Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
deer_hunter

#351 Re: Masakar u Parizu

Post by deer_hunter »

Stjui wrote:Poslanik a.s. se ne smije crtati.Tačka!
to mozda u tvojoj pecini, mi ostali zivimo u civilizovanom svijetu gdje je kritika vjere i svih ostalih stvari dozvoljena, svidjalo se to nekome ili ne...kome se ne svidja siroko mu polje, karta u jednom smjeru za kozoyebacke destinacije nije skupa :wink:
LSD

#352 Re: Masakar u Parizu

Post by LSD »

It_is_a_Leclerc wrote: Ma to su nonsensi.

Ja imam pravo da nacrtam šta god hoću, a neko ko u tome nalazi nešto uvredljivo ima pravo da živi s tim kako zna i umije.

Ja nedavno gledao božićnu epizodu Simpsona gdje je Marge Djevica Marija koja raađa Isusa koji je Bart i koji štipa svog oca Josipa Homera i za to okrivi jednog od tri kralja s kojim se Homer potuče.

Jel možeš zamisliti sad kako američki katolici uleću u Fox i masakriraju urednike ?
imaš pravo crtati šta god hoceš, ali nemoj crtati Poslanika (pogotovu ako ti je prije toga fino objašnjeno i receno da to ne radiš i da je to zabranjeno)....nemoj provocirati i prestani to raditi

nema potrebe da sad širimo pricu o Simpsonovima i slicne gluposti
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#353 Re: Masakar u Parizu

Post by Zviz »

spinel_ wrote:
Zviz wrote:Znas kad ce da dodju do Kurt Westergaard-a. Kad u po Riyadh se bude jela pasetina ko sladoled na Miami Beach, a u po Tokija slavio Bajram. A u Vatikanu isto

ne moraju ni dolazi. taj je upola vec krepo
Pa mladji je od jednog od ovih sto su nastradali. Samo sto ga alkohol ostario pa lici kao da mu je 95 a ne 79.
Umalo popisivac

#354 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

Ma i meni idu pomalo na neku stvar razne karikature i smatram to nekad cistim bezobrazlukom i neukusom. Ali nista ne opravdava ovakve stvari.
Last edited by Umalo popisivac on 07/01/2015 17:18, edited 1 time in total.
jasko_ba

#355 Re: Masakar u Parizu

Post by jasko_ba »

Image
Ocekujem Intifadu na autore ove serije
:oops: Koja zaludjenost :lol:
Ajatolah_

#356 Re: Masakar u Parizu

Post by Ajatolah_ »

mali_balon wrote:
Ajatolah_ wrote:
Stjui wrote:Poslanik a.s. se ne smije crtati.Tačka!
U islamu, ne smije se jesti svinjetina. Treba li baciti bombu na mesnicu koja je prodaje?
Ne smije se kockati. Treba li bacati bombe na kladionice?
Ne smije se piti alkohol. Treba li bacati bombe gdje god se služi ili prodaje?

I tako dalje.
Pa jarane sta bi ostalo od bosne, jedan veliki krater
:mrgreen:
Pa ono, samo nastavljam analogiju. :) Ako je kolega forumaš zaključio da je sasvim normalno pobiti ljude zbog činjenja jednog po islamu zabranjenog djela, ne vidim zašto se ne bi isto postupilo i sa svim ostalim islamskim zabranama. :?
razonoda

#357 Re: Masakar u Parizu

Post by razonoda »

It_is_a_Leclerc wrote:
aveos wrote:Ovaj papak je vrijeđao sve odreda blo krscana il muslimana,stigne te bozija kazna
Koga su vrijeđali srebrenički Bošnjaci, pa ih je stigla kazna ?
Alija bi rekao-----pogresno mjesto , pogresno vrijeme :shock:
jasko_ba

#358 Re: Masakar u Parizu

Post by jasko_ba »

LSD wrote:

Ja imam pravo da nacrtam šta god hoću, a neko ko u tome nalazi nešto uvredljivo ima pravo da živi s tim kako zna i umije.

Ja nedavno gledao božićnu epizodu Simpsona gdje je Marge Djevica Marija koja raađa Isusa koji je Bart i koji štipa svog oca Josipa Homera i za to okrivi jednog od tri kralja s kojim se Homer potuče.

Jel možeš zamisliti sad kako američki katolici uleću u Fox i masakriraju urednike ?
imaš pravo crtati šta god hoceš, ali nemoj crtati Poslanika (pogotovu ako ti je prije toga fino objašnjeno i receno da to ne radiš i da je to zabranjeno)....nemoj provocirati i prestani to raditi

Evo South Park je davno napravio ovu epizodu, prije 10+ godina. Pobiti odmah, gledaj Muhameda, jos vatru stvara :roll: :lol:
Image
Image
Last edited by jasko_ba on 07/01/2015 17:21, edited 1 time in total.
Kikibombona

#359 Re: Masakar u Parizu

Post by Kikibombona »

LSD wrote:
pa trebalo bi važiti i za druge vjere, koje bi opet (sa svoje strane) trebale uvažavati islam i ne praviti cirkus sa stvarima koje su zabranjene....u pitanju je međuvjerska tolerancija i stvar opšte kulture - gdje nije primjereno praviti cirkus sa karikaturama Poslanika i slicne pojave, ako vec znaš da to muslimanima itekako smeta.....dakle, svjesno provociraranje u cilju reakcije drugog
Smijesno burazeru. Pripadnici razlicitih religija se ne podnose, cesto i mrze, zaziru jedni od drugih..... Nema tu mira i dogovora nikada dok religije postoje. Maksimalno sto se moze postici je suzdrzanost, dok jednom ne eskalira......

A ja kao ateist, ili neki drugi ateist, zasto bi mi morali uvazavati nesto sto smatramo stetnim po drustvo i razvoj covjecanstva?

To je kao da ateisti zabrane vjernicima da govore da je alkohol zabranjen, da je kladjenje zabranjeno, da je blud.......

Ti slobodno govori da su blud, kocka i alkohol ovo ili ono!
Ja cu slobodno govoriti da su religije ovo ili ono!

Sloboda brale!
It_is_a_Leclerc

#360 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

LSD wrote:

Ali zašto da ne crtam ?! Jel ti razumiješ da tu postavljaš granicu slobodi medija - crtaj sve, samo Poslanika nemoj. To je odmah izazov u naša još uvijek nepoznatom svijetu apsolutnih sloboda i blagostanja.

Ne postoje teme koje se ne smiju dirati, pogotovo za nekog kome one nisu svete. Kome jesu, može samo da živi s tom činjenicom ili eventualno tuži, ako smatra da su njegovi osjećaji povrijeđeni.

Ne i da ubija autore. A što se Simpsona tiče, to ti je samo dokaz kako u modernom društvu ne postoje ograničenja do kojih se može ići i iza kojih počivaju nedodirljive teme.
FreakyStyley

#361 Re: Masakar u Parizu

Post by FreakyStyley »

Ajatolah_ wrote: Pa ono, samo nastavljam analogiju. :) Ako je kolega forumaš zaključio da je sasvim normalno pobiti ljude zbog činjenja jednog po islamu zabranjenog djela, ne vidim zašto se ne bi isto postupilo i sa svim ostalim islamskim zabranama. :?
Mozda se on kladi ili cuga, pa mu zao. :?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#362 Re: Masakar u Parizu

Post by KatarinaKosaca »

LSD wrote:imaš pravo crtati šta god hoceš, ali nemoj crtati Poslanika (pogotovu ako ti je prije toga fino objašnjeno i receno da to ne radiš i da je to zabranjeno)....nemoj provocirati i prestani to raditi

Slažem se da je, najblaže rečeno, neukusno crtati i ismijavati nečije svetinje. Meni lično, degutantno, o bilo čemu da se radi. Ipak, valja napomenuti da se to radi i sa nekim kršćaniskim vrijednostima, imamo reakcije visokih klerodužnosnika, ponekad i Vatikana, ali to nije i ne može biti ni povod ni razlog, a najmanje opravdanje ni da nekom čvoku opališ, a kamoli oduzmeš život. Terorizam je terorizam i opravdanja nema, sad što to netko radi u ime islama, netko u ime slobodne i nezavisne Baskije, netko u ime tlačene Irske, je samo paravan. Utoliko je rigidno primitivno izjednačavati religiju, posebno jednu tako rasprostranjenu religiju kao islam sa terorizmom. A to neki jedva čekaju
Cherry-Cherry

#363 Re: Masakar u Parizu

Post by Cherry-Cherry »

VjecitiStudent wrote:Bilo bi pošteno da se više ne lažemo.
Nek se napravi referendum na ovim bošnjačkim teritorijama sa opcijama, jeste li za pripajanje kalifatu ili EU, pa da znamo na čemu smo svi.
:thumbup:
Kinesko prkno

#364 Re: Masakar u Parizu

Post by Kinesko prkno »

Tomi110 wrote:
Kinesko prkno wrote:Cilj je da Evropa drhti od ovakvog Islama sto religioznim fanaticima daje vjetar u ledja a i broj pristalica ce se povecavati.Masa ljudi dolazi iz podrucja zahvacenih ratom i dovoljno je 10 osoba od 100000 da izazovu isti efekat.Gledam ove gradice po Skandinaviji od 10000-20000 stanovnika ,pa to 10 sposobno-naoruzanih ljudi u sat vremena moze pobiti bez nekih velikih problema.Mislim da ce odgovor Evrope biti zesci nego sto se to moze ocekivati.

Ajmo sad svi stat na loptu, mene zanima zašto najradikalniji Islam dolazi baš iz zemalja zapadne Europe, kako to da zemlje koje se hvale demokracijom, sekularnim društvom, socijalnom pravdom itd, stvaraju najgore ekstremiste. Da li su stvarno te zemlje demokratične, ravnopravne prema svim svojim građanima bez obzira na boju kože, vjeru, socijalni background? ili su možda dale previše slobode koje imigranti različitog socijalnog backgrounda iskorištavaju.
Jednostavno receno, osilili se,neki dan dodjese izbjeglice iz Sirije i krivo im sto su ih poslali na sjever,kaze jedan hladno,ne mozemo cigare zapalit,to sto je prosjecan svedo prestao pusiti prije 10 godina jer je kutija cigara 12 km ,pokazuje montipajtonovski odnos emigranata prema domacima.Sad svak moze zakukati kako su mu prava uskracena,kako mu se neko nasmijao ,rasizam ,fasizam bla bla,
Ripicipi

#365 Re: Masakar u Parizu

Post by Ripicipi »

hrasno38 wrote:
luckylaka wrote:Tacno se vidi po reakcijama da je nekima ovaj zlocin dosao ko kec na desetku pa su na Islam uzjahali ne silaze.A i providni su. Do skoro sam mislio za neke forumase da su raja sad tek vidim da ih se treba cuvati ko arkanovih gardista
Niko nije uzjahao na Islam jer sam Islam kao religija nema blage veze sa ovakvim stvarima i ovakvim gadostimac i da se vjernici slijepo drze svih tih ispisanih rijeci u svetim knjigama mi danas ne bi imali o cemu pisati generalno jer bi zaista na zemlji bio raj.Uzjahani su oni koji ga nakaradno provode a to je nesto sasvim drugo.
:shock: :shock: :roll: :run: :skoljka:
iscrtani čovek

#366 Re: Masakar u Parizu

Post by iscrtani čovek »

LSD wrote:

Bože gluposti...ja svaki dan na fejsbuku srećem ateiste koji ismejavaju i rugaju se hrišćanstvu, slavama, Božiću, i šta bi, po tebi
trebao uzeti kalaš pa ih sve izrešetati kad me naljute?
U Francuskoj je DOZVOLJENO ismevati, zezati se i rugati i sa religijom. A ko ne može to da prihvati, izvoli nek se vrati kući u Pakistan, Bangladeš, ili odakle je već stigao, i gde je dozvoljeno za to rešetati i kamenovati, pa nek to tamo praktikuje, a ne u civilizovanoj zemlji.
Kikibombona

#367 Re: Masakar u Parizu

Post by Kikibombona »

LSD wrote:

Hahaha, pa zabranjeno je tebi.....

Meni je ta zabrana smijesna!

Aj apeluj na vjerske zajednice da ne blate ljude koji popiju jednu - dvi, koji se poseksaju prije braka itd.

Koji ste vi licemjeri, oni teski.

Vi bi da pricate o nevjernicima, da sudite o svjetonazorima drugih, al zato vas i vasu vjeru ne smije niko komentarisati! :D
LSD

#368 Re: Masakar u Parizu

Post by LSD »

KatarinaKosaca wrote:
LSD wrote:imaš pravo crtati šta god hoceš, ali nemoj crtati Poslanika (pogotovu ako ti je prije toga fino objašnjeno i receno da to ne radiš i da je to zabranjeno)....nemoj provocirati i prestani to raditi

Slažem se da je, najblaže rečeno, neukusno crtati i ismijavati nečije svetinje. Meni lično, degutantno, o bilo čemu da se radi. Ipak, valja napomenuti da se to radi i sa nekim kršćaniskim vrijednostima, imamo reakcije visokih klerodužnosnika, ponekad i Vatikana, ali to nije i ne može biti ni povod ni razlog, a najmanje opravdanje ni da nekom čvoku opališ, a kamoli oduzmeš život. Terorizam je terorizam i opravdanja nema, sad što to netko radi u ime islama, netko u ime slobodne i nezavisne Baskije, netko u ime tlačene Irske, je samo paravan. Utoliko je rigidno primitivno izjednačavati religiju, posebno jednu tako rasprostranjenu religiju kao islam sa terorizmom. A to neki jedva čekaju
:thumbup: :thumbup: sve receno ukratko

zbog karikatura, ti idioti sa bradama su spremni dici citavu redakciju u zrak...i naravno onda slijedi genereliziranje i ismijavanje citave vjere islama i kao poenta se plasira : Eto vidite da su barbari i da su bili u pravu kad su im ismijavali njihovog poslanika koji ih time uci

znaci gleda se posljedica, a ne uzrok
Last edited by LSD on 07/01/2015 17:25, edited 1 time in total.
AcaLukas

#369 Re: Masakar u Parizu

Post by AcaLukas »

hrasno38 wrote:
Nije bilo Alije ali je isto tako bilo handzar-divizije koja je zajedno sa ustasama nista manji genocid ako ne i veci napravila od cetnika!!!!
Handzar divizija je jedina SS divizja koja danas ima svoju ulicu. I to u Francuskoj. Otvori koju knjigu, nece ti skoditi. Momci kad su skontali da nece samo braniti domove nego da ce morati i klati nevine civile digli pobunu u Njemackoj iako su znali da ih ceka bolna smrt.
House

#370 Re: Masakar u Parizu

Post by House »

kako vi znate jesu li "bradonje" "islamski teroristi" i sl. ?!
Last edited by House on 07/01/2015 17:28, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#371 Re: Masakar u Parizu

Post by hrastov žižak »

šta drugo očekivat od pripadnika kulta smrti. :(
It_is_a_Leclerc

#372 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

House wrote:kako vi znate jesu li "bradonje" "islamski teroristi" i sl. ?!
Potvrđeno od strane francuske obavještajne službe da se radi o "Al Qaidi iz Jemena". Još uvijek nije zvanično, ali je iz ovog "Allahu Ekber" jasno da jesu.
House

#373 Re: Masakar u Parizu

Post by House »

It_is_a_Leclerc wrote:
House wrote:kako vi znate jesu li "bradonje" "islamski teroristi" i sl. ?!
Potvrđeno od strane francuske obavještajne službe da se radi o "Al Qaidi iz Jemena". Još uvijek nije zvanično, ali je iz ovog "Allahu Ekber" jasno da jesu.

hehe hajd dobro
Kikibombona

#374 Re: Masakar u Parizu

Post by Kikibombona »

KatarinaKosaca wrote: Slažem se da je, najblaže rečeno, neukusno crtati i ismijavati nečije svetinje. Meni lično, degutantno, o bilo čemu da se radi. Ipak, valja napomenuti da se to radi i sa nekim kršćaniskim vrijednostima, imamo reakcije visokih klerodužnosnika, ponekad i Vatikana, ali to nije i ne može biti ni povod ni razlog, a najmanje opravdanje ni da nekom čvoku opališ, a kamoli oduzmeš život. Terorizam je terorizam i opravdanja nema, sad što to netko radi u ime islama, netko u ime slobodne i nezavisne Baskije, netko u ime tlačene Irske, je samo paravan. Utoliko je rigidno primitivno izjednačavati religiju, posebno jednu tako rasprostranjenu religiju kao islam sa terorizmom. A to neki jedva čekaju
A da li je degutantno da kler osudjuje homoseksualce, da osudjuje ljude koji upraznjavaju seks prije braka, da osudjuje ljude koji piju ili kockaju, da osudjuje ljude koji ne vjeruju, da , da.....?

Kler se bavi ljudima i svjetonazorima, bavi se vjera! U Bibliji i Kuranu ces naci mnogo toga loseg o sebi, ako si ateista. Okarakterisat ce te kao sejtanom opsjednutu i sta sve ne.

I to trebas tolerisati i uvazavati?

Daj bona Katarina........
vaučer

#375 Re: Masakar u Parizu

Post by vaučer »

Očekivano, mora se reći.
Za ovo nema lijeka i već je izmaklo kontroli.
U nastavku epizode desnica u Europi jača i udara kontranapad u ime odbrane europskih vrijednosti, potom islamski teroristi nalaze dodatnu lepezu razloga za napade na civilizaciju i slobode govora te sve ide u još jedan - sve nasilniji krug. Ovo je napad na civilizaciju, na sve što slobode koje držimo udravo za gotovo, a kad čitam ove ovdje padobrance 'sve crtaj ali Poslanika ne', vidim da je problem duboko ukorijenjen u rigidnim mozgovima ljudi zatrovanim religijama.

Za slobodu govora se umiralo i ako treba umirat će se opet.

Sve novine sutra trebaju tiskati na naslovnicama te 'kontraverzne' ilustracije i jasno i glasno reći da se neće ušutkati islamističkim ili bilo kojim terorizmom.
Locked