Budva ili Makarska
-
kakonako
#351 Re: Budva ili Makarska
Pa kud ces dalje...bio sam u Budvi prije 4o godina,kampovo,onda dosli neki s Cetinja,golemi,krupni i letvama biju sve po kampu...onako,iz obijesti.Crnogorci i turizam - nespojivo.Bio jos jednom poslije rata,ko velim,tranzicija,nesto ide ka Evropi...ma nikad.SOS.
-
golman
#352 Re: Budva ili Makarska
A ima pluseva,jel?sherbett wrote:ja nisam bila u Makarskoj, al znam da ni u pola ne nudi kao Budva.Bodkin wrote:nema dalje od ovih sto kategoricno tvrde da je jedno ili drugo bolje, a bili samo u budvi ili samo u makarskoj
Dosuše, znam i da oko Makarske definitivno ima boljih plaža, ima kamena i prirodnog hlada..to je po meni jedan od minusa Budvi.
Drugi minus su seljačine koje se spuste sa brda i na osnovu napumpanih ruku misle da su vrh.
E sad, ima i pluseva ta Budva
...znači,nešto si nafatala
-
golman
#353 Re: Budva ili Makarska
desi se i to,vjeruj mi....sherbett wrote:od kad žensko hvata po Budvigolman wrote: A ima pluseva,jel?![]()
...znači,nešto si nafatala![]()
- desni
#354 Re: Budva ili Makarska
Makarska ko hoće da se odmori 100 puta bolja od bilo kojeg mjesta u Crnoj Gori. Krenimo od čistoće,preko saobraćajne kulture do onog osjećaja da si na moru.
-
golman
#355 Re: Budva ili Makarska
Ima galebova,ali treba naletiti na pravog....sherbett wrote:sorry faco
![]()
ja samo stanem do šanka..i eto galebova..doduše, brzo odlete
-
golman
#356 Re: Budva ili Makarska
čemu tolike oči...u Budvi ima turista iz cijelog svijeta...sherbett wrote:u Budvi?golman wrote:Ima galebova,ali treba naletiti na pravog....sherbett wrote:sorry faco
![]()
ja samo stanem do šanka..i eto galebova..doduše, brzo odlete
nego da te pitam nešto...kažeš bila si u Budvi..pa ima li narodnjaka po plaži,kao što se priča na ovoj temi?
-
preludezalude
#357 Re: Budva ili Makarska
Pa preko cijene smjestaja, cijene hrane u radnjama, cijene u restoranima, pa naplate parkinga, pa naplate tuseva na plazi...desni wrote:Makarska ko hoće da se odmori 100 puta bolja od bilo kojeg mjesta u Crnoj Gori. Krenimo od čistoće,preko saobraćajne kulture do onog osjećaja da si na moru.
Tvoja izjava bi imala mozda i smisla da se taj odmor ne placa. Ali posto se placa i kad cijenu uvrstis u jednadzbu koja se zove odmor onda se apsolutno ne slazem s tobom. Jedino ako svjesno pristajes na to da te neko levati i prodaje muda pod bubrege, onda je to tvoj problem. U Hrvatskoj je lijepo, ali je stvarno precjenjeno.
A sto se tice narodnjaka na plazama u Crnoj Gori... To je cista laz. Ja ni na jednoj plazi nisam cuo narodnjake. Uglavnom se pusta techno, house i rock. Sto je cudno, cak ni iz automobila drugih ne deru narodnjaci.Vise narodnjaka mozes cuti po Zagrebu.
- titinho
#358 Re: Budva ili Makarska
Kad pricamo o Makarskoj a posebno Makarskoj rivijeri i mi previse pretjerujemo.
Mi bi htjeli otici dole, otjerati cehe,slovake,nijemce,italijane (koji realno daju vise nego mi jer imaju vise) i da budemo 5 dana za 100 km.
Da je parking dzaba, da imamo dzaba tus, sladoled da je jeftiniji nego u Sarajevu.
Uporedi malo cijene spavanja u Sarajevu, cijenu parkinga u Sarajevu sa Makarskom. Ispast ce jos jeftiniji.
A to sto je neko puko pricu da je na plazi kila voca 50 kuna, pa Boze moj ne moras kupiti. Donesi lubenicu iz granapa.
Jes u granapu skuplje nego u Sarajeuv al more je jbg.
Uostalom cijenu diktira potraznja i bojim se da ce Hrvatska sve vise ici gore sa cijenama jer moze im se a nama niko nije kriv sto vecina nema za toliko provoda iako ce svi otici na more i potrositi 500 km.
Mi bi htjeli otici dole, otjerati cehe,slovake,nijemce,italijane (koji realno daju vise nego mi jer imaju vise) i da budemo 5 dana za 100 km.
Da je parking dzaba, da imamo dzaba tus, sladoled da je jeftiniji nego u Sarajevu.
Uporedi malo cijene spavanja u Sarajevu, cijenu parkinga u Sarajevu sa Makarskom. Ispast ce jos jeftiniji.
A to sto je neko puko pricu da je na plazi kila voca 50 kuna, pa Boze moj ne moras kupiti. Donesi lubenicu iz granapa.
Uostalom cijenu diktira potraznja i bojim se da ce Hrvatska sve vise ici gore sa cijenama jer moze im se a nama niko nije kriv sto vecina nema za toliko provoda iako ce svi otici na more i potrositi 500 km.
-
preludezalude
#359 Re: Budva ili Makarska
Apsolutno si u pravu. Cijenu uvijek diktira ponuda i potraznja. Ali ne treba nesto toliko hvaliti bez ikakvog razloga. Cijena je tolika kolika jest, ali to ne znaci da vrijedi tih para.titinho wrote:Kad pricamo o Makarskoj a posebno Makarskoj rivijeri i mi previse pretjerujemo.
-
preludezalude
#360 Re: Budva ili Makarska
I mene je odmor u Crnoj Gori kostao mnoooogo vise, ali zamisli sta sam sve dobio, izvoljevao, preseravao, popio, povratio, pojeo, posrao...sherbett wrote:mene je Budva koštala mnogo više, bez parkingatitinho wrote:Kad pricamo o Makarskoj a posebno Makarskoj rivijeri i mi previse pretjerujemo.
Uostalom cijenu diktira potraznja i bojim se da ce Hrvatska sve vise ici gore sa cijenama jer moze im se a nama niko nije kriv sto vecina nema za toliko provoda iako ce svi otici na more i potrositi 500 km.![]()
iako, cijene su kao u RH, čak u nečemu i niže..odprilike kao u ZG, osim cuge po klubovima..kod nas piće nije 5 eura
A sto se tice cijena, daleko su nize od onih na hrvatskom primorju. Moze se reci da su cijene jaaaako slicne nasim cijenama u BiH. Neke stvari su malo jeftinije od nas, neke malo skuplje, ali prosjek je da su im cijene kao kod nas.
-
Mutivoda
#361 Re: Budva ili Makarska
Cigare su jeftinije.preludezalude wrote:
I mene je odmor u Crnoj Gori kostao mnoooogo vise, ali zamisli sta sam sve dobio, izvoljevao, preseravao, popio, povratio, pojeo, posrao...
A sto se tice cijena, daleko su nize od onih na hrvatskom primorju. Moze se reci da su cijene jaaaako slicne nasim cijenama u BiH. Neke stvari su malo jeftinije od nas, neke malo skuplje, ali prosjek je da su im cijene kao kod nas.
Neke.
- Kinaski
#362 Re: Budva ili Makarska
Ove godine sam bio u Makarskoj, a prosle u Budvi... Sto se tice hrvata i mene, mi smo zavrsili. U Budvi je znatno jeftinije, nocni zivot znatno bolji. Kome ne smeta turbofolk, nisam ni ja neki fan a nisam vala ni ogranicen. Kad pijem apsolutno mi nije bitno sta slusam
Hrvati su bezobrazno skupi i nisu bas gostoprimljivi. Sto se tice plaza, sve je to u pet deka. Ne znam da li sam prolupao ili mi je crnogorsko more nekako toplije, moguce da je i do vremena .
- titinho
#363 Re: Budva ili Makarska
Pa ko hvali ? samo nemojte kuditi nesto samo radi 3-4 eura skupljeg apartmana od onog u crnoj gori. Ima ljudi koji vole Makarsku i uvijek ce naci novca da idu tamo. Iskreno ja sam se tek vratio al vec planiram za par dana opet dole 3-4 dana, prvenstveno nocni provod.preludezalude wrote:Apsolutno si u pravu. Cijenu uvijek diktira ponuda i potraznja. Ali ne treba nesto toliko hvaliti bez ikakvog razloga. Cijena je tolika kolika jest, ali to ne znaci da vrijedi tih para.titinho wrote:Kad pricamo o Makarskoj a posebno Makarskoj rivijeri i mi previse pretjerujemo.
Ne kazem da je Crna Gora losa, samo previse kudite Makarsku isto ko da nikad niko nije bio dole.
Ko kaze da Crna Gora za 2 godine nece bit skuplja jer je manja od Hrvatske i jer je ponuda logicno 10 puta manja.
Usput za mene ne postoji bolje mjesto za odmor od 3-4 dana od Drvenika. jednostavno najsavrsenije i najcistije more. Imas dobru plazu, imas gdje skakati, savrseno za plivanje i ronjenje. Nocni zivot nula al za otici par dana i odmoriti dusu meni nema bolje.
I ovo famozno da nisu bas prijatni Hrvati, bgm sa mnogo ljudi smo pricali, od prodavacica u pekari, konobara, cuvara pedalina i svi su bili pristojni i cak mi pomagali da odaberem koje pice mi je jeftinije a bolje nego ono skuplje.
treba biti covjek pa ce biti i prema tebi. Da ne govorim da sam i smjestaj platio manje nego sto sam dogovrio.
- desni
#364 Re: Budva ili Makarska
Onoliko koliko je jeftinije u Crnoj Gori u Hrvatskoj je BOLJE.Prošle godine bio u Makarskoj, ove nasjeo na ovakvu priču ko tvoju pa bio u Budvi i Ulcinju i zareko se da me CG više vidjet neče.To montenigersi ne levate, how jes noupreludezalude wrote:Pa preko cijene smjestaja, cijene hrane u radnjama, cijene u restoranima, pa naplate parkinga, pa naplate tuseva na plazi...desni wrote:Makarska ko hoće da se odmori 100 puta bolja od bilo kojeg mjesta u Crnoj Gori. Krenimo od čistoće,preko saobraćajne kulture do onog osjećaja da si na moru.
Tvoja izjava bi imala mozda i smisla da se taj odmor ne placa. Ali posto se placa i kad cijenu uvrstis u jednadzbu koja se zove odmor onda se apsolutno ne slazem s tobom. Jedino ako svjesno pristajes na to da te neko levati i prodaje muda pod bubrege, onda je to tvoj problem. U Hrvatskoj je lijepo, ali je stvarno precjenjeno.
A sto se tice narodnjaka na plazama u Crnoj Gori... To je cista laz. Ja ni na jednoj plazi nisam cuo narodnjake. Uglavnom se pusta techno, house i rock. Sto je cudno, cak ni iz automobila drugih ne deru narodnjaci.Vise narodnjaka mozes cuti po Zagrebu.
- ultima_palabra
#365 Re: Budva ili Makarska
Svašta sam u životu shvatio, ali sarajevsku opsjednutost Makarskom nikad neću...
-
rule123
#366 Re: Budva ili Makarska
Može li se preko granice Hr prenijeti flaša votke? Samo jedna 
-
Bodkin
#367 Re: Budva ili Makarska
Valjda je nju neko khm nafatogolman wrote:A ima pluseva,jel?sherbett wrote:ja nisam bila u Makarskoj, al znam da ni u pola ne nudi kao Budva.Bodkin wrote:nema dalje od ovih sto kategoricno tvrde da je jedno ili drugo bolje, a bili samo u budvi ili samo u makarskoj
Dosuše, znam i da oko Makarske definitivno ima boljih plaža, ima kamena i prirodnog hlada..to je po meni jedan od minusa Budvi.
Drugi minus su seljačine koje se spuste sa brda i na osnovu napumpanih ruku misle da su vrh.
E sad, ima i pluseva ta Budva![]()
...znači,nešto si nafatala
-
Bodkin
#368 Re: Budva ili Makarska
Da si musko i da si jos navece uzimala flase grey goosa ili jameson-a ja bih taj odmor zvao kurc**emsherbett wrote:ono što je u Sarajevu u markama, u Budvi je u eurima...bar što se tiče ugostiteljskih objekata.
Jeste jeftinije u Budvi nego u RH na moru, ali cijene su kao u ZG-u, bliže nego Sarajevu.
Jela sam i ja vani, izlazila, uzimala ležaljke, taxi, 6 puta tokom dana na piće, ovo ono i fakat brzo odu pare. možda da sam sve preračunavala u kune ne bi trošila bezveze jer je to "par eura", ko kreten sam se razbacivala, al ajde..ponjela sam da ih potrošim
- Raigor Stonehoof
#369 Re: Budva ili Makarska
Hoce to ko prica naslijepo.ultima_palabra wrote:Svašta sam u životu shvatio, ali sarajevsku opsjednutost Makarskom nikad neću...
-
NeenaSa
#370 Re: Budva ili Makarska
Ajme, qq lele, ... na sto pomisljamsherbett wrote:Ja sam zaradila pare u Budvi
imam dobro oko
@Bodkin, osobno u Makarskoj, predanila
- ultima_palabra
#371 Re: Budva ili Makarska
Bio nebrojeno puta, doduše zadnji put 2003.Raigor Stonehoof wrote:Hoce to ko prica naslijepo.ultima_palabra wrote:Svašta sam u životu shvatio, ali sarajevsku opsjednutost Makarskom nikad neću...
-
siimee
#372 Re: Budva ili Makarska
Ode li u Klubić na kraju?sherbett wrote:ono što je u Sarajevu u markama, u Budvi je u eurima...bar što se tiče ugostiteljskih objekata.
Jeste jeftinije u Budvi nego u RH na moru, ali cijene su kao u ZG-u, bliže nego Sarajevu.
Jela sam i ja vani, izlazila, uzimala ležaljke, taxi, 6 puta tokom dana na piće, ovo ono i fakat brzo odu pare. možda da sam sve preračunavala u kune ne bi trošila bezveze jer je to "par eura", ko kreten sam se razbacivala, al ajde..ponjela sam da ih potrošim
-
siimee
#373 Re: Budva ili Makarska
Evo upravo u kuću ušao, joj šta se sve nije izdešavalo. U onom gradu nijedno pravilo ne vrijedi, sve je naopakosherbett wrote:nisam ga našlasiimee wrote:Ode li u Klubić na kraju?sherbett wrote:ono što je u Sarajevu u markama, u Budvi je u eurima...bar što se tiče ugostiteljskih objekata.
Jela sam i ja vani, izlazila, uzimala ležaljke, taxi, 6 puta tokom dana na piće, ovo ono i fakat brzo odu pare. možda da sam sve preračunavala u kune ne bi trošila bezveze jer je to "par eura", ko kreten sam se razbacivala, al ajde..ponjela sam da ih potrošim![]()
zapravo jesam di je, al nema nikakav poseban ulaz a ova vrata su bila zaključana..doduše, u 3 ujutro![]()
rekoše mi da ga otvaraju samo nekim danima, ne svaki dan...
jesi se ti vratio?
- Kinaski
#374 Re: Budva ili Makarska
Sto ne bi mogao ?rule123 wrote:Može li se preko granice Hr prenijeti flaša votke? Samo jedna
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#375 Re: Budva ili Makarska
Ma znam da ima na stranici granicne policije HR sta se smije unijeti u drzavu podijeljeno po kategorijama država, ali mrsko mi tražiti... hehe ne zajebavam se sherbett, jer idem u petak, pa cu maznut jednu u interexu, da ima za plaže.. ima vigor litar na akciji 8 KM