Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
neimenovan.x

#351 Re: Problem pasa lutalica

Post by neimenovan.x »

pakica_ wrote:Hranim ih u svako doba jutra, dana, veceri, zavisi koji copor mi usput naidje :) u gepeku uvijek imam konzervi za bebe i vrecu boba za.odrasle, gdje.god ima brojler, kupim im pilecih vratova i ledja za onoliko sice koliko u tom momentu imam i to im dajem, a uvijek imam i vodu i zdjelicu ako vidim da je neki zedan..
Znači platiš nekome da ubije njih:
Image

da bi nahranila ove:
Image

a nekako su po tvom loši ljudi koji podržavaju eutanaziju pasa da bi zaštitili svoju djecu :-)

Što ih više hraniš, više će se razmnožavati - a to znači da će trebati više pilića da se nahrane.
pakica_

#352 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Filter wrote:
pakica_ wrote:
Forsaken wrote:
Pa isti je zakon, tamo je ok da djeluju sintori a ovdje nije??
Djeluju oni i po sarajevu, ukoliko neko ne zna, eto cisto nek' mu bude jasnije ;)
samo u novom gradu. kod nas (stari grad) su skoro pokupili copor koji je poderao zenu u froncle i dzaba.
morali ga vratiti na isto mjesto jer ih je lokalna dusebriznica prijavila policiji :-)
Nije tacno da djeluju samo dole.. Meni su ubili kera kojeg sam hranila dvije godine u opstini centar.. Deterdzentom.. A knjizili t61 cija upotreba kosta oko 70 do 100 KM po psu.. Za to se zalazete..
skontaj koliko je para mustafa.mrkulic namot'o sebi, ubijajuci ih deterdzentom a pisuci t61.. koliko ragibu iz kantonalne vet stanice, koliko likanovicu i njegovoj stranci.. Al' lakse je palamudit, nego sabrat dva i dva.. To vam je.hamana.eutanazija mustafe.mrkulica, deterdzent u venu i/ili pluca i ker umire.satima..
drug_profi

#353 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Gospodo poremecenih ptiotiteta. Ovo je grad. Urbana sredina. Psi piske i kake. Psi imaju parazite koji se prenose i na ljude. Psi laju po cijelu noc u borbama za tetitorij i zenke.
Nisu napadi jedini problem. Ako se pojavi bjesnilo, a periodicno se virus pojavi, vrlo brzo ce stici u centar grada jer su copori od suma na igmanu do suma na grdonju i trebevicu. Onda ce biti mrtvih glava i onda ce se ljudi na najsuroviji nacin obracunati sa tuznim okicama. Zasto treba to cekati? psima nikakvim pitomim ili ne nije mjesto na ulici jer cim ima copor on vise nije isto pitomo bice.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
Last edited by drug_profi on 11/09/2014 13:25, edited 1 time in total.
Dino_noDi

#354 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Forsaken wrote:
Dino_noDi wrote:http://www.avaz.ba/clanak/135058/zenu-z ... kom-a-onda

Zasto klix ne javlja ovu vijesti???

:sax:

Na hajr i na dobro ljudi moji. Ovo je kataklizma. OVO SE MORA RJESAVATI ODMAH. Treba da nesto opasnije bude. Hadzibajric nista ne radi a kerova nikad vise u starom gradu.
Pogresan link :D

Jesi ovo mislio: http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140911056 ?
:kiss:

OVO NECE NA DOBRO CCCC ODMAH TRAZITI DRAGI LJUDI DA SE OVO RIJESI AKO TREBA POCETI SVAKO U SVOJIM MAHALAMA SA HVATANJEM I DOVODJENJEM KEROVA PRED PREDSJEDNISTVO I PARLAMENT PA NEKA IH ONI RJESAVAJU.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#355 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Novi napad psa lutalice u Sarajevu, povrijeđena žena
Piše: D. B.
Još jedna osoba je danas u Sarajevu postala žrtva psa lutalice koji ju je ugrizao i nanio joj povrede.
Novi napad psa lutalice u Sarajevu, povrijeđena žena

Foto: Ilustracija
Kako je za portal Klix.ba potvrdila glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu Muamera Šehić, pas lutalica je ugrizao žensku osobu inicijala B. B. (1963) i povrijedio joj četvrti prst desne šake.

"Pacijentica je primljena na KUM, gdje joj je ukazana liječnička pomoć. Nakon toga je upućena infektologu na daljnje pretrage. Ona će se obratiti i svom ljekaru kako bi dobila potrebnu zaštitu", izjavila je Šehić.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da se napad psa dogodio u sarajevskom naselju Sedrenik nešto poslije 10 sati.
pakice ovo je višHe nas...da nije neki iz tvog Ćopora :roll:
Filter

#356 Re: Problem pasa lutalica

Post by Filter »

Forsaken wrote:
Filter wrote:
samo u novom gradu. kod nas (stari grad) su skoro pokupili copor koji je poderao zenu u froncle i dzaba.
morali ga vratiti na isto mjesto jer ih je lokalna dusebriznica prijavila policiji :-)
To nisu stari "sintori". Oni odavno dobijaju lovu da cesu muda pod izgovorom da im zakon ne dozvoljava da rade a organizovani su pod pokroviteljstvom RAD-a. Oni odavno ne rade nista.

To o cemu ti govoris su lokalnih "higijenski" servisi koji bi trebali da djeluju na teritoriji opstine.
znaci, sve je do "sintora" jer su lijeni. bas bezobrazno od njih.
bach

#357 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Došli mi prijatelji iz ZG, te ja i ja i djevojka poveli i obilazak. Izmad Sebilja čopor. Krenuli uz Kovaleč, šehistko mezaje puno kerova, međusobno se bapadju i reže na prolaznike. Kod one nove tekoje koju su Turci napravi, čopor zalajao na nas. Kod žute tabije čopor, krenili da vidimo Jajce kasarnu, čopor na nas krenuo... Morali smo pobbjeći... Krenemo dalje prema Bijeloj tabiji, opet nas jedan čopor napadne...
Filter

#358 Re: Problem pasa lutalica

Post by Filter »

pakica_ wrote: Nije tacno da djeluju samo dole.. Meni su ubili kera kojeg sam hranila dvije godine u opstini centar.. Deterdzentom.. A knjizili t61 cija upotreba kosta oko 70 do 100 KM po psu.. Za to se zalazete..
skontaj koliko je para mustafa.mrkulic namot'o sebi, ubijajuci ih deterdzentom a pisuci t61.. koliko ragibu iz kantonalne vet stanice, koliko likanovicu i njegovoj stranci.. Al' lakse je palamudit, nego sabrat dva i dva.. To vam je.hamana.eutanazija mustafe.mrkulica, deterdzent u venu i/ili pluca i ker umire.satima..
tim tonom, generalizacijom i sranjima... odjebaus
drug_profi

#359 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

bach wrote:Došli mi prijatelji iz ZG, te ja i ja i djevojka poveli i obilazak. Izmad Sebilja čopor. Krenuli uz Kovaleč, šehistko mezaje puno kerova, međusobno se bapadju i reže na prolaznike. Kod one nove tekoje koju su Turci napravi, čopor zalajao na nas. Kod žute tabije čopor, krenili da vidimo Jajce kasarnu, čopor na nas krenuo... Morali smo pobbjeći... Krenemo dalje prema Bijeloj tabiji, opet nas jedan čopor napadne...
Trebas imati vrecu hrane ds platis reket.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
Drinski

#360 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drinski »

bach wrote:Došli mi prijatelji iz ZG, te ja i ja i djevojka poveli i obilazak. Izmad Sebilja čopor. Krenuli uz Kovaleč, šehistko mezaje puno kerova, međusobno se bapadju i reže na prolaznike. Kod one nove tekoje koju su Turci napravi, čopor zalajao na nas. Kod žute tabije čopor, krenili da vidimo Jajce kasarnu, čopor na nas krenuo... Morali smo pobbjeći... Krenemo dalje prema Bijeloj tabiji, opet nas jedan čopor napadne...
Kod tebe isto kao kada napadnu oni mutanti u Half life.
pakica_

#361 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Filter wrote:
pakica_ wrote: Nije tacno da djeluju samo dole.. Meni su ubili kera kojeg sam hranila dvije godine u opstini centar.. Deterdzentom.. A knjizili t61 cija upotreba kosta oko 70 do 100 KM po psu.. Za to se zalazete..
tim tonom, generalizacijom i sranjima... odjebaus
Kad nestane argumenata, dodju psovke :lol: simpa si, nema sta :)

@pici, nisam ni na sedreniku :P
neimenovan.x

#362 Re: Problem pasa lutalica

Post by neimenovan.x »

Očekuj dva objašnjenja:
1. Ti, tvoja djevojka i tvoji prijatelji ste loše osobe.
2. Trebali ste nositi vreću hrane pa usput nahraniti tužne okice.

:D
bubi_mama

#363 Re: Problem pasa lutalica

Post by bubi_mama »

Nije tacno da djeluju samo dole.. Meni su ubili kera kojeg sam hranila dvije godine u opstini centar.. Deterdzentom.. A knjizili t61 cija upotreba kosta oko 70 do 100 KM po psu.. Za to se zalazete..
skontaj koliko je para mustafa.mrkulic namot'o sebi, ubijajuci ih deterdzentom a pisuci t61.. koliko ragibu iz kantonalne vet stanice, koliko likanovicu i njegovoj stranci.. Al' lakse je palamudit, nego sabrat dva i dva.. To vam je.hamana.eutanazija mustafe.mrkulica, deterdzent u venu i/ili pluca i ker umire.satima..[/quote]

A gdje si ga hranila? U svojoj avliji ili na ulici?
pakica_

#364 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

neimenovan.x wrote:
pakica_ wrote:Hranim ih u svako doba jutra, dana, veceri, zavisi koji copor mi usput naidje :) u gepeku uvijek imam konzervi za bebe i vrecu boba za.odrasle, gdje.god ima brojler, kupim im pilecih vratova i ledja za onoliko sice koliko u tom momentu imam i to im dajem, a uvijek imam i vodu i zdjelicu ako vidim da je neki zedan..
Znači platiš nekome da ubije njih:
Image

da bi nahranila ove:
Image

a nekako su po tvom loši ljudi koji podržavaju eutanaziju pasa da bi zaštitili svoju djecu :-)

Što ih više hraniš, više će se razmnožavati - a to znači da će trebati više pilića da se nahrane.
Bolje ih je pustiti gladne da jurcaju po ulici, manje ce onda.napadati :lol:
Joj logike, braco mila :run:
Forsaken

#365 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

Filter wrote:
Forsaken wrote:
Filter wrote:
To nisu stari "sintori". Oni odavno dobijaju lovu da cesu muda pod izgovorom da im zakon ne dozvoljava da rade a organizovani su pod pokroviteljstvom RAD-a. Oni odavno ne rade nista.

To o cemu ti govoris su lokalnih "higijenski" servisi koji bi trebali da djeluju na teritoriji opstine.
znaci, sve je do "sintora" jer su lijeni. bas bezobrazno od njih.
Ne, ovo je bio odgovor na Pakicinu tvrdnju da ovdje djeluju sintori kao i u BL. Samo htjedoh reci da realno ne djeluju...

Detaljnije zasto je to tako i zasto se ne radi mozes pitati vladu KS.
Odluka o vršenju kafilerijskih usluga na području grada Sarajeva bit će stavljena van snage jer se Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja zabranjuju te aktivnosti, a hoće li sarajevska kafilerija biti pretvorena u higijenski servis za zbrinjavanje pasa-lutalica je pitanje bez odgovora

Zakonom o komunalnim djelatnostima Kantona Sarajevo koji je na snazi bilo je predviđeno obavljanje kafilerijskih usluga koje podrazumijevaju „poslove stalnog i sigurnog uklanjanja životinja, pasa-lutalica, lešina životinja, nusprodukata klanja, konfiskata i valioničkog otpada s javnih površina i poslovi eutanazije životinja."

Kako je ta odredba u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva bit će stavljena van sage Odluka o kafilerijskim poslovima koje je do sada obavljala služba Kafilerije pri javnom poduzećeu "Rad".

U obrazloženju za stavljanje van snage Odluke o kafilerijskim uslugama se navodi da je Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja stupio na snagu 2009. godine, a da prethodno nisu stvoreni uvjeti za njegovu implementaciju, nisu formirani higijenski servisi, a ni skloništa (azili) za napuštene životinje. Također nisu razgraničene i precizno definirane nadležnosti i obaveze kantona, grada i općine vezane za skloništa za životinje, higijenski servis i finansiranje, što još više usložnjava njegovu implementaciju.
http://www.mojevijesti.ba/novost/181768 ... ucestaliji
Last edited by Forsaken on 11/09/2014 13:40, edited 2 times in total.
pici

#366 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

a šHo niste plesali i pjevali im pjesmice...mora da su nanjušili strance...najbolje da ste legli u obliku fetusa i pravili se da ste mrtvi...ponjušili bi vas, malo popiškili i ostavili na miru...a jebte iz ZG a ne znaju kulturno s cuckima :mrgreen:
Last edited by pici on 11/09/2014 13:39, edited 1 time in total.
bach

#367 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Kada nas je čopor napao kod Jajce kasarne, unutar ograde kasarne smo vidjeli raznacani hljeb, posudice za hranu i hranu naravno. Tu hranu je neko donio psima. Znači nisu bili gladni. A opet su bili agresivni...
pakica_

#368 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

pici wrote:
bach wrote:
a šHo niste plesali i pjevali im pjesmice...mora da su nanjušili strance...najbolje da ste legli u obliku fetusa i pravili se da ste mrtvi...ponjušili bi vas, malo popiškili i ostavili na miru...a jebte iz ZG a ne znaju kulturno s cuckima :mrgreen:
:lol:
E vala svaka ti cast, uspio si me nasmijat' hahahahaha
uglavnomja

#369 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

pas bez vlasnika ne treba biti na ulici.
ne treba ih pustiti da gladni i bolesni ganjaju ljude, nego ih treba uspavati.

i danasnja djeca koja imaju traume od ovih copora ce vjerovatno zauvijek imati strah od cuka, koji ce prenijeti na svoju djecu ... itd ...

problem preforsirane ljubavi ce dovesti do prevelike mrznje.

i ta prica o vladi, azilima blabla ... to kosta!! koji crni azili ljkudi ne primaju platu, nastavnici strajkuju, minimalac je bijeda ... a vlada treba davati pare za pascad.

i da, njihove plate su takve kakve su, to nema veze sa psima, bile su takve i u doba sintera.

i ostale zemlje o kojim se prica, kaznjavanje vlasnika itd ... su pobile sve lutalice davno, sad se mogu zezati sa par stvarno naupstenih pasa mjesecno.

inace, sto se tice skandinavije, ovdje se lako puca, prosle godine je policija ubila dvije doge samo zato sto su bile bez povoca i vlasnika u blizini. ubijaju losove koji zalutaju u dvorista, Imaju lov na njih, ubijaju sve sto im smeta ...
pas i macka bez vlasnika NE POSTOJE!
MOSALJOZE

#370 Re: Problem pasa lutalica

Post by MOSALJOZE »

Dino_noDi

#371 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Agresivnost kerova ide sa njihovom frustraciom i strahom i odbranom teritorije. Veze nema sa hranom.
Dino_noDi

#372 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

uglavnomja wrote:pas bez vlasnika ne treba biti na ulici.
ukratko
Obuca9

#373 Re: Problem pasa lutalica

Post by Obuca9 »

Sad će keroljubice reći da je i ovo izmišljena vijest.
OldMayor

#374 Re: Problem pasa lutalica

Post by OldMayor »

uglavnomja wrote:pas bez vlasnika ne treba biti na ulici.
ne treba ih pustiti da gladni i bolesni ganjaju ljude, nego ih treba uspavati.

i danasnja djeca koja imaju traume od ovih copora ce vjerovatno zauvijek imati strah od cuka, koji ce prenijeti na svoju djecu ... itd ...

problem preforsirane ljubavi ce dovesti do prevelike mrznje.

i ta prica o vladi, azilima blabla ... to kosta!! koji crni azili ljkudi ne primaju platu, nastavnici strajkuju, minimalac je bijeda ... a vlada treba davati pare za pascad.

i da, njihove plate su takve kakve su, to nema veze sa psima, bile su takve i u doba sintera.

i ostale zemlje o kojim se prica, kaznjavanje vlasnika itd ... su pobile sve lutalice davno, sad se mogu zezati sa par stvarno naupstenih pasa mjesecno.

inace, sto se tice skandinavije, ovdje se lako puca, prosle godine je policija ubila dvije doge samo zato sto su bile bez povoca i vlasnika u blizini. ubijaju losove koji zalutaju u dvorista, Imaju lov na njih, ubijaju sve sto im smeta ...
Kod nas azili vec postoje, samo sto se u tim azilima cuke drze, i drze, i drze...

Treba samo promjeniti zakon da se nakon drzanja od 10-15 dana, uspavaju, dovedu novi i tako ponovo. I to je to. A usput pruziti sansu svakome ko zeli da usvoji bilo kojeg cuku, za to ce fino dobit papire. Ako taj cuko bude vani, dobit ce cestitku 300 KM.

I ne mozes sterilizaciju vrsit kad ti se pojavi ovolika populacija. To se trebalo radit ranije. Al naravno dogtrust i ostali cekaju fino da se namnoze, pa daj onda ih sterilisi jedan dio, ostale ostavi nek se mnoze...pa eto njima posla jos sto godina. :run:
pici

#375 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

evo još jedno priopĆenje o saopŠtenju iz dogmoneya...prije Ćitanja uzet tablu apaurina i zaljevat jelen pivom...hvalaaaa
Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH iz 2009. godine između ostalog propisuje da svi agresivni, zaraženi i bolesni psi obavezno moraju biti uklonjeni sa ulica... Zašto se u Sarajevu ne primjenjuje ovaj zakon i ko troši javni novac u te svrhe, a ništa ne radi?

Ponukani sada već stalnim napadima pasa koji se događaju građanima Sarajeva, ali i cjelokupnim problemom pasa lutalica, u nastojanju da se ovakva situacija pothitno počne rješavati, Fondacija Dogs Trust obratila se javnosti novim saopštenjem u kojem razjašnjava uzroke koji su doveli do nenormalnog stanja u kome se nalazi glavni grad BiH, te pojašnjava pravnu regulativu koja takvo stanje može promijeniti vrlo lako - samo kada bi gradske i općinske vlasti počele da sprovode davno usvojeni zakon.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Ovo obraćanje ponukano je još jednim napadom pasa lutalica na naše sugrađane kao i iskrivljenom slikom o suštini problema prevelikog broja lutalica, pa i o ulozi Dogs Trust-a, te smo smatrali da je važno da javnosti ponudimo nekoliko pojašnjenja.

Na prvom mjestu, želimo da izrazimo najdublje suosjećanje sa građanima koji su nedavno, ali i ranije, pretrpjeli brutalne napade. Tim Dogs Trust BH također čine građani ove zemlje, koji se, sa svojim porodicama, suočavaju sa istim problemima, rizicima i strahovima kao i ostali građani, te su i članovi naših porodica također bili žrtve napada lutalica.

Dogs Trust želi da naglasi da podržava Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH iz 2009. godine, koji između ostalog propisuje da svi agresivni, zaraženi i bolesni psi treba da budu uklonjeni sa ulica.

„Kao dobrotvorna organizacija, Dogs Trust nije obavezan niti dužan da rješava problem pasa lutalica u BiH, ali želi i radi ono što može da pomogne vlastima, koje jedine jesu obavezne i dužne, da napokon implementiraju Zakon u cijelosti kako bi se ovaj dugotrajni problem riješio“, rekao je Anel Bećirović, vođa Dogs Trust-a BH.

Smatramo da su se nedavni, a vjerovatno i svi raniji napadi, mogli spriječiti da su odgovorne vlasti od 2009. godine počele provoditi barem ovu jednu, gore spomenutu mjeru. Šta više, evidentno je da i većina pasa za koje se zna da su napali više puta i dalje hodaju ulicama! A da su se provodile i druge mjere iz Zakona, pasa na ulicama ne bi ni bilo.

Zato smatramo da je pravo pitanje sljedeće: zašto odgovorne vlasti ovo nisu radile i zašto to još uvijek ne rade?

To je nešto što građani treba da pitaju one koje su birali i koji raspolažu javnim novcem namijenjenim za provedbu Zakona, jer Dogs Trust za ovakve aktivnosti nema niti ovlasti a niti mogućnosti. Možda građani budu imali više uspjeha u animiranju vlasti da počnu s primjenom Zakona, kojeg inače uspješno koriste mnoge druge zemlje. Naše je mišljenje da su inicijative za izmjenu Zakona, koje je prije svega odbacila cjelokupna domaća stručna, ali i šira javnost, služeile i služe prije svega za izbjegavanje preuzimanja odgovornosti.

Također, želimo da razjasnimo zašto sterilizacija, koju također propisuje Zakon, uveliko doprinosi rješenju problema. Sterilizacija je važna jer zaustavljanjem razmnožavanja pasa sprječava dalje širenje postojeće populacije lutalica čineći je manjim sigurnosnim i zdravstvenim rizikom za zajednicu. Ona u kombinaciji s drugim mjerama iz Zakona sigurno vodi ulicama bez lutalica! Dakle, sterilizacija pasa je neophodna, pogotovo u zemljama u kojima je probleme ovako eskalirao, ali ne i dovoljna za rješenje do kojeg se može doći samo istovremenom primjenom svih mjera iz Zakona, a to mogu jedino vlasti.

U četiri godine, samo jedna ženka i njeno potomstvo dovedu skoro 20,000 novih pasa na svijet, pa nije teško zamisliti koliko bi više lutalica bilo na ulicama, a time i napada na ljude, da sterilizaciju niko ne provodi. Obrada psa koja se radi uz sterilizaciju značajno smanjuje i rizik od bjesnila i zoonoza. Izvor čitavog problema zapravo i jesu nesterilizirani vlasnički psi, koje su neodgovorni vlasnici nekažnjeno ostavljali na ulicama, gdje su se namnožili do sadašnjeg broja jer vlast ne sankcinoiše takvo ponašanje.

Želimo i reći da niko, pa ni Dogs Trust, nema potrebu, niti može „prati novac“ koji 100% potiče iz donacija pojedinaca, i da ovakve insinuacije samo služe za skretanje pažnje sa pravog problema. Istina je, zapravo, da, osim pomoći u rješavanju problema lutalica, Dogs Trust u ekonomiju Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva godišnje donese značajna sredstva jer sve usluge nabavlja i plaća lokalno.

Smatramo da je potrebno da vlasti i inspekcije, koje jedine za to imaju zakonske mogućnosti, hitno reagiraju u ovim i svim drugim sličnim slučajevima kako bi se sa ulica što prije uklonili svi agresivni, bolesni i zaraženi psi, i kako bi se napokon počelo ozbiljno raditi na provedbi Zakona i postizanju cjelovitog rješenja.

„Spremni smo nastaviti usmjeravati značajna sredstva da pomognemo vlastima na tom putu“, rekao je Bećirović i dodao da „nažalost, do sada, u vlastima nismo imali pravog partnera koji je želio i znao da primi i iskoristi tu pomoć“.

Dogs Trust će nastaviti pomagati zajednici u svojim mogućnostima, nadajući se skorom većem učešću vlasti, a koje bi se, u slučaju Sarajeva, idealno trebalo kretati u smjeru formiranja jednog javnog kantonalnog preduzeća ili odjeljenja koje bi se trajno bavilo svim pitanjima vezanim za pse na cijelom području Kantona.
Locked