljka: mani mi se tih finih, njih ima samo na 5 losih imas jednog finog to je omjer!
Lazes sta zines :)
Sjecas se da sam vas na jednom drugom postu odgovarao od prijedloga da se Zviz banuje. Promijenio sam misljenje! Od ovoga i psihijatar moze poludjeti.
stakasa

#358 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

Prvo neka stavi sliku auta pa onda ban :)
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#359 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Nek vam je Bog na pomoci, i ako u tu vjersku iluziju ne smatram necim posebnim. Sta vam ja mogu sto niste u nekim posebnim pozicijama, kakve god te bile po vasim zeljama... Smjesni ste neki od vas... Cast ostalim, mislim da posteno misljenje bosanaca na ove kriminalce je pokazano u samom clanku, nisu tri komentara bila gdje ni receno istinita tj. Pokazana distanca. Eto vam svi nosite svu bageu kuci sebi.
razonoda

#360 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by razonoda »

Zviz wrote:Nek vam je Bog na pomoci, i ako u tu vjersku iluziju ne smatram necim posebnim. Sta vam ja mogu sto niste u nekim posebnim pozicijama, kakve god te bile po vasim zeljama... Smjesni ste neki od vas... Cast ostalim, mislim da posteno misljenje bosanaca na ove kriminalce je pokazano u samom clanku, nisu tri komentara bila gdje ni receno istinita tj. Pokazana distanca. Eto vam svi nosite svu bageu kuci sebi.
:-) Bosanci su 'okupirali''EU, bjezi Ti peko oceana.
Edin H.

#361 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Edin H. »

Sto rece jedan Bosanac u ratu - vratio bih se ja da se borim, ali cu izgubiti ovo sto sam stekao (socijalu :D ). :lol:
hAZNADAR

#362 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by hAZNADAR »

Zviz wrote: Haj ba nemoj uvelicavati, naravno da ima normalnih i uspjesnih to nikada nisam ni rekao. Sto se crnogoraca tice njih nema ni saka, srba ima eno silkeborg pun ako nemas subaru na glavi i kukaste krsteve nemoj se tamo ni pomoliti, jedin grad koji Bosanci izbjegavaju ko vrag krst! Tako isto po pitanju Radnersa i Sønderborga tamo neces naci srbina ni za ljeka ali nebitno. 70% su uhjebi ovdje 30% marljivi vrijendi to tje tako. Tacka. Ko misli da je drugacije nek sebe laze, mene netreba. Hajde bolan nemoj da pocnem slikati nase kako rovare po smecu, kupe flase i sl. Hoce da malo odem u prakove po kopenhagenu da da vidis BiH bisera. Na 10km ih pepoznas. Imas ti nas u kopenhagenu koji zivimo sasvim normalan zivot ali brate vecina zivi zivot u BiH ovdje handre penzije, nista ne rade niti imaju pojma sta im djeca rade... i onda rodila ga mati vidi sin nam u bajbuku. I nebo pokraj roditelja koji nisu znali ni da imaju djete dok im nije zavrsilo iza resetaka! Daj sta je puta bila situcaija sa bosanskom djecom u sonovnoj skoli ono par mangupa se nadnje pa su ih morali razdvajati jedan u ono skolu drugi tamo i sl. vijest iz 1998 godine kad se sjetim bosanska djeca prodaju cigare po skolama i to osnovnim :skoljka: mani mi se tih finih, njih ima samo na 5 losih imas jednog finog to je omjer!
Pretjerujes po obicaju, i to isticanje i preuvelicavanje negativnog je samo jer se sikiras za svoj image medju dancima.
Boli Dance dzon za nama i malo ko uopce ima pojma o nama. Od 10 ce se par sjetiti da je tamo nekad bio neki rat,.. a vecina ce nas samo svrstati u Jugo, Balkan,.. i to im je sve isto. Pricas im stalno o Bosni i kako se neke stvari kod nas rade, kakvi smo(naravno uljepsano),... i isti ti ti poslije cestitaju dobru igru srbijanske rukometne reprezentacije. :mrgreen:

To za uhljebvljavanje jeste donekle istina jer dobar dio nasih je isfolirao penziju. Medjutim - to je generalna karakteteristika i generalan opis Bosnjaka danasnjeg vremena. Nije u pitanju ljenost vec letargija i depresija. Ako pratis vijesti iz BiH mozes isto vidjeti ogroman broj budzetlija u samoj BiH i mnogo koji to zele, inace ruse i pale. Bosnjaci danas su izgubili volju za prave karijeru, pocinju od nizih poslova pa napreduju dalje, izgubili su volju da prave bolje sutra i da ista planiraju,.. zavladao je crnjak, letargija, elitizam, uloga zrtve kojoj se mora pomoci, ... i taj trend je prisutan i u BiH i u dijaspori. Ljudi radije zivotare bez posla a da su siti, negoli da rade i sticu. Do prije 10 god nije bilo tako,... bilo je vise optimizma, ljudi su se borili da zarade, uspiju,... cak u samoj Danskoj je 2004-e izasao clanak kako smo najbolje integrisana grupacija i radno i kulturno i socijalno.... I tacno tada je doslo do nekog kraha, pada,.... mnogi su prolupali i pukli po savovima odjednom,.. a vecina utonula u crnjak. Psiholozi to zovu PTS odnosno postraumatski sindrom, - a ja bih to prije nazvao konacnim suocavanjem sa posljedicama rata. Tek prije 10 god su ljudi skontali kakva je realnost, pravda, i kakva buducnost,.. i u samoj BiH i u dijaspori. I u takvoj situaciji mladja generacija gledajuci depresivne i bezvoljne roditelje ili zeli napustiti BiH ako zive dole, ili se u dijaspori asimiliraju. Konkretno u Danskoj vise slusaju dansku muziku, prate dansku TV, pricaju danski,... itd. I onda se vracamo na temu.

I zato je razumljivo sto se ova dvojica bune protiv deportacije. Oni su jednostavno vise Danci negoli Bosanci. Isto mu dodje da ih deportujes u Bugarsku, Meksiko,.. stranci su i u nepoznatom sistemu kako god okrenes. daleko od toga da ih opradavam, oni su krimosi koji moraju dobiti kazne ali je upitno koliko je ispravno deportovati ih,.. samo zbog drzavljanstva. Licno znam mnogo gore krimose koji nisu dobili deportaciju,.. a krimosa ima svugdje. Zvuci bizarno ali i bosanski kriminalci su integrisani u drustvo na svoj nacin,... pa su rame uz rame sa domacim, danskim krimosima za koje ne mozes reci da nisu integrisani. Drzava je svakako puna domacih krimosa i mnogo drugih stranih,... pa ste se postize sa deportacijom 0,01%?

U pozadini ovoga je naravno politicka igra i najava izmjena nekih zakona. Tako je svugdje u svijetu, pa i u danskoj gdje pojedini mediji pripreme teren selektivnom vijestima. A jesu selektivne, prvo zato sto je mnogo vise drugih deportovanih krimosa koji se vracaju poput Rumuna, Turaka,.. a TV stanica odabira samo dva "nasa". Mislim da je ovo uvertira u apsolutnu kontrolu granice kao kada se ulazi u EU gdje svako bilo gdje i na bilo koji nacin mora pokazati pasos. Ova dva lika definitivno izgledaju kao danski nacisti. Da ih sretnes na ulici - sam bi pomislio da su neki neonacisti, desnicari, tkzv rokeri, .. u pitanju. I danska javnost samo moze iz TV priloga saznati da se isuvise lako ulazi u drzavu, i da dosadasnja sporadicna kontrola gdje samo mrke provjeravaju - ne pije vode. Zato se nemas razloga toliko zestiti na ove jalijase,.. pa takvih imas svugdje i u svakom narodu - sam mozes uperiti prst u mnogo gore primjere. Mozes se samo ljutiti na TV2 i ostale koji su maksuz ovu dvojicu probrali.
Na kraju balade ces imati ipak promjene u zakonu vezano za kazne i kontrolu granica, desnicarski DF koji odavno to zeli ce dobiti sto je zelio,... Miralem i Mirza ce biti samo upotrijebljeni za to,.... a nas generalni image u danskoj ostati nepromijenjen kao do sada. Jer Danci gledju na isto sve strance koji dolaze sa juga i istoka,.. kao sto vec rekoh - bicemo i dalje ne tako pozeljni kao francuski, americki,.. doseljenici,.. a li ne bas mraka ko Somalci, Arapi,..

I smiri malo dozivljaj,.... gledaj kako da sta isfoliras,... u Danskoj te ili sistem iskoristi ili ti iskoristis sistem. Neces nikada dobiti medalju za postenje, rad, disciplinu, gradjansku poslusnost,...
Hajvan

#363 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Hajvan »

rip danska.
rip glupe teme.
Gojeni H

#364 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Gojeni H »

Zviz-a ko banuje nek' zna da mi ukida prijeko potrebnu humor-terapiju.

Pravda za Zviz-a, pravda za sve nas!
muha_sa

#365 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by muha_sa »

ne daj se Zvizoni--uz tebe smo.
Gojeni H

#366 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:ne daj se Zvizoni--uz tebe smo.
Chmolju volim do bola, al' govno pojeo ako ga banuje.
Hajvan

#367 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Hajvan »

rip ban-ki-mun.
stakasa

#368 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by stakasa »

Gojeni H wrote:Zviz-a ko banuje nek' zna da mi ukida prijeko potrebnu humor-terapiju.

Pravda za Zviz-a, pravda za sve nas!
Nema sanse da ode, pa oborili bi forum, podi od sebe...

:D
doboj71

#369 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by doboj71 »

Zviz za predsjednika ,umjesto baketa. :D
Edin H.

#370 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Edin H. »

Ionako ce se vratiti pod laznim identiretom, samo mozda u neku drugu zemlju zapadne Evrope.
razonoda

#371 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by razonoda »

Zviz wrote:
alkalna_baterija wrote:@Zviz
Bi li se ti zenio za papire? :D
Imam jednu, kaze trpila bi i tezak zivot u Danskoj, i progone i potlacivanje i nepravdu i diskriminaciju, samo da se kutarise Bosne. :D
Ne hvala. Nebi ja ozenio Balkanku nebitno iz koje drave ni da mi neko nudi kule i gradove. Kad ljudi budu imali svabski mentalitet mozda tada do tada ja imam svoje ciljeve i golove, mozda ce tada cetvrta generacija iza mene imati sta da gleda sa Balkana, ja bez uvrede ne tom Balkanu ne vidim skoro nista pozitivno.
:-D Kaze svabo -moja zena ko lavica, ....francuz-moja kotigrica, ..bosnac doda--ha ni moja ne lici na zensko. :stasreko:
Bluemore

#372 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Bluemore »

sinuhe wrote:Zviz je valjda iz Sarajeva sa Stupa. Šta fali ako spomene i tu drugu stranu dijaspore ali žao mi što njega to pogađa.
jashta je ... :lol:
bosan

#373 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by bosan »

Smijem se kladit da je Zviz iz Zvornika :D :D
Bluemore

#374 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Bluemore »

Tito_i_Partija wrote:Koja tema jbt...pa sta mi uradi Zviz, sad ne mogu da spavam brinuci se sta ce reci Danci za nase koje zive tamo. :D

Tema je za 9.5, nije cista desetka jer ona o cjepanju drva u stanu je stvarno nesto posebno. :lol:
:thumbup:
Drinski

#375 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Drinski »

Mislim da bi najbolje bilo da se uvede i kod nas ova 18. stavka po redu.
http://tuzlanski.ba/u-ovoj-drzavi-se-ne ... lasnistvu/

Time bismo izbjegli ovaj problem o kojemu priča Zviz.
Post Reply