Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Toto_Salvatore

#351 Re: Sarajevski derbi

Post by Toto_Salvatore »

Okupirajmo sjever ko nekad u osam, znaci trebao bi se dici cjeli grad na noge, u inat svima, i svi krenuti zajedno na tekmu i uzeti im cjelu tribinu :D
romanovero

#352 Re: Sarajevski derbi

Post by romanovero »

pa naravno,nece nas valjda `veterani` zadrzat :lol:
:run:
lerdi

#353 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

LSD wrote:
lerdi wrote:Ja se samo pitam šta treba da se desi da bi se u ovoj državi počele neke stvari normalno raditi? Jel fakat treba da neko pogine opet, ili nedo Bog da više ljudi pogine kako bi se ljudski životi stavili ispred jebenih para? Znači u dio tribine na koji može stati 700-800 ljudi (toliko mislim da odprilike ima stolica) oni hladno hoće da ubace 2000 ljudi. Pa jebem mu majku. Dokle više? Ima 800 ili 1000 stolica, onda brate štampaj toliko karata i gotovo. Na istoku isto tako. Pola metra prostora za svakog čovjeka, odrediš koliko maksimalno može ljudi stati, štampaš toliko karata i gotovo. Svugdje u svijetu (normalnom) se prilikom derbija štampa od 5 do 10% manje karata, od broja mijesta na stadionu, upravo kako bi se izbjegli bilo kakve gužve i moguće nesreće, samo se kod nas štampa više karata nego što stadion može primiti.

I vi manijaci mi fakat niste jasni. Bunite se dole po Mostaru i Lukavici za karte i smještaj, a ovdje branite ovakve poteze vaše uprave. Jel fakat neki ne mogu shvatiti do kakve nesreće može doći u ovakvim situacijama?
Ja ne znam šta prozivas sad manijake forumaše, kao da su oni to odredili.
Eto ja cu otici pa Žuju za uho i naružiti ga ko djete malo...daj ba, budi realan.
To uprava sa MUP-om procjeni i odradi....niko nista ne brani, vec je takav stadion i gotovo.
Svako bi volio da je napucan, da imaju sve 4 tribine, da imate svoj sjever....ali jbg, zapitaj se zašto država nije marke dala ni pogurala za renoviranje Grbavice sve ove godine poslije rata...napucavalo se i Koševo i Bilino Polje.
Oni gore napraviše nov stadion u Orašju...halo Orašju....naši ministri nisu za sve ove godine udostojili pa da poguraju bar simbolicno bilo šta....jedino Koldžo što je odradio reflektore i svaka mu cast.
Na pogrešnu adresu kucas haveru, nisu ti forumasi ni navijaci krivi za to.
Ko proziva forumaše za bilo šta osim za to što ne osuđuju poteze uprave? To je ono što meni nije jasno. Furate ovdje kao neku priču o poštenju, ispravnosti itd., ali kad vaši zagovnaju onda kapak. Ni slova. Šta više neki i podržavaju ove potez. Aferim. ;)

Logičnije je da se država pravi svoj, a ne privatni stadion. Valjda je to jasno ;)

Voljeli bi i u Veležu da imaju pravu tribinu za gostujuće navijače, da im je stadion napucan, al jebi ga nije. Samo tada niste bili tako raspoloženi da razumijete i prihvatite trenutno činjenično stanje.

P.S. Ne bi volio da ovo shvatiš kao da se ja želim sada sa tobom ili bilo kim prepucavati, ali mislim da je red da se ukaže kada neko nešto loše radi ma ko to bio u pitanju. Za doborbit svih nas ;)
dino84

#354 Re: Sarajevski derbi

Post by dino84 »

@ 51 st

Koliko me sjecanje sluzi nikad i nisi bio rjecit.A u ovoj tvojoj recenici i tvojih 1850 postova se i ogleda tvoja muka,a moje smijanje,
The 51st State wrote:nego, jeli se ovdje prebacujemo :)
Kao da si na infuziji pa neces prezivit ako ne nastavis sa prepucavanjima.A sjecam se tvog stila i tvojih uvreda,zbog postova poput tvojih diskusije su odlazile pod kljuc a broj banova ni sam ne znas valjda.

Taman da vas 10 - 0 dobijemo u nedelju ne pada mi na pamet piti krv ovdje navijacima Sarajeva,imam drugih stvari u zivotu.Kad nisam pio krv na slamku baltazaru,slucajnom i tebi prije godinu i po kada vas je "skolska ekskurzija koja nema za postene trenerke" mlatnula 2 - 0 na Grbavici nakon sto ste nam najavljivali drugu ligu mjesec unaprijed sto bih sada to radio.Reagovao sam samo zato sto se razina zavjere i ostalih glupost opet pocela penjati prema maksimumu,ocekujem oko subote da onaj hordas sa malte uskrsne/vaskrsne sa novim informacijama.

Vjerujem ipak da si procitao sve sto sam napisao.Sve je istina drug,istina nije samo da je Amar osvojio taj kup,bio je Ivici tada pomocnik mada je on cini mi se bas vodio ekipu na tom finalu,ali opet pomocnik je.Nebitno.Bitno je da Nijaz sve zna,a ako ne zna onda ce Ekrem Jevric vec uletit i nastimat derbi ako Zeljo vec nema snage da napravi nemogucu misiju pa dobije derbi.

Uzdravlje i bez sekiracije.
Alkos

#355 Re: Sarajevski derbi

Post by Alkos »

Image

Image

Evo i da nacrtamo...
adnan_hz

#356 Re: Sarajevski derbi

Post by adnan_hz »

dino96 to ti godiste bolje dogovara od 84, bolje da se nisi ni javio poslije godinu dana :lol: :lol: :lol: :lol:

pa mi ne bojkotujemo zbog cijena kao vi. mi smo isli na sjever i kad je 15 KM bio. Nego mi se zalimo na kapaciet i na uslove kakve imamo.. Pa hocete li da se desi neka tragedija na trbini??? Pa ljudi samo sto ne poispadaju na trbine kolika guzva bude..
motachjointa

#357 Re: Sarajevski derbi

Post by motachjointa »

Nadam se da ce se ova prica o bojkotu sutra zavrsiti i da ce horde zla dobiti vise prostora na sjeveru kojeg realno i ima, dio koji je predviđen domacim navijacima nikad nije bio pun i bit ce mjesta i za zeljovce samo treba da se malo pomaknu u stranu, tako da ne vidim u cemu je problem da se prosiri onaj cosak nama. A najpostenije bi bilo posto je jug velika tribina i na njoj ima dovoljno prostora, da navijaci zelje sa sjevera pređu tamo i mogu ga onda napuniti dubke, a sa druge strane citav sjever mogu napuniti pitari i to bi bio spektakl i plus da se niko ne pati po onom istocnom kamenjaru.
Toto_Salvatore

#358 Re: Sarajevski derbi

Post by Toto_Salvatore »

motachjointa wrote:Nadam se da ce se ova prica o bojkotu sutra zavrsiti i da ce horde zla dobiti vise prostora na sjeveru kojeg realno i ima, dio koji je predviđen domacim navijacima nikad nije bio pun i bit ce mjesta i za zeljovce samo treba da se malo pomaknu u stranu, tako da ne vidim u cemu je problem da se prosiri onaj cosak nama. A najpostenije bi bilo posto je jug velika tribina i na njoj ima dovoljno prostora, da navijaci zelje sa sjevera pređu tamo i mogu ga onda napuniti dubke, a sa druge strane citav sjever mogu napuniti pitari i to bi bio spektakl i plus da se niko ne pati po onom istocnom kamenjaru.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
leo karan

#359 Re: Sarajevski derbi

Post by leo karan »

dino84 wrote:@ 51 st

Koliko me sjecanje sluzi nikad i nisi bio rjecit.A u ovoj tvojoj recenici i tvojih 1850 postova se i ogleda tvoja muka,a moje smijanje,
The 51st State wrote:nego, jeli se ovdje prebacujemo :)
Kao da si na infuziji pa neces prezivit ako ne nastavis sa prepucavanjima.A sjecam se tvog stila i tvojih uvreda,zbog postova poput tvojih diskusije su odlazile pod kljuc a broj banova ni sam ne znas valjda.

Taman da vas 10 - 0 dobijemo u nedelju ne pada mi na pamet piti krv ovdje navijacima Sarajeva,imam drugih stvari u zivotu.Kad nisam pio krv na slamku baltazaru,slucajnom i tebi prije godinu i po kada vas je "skolska ekskurzija koja nema za postene trenerke" mlatnula 2 - 0 na Grbavici nakon sto ste nam najavljivali drugu ligu mjesec unaprijed sto bih sada to radio.Reagovao sam samo zato sto se razina zavjere i ostalih glupost opet pocela penjati prema maksimumu,ocekujem oko subote da onaj hordas sa malte uskrsne/vaskrsne sa novim informacijama.

Vjerujem ipak da si procitao sve sto sam napisao.Sve je istina drug,istina nije samo da je Amar osvojio taj kup,bio je Ivici tada pomocnik mada je on cini mi se bas vodio ekipu na tom finalu,ali opet pomocnik je.Nebitno.Bitno je da Nijaz sve zna,a ako ne zna onda ce Ekrem Jevric vec uletit i nastimat derbi ako Zeljo vec nema snage da napravi nemogucu misiju pa dobije derbi.

Uzdravlje i bez sekiracije.
haj ufati se knjige, sad ce parcijale
26 ti godina, a jos fakultet nisi zavrsio
ultima_palabra

#360 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

motachjointa wrote:Nadam se da ce se ova prica o bojkotu sutra zavrsiti i da ce horde zla dobiti vise prostora na sjeveru kojeg realno i ima, dio koji je predviđen domacim navijacima nikad nije bio pun i bit ce mjesta i za zeljovce samo treba da se malo pomaknu u stranu, tako da ne vidim u cemu je problem da se prosiri onaj cosak nama. A najpostenije bi bilo posto je jug velika tribina i na njoj ima dovoljno prostora, da navijaci zelje sa sjevera pređu tamo i mogu ga onda napuniti dubke, a sa druge strane citav sjever mogu napuniti pitari i to bi bio spektakl i plus da se niko ne pati po onom istocnom kamenjaru.
:lol: Treba li još šta, možda po trubu svima da vam obezbjedimo :D
The 51st State

#361 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

brkas rijecitost sa skribomanijom...
Charuga
Globalni moderator

#362 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

motachjointa wrote: A najpostenije bi bilo posto je jug velika tribina i na njoj ima dovoljno prostora, da navijaci zelje sa sjevera pređu tamo i mogu ga onda napuniti dubke, a sa druge strane citav sjever mogu napuniti pitari i to bi bio spektakl i plus da se niko ne pati po onom istocnom kamenjaru.
Ma jok, najpostenije je da se svaki derbi igra na stadionu AFH ... 8-)

Ja cu dati 80 KM za goodisnju (sjever) ali kad vi dodjete pomjerit cu se na juznu tribinu, da se lijepo raskomotite .. ;-)
Charuga
Globalni moderator

#363 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

lerdi wrote:I vi manijaci mi fakat niste jasni. Bunite se dole po Mostaru i Lukavici za karte i smještaj, a ovdje branite ovakve poteze vaše uprave. Jel fakat neki ne mogu shvatiti do kakve nesreće može doći u ovakvim situacijama?
Ova prica, kao i vecina vezanih za ovu temu, ima i pogled sa druge strane. Kad se ti isti navijaci Zelje zale na uslove u Vrapcicima i Lukavici i kad nece da daju tolike pare (za skelu) ili nece da udju jer im je ogranicen broj karata (Lukavica) onda se druga strana sprda sa tim. E kad je doslo drugoj strani do grla vezano za smjestaj onda se treba uozbiljiti i biti "realan". I ti ocekujes da se neko sad na forumu solidarise s vama i da treba da vas "shvati".

Sto se mene tice, dok se istok ne uradi bilo kako, dao bi vam sjever kao i do sada tj. do tog famoznog slova O zajedno sa slovom. Mrezu koja je vec postavljena pomjerio tu i pojacao dole ogradom i spalirom specijalaca i do vidjenja.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#364 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946 »

Plavih_11 wrote:Sto se mene tice, dok se istok ne uradi bilo kako, dao bi vam sjever kao i do sada tj. do tog famoznog slova O zajedno sa slovom. Mrezu koja je vec postavljena pomjerio tu i pojacao dole ogradom i spalirom specijalaca i do vidjenja.
:thumbup:
Ali nažalost ne pitaš se ti već udhëheqës dhe djalë i mustaqeve.
Charuga
Globalni moderator

#365 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

1946 wrote:Ali nažalost ne pitaš se ti već udhëheqës dhe djalë i mustaqeve.
Ne znam ja kao ni ti ko se pita i samo bezveze pisete te gluposti da je neko nekom rekao da vam ne da vise mjesta. Vazda nekakve provjerene informacije tipa: "rekao mi jaran koji navija za Zelju", "pricala mi komsinica ciji sin navija", "rekla mi tetka", "slucajno sam se potrefio u drustvu Amara i navijaca", "hordemalta" i ostalo ..
The 51st State

#366 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:
Ne znam ja kao ni ti ko se pita i samo bezveze pisete te gluposti da je neko nekom rekao da vam ne da vise mjesta. Vazda nekakve provjerene informacije tipa: "rekao mi jaran koji navija za Zelju", "pricala mi komsinica ciji sin navija", "rekla mi tetka", "slucajno sam se potrefio u drustvu Amara i navijaca", "hordemalta" i ostalo ..
bio je sastanak, jesi li ti procitao saopstenje uopste?
Charuga
Globalni moderator

#367 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

The 51st State wrote:
Plavih_11 wrote:
bio je sastanak, jesi li ti procitao saopstenje uopste?
Kakav sastanak i kakvo saopstenje? Saopstenje vaseg udruzenja? Nisam, ne interesuje me. Procitao sam samo naslov. I sta kazu u saopstenju? Tica naredio Osimu da smanji prostor za navijace Sarajeva?
The 51st State

#368 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

onda, iskljuci drobilicu...
LSD

#369 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Izgleda da Tica naređuje i Osimu za taktiku na terenu i Žuji zajedno sa cijelom upravom za cijenu i broj karata za gostujuce navijace i MUP-u za sigurnost/bezbjednost na stadionu i raspored navijaca....za sve se on pita, izgleda 8-)
Mnogo jak i uticajan neki lik....stvoriše od njega Mit i Legendu kao i od Nijaza, prošle godine :-)
ultima_palabra

#370 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Neki i jezik naučili zbog njega 8-) Niko kao Tica sa Juga :-D
Charuga
Globalni moderator

#371 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

The 51st State wrote:onda, iskljuci drobilicu...
Nije jos ukljucena a nece ni biti. Nisam ti nista pisao i ne znam sto si odgovarao na post ako ti ne odgovara normalan dijalog.
Pitah te lijepo jesu li napisali da je Tica ili neko drugi od navijaca rekao Osimu ili nekom u upravi da smanji prostor za gostujuce navijace. Umjesto da normalno odgovoris ti pametujes. Ako je to bio odgovor mani me se zivota ti sljedeci put sa replikom, nisam ti ja od onih sa kojima ces se prepirati danonocno ..
XIII

#372 Re: Sarajevski derbi

Post by XIII »

hahahahahHAHAhAHahahahaaa pa fakat ovo ne moze biti smjesnije.. cuj bojkotuju derby ... ahahahhahahahahahahaha ... cuj im razloga ahahahahahahahahahahaaahhahahaa ... Boje se kise da ne pokisnu na Istoku, pa hoce na Sjevernu nadkrivenu tribinu il¨ nece doci aaahahahhahahahhhahahahahhhaaaa ..

***** ZASTO NISU DOSLE horde zla ??? *****

***** HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *****
The 51st State

#373 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:
The 51st State wrote:onda, iskljuci drobilicu...
Nije jos ukljucena a nece ni biti. Nisam ti nista pisao i ne znam sto si odgovarao na post ako ti ne odgovara normalan dijalog.
Pitah te lijepo jesu li napisali da je Tica ili neko drugi od navijaca rekao Osimu ili nekom u upravi da smanji prostor za gostujuce navijace. Umjesto da normalno odgovoris ti pametujes. Ako je to bio odgovor mani me se zivota ti sljedeci put sa replikom, nisam ti ja od onih sa kojima ces se prepirati danonocno ..
odkad je podjebavanje normalni dijalog?
The 51st State

#374 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

XIII wrote:hahahahahHAHAhAHahahahaaa pa fakat ovo ne moze biti smjesnije.. cuj bojkotuju derby ... ahahahhahahahahahahaha ... cuj im razloga ahahahahahahahahahahaaahhahahaa ... Boje se kise da ne pokisnu na Istoku, pa hoce na Sjevernu nadkrivenu tribinu il¨ nece doci aaahahahhahahahhhahahahahhhaaaa ..

***** ZASTO NISU DOSLE horde zla ??? *****

***** HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *****
znaci i u vaso pelagic dosli kompjuteri.
sistematski pregled

#375 Re: Sarajevski derbi

Post by sistematski pregled »

Ne vidim razlog zbog kojeg bi nam se smanjivao sektor, lomljenje stolica i sl. nema veze sasvim sam siguran a šta je u pitanju ne želim da nagađam. Nadam se da će se na današnjem sastanku postići dogovor. Mada, mislim da je šteta već napravljena i da je ovo samo još više podgrijalo i onako zlu krv između dvije grupe. Vjerovatno će uslijediti odgovor sa naše strane na idućem derbiju i zatvaramo krug iz kojeg će biti teško izaći.
Sve će jasnije biti nakon 12 sati i završetka tog sastanka.
Post Reply