jesu oni kad vrdili da vlada domkrejŠn? to je postao standard? cemu onda filozofiranje i demagogijo o naprednosti zapadne civilizacije?Umalo popisivac wrote:DomokrejŠn.
Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
-
Walther
#351 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
-
Umalo popisivac
#352 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Walther wrote:Umalo popisivac wrote: Da su useljenici imali takvu pamet, oni bi prije nekoliko vijekova osvajali Evropu.
Da su oni imali pamet ne bi oni morali nikoga ni "osvajati" nego bi od svojih zemalja napravili nesto.
Hevo ga jos jedan biser.Walther wrote:valjda je zbog istog razloga Svabo osvajao Rusiju... jer nije mogao od svoje zemlje napraviti nesto.. kojega logika u ovoj temi
-
Umalo popisivac
#353 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Mislis na "krstjane"?Walther wrote:http://lmgtfy.com/?q=bogumiliUmalo popisivac wrote:A ja ko je to zivio? Da nisu mozda muslimani?
usput, nisu ni oni bili prvi
-
Walther
#354 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sasvim je svejedno kako ti osvojis nesto i Svabo nije isao u Rusiju zbog turizma vec prirodnih prirodnih resursa (para po domace). KAo sto ide Turcin zbog para u Njemacku.Umalo popisivac wrote:Walther wrote:Umalo popisivac wrote: Da su useljenici imali takvu pamet, oni bi prije nekoliko vijekova osvajali Evropu.
Da su oni imali pamet ne bi oni morali nikoga ni "osvajati" nego bi od svojih zemalja napravili nesto.Hevo ga jos jedan biser.Walther wrote:valjda je zbog istog razloga Svabo osvajao Rusiju... jer nije mogao od svoje zemlje napraviti nesto.. kojega logika u ovoj temiPa primjetiti ces da su na osvajanju navodnici. Jer nije rijec bila o klasicnom osvajanju, puskom i macem, vec osvajanjem imigracijom, trbuhom za kruhom. E sad koliko to Nijemaca ide baustelati po Rusiji i ziviti od njihove socijale tebi je valjda poznato, pa bih te molio da nam izneses tu brojku.
Inace meni zivot od sociale nije poznat ali nemam ni kompleksa kao neki koji misle da su ljudi koji nemaju neka niza vrsta.
-
Umalo popisivac
#355 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Pa ti si tvrdio.Walther wrote:jesu oni kad vrdili da vlada domkrejŠn? to je postao standard? cemu onda filozofiranje i demagogijo o naprednosti zapadne civilizacije?Umalo popisivac wrote:DomokrejŠn.
-
Walther
#356 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
jesi cuo kad za Google.... de malo proGooglaj ko je sta bio ili nije bio i kad.... mozda skontas neke nove stvariUmalo popisivac wrote:Mislis na "krstjane"?Walther wrote:http://lmgtfy.com/?q=bogumiliUmalo popisivac wrote:A ja ko je to zivio? Da nisu mozda muslimani?
usput, nisu ni oni bili prviA nego ko je bio prije njihA? Muslimani?
-
Umalo popisivac
#357 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Naravno da lupas.Umalo popisivac wrote:Sasvim je svejedno kako ti osvojis nesto i Svabo nije isao u Rusiju zbog turizma vec prirodnih prirodnih resursa (para po domace). KAo sto ide Turcin zbog para u Njemacku.Walther wrote:Umalo popisivac wrote:
Da su oni imali pamet ne bi oni morali nikoga ni "osvajati" nego bi od svojih zemalja napravili nesto.Hevo ga jos jedan biser.Walther wrote:valjda je zbog istog razloga Svabo osvajao Rusiju... jer nije mogao od svoje zemlje napraviti nesto.. kojega logika u ovoj temiPa primjetiti ces da su na osvajanju navodnici. Jer nije rijec bila o klasicnom osvajanju, puskom i macem, vec osvajanjem imigracijom, trbuhom za kruhom. E sad koliko to Nijemaca ide baustelati po Rusiji i ziviti od njihove socijale tebi je valjda poznato, pa bih te molio da nam izneses tu brojku.
Inace meni zivot od sociale nije poznat ali nemam ni kompleksa kao neki koji misle da su ljudi koji nemaju neka niza vrsta.
-
Walther
#358 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ja tvrdio? Nikad. U tim drzava nikad nije bilo demokracije jer Zapad drzi olos na vlasti zbog nafte i dok ima nafte tamo demokracije nece biti. Zato mogu bez brige ubiti, muciti ili silovati koga hoce i kad hoce....Umalo popisivac wrote:Pa ti si tvrdio.Walther wrote:jesu oni kad vrdili da vlada domkrejŠn? to je postao standard? cemu onda filozofiranje i demagogijo o naprednosti zapadne civilizacije?Umalo popisivac wrote:DomokrejŠn.A demagogije nema. Ja vas samo pitam sto zivite u takvom okruzenju "fasistickih krstasa" i "genocidnih krastasa". Zar nije logicno onda otici negdje dalje. Ja sigurno djecu ne bih podozao kod takvih genocidnih naroda?
-
Umalo popisivac
#359 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ne znam, ja sam siguran da ce mi ih ti pojasniti.Walther wrote: jesi cuo kad za Google.... de malo proGooglaj ko je sta bio ili nije bio i kad.... mozda skontas neke nove stvari
A ono krstajani, krscani, krscani, krstajni.
-
Walther
#360 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
kakve to ima veze... Koliko to Marokanaca je pobilo pola Evrope? pocelo 2 svjetska rata? tvrdio si da se osvajalo jer se kod kuce nije moglo napraviti nesto...Umalo popisivac wrote:Naravno da lupas.Pitam te, koliko to Nijemaca ide zivjeti vani na socijalu?
kad ono Svabo osvajao Rusiju.. vise puta.... i ode teorija u 3
-
Umalo popisivac
#361 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Walther wrote:
Ja tvrdio? Nikad. U tim drzava nikad nije bilo demokracije jer Zapad drzi olos na vlasti zbog nafte i dok ima nafte tamo demokracije nece biti. Zato mogu bez brige ubiti, muciti ili silovati koga hoce i kad hoce....
Hevo.
Walther wrote:
to su sad vecinski muslimanske zemlje standard za demokraciju (btw one za sebe uopste ne tvrde da su demokracije kao evropske)...onako usput
-
Walther
#362 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
to su bili bogumili koji imaju sa danasnjim krscanima koliko i ja krastavcima... a jos manje sa tadasnjimUmalo popisivac wrote:Ne znam, ja sam siguran da ce mi ih ti pojasniti.Walther wrote: jesi cuo kad za Google.... de malo proGooglaj ko je sta bio ili nije bio i kad.... mozda skontas neke nove stvariKao svojevremeno jedan da su "krstjani" bili "genocidisani" od, pazi sad... "Krscana"
![]()
A ono krstajani, krscani, krscani, krstajni.
-
Umalo popisivac
#363 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
I kakve to veze ima sa socijalom i gdje ko ide? Naravno da se kod kuce moglo napraviti. Ne mozes osvajati citav svijet motikama i lopatama.Walther wrote:kakve to ima veze... Koliko to Marokanaca je pobilo pola Evrope? pocelo 2 svjetska rata? tvrdio si da se osvajalo jer se kod kuce nije moglo napraviti nesto...Umalo popisivac wrote:Naravno da lupas.Pitam te, koliko to Nijemaca ide zivjeti vani na socijalu?
-
Walther
#364 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
[/quote]Umalo popisivac wrote:to su sad vecinski muslimanske zemlje standard za demokraciju (btw one za sebe uopste ne tvrde da su demokracije kao evropske)...onako usput
da procitas to jos jednom? de procitaj jos jednom i pazi na ono "one za sebe uopste ne tvrde da su demokracije kao europske"..... sta li bi to moglo znaciti
-
Umalo popisivac
#365 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Mislis, genocidisali ih?Walther wrote:to su bili bogumili koji imaju sa danasnjim krscanima koliko i ja krastavcima... a jos manje sa tadasnjimUmalo popisivac wrote:Ne znam, ja sam siguran da ce mi ih ti pojasniti.Walther wrote: jesi cuo kad za Google.... de malo proGooglaj ko je sta bio ili nije bio i kad.... mozda skontas neke nove stvariKao svojevremeno jedan da su "krstjani" bili "genocidisani" od, pazi sad... "Krscana"
![]()
A ono krstajani, krscani, krscani, krstajni.sigurno znas da su ovi drugi sistematski ubijali one prve?
Last edited by Umalo popisivac on 06/01/2015 15:12, edited 1 time in total.
-
Umalo popisivac
#366 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
da procitas to jos jednom? de procitaj jos jednom i pazi na ono "one za sebe uopste ne tvrde da su demokracije kao europske"..... sta li bi to moglo znacitiWalther wrote:Umalo popisivac wrote:to su sad vecinski muslimanske zemlje standard za demokraciju (btw one za sebe uopste ne tvrde da su demokracije kao evropske)...onako usput
Napisao si da su standard za demokraciju. Ja sam ti predocio taj standard. Kad vam Nijemci naljepe takvo sta onda mozete s razlogom kmecati. A do tad budite sretni sto vam daju hranu u usta.
Last edited by Umalo popisivac on 06/01/2015 15:01, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#367 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Recimo da su trebali imati naknadnu pamet (polovina 20. stoljeća), jer im historijske prilike u određenoj mjeri nisu išle u prilog. Naravno, i sami su djelimično odgovorni za to što im se dešavalo u prošlosti.Cherry-Cherry wrote:Da su useljenici imali takvu pamet, oni bi prije nekoliko vijekova osvajali Evropu.Svojim južnjačkim mentalitetom sa dozom pameti, useljenici su mogli pokoriti Europu i inteligentno im vratiti za stoljeća kolonijalnog tlačenja.
Jednostavno, ništa nije crno-bijelo. Apsurdno je govoriti da se Europa zasniva na isključivo judeo-kršćanskoj tradiciji, niti da je arapski/turski/perzijski svijet zasnovan na isključivo islamskoj tradiciji.
Uostalom, o kakvim se tradicijama govori. Tradicijama koje, pored svih pozitivnih stvari, u svojim temeljima sadrže krv, genocid, inkviziciju i sve moguće vrste zločina.
Last edited by pemanapemani on 06/01/2015 15:02, edited 1 time in total.
-
Walther
#368 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Svabo nije isao gdje god je isao zbot turizma vec zbog resursa. Isto kao sto ide Turcin. Ljudi zbog ko zna kojih razloga u neko vrijeme idu na neko drugo mjesto. To nije znak sistematske zaostalosti ili inferiornosti. Najvece ekonomska&vojna sila na planeti je tako nastala.Umalo popisivac wrote:I kakve to veze ima sa socijalom i gdje ko ide? Naravno da se kod kuce moglo napraviti. Ne mozes osvajati citav svijet motikama i lopatama.Walther wrote:kakve to ima veze... Koliko to Marokanaca je pobilo pola Evrope? pocelo 2 svjetska rata? tvrdio si da se osvajalo jer se kod kuce nije moglo napraviti nesto...Umalo popisivac wrote:Naravno da lupas.Pitam te, koliko to Nijemaca ide zivjeti vani na socijalu?
-
Walther
#369 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Napisao si da su standard za demokraciju. Ja sam ti predocio taj standard. Kad vam Nijemci naljepe takvo sta onda mozete s razlogom kmecati. A do tad budite sretni sto vam daju hranu u usta.[/quote]Umalo popisivac wrote:da procitas to jos jednom? de procitaj jos jednom i pazi na ono "one za sebe uopste ne tvrde da su demokracije kao europske"..... sta li bi to moglo znacitiWalther wrote:Umalo popisivac wrote:to su sad vecinski muslimanske zemlje standard za demokraciju (btw one za sebe uopste ne tvrde da su demokracije kao evropske)...onako usput
nisam ja to napisao, napisao sam bas kontra.... sto je sarkazam malo preletio iznad tebe... jebiga
-
Umalo popisivac
#370 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Da ides negdje zbog resurssa moras imati moc i tehnologiju. Zato oni dole kozojebaci to nikad nece moci, nego ce samo moci osvajati ovako, na socijalu i kmecanjem, kme, kme fasizam, kme kme, fasizma, svi ce te jednog dana biti muslimani. A sad daj socijalu. 
-
Umalo popisivac
#371 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Walther wrote: nisam ja to napisao, napisao sam bas kontra.... sto je sarkazam malo preletio iznad tebe... jebiga
Ne znam, al dobro, nek ti bude. U svakom slucaju kad vam ovako bude u EU onda kmecite, a do tad kus i budite zahvalni pa vam nije onako kako vi postupate prema drugima u zemljama gdje vi cinite vecinu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#372 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Potrazi uciteljicu ili ucitelja istorije i malo im spomeni familiju......ili je samo u pitanju opste neobrazovanje....Walther wrote:http://lmgtfy.com/?q=bogumiliUmalo popisivac wrote:A ja ko je to zivio? Da nisu mozda muslimani?
usput, nisu ni oni bili prvi
http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=128
- SkyLimit
#373 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ali kako su se samo Bošnjaci promjenili, ne svi naravno, neugodna im ova situacija, još se naljute kad im se kaže da potječu iz islamskog civilizacijskog kruga, srcu im bliži kršćanski fašisti.
Pa preci su vam ponosno isticali da su "najisturenija utvrda Islama u kršćanskoj Europi", zimi odbijali napade Austrijanaca, a ljeti za revanš kampovali oko Beča
Pa nije samo pjesnička sloboda ona "Bosna, to je Bedr islama!".
Pa preci su vam ponosno isticali da su "najisturenija utvrda Islama u kršćanskoj Europi", zimi odbijali napade Austrijanaca, a ljeti za revanš kampovali oko Beča
Pa nije samo pjesnička sloboda ona "Bosna, to je Bedr islama!".
-
Umalo popisivac
#374 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Inace, zanmiljivo je to da npr. UK kao najveca kolonijalna sila svih vremena ima mozda i najmanje problema s imigrantima, iako ih ima puno. Ima puno indijaca i niko od njih ne radi probleme (ili rijetki). Vecinom su dobro obrazovani i dobro uklopljeni u drustvo. Pa cak i Pakistanci. Dok na ovom snimlku opet vidimo muslimane kako po UK provode neka svoja pravila. To je dakle stvar mentaliteta, a ne je li neko bio kolonija ili nije.
- astala_vistala
#375 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Jednostavno ovo se moralo dogoditi u evropi se budi nacionalni pokret,multikulturalnost je stvar proslosti,najbolji prikaz jeste koje sada stranke pobjeduju u EU,Nijemce razumijem i podrzavam u potpunosti,bio sam u vise navrata turci zive u getima koji su izvor kriminala i svih najgorih stvari ne zele da uce njemacki iako su rodjeni tamo,ne zele da rade nego zive od socijalne pomoci i jedan njemacki radnih u prosjeku hrani 5 turaka koji su na socijali,i u posljednje vrijeme veliki broj azilanata arapa i roma,u ovoj sada situaciji prihvatili bi da se naseli citava bivsa juga samo da isele ove,jer ipak smo evropski narod i lako se prilagodjavamo ma kakvi god da smo u odnosu na ostale,ali najveci problem oko kojeg se sve desava a najmanje se prica jeste islamizacija njemacke,nijemci kao narod rapidno izumiru,dok prosjecna turska,arapska porodica ima u prosjeku izmedju 4 ili 5 djece,primjera radi Marsej i juzna francuska su nadpolovicno arapski,i normalna je stvar pricati arapski u juznoj francuskoj,ima dobra knjiga od Dejana lucica u vezi ovog problema vrijedi procitati,slicne probleme imaju Rusija isto sa muslimanima,i Svicarska sa siptarima.