Ripicipi wrote:Normalno da je fasizam paliti Albanske pekare i objekte, ti fakat ne kontasdetroit-mercy wrote: Tebi je znaci sovinisticko kada neko kaze da "30 godina poslije Zorana još uvijek se razbijaju albanske pekare?".
Znaci nije sovinisticko razbijanje pekara u vlasnistvu nacionalne manjine ali jeste konstatacija da se to i danas dan desava kao i prije 30 godina. E jebem vam skolu koju ste zavrsili i logiku koju koristite
.
![]()
Vi ste spremni popljuvati sasvim normanog i regularnog Srbina, tako sto cete reci... ko mu (im) yebe mater kada su svi isti.
Niste spremni da pogledate individuu, nego ste spremni kakav god on bio, da ga popljujete i ponizite, a sve zbog "tamo nekih".
Ista stvar i kao sa klipom iz BL o plasmanu reprezentacije u Brazil.
90% intervjuisanih je imalo manje vise ok stav, pozitivan, ali njih 10% nije, pa se prica nije pokrenula o onih 90% normanih stavova, nego o onih 10% naopakih, yebuci im mater cetnicku, onako generalno.
Sovinista uvijek nadje sovinistu.
Stvarno ne vrijedi vise, jednostavno "dva smo svijeta razlicita".
Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
- Drug Član
#351 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
-
detroit-mercy
#352 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Hebote Bodkin, koji si ti fasista, ksenofob, nacionalista i sta jos sve neBodkin wrote:o cemu ti pricas svega ti? te infantilne doskocice o osnovoskolcima (sta mu dodje osnovoskolac?) ti nece pomoci previse.Bambi_na_kofeinu wrote: Hjoj, hajde što ne kontaš šta mislim pod ad hominem napad, ali što nisi bar zanimljiviji ako se već pokušavaš prepucavati?
O čemu mi pričamo, o "toploj ljudskoj priči" nezavisno od posljednjih dešavanja u Srbiji?
A što?
Što to žmirimo na vandalizam protiv običnog albanskog pekara, širom Srbije, dok širimo pozitivne vibracije Zoranovim primjerom?
Ne nalaziš to neukusnim u ovom momentu?
Ne nalaziš to neprimjerenim u ovom momentu?
Ne nalaziš da je nešto truhlo u državi Danskoj da 30 godina poslije Zorana još uvijek se razbijaju albanske pekare?
Ne nalaziš ništa truhlim u tome što je tih 80-ih Bekim Fehmiu napustio kazalište u znak protesta protiv antialbanske propagande?
Razumijem i opraštam ti (idi s Bogom, neka sila bude s tobom) ako sam ti ja zanimljivija da me napadaš kao osnovoškolac, ali de se bar pri tom drži neke teme.
za mene je retardirano povezati anegdotu glumcu koja je usput i jedna lijepa prica o normalnom covjeku u ludilu balkana sa danasnjim dogadjanjima. dakle nebulozno je nekome spocitavati pozitivno pisanje na ovoj temi samo zato sto je danas srbija jedno bolesno drustvo. da, drustvo je u srbiji danas bolesno, ksenofobno i izrazito nacionalisticko koje se gubi izmedju cetnika i pobjednicke strane u WW2.
ali kakva je veza ove teme i razbijanja pekara danas ili divljanja u subotici? kakav je to danas momenat pa da se ne smije spominjati ova prica? ajde pojasni
kad to pojasnis onda cemo na tvoje nacionalisticke postove koji su mulj normalnog drustva. samo dno. da si slucajno rodjena u srbiji, bila bi savrsena glasacica obraza
Ili mozda kad ti kazes ovako nesto nisi fasista ali kad neko drugi napise ovako nesto odmah je fasista
-
detroit-mercy
#353 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Hajd sad fino citiraj moje fasisticke izjave i gdje sam ja to nekoga popljuvaoRipicipi wrote:Normalno da je fasizam paliti Albanske pekare i objekte, ti fakat ne kontasdetroit-mercy wrote: Tebi je znaci sovinisticko kada neko kaze da "30 godina poslije Zorana još uvijek se razbijaju albanske pekare?".
Znaci nije sovinisticko razbijanje pekara u vlasnistvu nacionalne manjine ali jeste konstatacija da se to i danas dan desava kao i prije 30 godina. E jebem vam skolu koju ste zavrsili i logiku koju koristite
.
![]()
Vi ste spremni popljuvati sasvim normanog i regularnog Srbina, tako sto cete reci... ko mu (im) yebe mater kada su svi isti.
Niste spremni da pogledate individuu, nego ste spremni kakav god on bio, da ga popljujete i ponizite, a sve zbog "tamo nekih".
Ista stvar i kao sa klipom iz BL o plasmanu reprezentacije u Brazil.
90% intervjuisanih je imalo manje vise ok stav, pozitivan, ali njih 10% nije, pa se prica nije pokrenula o onih 90% normanih stavova, nego o onih 10% naopakih, yebuci im mater cetnicku, onako generalno.
Sovinista uvijek nadje sovinistu.
Stvarno ne vrijedi vise, jednostavno "dva smo svijeta razlicita".
- Bambi_na_kofeinu
#354 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Zar misliš da barata i elementarnim, školskim definicijama fašizma i šovinizma? Ali zvuči zvučnodetroit-mercy wrote: Hajd sad fino citiraj moje fasisticke izjave i gdje sam ja to nekoga popljuvao.
Ja samo čekam da još nakači Andrićevu fotku uz nezaobilazno "Dođe vrijeme kad pametan...bla, bla", radi jače dramatičnosti
-
TheMule
#355 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ima ljudi poput Zorana, samo ih je malo
-
detroit-mercy
#356 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Jos jedan fasistaTheMule wrote:Ima ljudi poput Zorana, samo ih je malo
-
omar little
#357 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
nece andrica, okacice ajnstajna sa ljudskom gluposcu i svemirom. 
-
Bodkin
#358 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
mozda zato sto ja nisam selektivan? sta mislis o tome? ili mozda sto ja nikad necu reci ma on je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, svi su oni isti, svi bi sutra da mogu krenuli silovati i slicna sranja.moze li biti da je zato da kad ja kazem da su srbi daleko najekstremniji u bih da mi niko ne uzme za zlo?detroit-mercy wrote: Hebote Bodkin, koji si ti fasista, ksenofob, nacionalista i sta jos sve ne![]()
Ili mozda kad ti kazes ovako nesto nisi fasista ali kad neko drugi napise ovako nesto odmah je fasista. Cudni su putevi gospodnji
.
-
Mario979
#359 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Prvo su došli...
Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.
Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.
Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni.
Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.
Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.
Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni.
-
detroit-mercy
#360 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Nije bolan do togaBodkin wrote:mozda zato sto ja nisam selektivan? sta mislis o tome? ili mozda sto ja nikad necu reci ma on je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, svi su oni isti, svi bi sutra da mogu krenuli silovati i slicna sranja.moze li biti da je zato da kad ja kazem da su srbi daleko najekstremniji u bih da mi niko ne uzme za zlo?detroit-mercy wrote: Hebote Bodkin, koji si ti fasista, ksenofob, nacionalista i sta jos sve ne![]()
Ili mozda kad ti kazes ovako nesto nisi fasista ali kad neko drugi napise ovako nesto odmah je fasista. Cudni su putevi gospodnji
.
Btw, ja jos uvijek cekam da vidim sta je to fasisticko ili sovinisticko u mom pristupu
- madner
#361 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Potopi mi mamac prije vremena.Banksy wrote:Ubi se ti od dosade,a?madner wrote:
-
Mario979
#362 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
“Najgore u čitavoj tragediji nije brutalnost zlih ljudi nego šutnja dobrih.”
(Martin Luther King)
(Martin Luther King)
-
Bodkin
#363 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
ne kontam, u cemu sam minority i zasto bi mi neko morao niz dlaku? i ajde ti fino napisi u cemu se ne slazes. zajebi etikete. niti znas ko sam ni sta sam ni sta sam radio. mislio sam da te amerika naucila necemu.detroit-mercy wrote:Nije bolan do togaBodkin wrote:mozda zato sto ja nisam selektivan? sta mislis o tome? ili mozda sto ja nikad necu reci ma on je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, svi su oni isti, svi bi sutra da mogu krenuli silovati i slicna sranja.moze li biti da je zato da kad ja kazem da su srbi daleko najekstremniji u bih da mi niko ne uzme za zlo?detroit-mercy wrote: Hebote Bodkin, koji si ti fasista, ksenofob, nacionalista i sta jos sve ne![]()
.
ti si minority pa da ti nebi na hater stali, moraju te niz dlaku
. Hebena je ova urbana raja.
Btw, ja jos uvijek cekam da vidim sta je to fasisticko ili sovinisticko u mom pristupu.
a tebe su drugi kvalificirali kao sovinistu ili fasistu. ja sam onog bambija na spidu, tako da pitaj njih
-
TheMule
#364 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
detroit-mercy wrote:Jos jedan fasistaTheMule wrote:Ima ljudi poput Zorana, samo ih je malo.
Nazalost to znamo iz iskustva, majka historija ne laze.
- Sezam
#365 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Bambi_na_kofeinu wrote:Zar misliš da barata i elementarnim, školskim definicijama fašizma i šovinizma? Ali zvuči zvučnodetroit-mercy wrote: Hajd sad fino citiraj moje fasisticke izjave i gdje sam ja to nekoga popljuvao.
![]()
Ja samo čekam da još nakači Andrićevu fotku uz nezaobilazno "Dođe vrijeme kad pametan...bla, bla", radi jače dramatičnosti
Ko sto rece onaj @Kenjac nedavno: DA USTANES BRE I STOJIS U STAVU MIRNO kad se spomene ime "NASEG" NOBELOVCA!
Ovako je ta velika ljudina i nadasve humanista posmatrala situaciju 1939. godine:
"Podelom Albanije nestalo bi privlačnog centra za arbanašku manjinu na Kosovu, koja bi se, u novoj situaciji, lakše asimilovala. Mi bismo eventualno dobili još 200.000 - 300.000 Arbanasa, ali su oni većinom katolici čiji odnos s Arbanasima muslimanima nikad nije bio dobar. Pitanje iseljavanja Arbanasa muslimana u Tursku takođe bi se izvelo pod novim okolnostima jer ne bi bilo nikakve jače akcije da se to spreči. "
- zateznistub
#366 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Od Izjave Zoranove do podjele Albanije i Adrica...
Nenadjebivo...
Nenadjebivo...
- Gojeni H
#367 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Zato sto nam nije dokazano da je izjava istinita.zateznistub wrote:Od Izjave Zoranove do podjele Albanije i Adrica...
Nenadjebivo...
Zato sto, ako je istinita, onda nas tek udara srklet, jer se onda pitamo kakve smo mi budale bili pa vjerovali u JNA, bratstvo i jedinstvo, itd. a covjek pocetkom 80-ih, par godina poslije marsalove smrti, u Begesu jebe mater nacionalisticku. Kome?
Ako izjava nije istinita, zasto nam se servira?
- zateznistub
#368 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ma srpska posla... 
-
KENJAC
#369 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ne valjam ti ja , ne valja ti Andric pa ko ti onda valja ? U svakom slucaju hvala. Naci se u istoj recenici sa ovim velikanom za mene je cast !Sezam wrote:Bambi_na_kofeinu wrote:Zar misliš da barata i elementarnim, školskim definicijama fašizma i šovinizma? Ali zvuči zvučnodetroit-mercy wrote: Hajd sad fino citiraj moje fasisticke izjave i gdje sam ja to nekoga popljuvao.
![]()
Ko sto rece onaj @Kenjac nedavno: DA USTANES BRE I STOJIS U STAVU MIRNO kad se spomene ime "NASEG" NOBELOVCA!
Ovako je ta velika ljudina i nadasve humanista posmatrala situaciju 1939. godine:
"Podelom Albanije nestalo bi privlačnog centra za arbanašku manjinu na Kosovu, koja bi se, u novoj situaciji, lakše asimilovala. Mi bismo eventualno dobili još 200.000 - 300.000 Arbanasa, ali su oni većinom katolici čiji odnos s Arbanasima muslimanima nikad nije bio dobar. Pitanje iseljavanja Arbanasa muslimana u Tursku takođe bi se izvelo pod novim okolnostima jer ne bi bilo nikakve jače akcije da se to spreči. "
P.S. Ja i "bre"
- stakasa
#370 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Bezveze vam je ovo napadanje Kenjca. Pravo bezvezeSezam wrote:Bambi_na_kofeinu wrote:Zar misliš da barata i elementarnim, školskim definicijama fašizma i šovinizma? Ali zvuči zvučnodetroit-mercy wrote: Hajd sad fino citiraj moje fasisticke izjave i gdje sam ja to nekoga popljuvao.
![]()
-
Bodkin
#371 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Pretjera i @kenjac nekad ali napadaju ga oni koji su usrali temu sa pricom "svi su oni isti"
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- Sezam
#372 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
zateznistub wrote:Od Izjave Zoranove do podjele Albanije i Adrica...
Nenadjebivo...
Ne vidis povezanost? Pa zar Zoran nije stao u stranu Albanaca, istih tih koje je "nas velikan" htio etnicki ocistiti sa Kosova, doduse samo "muhamedance", katolici bi se asimilirali kako rece, valjda misleci na sebe
Ako cemo iskreno, najvise na ovoj temi pljuju po Zoranu upravo ovi sto ga ko fol brane. Kao, upropastili smo jednu tako finu temu o velikom glumcu, i to je dokaz da nama ni jedan srbin ne valja. Pa kakva uvreda za pokojnog Radmilovica da se tema "o njemu" otvara pod nazivom: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!....umjesto da se otvori na podforumu film/kultura pod nazivom Zoran Radmilovic - lik i djelo, npr.
-
KENJAC
#373 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Redosljed , redosljed ljudino. Kad mi livadic kaze "svi ste vi isti" i kad me ni krivog ni duznog stavi u red koljaca , silovatelja, monstruma.... dupe bi mu pomjerio. Pa dosta vise. Gdje sam pretjero? Sto nedam i necu da budem u istom kosu sa Batkom , Arkanom, Lukicima... Sto mi je rodbina najbliza godina cetrdesetih mnogo puta stavila glavu u torbu spasavajuci "drugu vjeru" Muslimane, ako bas hoce da znaju (Hrvata nije bilo) Da bi mi onda gnjida od covjeka rekla "Jesi li to doso tobe pa sad tako pricas" Sto mi stavlja istrgnute rijeci "NOZA" u usta znajuci vrlo dobro zasto sam upotrijebo navode iz tog romana. Sto sam se jebavo i pred Svijetom predstavljao multietnicnost (kartu na koju su igrali dok se rat nije zavrsio) da bi svaki uhljup (podobnog imena) mnogo da me nazove govnetom , cetnikom ili saloncem (Bog me ubio ako sam skonto sta to znaci) Nadji mi jedan post gdje sam odobrio nacionalna divljanja.Bodkin wrote:Pretjera i @kenjac nekad ali napadaju ga oni koji su usrali temu sa pricom "svi su oni isti"
Sent from my Lumia
Ma ,u stvari jebe se meni za mene. Nekad ce moj sin htjeti da provede par sedmica u MOM Sarajevu. Da Izadje u SOS, Bugati , Kogo gdje mu je otac prve koke bario. Sta treba da mu kazem? Ne tamo sine , ti si za njih ubica i ako ti se sta desi reci ce "to je bozija kazna jer genocidnost je genetska"
Po stoti put se pitam jedno te isto. Gdje zive ovi kompleksasi? Hodam Svijetom. Citavu Bosnu obilazim, i nikad nikakav problem ni sa kim. Dodjem ovdje...??? E sad il ja nisam ja il ova bagra se ne krece gdje se ja krecem.... majku li im nacionalisticku !!!
- Stoner
#374 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
AnonimnostKENJAC wrote: Po stoti put se pitam jedno te isto. Gdje zive ovi kompleksasi? Hodam Svijetom. Citavu Bosnu obilazim, i nikad nikakav problem ni sa kim. Dodjem ovdje...??? E sad il ja nisam ja il ova bagra se ne krece gdje se ja krecem.... majku li im nacionalisticku !!!
-
NeenaSa
#375 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Serendash i ti.omar little wrote:na osnovu cega je ovo tema o zoranu radmilovicu kao glumcu? uvodni post apsolutno nema veze sa njegovim glumackim radom, a postovi koji slijede jos manje.uglavnomja wrote:eno vam na politiKi 50 tema o srbima, albancima, sfrj, blablabla
ovo je tema o glumcu, o ovomei drugim velikim ulogama koje je imao i kao covjek i kao glumac.
https://www.youtube.com/watch?v=RagW2wtLhD8
drugim rijecima: stanislave seres, preterano seres.
Ipak je bio javna lichnost.
Testisi do poda.