A čuj, većina ovih stvari koje čitam se ne može ili se može nabaviti jako teško & skupo u papirnim verzijama. Digitalna izdanja su puno jednostavnija, a manje zauzimaju mjesta na policama

Kad se sjetim ranije ... kamare papira & stripova na sve strane, pa nije se moglo okrenuti od njih. Ja sam počeo malo prije tebe, ranih 70-tih, preko Tom & Džeri, Popaj, Mikijev Almanah, Politikin Zabavnik i srodnih izdanja, pa ZS i LMS koji su se redvno kupovali. Dodaj tome i Stripoteku, Eks Almanah, Giganta i još par naslova koji su se kupovali, ali ne baš svaki broj, par tadašnjih informatičkih listova, raznorazne pisane romane ... i dobijaš hrpe papira na sve strane.
Rat je 'pomogao' da se to rasčisti i preživjelo je jaaako malo tih papirnih verzija. S druge strane, nova vremena-nove tehnologije, pa sam i ja prešao na digitalna izdanja. Knjige i stripovi, poneki magazin - digitalno je savršeno. Pročitam šta želim i koliko želim tokom dana uz PC, tako da kad se polegnem u krevetac (uh, što si tepam!) ne treba mi čitanje: sve se gasi, uključujući moj mozak.
Zadnjih godina, tačnije zadnjih godinu i po aktivno se bavim prevođenjem stripva, uz revolta što domaći izdavači ne otkupljuju brojne nove (i malo starije) naslove, pa iza sebe imam već par stotina prevedenih naslova, koje kačim na specijaliziranim forumima. Na žalost, izgleda da je naše tržište premaleno da bi bilo zanimljivo za otkup prava i komplet pripremu & štampu & distribuciju. Strip publike još ima, ali nisam siguran da nam se broj povećava...
Elem, digitalno odgovara dosta velikom ljudi s kojim komuniciram, pa se isplati malo pomučiti na prilagođavanje toj vrsti čitalačkog štiva.