Vise sam puta ponavljao, ja sam 188, 85-87 kg, nikakvih problema u kecu. U A3 recimo mi smeta siroka konzola koja mi smeta desnom koljenu. I isto mi se ne svidja polozaj za volanom jer mi je volan uvijek predaleko. E90 je idetican sto se tice prostora naprijed po duzini i visini, mozda da je blago siri.
Sto se tice volana, nema jebene sanse da auto s prednjim pogonom ima isti osjecaj na volanu kao auto sa zadnjim. Ja sam vozio zadnjeg Focusa, dobar je on ali ni blizu kao kec. Na ovom autu je volan milina, mozes voziti pravo brzo i motati volan s 2 prsta, jer volan tezi da se zadrzi tamo gdje ga ti okreces, a ne da se vrati u pocetni polozaj kakav je slucaj kod auta s prednjim pogonom. To je i logicno jer prednji pogonski tockovi vuku auto iz krivine i samim tim vuku volan u pocetni polozaj. Naravno ko je navikao na prednji pogon pa samo provoza auto sa zadnjim to nece ni primijetiti, ali kad se naviknes na zadnji pogon ne mozes da ne primijetis. Znaci volan ide samo tamo gdje ti okreces, totalno rasterecen, sto je postici s prednjim pogonom iluzija. Ja kad predjem na auto s prednjim pogonom kontam nije nesto uredu s autom koliko volan tezi da se vrati u pocetni polozaj.
Naravno auto nije nista specijalno jer specijalno ne kosta 50-60 hiljada nego 100-120 hiljada. Ja bih volio da mi neko navede neko auto koje je ljepse za vozit a da je zadrzana puna udobnost i prakticnost (5 vrata, obaranje zadnjeg naslona) koji u DE nov kosta 50 hiljada.
Da dodam, za sjedista, osnovna sjedista u kecu su puno bolje profilirana nego u trici. Bolje profilirana nego Comfortline u Golfu ili sportska u Focusu. Trice uglavnom idu sa sportskim sjedistima (tako da ta obicna budu kao ""comfort" varijanta), dok kod keca mozda 2 od 50 imaju sportska sjedista, upravo zbog toga jer su i osnovna vec dobro profilirana. Nije neka luda doplata (oko 500 eura).