Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#351 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ganjeta »

Mog'o bi kod bivšeg, nisi ništa lošiji od Hadžića, čak šta više, borbeniji si sigurno :lol: .

lucky zove te mlohavi na temi U-21 :oops:
pirmin

#352 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by pirmin »

Kako ono pitari kazu..."biti srcem vezan" 8-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/roditelj ... /141215090

Niko od kandidata nije vise zelio ovu poziciju tako da je dosao pravi covjek. :thumbup:

A poraza i lose igre ce biti.
Kakve su krize najbolji prolazili, Svabe, Spanci, Zabari... zasto bi mi bili iznimka.
Tyke

#353 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tyke »

Mesi zelim svu srecu svijeta i da nas odvede na EP i jos mnogoh takmicenja. Moju podrsku ce imati sve dok bude zvao najbolje igrace koje imamo i forsirao one sa najboljom formom, nesto slicno onome sto je Safet najavljivao, ali nije ispostovao.

Neka se odmah oglase koji si protiv njega, a ne da mijenjaju misljenja svake 2 sedmice.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#354 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

Kazao je kako će u njegovom rosteru biti između 30 i 35 igrača koji će uvijek morati biti spremni po potrebi uskočiti u vatru.
:thumbup:

već ima moje simpatije s ovakvim načinom razmšljanja...vidi se da je čovjek racionalan, da razmišlja,radi, razumije fudbal i sve njegove nepredvidive i nekad vrlo negodne podhebancije.

i da je sasvim svjestan da Ja u životu furka ne pije vode
todd_smith

#355 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by todd_smith »

Ibrahim Šehić (Qarabag), Mateo Sušić (Cluj), Edin Cocalić (Maccabi Haifa), Dino Arslanagić (Standard Liege), Ervin Zukanović (Chievo), Sanel Jahić (Grasshoppers), Mario Vrančić (Paderborn), Semir Štilić (Wisla Krakow), Eldin Hadžić (Real Zaragoza), Aidin Mahmutović (Viktorija Plzen) i Milan Đurić (Cesena).

jah, samo zeljovce gura :oops:
trcicu trceci

#356 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Ti nisi skont'o da je to klix sastavlj'o?
trcicu trceci

#357 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Ni ti nisi skont'o?
svi u napad

#358 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by svi u napad »

Dakle da ponovim aksiomu koju su poklonici i obozavaoci lika i djela bivseg selektora zaboravili:"Mesa je bolji trener od Amidze (sto nije ni tesko biti) ali losiji igrac od velikog Papeta" Trebamo mu svi dati podrsku jer je selektor jedne i jedine, nama najdraze repke i jer smo i svima drugima to dali na pocecima njihovih selektorovanja (i Amidzi zar ne). Mislim da Mesa ima znanja i volje da uspije a i igracki kadar daje nam za pravo da se nadamo. E sad je drugo pitanje da li ce svi igraci biti zdravi i u formi da bi se ove nase zelje na koje objektivno imamo pravo, ostvarile. Nije u redu da postavljamo zahtjev od 6 pobjeda ili 5 pobjeda i 1 nerjeseno jer nismo ni Amidzi postavljali zahtjev od 3 pobjede na WM. Mislim da ce doci do pozitivnih promjena i da ce Mesa posteno odradjivati posao kako pri izboru igraca (ne vidim vise Vrska i companiju u repki), selektiranju i pracenju novih igraca, gledanju "kaseta" protivnika te prisustvom na izvlacenjima i kulturnom ophodjenju sa medijima. Ja vjerujem da ce Mesa uspjeti ako svi budu zdravi sakupiti 15 bodova a da li ce to biti dovoljno vidjecemo. Ne zaboravite da i drugi igraju lopte i zele na EM te da je Amidza ostavio takvu pustos kako bodovnu tako i medjuljudsku, da bi i Fergi i Murinjo imali problema da srede situaciju.
Mesa nek ti je hairli hajrom tj. sa srecom. Zelim ti puno uspjeha (iako sam pitar) jer ti si selektor moje najdraze repke na svijetu. Svi mi koji volimo jednu i jedinu stat cemo uz tebe i navijati za tebe i momke kao sto smo to i ranije radili. Molim te samo posteno (bez amidzica i rodbine) pa kako bude a bice dobro ako bog da. Pocetak je dobar (dobre izjave u novinama a i mama ce napraviti halvu kad dodjes). Naprijed BiH :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: (skoro ko nekad Lacki).
SkyLimit

#359 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

wannabe_ultra wrote:eno i mesa racuna na tina susica, hocete li se i njemu sjetiti familije ? :D
On nije zaslužio da ide na SP jer nije bio tima koji je izborio plasman na SP, niti je zaslužio mjesto u startnoj postavi, a kod prethodnog selektora kako je krenulo uskoro bi postao zamjenik kapitena, igrali smo formacije gdje su nam pola ekipe sačinjavali veznjaci kako bi bilo mjesta za njega. No, kao samo još jednog od igrača u rosteru može ga se podnijeti, ionako kad Mario Vrančić dobije dozvolu da nastupa za BiH jedva da će i na klupi biti mjesta za Tina - Svena.

Mene puno više brine status drugog reprezentativca iz Hajduka, hoće li on i dalje biti desni bek naše reprezentacije :run:
5 0 5

#360 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by 5 0 5 »

wannabe_ultra wrote:eno i mesa racuna na tina susica, hocete li se i njemu sjetiti familije ? :D
kladim se da sven nece odigrati ni pola sata do kraja ovih kvalifikacija. zivi bili pa vidjeli.
Charuga
Globalni moderator

#361 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Charuga »

Prestanite više pisati o Papetu- Šta je bilo bilo je, imamo novog selektora i pišite o njemu. Do sada sam brisao postove a od sada ću slati na odmor one koji krenu sa pričom o bivšem selektoru na ovoj temi!
trcicu trceci

#362 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Kao sto rekoh, Mesu podrzavam, i, pratio sam njegov rad u Francuskoj, mogu reci da nije bio toliko uspjesan u prvoj ligi. Za druge lige ne znam, mislim da nije uspjeh to uvesti neki tim u prvu ligu. Njegove prednosti vidim u tome sto je energicniji cini mi se nego Pape, i sto moze kontrolisati medije. Rekao je i da ce pratiti igrace u inostranstvu, sto Pape nije radio, a Ciro da i ne spominjem. Ne sjecam se da je ijedan nas selektor toliko se tome segmentu posvetio. Nedostatak je mozda sto nema smirenosti ko Pape, nekako me podsjeca na Kodru. Sve u svemu, ja mu stvarno zelim srecu. :wink:
Korisničkoime

#363 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

trcicu trceci wrote:Kao sto rekoh, Mesu podrzavam, i, pratio sam njegov rad u Francuskoj, mogu reci da nije bio toliko uspjesan u prvoj ligi. Za druge lige ne znam, mislim da nije uspjeh to uvesti neki tim u prvu ligu. Njegove prednosti vidim u tome sto je energicniji cini mi se nego Pape, i sto moze kontrolisati medije. Rekao je i da ce pratiti igrace u inostranstvu, sto Pape nije radio, a Ciro da i ne spominjem. Ne sjecam se da je ijedan nas selektor toliko se tome segmentu posvetio. Nedostatak je mozda sto nema smirenosti ko Pape, nekako me podsjeca na Kodru. Sve u svemu, ja mu stvarno zelim srecu. :wink:
Razmisliš ti ikad prije nego što nešto napišeš. Oko 100 klubova, njihovih direktora, menadžera, igrača a da ne govorim o njihovim navijačima samo iz lige 5 neće se sasvim sigurno složiti s tim. A ni navedeni izvan lige 5. Drugo je kada za "ljubitelje" fudbala ne postoji ništa izvan Lige šampiona tada razumijem da ulazak iz tamo neke 2 lige i nije nJešta.
Čovjek ima 200+ utakmica na klupi 1 i 2 FRA lige, uveo je dva različita kluba iz 2 u 1 ligu može se osnovano smatrati da je nešto valjda iz svega toga do sada naučio. Da li je i kako će proći, gdje će mu biti slabosti a gdje jače strane valja tek vidjeti.
svi u napad

#364 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by svi u napad »

quote="trcicu trceci"]Ima samo jedan prooblem, Mesa nas ono nije odveo kao selektor na Svjetsko? Tako da je Pape uspjesniji kao selektor od njega :thumbup:[/quote]
Dakle Bosnjo ne moze ni jedan obicni tekst od 15 recenica na miru i do kraja procitati. Promjeni avatar u "letim pred rudu" jer ti bolje pase. Dragi obozavaoce lika i djela bivseg selektora dozvoli da ti na ta nane objasnim neke stvari u vezi (izvini sto moram napisati) nelogicne gluposti koju si napisao.
1- Amidza i Mesa se ne mogu usporedjivati kao selektori jer si zaboravio jednu malu cinjenicu a to je da isti nikad nije bio selektor neke zemlje pa samim tim i nase. (ako ce ti biti lakse tvoja bezobrazna konstatacija je tacna ako imas samo jednu premisu koju ti u svom komentaru imas i na osnovu nje donosis ovakav sjajan zakljucak - obs izvini napisa premisa nadam se da znas sta je to).
2- Napisao sam da je Mesa bolji trener od Amidze sto nije ni tesko biti zar ne trkacu? Uzmi rezultate koje su obojica imali sa klubovima gdje su radili pa mi onda napisi malo kvalitetniji komentar. Da ne gubis dragocjeno vrijeme podsjetit cu te da je dragi Amidza u koje kakvim sporovima provodio max 3 mjeseca i nakon toga dobivao nogu tj. otkaz.
3.- Zamolio bih te na kraju ako nisi brat Sead, dvoimeni bratic ili neki mufljuz iz Saveza da malo odmoris sa Amidzom. Bio i hvala bogu otisao. Tema je Mehmed Bazdarevic novi selektor jedne i jedine. Ziv bio pisi o njemu a ne o Amidzi.
trcicu trceci

#365 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Korisničkoime wrote:
trcicu trceci wrote:Kao sto rekoh, Mesu podrzavam, i, pratio sam njegov rad u Francuskoj, mogu reci da nije bio toliko uspjesan u prvoj ligi. Za druge lige ne znam, mislim da nije uspjeh to uvesti neki tim u prvu ligu. Njegove prednosti vidim u tome sto je energicniji cini mi se nego Pape, i sto moze kontrolisati medije. Rekao je i da ce pratiti igrace u inostranstvu, sto Pape nije radio, a Ciro da i ne spominjem. Ne sjecam se da je ijedan nas selektor toliko se tome segmentu posvetio. Nedostatak je mozda sto nema smirenosti ko Pape, nekako me podsjeca na Kodru. Sve u svemu, ja mu stvarno zelim srecu. :wink:
Razmisliš ti ikad prije nego što nešto napišeš. Oko 100 klubova, njihovih direktora, menadžera, igrača a da ne govorim o njihovim navijačima samo iz lige 5 neće se sasvim sigurno složiti s tim. A ni navedeni izvan lige 5. Drugo je kada za "ljubitelje" fudbala ne postoji ništa izvan Lige šampiona tada razumijem da ulazak iz tamo neke 2 lige i nije nJešta.
Čovjek ima 200+ utakmica na klupi 1 i 2 FRA lige, uveo je dva različita kluba iz 2 u 1 ligu može se osnovano smatrati da je nešto valjda iz svega toga do sada naučio. Da li je i kako će proći, gdje će mu biti slabosti a gdje jače strane valja tek vidjeti.
Pa vidi, bolji je svaki trener u ligama petice i drugim prvim ligama od njega? To je jasno. Drugo je sto tebi zvuci prvo mjesto pa aman evo ga covjek osvojio. Dakle u svim tim ligama bolji su svi treneri pa i Osim koji je odveo zelju u kval.lige prvaka? I tu smo se slozili. Sigurno uspijeh u tim nekim manjim ambicijama, ali i ovo oko uslova da nije postavljao samo kao da govori "ma daj samo da treniram". Vidjet cemo, Svi treneri se dokazuju, Ciro, Sliskovic, Pape, pa i on ce bez obzira na renome. To pokazuje i slucaj oko Srbije
todd_smith

#366 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by todd_smith »

trcicu trceci wrote:Ti nisi skont'o da je to klix sastavlj'o?
ti nisi skontao sta je sarkazam?
trcicu trceci

#367 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

svi u napad wrote: Dakle Bosnjo ne moze ni jedan obicni tekst od 15 recenica na miru i do kraja procitati. Promjeni avatar u "letim pred rudu" jer ti bolje pase. Dragi obozavaoce lika i djela bivseg selektora dozvoli da ti na ta nane objasnim neke stvari u vezi (izvini sto moram napisati) nelogicne gluposti koju si napisao.
1- Amidza i Mesa se ne mogu usporedjivati kao selektori jer si zaboravio jednu malu cinjenicu a to je da isti nikad nije bio selektor neke zemlje pa samim tim i nase. (ako ce ti biti lakse tvoja bezobrazna konstatacija je tacna ako imas samo jednu premisu koju ti u svom komentaru imas i na osnovu nje donosis ovakav sjajan zakljucak - obs izvini napisa premisa nadam se da znas sta je to).
2- Napisao sam da je Mesa bolji trener od Amidze sto nije ni tesko biti zar ne trkacu? Uzmi rezultate koje su obojica imali sa klubovima gdje su radili pa mi onda napisi malo kvalitetniji komentar. Da ne gubis dragocjeno vrijeme podsjetit cu te da je dragi Amidza u koje kakvim sporovima provodio max 3 mjeseca i nakon toga dobivao nogu tj. otkaz.
3.- Zamolio bih te na kraju ako nisi brat Sead, dvoimeni bratic ili neki mufljuz iz Saveza da malo odmoris sa Amidzom. Bio i hvala bogu otisao. Tema je Mehmed Bazdarevic novi selektor jedne i jedine. Ziv bio pisi o njemu a ne o Amidzi.
Slazem se sa svim sto si napisao. Samo nema rezultate ni Mesa:
-nije osvojio ligu niti se plasirao u ligu prvaka
-nije osvojio kup
-nije osvojio intertoto kup (ovo je sarkazam sto bi rekao nacitani kolega ;-) )
Ja mu zelim kazem srecu kao i Papetu i idemo dalje, nema potrebe za raspravom
Korisničkoime

#368 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

trcicu trceci wrote:
Korisničkoime wrote:
Pa vidi, bolji je svaki trener u ligama petice i drugim prvim ligama od njega? To je jasno. Drugo je sto tebi zvuci prvo mjesto pa aman evo ga covjek osvojio. Dakle u svim tim ligama bolji su svi treneri pa i Osim koji je odveo zelju u kval.lige prvaka? I tu smo se slozili. Sigurno uspijeh u tim nekim manjim ambicijama, ali i ovo oko uslova da nije postavljao samo kao da govori "ma daj samo da treniram". Vidjet cemo, Svi treneri se dokazuju, Ciro, Sliskovic, Pape, pa i on ce bez obzira na renome. To pokazuje i slucaj oko Srbije
Jebi ga ništa ja tebe nisam skontao, možda je kasno a možda ti stvarno ne promisliš kad nešto pišeš. Zašto je svaki trener u ligama 5 bolji od njega, zašto je Amar bolji, kakvim ambicijama, kakvi uslovi, odgovor sa 100 pitanja jbt. daj malo saberi misao pa opet postiraj ako ti nije mrsko
trcicu trceci

#369 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Korisničkoime wrote:
trcicu trceci wrote:
Korisničkoime wrote: Razmisliš ti ikad prije nego što nešto napišeš. Oko 100 klubova, njihovih direktora, menadžera, igrača a da ne govorim o njihovim navijačima samo iz lige 5 neće se sasvim sigurno složiti s tim. A ni navedeni izvan lige 5. Drugo je kada za "ljubitelje" fudbala ne postoji ništa izvan Lige šampiona tada razumijem da ulazak iz tamo neke 2 lige i nije nJešta.
Jebi ga ništa ja tebe nisam skontao, možda je kasno a možda ti stvarno ne promisliš kad nešto pišeš. Zašto je svaki trener u ligama 5 bolji od njega, zašto je Amar bolji, kakvim ambicijama, kakvi uslovi, odgovor sa 100 pitanja jbt. daj malo saberi misao pa opet postiraj ako ti nije mrsko
-Amar vodio klub koji je igrao u kvalifikacijama za ligu prvaka, Mesa nije!
-svaki drugi trener u ligama petice je trener kluba iz lige petice!
-svaki trener iz druge lige je trener iz druge lige!

Opet ti nije jasno? Najbolji tim druge lige je u sljedecoj sezoni prve lige kotira kao jedan od tri posljednja kluba! Ni to ti nije jasno?
Mogu ja opet probati, mislim treba uciti ljude kada ne znaju

P.S:
Po tome je slican Ciri, i jedan i drugi su uvodili klubove u prve lige :wink:
IcedMFEarth

#370 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by IcedMFEarth »

Trener Santa Calome je post'o prvak Andorre i odveo klub u kvalifikacije za ligu prvaka, jel' to i on bolji od Meše ? Svašta ovdje pročitati :D
limeni

#371 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by limeni »

todd_smith wrote:Ibrahim Šehić (Qarabag), Mateo Sušić (Cluj), Edin Cocalić (Maccabi Haifa), Dino Arslanagić (Standard Liege), Ervin Zukanović (Chievo), Sanel Jahić (Grasshoppers), Mario Vrančić (Paderborn), Semir Štilić (Wisla Krakow), Eldin Hadžić (Real Zaragoza), Aidin Mahmutović (Viktorija Plzen) i Milan Đurić (Cesena).

jah, samo zeljovce gura :oops:
ibrahim sehic je vrlo talentovan golman i treba mu pruziti sansu, kroz repku bi mozda mogao u jacu ligu.
mateo susic je za mene truba, nije mogao izboriti mjesto u cottbusu koji je u 3. ligi njemacke.
edin cocalic odavno zasluzuje sansu jer je polivalentan igrac.
dino arslanagic talentovan stoper koji je u velikoj krizi, trenutno ne treba dobiti poziv.
ervin zukanovic je jako dobar igrac, mozda cak i za prvih 11.
sanel jahic je odavno neopravdano prekrizen iz repke, moze odigrati dosta pozicija jako borben igrac.
mario vrancic prvi pick, treba ga odmah pozvati.
semir stilic moze dobiti sansu ali ne smatram da je on reprezentativna klasa, previse spor igrac.
eldin hadzic neka ga zove i proba.
aidin mahmutovic prije povrede je zasluzio poziv, sada ne znam mada neka ga proba.
milan djuric takodjer zasluzuje sansu.

neka 3-4 od ovih igraca zadovolje i mirna bosna.
Tyke

#372 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tyke »

De neka me neko podsjeti, odakle datira ''mrznja'' (malo grubo receno) izmedju Mese i Cire? Neka Mesina izjava kako je Ciro k'o jogurt, ili nesto u tom fazonu, ako ne grijesim!?
trcicu trceci

#373 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Samo kazem da Mesa nije vrhunski trener i to je cinjenica. Ne znaci da ga ne volim cak suprotno. Uvijek vi dizete u zvijezde, a onda obrnuto proporcionalno spustate. Osrednji trener koji ce vjerujem donijeti neku svjezinu u reprezentaciju kaoi Pape.
Toliko, vi sad i dalje mislite da je vrhunski uspijeh plasirati neki klub u prvu ligu. Sretno.
SkyLimit

#374 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

Mene sve kopka na šta je Denijal Pirić mislio kad je rekao da je jedan od uvjeta da bi se postalo selektor BiH, to da se poštuje "hijerarhija Saveza". Meni se čini da se pod tim izrazom kriju svi javašluci čelnika Saveza za koje urednu primaju veliki novac.

Sama imena tih funkcija su iritirajuća, recimo "kordinator za omladinski fudbal u N/FSBiH" savršeno zvuči kao "ne radim ništa, ali primam masnu platu." Ko oni zaposlenici općinskih i kantonalnih institucija, pola ih penziju zaradi a da ne bi znali objasniti šta je tačno bila njihova funkcija.

Već vidim kako Baždarević traži svoje pomoćnike, a oni njemu da to nije u skladu hijerarhije Saveza. Traži skautsku službu, oni mu objasne da mi imamo "kordinatora za omladinski fudbal", koji je u skladu hijerarhije Saveza, dok i dalje veliki broj mladih igrača porjeklom iz BiH nastupa za druge reprezentacije, a naši "kordinatori" ih se sjete tek kad dođu na prag do dresa A reprezentacije druge zemlje.
TheMule

#375 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by TheMule »

trcicu trceci wrote:Samo kazem da Mesa nije vrhunski trener i to je cinjenica. Ne znaci da ga ne volim cak suprotno. Uvijek vi dizete u zvijezde, a onda obrnuto proporcionalno spustate. Osrednji trener koji ce vjerujem donijeti neku svjezinu u reprezentaciju kaoi Pape.
Toliko, vi sad i dalje mislite da je vrhunski uspijeh plasirati neki klub u prvu ligu. Sretno.
Jedna stvar koja daje nadu jeste da ne moras biti vrhunski trener da vodis reprezentaciju kao sto je nasa; mnogi reprezentativci vec imaju trenere svjetske klase. Moras biti samo solidan selektor. Ako Mesa bude znao napraviti neke logicne rokade kao sto Susic nije znao -npr igranje lijevog beka, neigranje sporih igraca na krilima- onda bi moglo nesto i biti, bar protiv malih reprezentacija.
Locked