Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Titulu uzima:

Poll ended at 02/02/2015 00:01

Katar ( uz pomoc IHF-a i sudija )
5
13%
Francuska ( uz normalno sudjenje )
6
15%
Katar ( bez ikakve pomoci IHF-a i sudija )
1
3%
Francuska ( pobjedjuje sudije, IHF i Katar )
27
69%

Total votes: 39

BHF_Manijak

#351 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by BHF_Manijak »

spinel_ wrote: pa sta se fatas onda Qatara i nacina na koji oni rade i na koji su dosli do toga do cega jesu kad su se ta pravila krsila da bi njihov protivnik bio veceras taj koji nije trebao biti !!!!!

Qatar nikakva pravila nije krsio, izuzev sto ej kupio prvenstvo.. Ove igrace sto ima, to im pravila omogucavaju
a kakva pravila omogucavaju njemackoj da izbacuje druge da bi oni upali.
i neka su govna ispala, jer su nepravdom i lobiranjem dosli na prvenstvo.
Pa sto se ti ne uhvatis Islanda, vec samo Njemacke?!

I jos jedna stvar koju si preskocio, ja sam i o toj IHF-ovoj smijuriji pisao prije prvenstva, nazvavsi komicnim tim sto Nijemci dobivaju naguzove pozvnicu, kao i mrtvi Island, ali si to uredno preskocio ili nisi zapazio.

Opet se sve svodi na to, da su IHF i EHF qrac od organizacije, cak i 10 stepenica ispod FIBA-e! Nema smjesnijih pravila od njihovih, nema organizacije sa vise sudijske slobode (citaj da moze zajebati onu ekipu za koju dobije nalog) od IHF-ove. sve se svelo na slobodnu sudijsku procjenu, a tako jebu li jebu reprezentacije iz godine u godinu, zavisno kome treba.

Pogledaj pod Njemacka - Francuska 2007., sad koliko Katar guraju itd...
agnostic_front

#352 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by agnostic_front »

BHF_Manijak wrote:
spinel_ wrote: pa sta se fatas onda Qatara i nacina na koji oni rade i na koji su dosli do toga do cega jesu kad su se ta pravila krsila da bi njihov protivnik bio veceras taj koji nije trebao biti !!!!!

Qatar nikakva pravila nije krsio, izuzev sto ej kupio prvenstvo.. Ove igrace sto ima, to im pravila omogucavaju

I jos jedna stvar koju si preskocio, ja sam i o toj IHF-ovoj smijuriji pisao prije prvenstva, nazvavsi komicnim tim sto Nijemci dobivaju naguzove pozvnicu, kao i mrtvi Island, ali si to uredno preskocio ili nisi zapazio.

Opet se sve svodi na to, da su IHF i EHF qrac od organizacije, cak i 10 stepenica ispod FIBA-e! Nema smjesnijih pravila od njihovih, nema organizacije sa vise sudijske slobode (citaj da moze zajebati onu ekipu za koju dobije nalog) od IHF-ove. sve se svelo na slobodnu sudijsku procjenu, a tako jebu li jebu reprezentacije iz godine u godinu, zavisno kome treba.

Pa i Island i Arabija su valjda pozvani nakon što su Emirati i je li Bahrein odustali?
BHF_Manijak

#353 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by BHF_Manijak »

Je l' i Njemacka na taj fazon, nakon sto je neko odustao?
agnostic_front

#354 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by agnostic_front »

BHF_Manijak wrote:Je l' i Njemacka na taj fazon, nakon sto je neko odustao?
Koliko znam, Australiju su šutnuli da bi onda pozvali Švabe.
shake69

#355 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by shake69 »

Nije lijepo protiv susjeda, ali ovi nasi su se bas digli pa sve s visine gledali. Neka su ih Poljaci malo prizemljili, posebno zbog onog selektora koji provocira preko bh.novinara s pozdravom hrvatskim navijacima u Hercegovini. Eto vam ga , idite na kamenjar pa s njima nazdravite za brzi povratak kuci.
BHF_Manijak

#356 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by BHF_Manijak »

agnostic_front wrote:
Ma znam da je neka mandja bila, ali ne mogu se tacno sjetit sta, Sky bi to mogao bolje znati.
spinel_

#357 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by spinel_ »

BHF_Manijak wrote:
agnostic_front wrote:
Ma znam da je neka mandja bila, ali ne mogu se tacno sjetit sta, Sky bi to mogao bolje znati.
http://www.dw.de/rukometna-nepravda-ili ... a-17798409

island je dovoljno obrukan time sto ga je svako trpao na prvenstvu.. bahrein je inace otkazao nastup, zatim se ovi u neko doba sjetili da bi i mogli igrati, ali vec bilo kasno. U svakoj normalnoj situaciji umjesto jedne reprezentacije kao zamjena bi trebalo da dodje neko s istog kontinenta, samo u ovom slucaju se gleda rukometni lobi i ugled u rukometnom svijetu.
It_is_a_Leclerc

#358 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by It_is_a_Leclerc »

Površniji poznavaoci rukometnih prilika ovdje veličaju "taktičku genijalnost" Line Červara, a ja se vrlo dobro sjećam i 2009. i 2007. kad su Lina tjerali k'o zadnje smeće, između ostalog, i zbog timeoutova sa : "Hajmo dečki.. Hajmo igrati !!!". Al' eto. Rekao sam, možda čak i na ovoj temi, da će Hrvati Červara kojeg su pljuvali na mrtvo ime, praviti od blata. Čovjek je praktički izmislio 3-2-1 odbranu...

:)

Utakmica Španija - Danska, apsolutna ljepotica dosadašnjeg dijela prvenstva. Španci tri sekunde do kraja dođe u priliku da odšuta za polufinale. Wilbeck bi vjerovatno izmislio da Mogesen simulira infarkt, al' Španci odšutali ne bi.
It_is_a_Leclerc

#359 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Volim da čitam šta piše Veselin Vujović, al ovo
Ne bih želio da ispadne da nekoga podcjenjujem, međutim ne mogu Austriju, Tunis, Brazil ili Makedoniju smatrati ozbiljnim reprezentacijama.
je vrhunac jedne neotesanosti.
Šveđanin

#360 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Šveđanin »

Goluža je jedan rijetko iritantan lik.

van Basten

#361 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by van Basten »

interesantnih prognoza se moglo iščitati zadnjih par stranica... sve sami rukometni poznavaoci vidim... :-) Mislim da osim Hrvatske i dijela BiH nigdje drugo Hrvatska nije bila favorit protiv Poljske... stručni ljudi su danim upozoravali da će Goluža doživjeti krah čim naleti na ozbiljniju ekipu, ali to se sve prikrivalo nadobudnim izjavama a'la Čupić.
Njemačka nema taj kvalitet da igra 9:7 60 min... Poljska bi mogla imati, namazaniji su...dovoljno? Vidjećemo. Izgleda da Marković nije lupao kad je Qatar proglasio jednim od favorita nakon naše prijateljske (možemo se faliti da smo izborili remi protiv polufinaliste svjetskog :D )
Francuska Slovenija najizvjesniji par... jednosmjerna ulica od 1. sekunde
Španija - Danska... poslastica koju nismo gledali zahvaljujući rukometnim analfabetama na BHT... sjetim im se familije ovom prilikom, mislim da su i u Sloveniji čak odučili se prenositi Španija - Danska... al eto... što neko reče, nezamislivo je bilo prije 3 godine da neko dobije Dansku i infarkt završnici... ali i kod njih dolaze neki novi vjetrovi izgleda.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#362 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Admir_1984 »

It_is_a_Leclerc wrote:Površniji poznavaoci rukometnih prilika ovdje veličaju "taktičku genijalnost" Line Červara, a ja se vrlo dobro sjećam i 2009. i 2007. kad su Lina tjerali k'o zadnje smeće, između ostalog, i zbog timeoutova sa : "Hajmo dečki.. Hajmo igrati !!!". Al' eto. Rekao sam, možda čak i na ovoj temi, da će Hrvati Červara kojeg su pljuvali na mrtvo ime, praviti od blata. Čovjek je praktički izmislio 3-2-1 odbranu...

:)

Utakmica Španija - Danska, apsolutna ljepotica dosadašnjeg dijela prvenstva. Španci tri sekunde do kraja dođe u priliku da odšuta za polufinale. Wilbeck bi vjerovatno izmislio da Mogesen simulira infarkt, al' Španci odšutali ne bi.
Dobar dio zasluga, ako ne i veće od Červara ima Irfan Smajlagić koji je godinama bio njegov prvi pomočnik i zadužen je bio za taktiku. Trenutno vodi neku zagrebačku žensku ekipu koja je ove godine prvi put igrala i grupnu fazu lige prvaka

Smajlagić bi njima legao ko budali šamar, Goluža je odron realno
Baka Slišković

#363 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Baka Slišković »

Jao kakvo polufinale Katar i Poljska. Francuzima će lakše biti u finalu nego u polufinalu...
aCme

#364 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by aCme »

Ispadoše Hrvati. Nisu ispunili očekivanja grupe 'B'. Očekivao sam ih makar u polufinalu :mrgreen:
ultima_palabra

#365 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by ultima_palabra »

Červar je rukometni Ćiro Blažević, a Goluža je Kruno Jurčić :mrgreen:
cyprus

#366 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:

Kad neko priča protiv FIFA-e i UEFA-e, ja samo spomenem IHF i FIBA-u... FIFA i UEFA su druga galaktika za njih...
Pismonosa

#367 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Pismonosa »

Mirko Alilović nije ni među prvih 20 golmana na ovom prvenstvu. Ima bijedan postotak odbrana. Nije jedini krivac, ali se dobar dio odgovornosti može prebaciti njemu na pleća.

Ako je neko odgovorniji od Mirka, onda je to sigurno Goluža. Onako bih i ja mogao voditi ekipu. Možda čak i bolje.

Uglavnom, žao mi je što susjedi nisu prošli dalje. Zaglavili su tamo gdje su i zaslužili da završe, otprilike.
Pismonosa

#368 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 11:47, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#369 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by insaneinthebrain »

koje govno vori, hinjski u glavu dok je na zemlji :run:

zg2

#370 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by zg2 »

ultima_palabra wrote:Červar je rukometni Ćiro Blažević, a Goluža je Kruno Jurčić :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bravo majstore,
uzeo si mi rječ s jezika - isto razmišljamo

... Lino (Istrijan) Červar ... sistematski i precizno je vodio rukometnu repku ... dok nije došlo do "zasićenja. tj. zamora materijala"

Opet ponavljam, S.Goluža je (ne)uspješno pokušao nastaviti posao, ali sa "Thompson" metodama, koje danas više ne vrijede!!!
It_is_a_Leclerc

#371 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

insaneinthebrain wrote:koje govno vori, hinjski u glavu dok je na zemlji :run:

A protiv Brazila je pokušao liku da gurne prst u guzicu. :shock: Rukometni Pepe, u najpogrdnijem mogućem smislu.

On topic, nema mi druge nego negdje iskopati teme iz 2009. gdje se Červaru psuje od-do, "upropastio generaciju", ovakav-onakav. Sad odjednom - ikona.
ultima_palabra

#372 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by ultima_palabra »

zg2 wrote:
ultima_palabra wrote:Červar je rukometni Ćiro Blažević, a Goluža je Kruno Jurčić :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bravo majstore,
uzeo si mi rječ s jezika - isto razmišljamo

... Lino (Istrijan) Červar ... sistematski i precizno je vodio rukometnu repku ... dok nije došlo do "zasićenja. tj. zamora materijala"

Opet ponavljam, S.Goluža je (ne)uspješno pokušao nastaviti posao, ali sa "Thompson" metodama, koje danas više ne vrijede!!!
Ma nije ni Červar meni bio neki veliki stručnjak, više dobar motivator... zato paralela s Ćirom. Irfan je bio zadužen za taktičko-tehničku stranu.

A Goluža... ne znam šta njega više drži na klupi, vjerovatno neke šeme u savezu.
FreakyStyley

#374 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by FreakyStyley »

Ma sto se Hrvata tice, logicno da je do Goluze, jbg. Ne da kasni s reakcijama, nego ih ni nema pola vremena.

Trener Brazila ga je takticki ne nadmudrio, nego ponizio. Tu su utakmicu Hrvati dobili na individualni kvalitet, a i sudije su im par bitnih lopti poklonile. Brazil da go, sudije ga poniste i sviraju sedmerac, ovi ga fule, umjesto da se odlijepe na 2 razlike, onda Hrvati izjednace. Zatim identicna situacija se desi Hrvatima, prizna im se go, ne svira sedmerac. Ne sjecam se vise dobro, znam da je nesto tako bilo. Jos su im i par deveteraca bitnih dali. Tad se vidjelo da Hrvatska jednostavno ne moze dalje, svima sam govorio da igraju na Poljsku na kladari, al' niko ne slusa. :lol:

Jeste da je i Smajlagiceva-Cervareva generacija za klasu bolja od ove, ali i ova je mogla lako do medalje, da nije Slavka.

Zvuci bezveze, ali vidi mu se po onom pogledu izgubljenom da nije za trenerskog posla, nesto kao i kod naseg Papeta :D.
zg2

#375 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by zg2 »

FreakyStyley wrote:Jeste da je i Smajlagiceva-Cervareva generacija za klasu bolja od ove, ali i ova je mogla lako do medalje, da nije Slavka.
Zvuci bezveze, ali vidi mu se po onom pogledu izgubljenom da nije za trenerskog posla... :D.
:thumbup:
Drago mi je da sam čuo/pročitao par mišljenja sličnih mojem ...
Toliko od mene o ovom SP, pozz do slijedećeg prepucavanja .. :D
Post Reply