Zadnja posta Orasje ili?

Post Reply
muha_sa

#351 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by muha_sa »

dudlov wrote:
KatarinaKosaca wrote:Blago onom ko nikada nije bilo gladan i uvijek sve imao, pa ne razumije, ne suosjeća i ne zna kako je. Ipak, bahatost, bezobrazluk, nesenzibilnost se ne može ni tim pravdati. Ne može se gladnom čovjeku zamjeriti ništa.. pa ni ovakve ideje. Ipak, najmanje štete kreatorima problema, vlastodršcima, a najviše građanima BIH, jer ti i takvi potezi mogu i te kako dovesti u pitanje bezvizni režim.
Ovo nije masovna pojava da bi se bezvizni režim doveo u pitanje. Ako ovu grupu neko primi, e onda nastaju problemi jer će se broj grupa povećavati, pa bi onda bezvizni režim bio upitan.
nece ih niko primit i to je jedino tacno---sad da li ce sta postic kod ovih nasih uhljupa pitanje je, al ic vani i trazit ekonomski azil moze samo neko ko pojma nema sa zivotom.
spreca

#352 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by spreca »

Ovog Gavrana prvo kod psiholga pa onda kod sudije............ovo je zamisljeno kao da nekog uplase(vladuTK)ali im to ne polazi za rukom...moraju traziti boljeg organizatora
It_is_a_Leclerc

#353 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako sam i najavio, Granična policija BIH savjesno i profesionalno onemogućila ovima da pređu državnu granicu, što je naprosto logično, kad nemate pasoša, novca, ogrnuti se dekom i nosite neke stvari u ruksaku.
Najbolja izjava je - "Pustite i nas, kao što puštate narkodilere".

Nadam se da će Vlada TK poslati autobuse po njih, u toku dana, da prestane ova bruka i ovaj cirkus koji nikom ne donosi dobro.
ODB

#354 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by ODB »

vjesticanametli wrote:Pa ce biti zelja nam je samo bus da ne idemo pjeske nazad....... zemlj9 otvori se....sinoc ih gledam am alj i ne mogu nikako da vjerujem sta rade......kaze ona budala pa mozemo i camcem do italije.....ma majmune uzmi skelu iz orasja ....valjda ima jos koja iz 96 :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol:
dudlov

#355 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by dudlov »

muha_sa wrote:
dudlov wrote:
KatarinaKosaca wrote:Blago onom ko nikada nije bilo gladan i uvijek sve imao, pa ne razumije, ne suosjeća i ne zna kako je. Ipak, bahatost, bezobrazluk, nesenzibilnost se ne može ni tim pravdati. Ne može se gladnom čovjeku zamjeriti ništa.. pa ni ovakve ideje. Ipak, najmanje štete kreatorima problema, vlastodršcima, a najviše građanima BIH, jer ti i takvi potezi mogu i te kako dovesti u pitanje bezvizni režim.
Ovo nije masovna pojava da bi se bezvizni režim doveo u pitanje. Ako ovu grupu neko primi, e onda nastaju problemi jer će se broj grupa povećavati, pa bi onda bezvizni režim bio upitan.
nece ih niko primit i to je jedino tacno---sad da li ce sta postic kod ovih nasih uhljupa pitanje je, al ic vani i trazit ekonomski azil moze samo neko ko pojma nema sa zivotom.
Ma znam ja da ekonomski azil se ne može dobiti, samo novi rat otvara vrata zapada. Imali su ljudi 6 godina iza rata da se presaberu i skontaju odakle smrdi. Sad je gotovo, tj. plaća se ceh neodlučnosti.
StupskaBitanga

#356 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by StupskaBitanga »

Vjerovatno koliko su podložni manipulaciji da im kažu hajmo na Mars i to bi povjerovali
muha_sa

#357 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by muha_sa »

eto vam Bosna, mi odosmo.

ko kad nas jedva cekaju :-)

ne do mi bog da se rugam obespravljenim radnicima vec ne mogu da skontam odakle im ova ideja--da krenu u Evropu pjehoke, kokuzi i mnogi bez pasosa i to na regularan granicni prelaz :-)
Cherry-Cherry

#358 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by Cherry-Cherry »

"Ovo je genocid", "Idemo u Siriju", "Pustite nas, kao što puštate i narkodilere." :-) :-) E pameti naša, nisu džaba viceci o Sulji i Muji. Što nema viceva o Hansu? :-) I onda se pitamo, što nam ništa ne valja. Kakav narod - takva i država. :-)
DeutscheAusweis

#359 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by DeutscheAusweis »

StupskaBitanga wrote:Vjerovatno koliko su podložni manipulaciji da im kažu hajmo na Mars i to bi povjerovali
Bolje je bilo da su plenumsku vladu golu do pojasa tjerali ispred sebe do granice...sad bi imali otvorenu granicu bez čekiranja dokumenata.
StupskaBitanga

#360 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by StupskaBitanga »

muha_sa wrote:eto vam Bosna, mi odosmo.

ko kad nas jedva cekaju :-)

ne do mi bog da se rugam obespravljenim radnicima vec ne mogu da skontam odakle im ova ideja--da krenu u Evropu pjehoke, kokuzi i mnogi bez pasosa i to na regularan granicni prelaz :-)
Tačno
Cherry-Cherry wrote:"Ovo je genocid", "Idemo u Siriju", "Pustite nas, kao što puštate i narkodilere." :-) :-) E pameti naša, nisu džaba viceci o Sulji i Muji. Što nema viceva o Hansu? :-) I onda se pitamo, što nam ništa ne valja. Kakav narod - takva i država. :-)
isti ti nameću vlast i vjerno glasačko tijelo
It_is_a_Leclerc

#361 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by It_is_a_Leclerc »

Cherry-Cherry wrote:"Ovo je genocid", "Idemo u Siriju", "Pustite nas, kao što puštate i narkodilere." :-) :-) E pameti naša, nisu džaba viceci o Sulji i Muji. Što nema viceva o Hansu? :-) I onda se pitamo, što nam ništa ne valja. Kakav narod - takva i država. :-)
:thumbup:

"Ovo je genocid" je sramota i uvreda za žrtve genocida. Mene je bilo sramota ono vidjeti. Još malo će genocidom proglašavati kad ko kome odbija pomoći u ukopavanju krompira.
colt

#362 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by colt »

spreca wrote:Ovi izmanipulrani "radnici" od svojih sindikalnih vodja i nemaju bas podrsku od gradjana iako su ranije imali...to govori koliko su na krivom putu............a onaj Gavranovic rekao policajcu....."pa kad propustate narkotike itd propustite i nas"......... e brat bratu tu je zaradio shaku u nos.......ovo sve treba lijepo fino pred sudiju za prekrsaje........treba shvatiti tuzlake i one okolne, kad im jedna grupa ljudi svako malo zatvore ceste da nemogu doci svojim kucama ili obaviti neke neodlozne poslove........i sad kao treba ih zaliti.....ja ih vise ne zalim.....nisu oni jedini koji su ostali bez posla....ljudi se snalaze.....a za ove neznam sta da kazem.....mogu da shvatim ove iz grada a i to sa rezervom......ali ovi iz okolnih sela bar ima uslove da posije ,posadi,kupi kokosi itd da nebi gladovali.....ali jebiga vjerovatno im je to tesko.......hajmo sad napadajte
Care moj. Ovo može zapaliti vatru da i ti nemaš. Vidio si kad neko poludi da može zapaliti zgradu vlade, a vrlo lako može zapaliti i tvoju firmu u kojoj radiš. Recimo i narkomani, politički plaćenici itd. . koji i nemaju neke veze sa ovim radnicima vrlo lako mogu da iskoriste anarhiju i naprave više štete nego koristi. Sve ovo može da izazove neku lančanu reakciju sa nesagledivim posjedicama, a februar ove godine je bio vrlo blizu toga.Tačno si mogao osjetiti to masovno sranje u kojem smo mogli svi zajedno kolektivno najebati.U Tuzli je februar bio bezazlen, da bi se proširio na većem teritoriju, a umal i na regiju.Nego, ako sit gladnom ne vjeruje, onda barem ne talasaj i klimaj glavom. .
dpjokala26

#363 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by dpjokala26 »

KAKVE IDEJE? ne znam ko je ovako nesto mogao predloziti i organizovati a da zeli ovim ljudima dobro? ko jos razuman misli da ce EU otvoriti vrata pred ovim unesrtecenim ljudima? ne znam ko jos normalan moze traziti da mu drugi mogu urediti drzavu i rijesiti sve nagomilane probleme u ovoj jadnoj drzavi? zna se gdje su institucije, od kantona,do federacije i drzave.tamo trebamo traziti zastitu svojih prava.nazalost mi za iste ljude glasamo vec 20 godina i ocekujemo da nam bude dobro. :shock:
sda,hdz,sds.....pa ovim smo dali svoj glas...i tako 20 godina.sad se pitamo sto nam je ovako lose.... :?: :cry:
StupskaBitanga

#364 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by StupskaBitanga »

colt wrote:
spreca wrote:Ovi izmanipulrani "radnici" od svojih sindikalnih vodja i nemaju bas podrsku od gradjana iako su ranije imali...to govori koliko su na krivom putu............a onaj Gavranovic rekao policajcu....."pa kad propustate narkotike itd propustite i nas"......... e brat bratu tu je zaradio shaku u nos.......ovo sve treba lijepo fino pred sudiju za prekrsaje........treba shvatiti tuzlake i one okolne, kad im jedna grupa ljudi svako malo zatvore ceste da nemogu doci svojim kucama ili obaviti neke neodlozne poslove........i sad kao treba ih zaliti.....ja ih vise ne zalim.....nisu oni jedini koji su ostali bez posla....ljudi se snalaze.....a za ove neznam sta da kazem.....mogu da shvatim ove iz grada a i to sa rezervom......ali ovi iz okolnih sela bar ima uslove da posije ,posadi,kupi kokosi itd da nebi gladovali.....ali jebiga vjerovatno im je to tesko.......hajmo sad napadajte
Care moj. Ovo može zapaliti vatru da i ti nemaš. Vidio si kad neko poludi da može zapaliti zgradu vlade, a vrlo lako može zapaliti i tvoju firmu u kojoj radiš. Recimo i narkomani, politički plaćenici itd. . koji i nemaju neke veze sa ovim radnicima vrlo lako mogu da iskoriste anarhiju i naprave više štete nego koristi. Sve ovo može da izazove neku lančanu reakciju sa nesagledivim posjedicama, a februar ove godine je bio vrlo blizu toga.Tačno si mogao osjetiti to masovno sranje u kojem smo mogli svi zajedno kolektivno najebati.U Tuzli je februar bio bezazlen, da bi se proširio na većem teritoriju, a umal i na regiju.Nego, ako sit gladnom ne vjeruje, onda barem ne talasaj i klimaj glavom. .
Sasvim slučajno se spominje novi februar i neka anarhija???
Nikako
Čitajte sve izmedju redova sve ce vam se samo reci
dpjokala26

#365 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by dpjokala26 »

colt wrote:
:lol: ma dajjj....
ovo ne moze nista zapaliti.ove ljude je neko grdno izmanipulisao.par nezadovoljnih radnika bas nista ne moze da izazove, nikakvu lancanu reakciju.sve je to kratkog daha.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#366 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by KatarinaKosaca »

dpjokala26 wrote:
KAKVE IDEJE? ne znam ko je ovako nesto mogao predloziti i organizovati a da zeli ovim ljudima dobro? ko jos razuman misli da ce EU otvoriti vrata pred ovim unesrtecenim ljudima? ne znam ko jos normalan moze traziti da mu drugi mogu urediti drzavu i rijesiti sve nagomilane probleme u ovoj jadnoj drzavi? zna se gdje su institucije, od kantona,do federacije i drzave.tamo trebamo traziti zastitu svojih prava.nazalost mi za iste ljude glasamo vec 20 godina i ocekujemo da nam bude dobro. :shock:
sda,hdz,sds.....pa ovim smo dali svoj glas...i tako 20 godina.sad se pitamo sto nam je ovako lose.... :?: :cry:
Gladan čovjek nije razuman. Kad ćete to više i konačno shvatiti? Čovjek ubijen neimaštinom koji ne može zaspati misleći šta će mu dijete sutra jesti nije razuman. Kad se to akumulira godinama nema razuma. Kako je lako iz tople sobe uz čips i smoki, dok se ručak krčka u planu gospodinčić palamuditi. Jako lako..
O'zone
Globalni moderator

#367 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by O'zone »

DeutscheAusweis wrote:
StupskaBitanga wrote:Vjerovatno koliko su podložni manipulaciji da im kažu hajmo na Mars i to bi povjerovali
Bolje je bilo da su plenumsku vladu golu do pojasa tjerali ispred sebe do granice...sad bi imali otvorenu granicu bez čekiranja dokumenata.
+1

Al nas merhametli cojk zna samo sebe kaznjavat . Poslat ce se na uzaludan put od 70 kilometara po ovoj zimi umjesto da je vladajuću elitu izvukao na ulicu skinuo do gaća i pustio da skupljaju inje po mudima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#368 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:+1

Al nas merhametli cojk zna samo sebe kaznjavat . Poslat ce se na uzaludan put od 70 kilometara po ovoj zimi umjesto da je vladajuću elitu izvukao na ulicu skinuo do gaća i pustio da skupljaju inje po mudima.
Oformila bi se već na forumu grupa nikova da štiti nenaoružane i legitimne predstavnike naroda, a radnike naziva teroristima. Mi nismo nesenzibilan narod, mi smo monstrumi od ljudi. Samo pročitati nekoliko komentara ispred i sve je jasno. Šprdnja sa gladnima, preprouka da se udave u Jadranu, smijeh, moralni pad, moralno dno i ljudska mizerija.
StupskaBitanga

#369 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by StupskaBitanga »

Pa sto režiser ove šarade ne bude malo orginalniji i čak agresivniji jer ako bude ovo ovako išlo bas se stvari neće odvijati kako je zamislio
StupskaBitanga

#370 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by StupskaBitanga »

Da bi razumjeli suštinu shvatite da ni radnici ni sindikalci koji nemaju pojma o prelasku granice ne mogu smisliti i realizirati odlazak pjeske do granice
dpjokala26

#371 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by dpjokala26 »

KatarinaKosaca wrote:
dpjokala26 wrote:
Gladan čovjek nije razuman. Kad ćete to više i konačno shvatiti? Čovjek ubijen neimaštinom koji ne može zaspati misleći šta će mu dijete sutra jesti nije razuman. Kad se to akumulira godinama nema razuma. Kako je lako iz tople sobe uz čips i smoki, dok se ručak krčka u planu gospodinčić palamuditi. Jako lako..
:-) razuma mora biti, bar od ljudi koji su ovo predlozili i organizovali. ovi ljudi su izmanipulisani.od koga? ja to ne znam.oni ce saznati na najtezi i najbolniji nacin.vjerovati da se tako lako moze preci granica je u rangu bajke.
O'zone
Globalni moderator

#372 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by O'zone »

KatarinaKosaca wrote:
Mene interesuje zašto ti silni gladni ljudi nikad nisu za gusu uhvatili prave krivce za svoje stanje nego se vješaju i raznose bombama.

Evo ovi prijete da ce se zapalit! Pa to je debiluk. Jel to neki cejf ili pokušaj blefa na koji niko vise ne pada.

A sta da se i ubiju? To ce napakostiti nekome iz vlade?! Boli njih k..c sto se sad oni mrznu na livadi pored ceste.
O'zone
Globalni moderator

#373 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by O'zone »

KatarinaKosaca wrote:

Oformila bi se već na forumu grupa nikova da štiti nenaoružane i legitimne predstavnike naroda, a radnike naziva teroristima. Mi nismo nesenzibilan narod, mi smo monstrumi od ljudi. Samo pročitati nekoliko komentara ispred i sve je jasno. Šprdnja sa gladnima, preprouka da se udave u Jadranu, smijeh, moralni pad, moralno dno i ljudska mizerija.
DeutscheAusweis

#374 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by DeutscheAusweis »

KatarinaKosaca wrote:

Nije valjda da sliku društva formiraš na bazi foruma? Kato ba...ne zezaj.
colt

#375 Re: Zadnja posta Orasje ili?

Post by colt »

dpjokala26 wrote:
colt wrote:
:lol: ma dajjj....
ovo ne moze nista zapaliti.ove ljude je neko grdno izmanipulisao.par nezadovoljnih radnika bas nista ne moze da izazove, nikakvu lancanu reakciju.sve je to kratkog daha.
Ironija ili šta!!!
Iz Tuzle sam. Pred zgradom TK (koja je zapaljena) je bilo nekoliko radnika DITE koja je jednog dana kad je širu masu zainteresovalo da vidi šta se dešava uključili u proteste.Neko iz zabave i željom da pravi sranje (ovo je velika većina), a neko mukom. Viđao sam ljude koji nemaju veze ni sa Tuzlom ni sa ovim radnicima a ipak radovali su se da nešto uništavaju. Ostalo znaš . . .
Post Reply