IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post Reply

ZA KOGA ĆETE GLASATI 12. OKTOBRA 2014. ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ FBiH?

Poll ended at 12/10/2014 23:08

BUDIMIR ŽIVKO - SPP
3
1%
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
31
7%
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
28
6%
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
64
14%
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
19
4%
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
69
15%
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
19
4%
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
68
15%
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
125
28%
Ostali kandidati
21
5%

Total votes: 447

Maystor

#351 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Maystor »

Hafis wrote:Lakše se onda dobivao posao ako se izjasniš Jugoslovenom. A posebno u policiji, vojsci, sudstvu i dr. To ne trebam uopće dokazivati. Pogotovo ovdje...Hercegovina sa svom svojom hipotekom ustašstva.
Uostalom, ti ne znaš kakva je psihoza vladala u Hercegovini sedamdesetih godina, naročito poslije hrvatskog proljeća, i pogotovo nakon upada grupe Fenix.
Mi smo godinama iza toga, kao djeca osjećali da nešto ''lebdi'' u zraku, i bili kući savjetovani da se nikada ne ističemo u javnosti svojom nacionalnošću, ni u šali. Ma, to su bila vremena....duga priča, i ne možeš je ti shvatiti.
A i to je za druge teme.
Gdje smo ono stali?
Nemojte mu zamjeriti, ponijelo ga malo. Bio je nadahnut ultranacionalističkim nastupom velikog šefa od neki dan

Image

Karamarko: Jugonostalgičarska vlast štiti djelo zločinca Tita
Stoner

#352 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stoner »

Maystor wrote: Image

Karamarko: Jugonostalgičarska vlast štiti djelo zločinca Tita
Na stranu Karamarko i bilo kakva ideoloska uvjerenja, ali sta ovdje nije tacno?
Banksy

#353 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Banksy wrote:
Lakše se onda dobivao posao ako se izjasniš Jugoslovenom. A posebno u policiji, vojsci, sudstvu i dr. To ne trebam uopće dokazivati. Pogotovo ovdje...Hercegovina sa svom svojom hipotekom ustašstva.
Uostalom, ti ne znaš kakva je psihoza vladala u Hercegovini sedamdesetih godina, naročito poslije hrvatskog proljeća, i pogotovo nakon upada grupe Fenix.
Mi smo godinama iza toga,
kao djeca osjećali da nešto ''lebdi'' u zraku, i bili kući savjetovani da se nikada ne ističemo u javnosti svojom nacionalnošću, ni u šali.
Ma, to su bila vremena....duga priča, i ne možeš je ti shvatiti.
A i to je za druge teme.
Gdje smo ono stali?
Kako da ne ... Nije bilo hercegovačke svadbe da nije pronijela šahare kroz cijelu Hercegovinu, i po horizontali i po vertikali, još za živog Tita ...
Samo maslaš ...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#354 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by sabina1 »

Hafis wrote:
Banksy wrote:
Hafis wrote:
Pa i Ejub Ganić je bio jedno vrijeme Jugosloven, što opet ne umanjuje njegovo bošnjaštvo.
To zbog Dragana ...? :D

A Ejub je to uradio za sticanje političke funkcije...i to dvadesetak godina nakon Dragana.
A u vrijeme demokratije se izjasnili kao Bošnjak i Hrvat...zbog političke funkcije ?
Ma nikako , prvo su upalili svjetlo pa se izjasnili od srca....demokratski.

Licemjeri nad licemjerima.
Jad.
Hafis

#355 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Hafis »

Banksy wrote:
Hafis wrote:
Banksy wrote:
Lakše se onda dobivao posao ako se izjasniš Jugoslovenom. A posebno u policiji, vojsci, sudstvu i dr. To ne trebam uopće dokazivati. Pogotovo ovdje...Hercegovina sa svom svojom hipotekom ustašstva.
Mi smo godinama iza toga,
kao djeca osjećali da nešto ''lebdi'' u zraku, i bili kući savjetovani da se nikada ne ističemo u javnosti svojom nacionalnošću, ni u šali.
Ma, to su bila vremena....duga priča, i ne možeš je ti shvatiti.
A i to je za druge teme.
Gdje smo ono stali?
Kako da ne ... Nije bilo hercegovačke svadbe da nije pronijela šahare kroz cijelu Hercegovinu, i po horizontali i po vertikali, još za živog Tita ...
Samo maslaš ...
Koliko vidim po nekim pokazateljima još si u fertilnom dobu, tako da s pravom smatram da te mogu još nečemu pametnom naučiti...a valja i znati ponešto, jer je, kao što kaže mudri narod: znanje-imanje...a i nije red poštenu i otmjenu čovjeku govoriti da ''masla''...k'o da smo u istom soliteru rasli.

Znači ovako oko moje:
U ono vrijeme nije stvarno bilo šahovnica u prometu, mislim u doba Tita, to bi bilo preopasno, i taj se baš ne bi nanosao ni 5 minuta takve zastave.
Međutim, postojala je caka kojoj ondašnja vlast nije znala pametno doskočiti, i koju su neki malo tvrdokorniji likovi godinama koristili kod nekih manifestacija, a posebno svatova....a to je tzv. ''izvrtanje'' bivše Yu zastave.
Sad slušaj i napregni lubanju: kada se naopačke postavi zastava bivše SFRJ, dobije se zastava ondašnje SR Hrvatske. Znači ništa antidržavno, i sve po pravilu.
Po mom mišljenju to je predstavljalo nekim ljudima neku sitnu malu zadovoljštinu i činilo ih sretnim, a mi smo se uvijek kočili od smijeha kada bi vidjeli te svatove koji bi protutnjali kroz grad :)
Banksy

#356 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Banksy »

Bez uvrede, ali zaista postaješ naporan s tim staračkim, paternalističkim tonom, seoskim doskočicama i isforsiranim humorom.
Smori, brate, stvarno ...
Kao i obično, već predvidivo, i u ovom slučaju ne govoriš istinu.
Hercegovački Hrvati su, kao nijedan drugi narod i nijedno drugo podneblje u ondašnjoj BiH, mlatarali svojim insignijama i busali se svojim hercegovačkim hrvatstvom i u Titovo doba, i to sve u šesnaest, bez problema. To je istina.
Itd ...
Hafis

#357 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Hafis »

Banksy wrote:Bez uvrede, ali zaista postaješ naporan s tim staračkim, paternalističkim tonom, seoskim doskočicama i isforsiranim humorom.
Smori, brate, stvarno ...
Kao i obično, već predvidivo, i u ovom slučaju ne govoriš istinu.
Hercegovački Hrvati su, kao nijedan drugi narod i nijedno drugo podneblje u ondašnjoj BiH, mlatarali svojim insignijama i busali se svojim hercegovačkim hrvatstvom i u Titovo doba, i to sve u šesnaest, bez problema. To je istina.
Itd ...
To se u nas kaže alčak ili zajeban igrač :)
Znači slažeš se sa mnom da se nije baš moglo mlatarati šahovnicom u Titovo doba? To bi bilo ravno samoubojstvu, vjeruješ li mi. Sve do 1989-90.

Mada ne sporim da je uvijek postojao ''malo veći'' nacionalni naboj nego što je priličio većini sredina u bivšoj Yu...doduše ne u samom Mostaru...to odgovorno tvrdim.
Banksy

#358 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Banksy »

Hafis wrote:
To se u nas kaže alčak ili zajeban igrač :)
To se u nas kaže: maslaš ...
Hafis wrote:
kao djeca smo osjećali da nešto ''lebdi'' u zraku, i bili kući savjetovani da se nikada ne ističemo u javnosti svojom nacionalnošću, ni u šali.
Hafis wrote:
ne sporim da je uvijek postojao ''malo veći'' nacionalni naboj nego što je priličio većini sredina u bivšoj Yu...
I alahimanet.
shibonja

#359 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by shibonja »

Kao i obicno ,odluku kome dajem svoj glas donosim na glasackom mjestu,kada su listic i olovka u ruci:)
Vitezanin

#360 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Vitezanin »

lua wrote:
Naslovnica wrote:Od svih nabrojanih Martin Raguž je u svakom aspektu najbolja osoba.
Nisam Hrvat, ali će moj glas, kako već i napisah, ići za Raguža. Da nam je bar više takvih ljudi u politici.
Imala sam priliku da upoznam Raguža kad sam studirala. Jedini se on i Miro Lazović udostojili doći na seminar o ustavnim promjenama koje smo mi studenti trebali pripremiti, a bilo nas je iz cijele BiH.

Nije ti loša ideja iskreno. :thumbup:

Lua, kad je to bilo? I gdje? Da nismo možda bili na istom seminaru? :D

(obojica su bili na jednom gdje sam ja isto išao)

:D
StupskaBitanga

#361 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by StupskaBitanga »

Martin Raguž je većeg kapaciteta nego Jugoslav
Stjui

#362 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stjui »

Image

naravno ova anketa ni blizu nije neki realan pokazatelj.čuj emir i bakir h ,bosanci i ateisti ,da budu predstavnici bošnjaka? no way,jose,što kažu ameri.samo mi nije jasno kako ih nije bilo stid da se kandiduju.
gospodo ,glas za njih je bačen glas.nažalost,zna se otprilike ko će bit bošnjački predsjednik i kad je već tako,hajdemo pružit priliku gospodinu ragužu. bolje na kraju da imamo 2 probosanska člana predsjedništva,nego 2 prosrpska.
Stoner

#363 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stoner »

Stjui wrote:Image

naravno ova anketa ni blizu nije neki realan pokazatelj.čuj emir i bakir h ,bosanci i ateisti ,da budu predstavnici bošnjaka? no way,jose,što kažu ameri.samo mi nije jasno kako ih nije bilo stid da se kandiduju.
gospodo ,glas za njih je bačen glas.nažalost,zna se otprilike ko će bit bošnjački predsjednik i kad je već tako,hajdemo pružit priliku gospodinu ragužu. bolje na kraju da imamo 2 probosanska člana predsjedništva,nego 2 prosrpska.
Haha. Jel se ovo salite gospodine Stjui?
NeenaSa

#364 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by NeenaSa »

Stoner wrote:

Haha. Jel se ovo salite gospodine Stjui?

*Je l' , gospodine @Stoner. :D

Da nije off, svi izgledi su: Ista mjera, isto odstojanje.
I tako se vrtimo u krug.
Rizvan

#365 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Rizvan »

Po čemu je Raguž porobosanski orijentisan :? Kada glasaš za nekoga na izborima, glasaš i za politiku iza koje on stoji, a iza Raguža stoji HDZ. A i da jeste probosanski orijentisan, kakve koristi kada će on od strane naroda kojeg predstavlja biti okarakterisan kao nelegitiman predstavnik i kao takav imat će dvije opcije, ili da se populističkim potezima dodvorava glasačkom tijelu u zapadnoj Hercegovini, ili da se povuče u sjenu i presjedi četiri godine u predsjedništvu ne uradeći ništa, kao što je postupio Komšić. Njegov izbor, bez pobjede u krajevima sa hrvatskom većinom, samo će olakšati hrvatskim ekstremistima u kmečanju o ugroženosti, a i mediji i međunarodni predstavnici će jedva doćekati da se zabavljaju sa tim pitanjem, iako što se tiče ekonomske i kulutrne ugroženosti neki drugi narodi u Federaciji su u puno gorem položaju. Tako da je moj stav neka si Hrvati sami biraju koga hoće. Kada im u predsjedništvu bude sjedio legitimni predstavnik, ekstrem koji priča o stolnim gradovima i dočekuje ratne zločince, malo teže će im u međunarodnoj zajednici proći priča o entitima i ugroženosti.
Hafis

#366 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Hafis »

Stjui wrote:

A sasvim je OK kada Komšić - bosanac i ateist bude predstavnik Hrvata?
I sad' hajd'mo im Raguža šuknuti.
Uvijek po nama pljusak :sad:
IcedMFEarth

#367 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by IcedMFEarth »

Pa ne mogu da vjerujem šta čitam.
Hafis

#368 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Hafis »

I ja sam kume mislio zezaju se...šupaju, kako mi ovdje volimo reći,...... kad oni stvarno uvališe malog stranačkog aktivistu Komšu u predsjedništvo....eeheej kume...u predsjedništvo države!!? I to dva puta, k'o u onom vicu o Breni.
I onda kažu sada: nešto nam ''štekče'' država....i ne štektala...sigurno nije zato što se olabavio zupčasti remen
vatrogasac

#369 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by vatrogasac »

A tako sam čekao predizbornu jer bude zabavno i šipak...

wolf07

#370 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Moja mila majko, e jesi dosljedan svaka ti cast!

http://spijun.net/suljagic-ne-znam-sta- ... a-on-radi/

Da nije zalosno ovo bi bilo stvarno smijesno, a ovo je po opstem misljenju jedan od ozbiljnijih kandidata!!!
Havatar

#371 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Havatar »

Po opstem misljenju u stvarnosti ili na forumu :?
Stjui

#372 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stjui »

Rizvan wrote: Po čemu je Raguž porobosanski orijentisan :? Kada glasaš za nekoga na izborima, glasaš i za politiku iza koje on stoji, a iza Raguža stoji HDZ. A i da jeste probosanski orijentisan, kakve koristi kada će on od strane naroda kojeg predstavlja biti okarakterisan kao nelegitiman predstavnik i kao takav imat će dvije opcije, ili da se populističkim potezima dodvorava glasačkom tijelu u zapadnoj Hercegovini, ili da se povuče u sjenu i presjedi četiri godine u predsjedništvu ne uradeći ništa, kao što je postupio Komšić. Njegov izbor, bez pobjede u krajevima sa hrvatskom većinom, samo će olakšati hrvatskim ekstremistima u kmečanju o ugroženosti, a i mediji i međunarodni predstavnici će jedva doćekati da se zabavljaju sa tim pitanjem, iako što se tiče ekonomske i kulutrne ugroženosti neki drugi narodi u Federaciji su u puno gorem položaju. Tako da je moj stav neka si Hrvati sami biraju koga hoće. Kada im u predsjedništvu bude sjedio legitimni predstavnik, ekstrem koji priča o stolnim gradovima i dočekuje ratne zločince, malo teže će im u međunarodnoj zajednici proći priča o entitima i ugroženosti.
a sad im kao priča o entitetu prolazi? neka kmeče, kmečali bi da ga i izaberu.ne žulja njih član predsjedništva,nego nešto drugo i sve dok se nemogućem nadaju kmečaće i biće nesretni.
martin raguž nit miriše nit smrdi.ipak,pošto probosanske stranke nisu izašle sa adekvatnijim kandidatom,moj glas ide g.ragužu, čisto da se pokaže g.čoviću da mu se nije zaboravilo ono kurčenje sa dodikom,javljanje iz stolnog,tj.pravljenje računa bez krčmara.
što se tiče legitimiteta,uvjeren sam da će dosta hrvata svoj glas dati gospodinu ragužu,naše je samo malkice da poguramo tu umjerenu struju kod naših komšija i to je to.
Hafis

#373 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Hafis »

Stjui wrote: martin raguž nit miriše nit smrdi.ipak,pošto probosanske stranke nisu izašle sa adekvatnijim kandidatom,moj glas ide g.ragužu, čisto da se pokaže g.čoviću da mu se nije zaboravilo ono kurčenje sa dodikom,javljanje iz stolnog,tj.pravljenje računa bez krčmara.
što se tiče legitimiteta,uvjeren sam da će dosta hrvata svoj glas dati gospodinu ragužu,naše je samo malkice da poguramo tu umjerenu struju kod naših komšija i to je to.
Kad si već kog guranja umjerenih struja, red bi bio da malo pogurate i Martinovu stranku.
Jer nema nekog efekta od njega ako ne bude imao i solidan broj zastupnika u oba parlamenta....džaba onda sav posao.
Stjui

#374 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stjui »

Hafis wrote: A sasvim je OK kada Komšić - bosanac i ateist bude predstavnik Hrvata?
:sad:
mala "pljuska po prstima" onima koji bi džamije koristili kao slikovnice je OK.
Hafis wrote: Kad si već kog guranja umjerenih struja, red bi bio da malo pogurate i Martinovu stranku.
dosta ta predsjednička stolica za početak. :)
Hafis

#375 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Hafis »

Stjui wrote: dosta ta predsjednička stolica za početak. :)
Ne bih se htio miješati u patriJotske poslove, ali stječe se dojam da se ipak radi o blagoj retenciji.
Naime, nakon guranja dokazanog bosanca i patriote Komšića, nazvati novim ''početkom'' guranje light ''ustaše'', ipak je veliki korak unazad.
Post Reply