Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...
-
Bodkin
#351 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
siromasna drzava ne moze nista uraditi protiv ovih sitnih narkomana i sitnih lopova. nije to do ove drzave. nigdje na svijetu ne moze nista
-
razonoda
#352 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
siromasan narod sa najbogatijim politicarima u evropi. NAROD KRIV.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#353 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Što? Nemaju dovoljno pendreka? Imam ja jedan daću im ako treba....Bodkin wrote:siromasna drzava ne moze nista uraditi protiv ovih sitnih narkomana i sitnih lopova. nije to do ove drzave. nigdje na svijetu ne moze nista
-
Bodkin
#354 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
ne rjesava se sitna narkomanija i sitni lopovluk pendrecimaLajavikrelac wrote:Što? Nemaju dovoljno pendreka? Imam ja jedan daću im ako treba....Bodkin wrote:siromasna drzava ne moze nista uraditi protiv ovih sitnih narkomana i sitnih lopova. nije to do ove drzave. nigdje na svijetu ne moze nista
- Domaci izdajnik
#355 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ima, ima...ona Darvinova knjiga je za naše društvo, eventualno Orvelova....
-
Bodkin
#356 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
pa mozemo ozbiljno, a mozemo i tako 
- Bradafilozof
#357 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
pitanje za dozera
rekao si da policajac okrece glavu jer ce u protivnom ostai bez posla.
Kad je policajac u ks ostao bez posla jer radio svoj posao, koliko njih?
Tvrdim da je ovo samo izgovor za nerad koji je nagrađen abnormalno velikim platama.
Ps. Zujevina vise nije relevantna jer je tada bio iptf kojeg vise nema.
Tvrdim da je ovo samo izgovor za nerad koji je nagrađen abnormalno velikim platama.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#358 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Umjesto Dozera ja ću ti reći da se to i dalje dešava. Samo se o tome ne prića. Nije uvjek drastično ali bilo je privremenih suspenzija, prijetnji i slično. Dovoljno je da te preskoće jedna mjeseča plata i da skontaš da se ne vrijedi žrtvovati.Bradafilozof wrote:pitanje za dozera
- Dozer
#359 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
@Lajavikrelac
Da ne kopiram cijeli post, radi prostor. Sve sto si napisao je istina i tacno u milimetar, i ja sve to znam odavno jer dosta putujem po BiH vec godinama, a sjedim i pricam s ljudima razlicitih socijalnih statusa.
Medjutim, kako @razonoda kaze, a i ja tupim godinama, za to nisu krivi politicari, nego upravo - narod (glupi). Kako drugacije objasniti klasicnu mazohisticku budalastinu zvanu ponovno i ponovno, i ponovno biranje jednih te istih i njihovih politika?
Naravno da je narod imbecilno glup kada je u stanju vec 18 poslijeratnih godina nasjedati na idiotsku BHS etno-vjersku matricu, pa je i danas ljudima pri upoznavanju s nekim nepoznatim, i kad mu/joj cuje ime, prva misao na pameti - "aha...Srbin/Hrvat/Bosnjak...", i onda je sve ostalo od tog momenta podredjeno tom idiotskom razmisljanju.
Naravno, niko ne spori sta se sve desavalo, zlocine i sve ostalo, ali... ipak... malo pameti i zdravog nije na odmet, pogotovo jer svi mi znamo da nismo/nisu svi isti...
Dakle, za ovo stanje je, na prvom mjestu, kriv upravo sam narod, pa tek onda politicari. Narod je izabrao politicare i dozvolio im da rade sta rade, i sve dok narod ne sankcionise te iste politicare, bez obzira koji su, stanje se ovdje nece promijeniti ni za milimetar.
Ovim sitnijim niko i nece da se bavi upravo jer im zakon ne moze nista. Primjer - zateknes majmuna u stanu/kuci, uzmes paliju i razvalis ga, ili ga ranis jer je poletio na tebe palijom/nozem/utokom, pred zakonom si ti kriv jer si mu nanijeo povrede. To sto je on bio u tvom privatnom vlasnistvu, sto te pljackao i sto te napao u tvom vlasnistvu, zakon i sud savrseno ne zanima. Ako on tebe nije ni na koji nacin povrijedio, ni ti nemas pravo povrijediti njega. I on ce tu biti terecen za sitnu kradju, i to samo ako ti podneses tuzbu, a ti za nanosenje teskih tjelesnih povreda. Njega ce pustiti odmah, a kasnije mu odrediti neki uslov (a takvih s uslovom imamo na stotine na ulicama, i to ne jednim, nego sa po 10-20 uslova (?!)), a ti ces ostati u istraznom pritvoru mjesec dana i na kraju ces biti osudjen i novcano i zatvorom, a zatvor ti, ako nisi ranije kaznjavan, moze biti zamijenjen uslovom (koji ce biti minimalno duplo duzi od onog koji daju njemu). A sve jer, zaboga, i on ima pravo na svoja ljudska prava...
Pogledaj samo primjer iz uvodonog posta, i sve ce ti biti jasno.
Isto tako, npr. majmun pravi haos negdje, dodje murija, privedu ga, uzmu izjavu, bla, bla, a ovaj podnese prijavu protiv policajca da ga je udario - ode policajac na suspenziju dok se prijava ne istrazi.
I, ne znam o kojim abnormalno velikim platama pricas... Mi ovdje pricamo o obicnim policajcima, prasinarima koji dodju na intervencije, a i oni kantonalni specijalci su, u sustini, prasinari. Niko od njih nema vise od 1500. Ako je to abnormalno velika plata za taj posao, onda ok...imaju abnormalno velike plate...
Da ne kopiram cijeli post, radi prostor. Sve sto si napisao je istina i tacno u milimetar, i ja sve to znam odavno jer dosta putujem po BiH vec godinama, a sjedim i pricam s ljudima razlicitih socijalnih statusa.
Medjutim, kako @razonoda kaze, a i ja tupim godinama, za to nisu krivi politicari, nego upravo - narod (glupi). Kako drugacije objasniti klasicnu mazohisticku budalastinu zvanu ponovno i ponovno, i ponovno biranje jednih te istih i njihovih politika?
Naravno da je narod imbecilno glup kada je u stanju vec 18 poslijeratnih godina nasjedati na idiotsku BHS etno-vjersku matricu, pa je i danas ljudima pri upoznavanju s nekim nepoznatim, i kad mu/joj cuje ime, prva misao na pameti - "aha...Srbin/Hrvat/Bosnjak...", i onda je sve ostalo od tog momenta podredjeno tom idiotskom razmisljanju.
Naravno, niko ne spori sta se sve desavalo, zlocine i sve ostalo, ali... ipak... malo pameti i zdravog nije na odmet, pogotovo jer svi mi znamo da nismo/nisu svi isti...
Dakle, za ovo stanje je, na prvom mjestu, kriv upravo sam narod, pa tek onda politicari. Narod je izabrao politicare i dozvolio im da rade sta rade, i sve dok narod ne sankcionise te iste politicare, bez obzira koji su, stanje se ovdje nece promijeniti ni za milimetar.
Grijesis. Zakoni u ovoj drzavi su bukvalno nastimani da stite kriminalce, bez obzira na njihov "kalibar". Ovi "veci" koji tu i tamo i zavrse na sudu, i eventualno u zatvoru, nisu tako zavrsili zato sto ovdje funkcionise pravna drzava, nego zato sto su zglajzali prema nekom talu i nekome ko je u visokoj politici i ko upravlja svim talovima.Bradafilozof wrote:pitanje za dozera
Ovim sitnijim niko i nece da se bavi upravo jer im zakon ne moze nista. Primjer - zateknes majmuna u stanu/kuci, uzmes paliju i razvalis ga, ili ga ranis jer je poletio na tebe palijom/nozem/utokom, pred zakonom si ti kriv jer si mu nanijeo povrede. To sto je on bio u tvom privatnom vlasnistvu, sto te pljackao i sto te napao u tvom vlasnistvu, zakon i sud savrseno ne zanima. Ako on tebe nije ni na koji nacin povrijedio, ni ti nemas pravo povrijediti njega. I on ce tu biti terecen za sitnu kradju, i to samo ako ti podneses tuzbu, a ti za nanosenje teskih tjelesnih povreda. Njega ce pustiti odmah, a kasnije mu odrediti neki uslov (a takvih s uslovom imamo na stotine na ulicama, i to ne jednim, nego sa po 10-20 uslova (?!)), a ti ces ostati u istraznom pritvoru mjesec dana i na kraju ces biti osudjen i novcano i zatvorom, a zatvor ti, ako nisi ranije kaznjavan, moze biti zamijenjen uslovom (koji ce biti minimalno duplo duzi od onog koji daju njemu). A sve jer, zaboga, i on ima pravo na svoja ljudska prava...
Pogledaj samo primjer iz uvodonog posta, i sve ce ti biti jasno.
Isto tako, npr. majmun pravi haos negdje, dodje murija, privedu ga, uzmu izjavu, bla, bla, a ovaj podnese prijavu protiv policajca da ga je udario - ode policajac na suspenziju dok se prijava ne istrazi.
I, ne znam o kojim abnormalno velikim platama pricas... Mi ovdje pricamo o obicnim policajcima, prasinarima koji dodju na intervencije, a i oni kantonalni specijalci su, u sustini, prasinari. Niko od njih nema vise od 1500. Ako je to abnormalno velika plata za taj posao, onda ok...imaju abnormalno velike plate...
- Domaci izdajnik
#360 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Samo da se nadovežem, problem je i u višim krugovima policije koja je ogrezla u kriminalu, talovima i korupciji. Pa očit primjer je nedavno hapšenje banjalučkih inspektora zbog rasturanja droge. Ej, inspektori krim službe bili najveći dileri i reketaši u gradu
Čitao sam svjedočenje na suđenju istima, bilo u novinama, u kome između ostalog stoji da su ga ti isti čuvali dok je prodavao drogu po školskim dvorištima!!! Držali mu leđa!!!
Svaki inspektor bar ovdje se ponaša kao da je od Boga dat na zemlju da vedri i oblači i provodi zakone kako mu je kurcu ćeif. Svaki BL jači lokal i klub ima u obezbjeđenju inspektore MUP-a, a to po zakonu ne smiju raditi! Zakonu....
Ako ih ne uzmeš da ti drže lokal, ima da ti svaki vikend parve premetačinu i izvrću goste iz gaća interventnom, u kojoj su uglavnom birani klocevi sa IQ mjerenim na Rihterovoj skali, čast časnim i poštenim izuzecima. Momak se potukao sa likom koji je inspektor u lokalu, nije bio na dužnosti, niti je značku pokazivao, u izlasku bio a kurčio se, ovaj ga momak sportista napleska na šake fer i pošteno....da bi lola povrijeđenog ponosa pozvao kolege da ga hapse jer je napao službeno lice
Ubili boga u momku u stanici na pravdi Boga...Da je mene to snašlo našao bi ga kasnije i obradio prvo šakama i nogama, pa zatim montiračem za točak da bi tri mjeseca bio u gipsanom koritu i do kraja života invalid, pa nek ga i odležim
Šupak smrdljivi!
U jednom ovdje naselju je jedno vrijeme pravio sranje lokalni siledžija, uletao u kafiće i napadao konobare i goste, lupao inventar kad se napije, kad bi pozvali muriju ovi ga odvedu i za sat-dva ga moraju pustiti jer sigurno neko urgira za njega...tako više puta, sad šta je bilo dalje ne znam. Dozer je u pravu, skupiti se ekipa i bejzbolkama ga odraditi da godinu dana hoda sa hodalicom, pa da vidim hoće li neko imati cojones pa glumiti siledžiju....ova naša policija je sprdnja od službe koja služi da kažnjava vozače trulih Golfova 2 za pojas i svjetla i srednjoškolce i penzionere na pješačkom....fuj!
Svaki inspektor bar ovdje se ponaša kao da je od Boga dat na zemlju da vedri i oblači i provodi zakone kako mu je kurcu ćeif. Svaki BL jači lokal i klub ima u obezbjeđenju inspektore MUP-a, a to po zakonu ne smiju raditi! Zakonu....
U jednom ovdje naselju je jedno vrijeme pravio sranje lokalni siledžija, uletao u kafiće i napadao konobare i goste, lupao inventar kad se napije, kad bi pozvali muriju ovi ga odvedu i za sat-dva ga moraju pustiti jer sigurno neko urgira za njega...tako više puta, sad šta je bilo dalje ne znam. Dozer je u pravu, skupiti se ekipa i bejzbolkama ga odraditi da godinu dana hoda sa hodalicom, pa da vidim hoće li neko imati cojones pa glumiti siledžiju....ova naša policija je sprdnja od službe koja služi da kažnjava vozače trulih Golfova 2 za pojas i svjetla i srednjoškolce i penzionere na pješačkom....fuj!
-
razonoda
#361 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Mozda je rjesenje i u gradnjih -privatnih zatvora- biznis, gdje zatvorenici rade za male pare, gazdi sve ostalo.
Pogotovo traziti nove , ostrije zakone. Narod se bakce pitanjima koliko je ''ukro bakir , fahro,'', ma haj i to. ali svakodnevnica je uzas.
Eto, nek prosjecan gradj, dobije pare na lutriji, bili smio zanociti u kuci. Prvo bi ga ''ukucanini'' opljackali pa onda redom.....Moral naroda je jako nizak. Razumijem posljedice rata, mnogi nisu dosli sebi, mladi su u kriticnom stanju.Sve misle , mlad sam imam vremena .....hm, nisu svjesni sta propustaju.
Pogotovo traziti nove , ostrije zakone. Narod se bakce pitanjima koliko je ''ukro bakir , fahro,'', ma haj i to. ali svakodnevnica je uzas.
Eto, nek prosjecan gradj, dobije pare na lutriji, bili smio zanociti u kuci. Prvo bi ga ''ukucanini'' opljackali pa onda redom.....Moral naroda je jako nizak. Razumijem posljedice rata, mnogi nisu dosli sebi, mladi su u kriticnom stanju.Sve misle , mlad sam imam vremena .....hm, nisu svjesni sta propustaju.
- arman1
#362 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Lajavi & Dozer. Samo strpljenja još ništa nije isplivalo. Čekajte dok nam se vrate teroristi sa Sirijskog i Ukrajinskog ratišta, dok nas zatvore granice i privrnu pipe.
- Dozer
#363 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Eh, ja te odavno cekam da dodju. Ionako imamo prikriveni epitet teroristicke zemlje, tj. one iz koje ima masa dzihadlija koji ratuju po tim dole vukojebinama, "za islam". Onog momenta kad se njih vrati malo veci broj, odmah se moze ocekivati njihovo udruzivanje, a onda i pridruzivanje drugih koji nisu imali damu otici dole, ili nisu uspjeli, a onda ce krenuti njihovo "prevaspitavanje djece i omladine" ovdje.
Ali, necemo sad o tome, nije tema...
- stakasa
#364 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ispunice vakuum u obrazovnom sistemuDozer wrote:Eh, ja te odavno cekam da dodju. Ionako imamo prikriveni epitet teroristicke zemlje, tj. one iz koje ima masa dzihadlija koji ratuju po tim dole vukojebinama, "za islam". Onog momenta kad se njih vrati malo veci broj, odmah se moze ocekivati njihovo udruzivanje, a onda i pridruzivanje drugih koji nisu imali damu otici dole, ili nisu uspjeli, a onda ce krenuti njihovo "prevaspitavanje djece i omladine" ovdje.
- Dozer
#365 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Smijemo se, a vjeruj mi da nije nimalo smijesno... I nece biti. Pazi nesto...neko ko je spreman za nekakve imaginarne ideale otici na drugi kraj svijeta, a onda tamo ratovati protiv nekoga, ubijati, raznositi sebe bombama i sl., po meni nije nimalo mentalno dobar.
A s takvom personom kada se nadjes licem u lice, pri cemu on uopste nema racionalne rezone i tebe uopste ne gleda kao ljudsko bice jer nisi u njegovom imaginarnom svijetu jednak njemu, imas bukvalno samo 2 izbora - ili da on tebe masakrira, ili ti njega. Treca opcija ne postoji.
Ja mogu samo zamisliti sta bih uradio takvom, a po inerciji i svim ostalim takvim mamlazima, kada bi mi neki od njih presreo negdje cerku radi oblacenja, ili bilo sta drugo...
- stakasa
#366 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Bavis se posljedicama a ne uzrocima - problem je postojanje vakumaDozer wrote:![]()
![]()
Smijemo se, a vjeruj mi da nije nimalo smijesno... I nece biti. Pazi nesto...neko ko je spreman za nekakve imaginarne ideale otici na drugi kraj svijeta, a onda tamo ratovati protiv nekoga, ubijati, raznositi sebe bombama i sl., po meni nije nimalo mentalno dobar.
A s takvom personom kada se nadjes licem u lice, pri cemu on uopste nema racionalne rezone i tebe uopste ne gleda kao ljudsko bice jer nisi u njegovom imaginarnom svijetu jednak njemu, imas bukvalno samo 2 izbora - ili da on tebe masakrira, ili ti njega. Treca opcija ne postoji.
Ja mogu samo zamisliti sta bih uradio takvom, a po inerciji i svim ostalim takvim mamlazima, kada bi mi neki od njih presreo negdje cerku radi oblacenja, ili bilo sta drugo...
- arman1
#367 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Zaheb nije tema. Pola tih debila dole furma "biljne čajeve"(provjereno) i kad dođu morat će naći kakvu sintetičku zamjenu. Već i sad ih impozantan broj ovdje u BiH a postoje čitava sela koje lokalni "imami" prevaspitavaju. Uglavnom u Krajini, oko Kaknja i na sjveru.Dozer wrote:Eh, ja te odavno cekam da dodju. Ionako imamo prikriveni epitet teroristicke zemlje, tj. one iz koje ima masa dzihadlija koji ratuju po tim dole vukojebinama, "za islam". Onog momenta kad se njih vrati malo veci broj, odmah se moze ocekivati njihovo udruzivanje, a onda i pridruzivanje drugih koji nisu imali damu otici dole, ili nisu uspjeli, a onda ce krenuti njihovo "prevaspitavanje djece i omladine" ovdje.
- arman1
#368 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Mamu im nađem. Dovoljno je vidjeti par predavanja njihovih gurua i sve ti je jasno. Večina njih su u načelu jako labilne ličnosti, povodljivi i bez racionalnog rezona. Mentalno slični narkomanima.stakasa wrote: Bavis se posljedicama a ne uzrocima - problem je postojanje vakuma. A oni, oni samo misle trzisno, nude robu, aktivno traze kupca
- Dozer
#369 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Pa zar bi bili to sto jesu i tu gdje jesu da to nije tako?
-
FreakyStyley
#370 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Pun je grad horsasa, klosara i wannabe gangstera svih vrsta.
Ima ih svugdje. Normalno da postoji razlika izmedju recimo Alipasinog polja, Svrakina i Marin dvora ili Breke, ali ih ima svugdje.
Zasto je to tako, elaborirano milion puta do sad na Bog zna koliko tema na ovom forumu. Bice sve gore i gore.
Zasto je to tako, elaborirano milion puta do sad na Bog zna koliko tema na ovom forumu. Bice sve gore i gore.
-
razonoda
#371 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Upravo tako. Poslijeratna vlast dala se na uljepsavanje grada, vecinom od donacija. Usput da bi vecinu novca zadrzala za sebe, narod nesto slicno. Trka ko ce se bolje nakindjuriti, ali najvaznije nisu radli na sebi. Mentalno stanje stanovnistva, koje je prepusteno samo-sebi je katastrofalno. Pogjedajte vozace , pjesake, stanete u red za nesto, svasta cete dozivjeti.Svak se svakoga boji, a u isto vrijeme reakcije to ne pokazuju. Sarajlije su bile poznate kao duhovit narod, nazalost , danas je to utucen narod.Neznam da li postoji neka statistika, realno mislim da je svaka 10=ta porodica normalna.
Mrze sve oko sebe.
Mrze sve oko sebe.
- Dozer
#372 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Nasli se u neprirodnom okruzenju...
- Domaci izdajnik
#373 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Dozer wrote:Nasli se u neprirodnom okruzenju...
Ojha!
- Domaci izdajnik
#374 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... oj-pomoci/
U BL je uvijek vikendom jako interesantan noćni život....
U BL je uvijek vikendom jako interesantan noćni život....
- Dozer
#375 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ma ni u SA nije nista dosadniji...
Ja cesto zavrsim na hitnoj u 1-2 ujutro, radi neke zenine boljke pa mora primiti injekciju protiv bolova, i to je onda "ljepota" gledati kako samo dolaze razbijenih glava, izbodeni, upucani, overdozirani, a narkomani u toj dezurnoj apoteci su stalna pojava, i po pravilu uvijek prvo nesto kao mole da im se da, a onda krene haos, divljanje, psovke i sl., pa dodje murija... I sve tako, iz vikenda u vikend... Hit!
Eeee, Tito, Tito... rekoh ja davno da te treba klonirati, sve s onom murijom...
Ja cesto zavrsim na hitnoj u 1-2 ujutro, radi neke zenine boljke pa mora primiti injekciju protiv bolova, i to je onda "ljepota" gledati kako samo dolaze razbijenih glava, izbodeni, upucani, overdozirani, a narkomani u toj dezurnoj apoteci su stalna pojava, i po pravilu uvijek prvo nesto kao mole da im se da, a onda krene haos, divljanje, psovke i sl., pa dodje murija... I sve tako, iz vikenda u vikend... Hit!
Eeee, Tito, Tito... rekoh ja davno da te treba klonirati, sve s onom murijom...