Banksy wrote:Hafis wrote:Banksy wrote:
Lakše se onda dobivao posao ako se izjasniš Jugoslovenom. A posebno u policiji, vojsci, sudstvu i dr. To ne trebam uopće dokazivati. Pogotovo ovdje...Hercegovina sa svom svojom hipotekom ustašstva.
Uostalom, ti ne znaš kakva je psihoza vladala u Hercegovini sedamdesetih godina, naročito poslije hrvatskog proljeća, i pogotovo nakon upada grupe Fenix.
Mi smo godinama iza toga,
kao djeca osjećali da nešto ''lebdi'' u zraku, i bili kući savjetovani da se nikada ne ističemo u javnosti svojom nacionalnošću, ni u šali.
Ma, to su bila vremena....duga priča, i ne možeš je ti shvatiti.
A i to je za druge teme.
Gdje smo ono stali?
Kako da ne ... Nije bilo hercegovačke svadbe da nije pronijela šahare kroz cijelu Hercegovinu, i po horizontali i po vertikali, još za živog Tita ...
Samo maslaš ...
Koliko vidim po nekim pokazateljima još si u fertilnom dobu, tako da s pravom smatram da te mogu još nečemu pametnom naučiti...a valja i znati ponešto, jer je, kao što kaže mudri narod: znanje-imanje...a i nije red poštenu i otmjenu čovjeku govoriti da ''masla''...k'o da smo u istom soliteru rasli.
Znači ovako oko moje:
U ono vrijeme nije stvarno bilo šahovnica u prometu, mislim u doba Tita, to bi bilo preopasno, i taj se baš ne bi nanosao ni 5 minuta takve zastave.
Međutim, postojala je caka kojoj ondašnja vlast nije znala pametno doskočiti, i koju su neki malo tvrdokorniji likovi godinama koristili kod nekih manifestacija, a posebno svatova....a to je tzv. ''izvrtanje'' bivše Yu zastave.
Sad slušaj i napregni lubanju: kada se naopačke postavi zastava bivše SFRJ, dobije se zastava ondašnje SR Hrvatske. Znači ništa antidržavno, i sve po pravilu.
Po mom mišljenju to je predstavljalo nekim ljudima neku sitnu malu zadovoljštinu i činilo ih sretnim, a mi smo se uvijek kočili od smijeha kada bi vidjeli te svatove koji bi protutnjali kroz grad