Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#351 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

Vector_dum wrote:U Chicagu je u periodu od 8 godina od vaterenog oruzja smrtno stradalo preko 7000 ljudi..

Ali Sarajevo je Divlji Zapad, stanovnici Chicaga se ibrete kako deveramo dan po dan
Šamaraju li tamo?
uglavnomja

#352 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by uglavnomja »

prvo - stopa kriminala nema veze sa policijskim ovlastima nego sa ekonomskom situacijom i socijalnom sigurnoscu u zemlji.

drugo - taj faco i slicni nece zaskociti neciju nanu ili mater ili dijete islomiti mu par kostiju zbog 5 maraka, zlatnog lancica, koji ce opet prodati za 5 maraka ili slicno (a traume ostaju, pluus sto nana nakon slomljenih kostiju nikad nece ozdraviti)

trece - da policija vako lijepi samare sitnim klosarima ne bi bilo teme o onim dunga lungama sto maltretiraju same zene po citavom gradu. sitni kokosari koji u stvari ni ne mogu dobiti neku pravu kaznu zatvora jer ne prave krivicna djela, a zagorcavaju zivot normalnim judima

cetvrto - da sud kriminalcima presudjuje prave kazne, da ne kazem sabiranje djela - ne bi bilo potrebe da se raspravlja ni o cemu od ovoga

peto - ruka mu se pozlatila :thumbup:

sesto - sve se slazem s fudom :shock:
славянин

#353 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

Vector_dum wrote:U Chicagu je u periodu od 8 godina od vaterenog oruzja smrtno stradalo preko 7000 ljudi..

Ali Sarajevo je Divlji Zapad, stanovnici Chicaga se ibrete kako deveramo dan po dan
Treba policija samarat to ce sasjec problem u korijenu :lol:
славянин

#354 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

Jah, kakvo drustvo takva i policija i vlada a i sve ostalo.
Hakiz

#355 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

To sve govori.
dječak sa šibicama

#356 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dječak sa šibicama »

Treba muriji zbaviti one elektricne pendreke ili one pistolje na struju, sta imaju udarati sljage, samo ispuca eletriku.
славянин

#357 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

dječak sa šibicama wrote:Treba muriji zbaviti one elektricne pendreke ili one pistolje na struju, sta imaju udarati sljage, samo ispuca eletriku.
Treba njima dati kamere da nose ... kao u US samo sto smo mi daleko od toga.
dječak sa šibicama

#358 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Za one koji ce me prozvati zbog brutalnosti, utjeha je u tome sto uvijek ima dosta nasih policajaca koji ne znaju sa tim upravljati, samoozljedjivanje na dnevnoj bazi.
славянин

#359 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

dječak sa šibicama wrote:Za one koji ce me prozvati zbog brutalnosti, utjeha je u tome sto uvijek ima dosta nasih policajaca koji ne znaju sa tim upravljati, samoozljedjivanje na dnevnoj bazi.
Kakva brutalnost pa tazer je bolji 10x nego da se bije policija i lopovi.Ako se opire zik i odmah lisice.Samo imam osjecaj da bi kod nas ovako "ma sta to ti gledoooos - ZIK" hhhhh
dječak sa šibicama

#360 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

славянин wrote:
dječak sa šibicama wrote:Treba muriji zbaviti one elektricne pendreke ili one pistolje na struju, sta imaju udarati sljage, samo ispuca eletriku.
U USA su metnuli policajcima te kamere, uglavnom na snimcima tih "tragicnih dogadjaja" vidimo kako policajac kaze liku "stavi ruke na volan" ili "lezi na pod" a ovaj ne stavi ruke na volan nego ih zavlaci negdje u predjelu struka, ili nece da legne i krece prema policajcu, pa kad dobije metak izadje na ulice 18000 afroamerikanaca i traze pravdu za Omara Johnsona u raji poznatijeg kao Bigy O.
Janjicar

#361 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

dječak sa šibicama wrote:
славянин wrote:
U USA su metnuli policajcima te kamere, uglavnom na snimcima tih "tragicnih dogadjaja" vidimo kako policajac kaze liku "stavi ruke na volan" ili "lezi na pod" a ovaj ne stavi ruke na volan nego ih zavlaci negdje u predjelu struka, ili nece da legne i krece prema policajcu, pa kad dobije metak izadje na ulice 18000 afroamerikanaca i traze pravdu za Omara Johnsona u raji poznatijeg kao Bigy O.
I kod nas kad zavuces ruku policajac je na oprezu. Pita se jel cener il cvaja
Vector_dum

#362 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Vector_dum »

Mislim realno.. svaki evropski glavni grad je barem 300X opasniji grad po kriminalitetu od Sarajeva.
Koliko se samo lancica strgne i torbi odradi
u po metroima u Berlinu, Parizu, Londonu

Ne znam ja po cemu je Sarajevo opasan grad.
Pitam, po cemu?
Po brudama u trenerkama sto dudlaju nargile?
Svoj poso gledajte i ne komentarisite druge

Kriminala je uvijek bilo i bice, samo ne vidim nikakvu logiku po cemu bi Sarajevo bilo toliko opasno.
Pretjerujete po obicaju.
Hakiz

#363 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

Ne bojimo se mi kriminalaca. Strah nas policije.
al-em

#364 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by al-em »

policija treba vise udarati ali dosta klosara i kriminalaca su im ili raja ili su u nekom talu pa nece svoj na svog

udaraju jedino ove sitne klosarcice koje nemaju veza i vezica u sudstvu i policiji
dječak sa šibicama

#365 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

ma kakvi, stanovnici Londona, Milana i Pariza zele doseliti u sarajevo kazu ne mogu izdurat od loseg zivota i kriminala a ovdje policija u kladionicama, besposlena
Vector_dum

#366 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Vector_dum »

Vector_dum wrote:Mislim realno.. svaki evropski glavni grad je barem 300X opasniji grad po kriminalitetu od Sarajeva.

Pitam, po cemu?

Kriminala je uvijek bilo i bice, samo ne vidim nikakvu logiku po cemu bi Sarajevo bilo toliko opasno.
Pretjerujete po obicaju.
Moze li neko odgovoriti na pitanje po cemu je Sarajevo toliko opasno?
Po cemu se Sarajevu po stopi kriminala razlikuje od bilo kojeg drugog europskog grada?

Reci za Sarajevo da je grad opasnog zivljenja moze reci samo neko ko u svom zivotu nije otisao dalje od Hadzica.
bersK

#367 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by bersK »

Ne vjerujem šta čitam. Šta treba čovjek da uradi kad dobije šamar od murjaka? Da mu vrati, pa da napravi sranje iz ničega samo jer ovom kretenu žena kući nije dala pa se istresa na narodu. Logično valjda da će se ušutiti. To vi možda marišete miliciju kad vas bilo šta pitaju il urade?

Druga stvar. Ilidžanska policija jedna od najbesposlenijih u gradu. Drže pazar vlasnicima kafića, kafana i kladara po aleji i šire. U užem krugu Ilidže mogu da napišu bar 50 kazni dnevno za parkiranje po trotoaru, ali ni to nisu u stanju. Jbg, Hadersfild pritišće, možda koji gol padne al on to ne isprati????? Imate li osjećaja? Misle ako upale rotacije na raskrsnici da su bogovi što zemljom hodaju. A o ponašanju istih za volanom u Butmirskoj cesti nema potrebe da pišem nešto.

Treće, ubiše se forumaši pojedini na drugim temama da se prati zakon, da se isti poštuje, da nam bezakonje ne treba, ali zato "okle ti ynas moydase kurcio hehe rodzak, svaka cas muriji, kasu tukli tad je i valjalo". Licemjerje.
victom

#368 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by victom »

bersK wrote:Ne vjerujem šta čitam. Šta treba čovjek da uradi kad dobije šamar od murjaka? Da mu vrati, pa da napravi sranje iz ničega samo jer ovom kretenu žena kući nije dala pa se istresa na narodu. Logično valjda da će se ušutiti. To vi možda marišete miliciju kad vas bilo šta pitaju il urade?

Druga stvar. Ilidžanska policija jedna od najbesposlenijih u gradu. Drže pazar vlasnicima kafića, kafana i kladara po aleji i šire. U užem krugu Ilidže mogu da napišu bar 50 kazni dnevno za parkiranje po trotoaru, ali ni to nisu u stanju. Jbg, Hadersfild pritišće, možda koji gol padne al on to ne isprati????? Imate li osjećaja? Misle ako upale rotacije na raskrsnici da su bogovi što zemljom hodaju. A o ponašanju istih za volanom u Butmirskoj cesti nema potrebe da pišem nešto.

Treće, ubiše se forumaši pojedini na drugim temama da se prati zakon, da se isti poštuje, da nam bezakonje ne treba, ali zato "okle ti ynas moydase kurcio hehe rodzak, svaka cas muriji, kasu tukli tad je i valjalo". Licemjerje.
:thumbup:
Last edited by victom on 01/03/2021 03:11, edited 2 times in total.
moonca

#369 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

Vector_dum wrote:Mislim realno.. svaki evropski glavni grad je barem 300X opasniji grad po kriminalitetu od Sarajeva.

Pitam, po cemu?

Pretjerujete po obicaju.
Opasan je jer je veliki procenat nezaposlenosti, siromastvo, materijalizam- ne mogu priustiti sebi sto vecina mladih zeli.Jos uvijek su im u svejzim sjecanjima - Cele, Delalici....klanovi - prestiz.Osim toga, glavni je grad, najnaseljeniji.
Unazad nekoliko godina, ucestalo sam cula kako trgaju lancice, otimaju mobitele... :-) pod tim dojmom ja nocu nisam izlazila dok sam boravila tamo.Mada, moze se to sve desiti i danju, al' eto radis sto ti se cini sigurnijim. :roll:
vernes81

#370 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vernes81 »

Hakiz wrote:
sheilak wrote:
vernes81 wrote: Nije to bas tako, ta faca nije jeben nego je njegov advokat jeben i tog se boje policajci, najmanja greska i eto njih na sudu.
A to da su te "face" opasne pitaj Ali Gasija jel jeben sad.
Sta ba nije tako ko je od ocih da kazem saobracajaca gasiju sta rekao? Nikad niko
Njega su i ako su udarali specijalci sipa klinac palac a nikako ovaj u prsluku (r)
A ne bi ni taj specijalac smio sam, jedan na jedan. Nego je morala prvo pasti politička odluka, stvoriti se situacija da neki tužilac ili sudija ne napravi problem onima koji bi uhapsili Gašija, pa tek kada se to riješilo, morala je otići cijela ekipa specijalaca da ga pokupe.

Kao što rekoh, niko nije opasan sam, opasnim te čini ekipa.
Prvih 10 dana u KPD Zenica skoro svaki dan mu ukazivana medicinska pomoc (a nisu ga cuvari pipnuli), toliko je jeben 1na1.
A to da specijalac nebi smio 1na1 sa Gasijem dokazuje da neznas nista o policiji a pogotovo o kriminalcima osim suplje carsijske.
Cuj morala otici cijela ekipa :jbt: , gdje si majke ti vidio da jedan specijalac ide hapsiti. Ma kome i ja objasnjavam.
Ja se izvinjavam Gasi je "BETON" jarane.
kox

#371 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kox »

moonca wrote:

Pitam, po cemu?

Pretjerujete po obicaju.
Opasan je jer je veliki procenat nezaposlenosti, siromastvo, materijalizam- ne mogu priustiti sebi sto vecina mladih zeli.Jos uvijek su im u svejzim sjecanjima - Cele, Delalici....klanovi - prestiz.Osim toga, glavni je grad, najnaseljeniji.
Unazad nekoliko godina, ucestalo sam cula kako trgaju lancice, otimaju mobitele... :-) pod tim dojmom ja nocu nisam izlazila dok sam boravila tamo.Mada, moze se to sve desiti i danju, al' eto radis sto ti se cini sigurnijim. :roll:
Čuj klanovi u Sarajevu :-) Koliko shvatam dolaziš iz USA. Da o opasnostima Sarajeva vazi neko iz Monaca možda bih i shvatio ali iz Amerike , svašta.
HAVANA

#372 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by HAVANA »

moonca wrote:

Pitam, po cemu?

Pretjerujete po obicaju.
Prije par dana je u cikagu ubijeno ljudi na ulici za jednu noc sto u sarajevu nije za jedno devet godina.Nemojte pretjerivati.Da je bajno,nije,milion problema ,ali da neko ne hoda gradom iz straha,to je vec do njega,nije do grada...Nista sigurniji i nista nesigurniji od vecine drugih gradova.
MarlboroGold

#373 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by MarlboroGold »

Ameriku ne treba uzimati u statistiku i porediti sa gradovima, recimo, evropskih zemalja. Tamo se lako dolazi do oružja, pa je i kriminal brutalniji.
Hebo li ih onaj njihov Second Amendment to the United States Constitution... postoji samo da bi se ljudi mogli boriti protiv tiranije vlastite vlade, a izginuše im djeca u školama.
HAVANA

#374 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by HAVANA »

Ok.Pariz,amsterdam,minhen,antwerpen,brisel,prag...
halo_ba

#375 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by halo_ba »

MarlboroGold wrote: Hebo li ih onaj njihov Second Amendment to the United States Constitution... postoji samo da bi se ljudi mogli boriti protiv tiranije vlastite vlade, a izginuše im djeca u školama.
A ovo je opet najbolje, americki apsurd ko iz bukvara. Stvoren u vrijeme kada je bilo "tandzara vladi - tandzara meni", u medjuvremenu potpuno izgubio smisao. Bas ce se pistoljima suprostaviti "tiraniji vlastite vlade", koju inace sami biraju.
Post Reply