Turski vojni brodovi u moru Neuma

Locked
reis1

#351 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Covjece, ovi Hrvati nisu imali tolike komplexe od Turaka, koliko se ja sjecam, za razliku od Srba. Cini mi se tamo od 2008. da su ih zamrzili... :skoljka:
Umalo popisivac

#352 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Umalo popisivac »

reis1 wrote:Covjece, ovi Hrvati nisu imali tolike komplexe od Turaka, koliko se ja sjecam, za razliku od Srba. Cini mi se tamo od 2008. da su ih zamrzili... :skoljka:
Ma ko ih mrzi. Ja bih prije rekao da je to reakcija na ova vasa onaniranja na Turke. Zna se ko je dosao pokojnom F.T. na sahranu. :) Bravo Turci. :oops:
Hafis

#353 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Hafis »

Fakat je jedini Demirel od državnika bio na sprovodu.
A o mržnji nema ni govora, samo stvarno uTušiše hvalospjevima o Turskoj. Nije tako u javnosti, koliko je to izraženo ovdje na forumu. doduše od 5-6 likova.
Ima ovaj lik iz Nizozemske, turkofil što se klonirao 583 puta...šteta... da je onu energiju negdje ispravno usmjeriti. Čini mi se da trenutno djeluje pod ženskim nikom @Jovanka56...isti stil i ista okupiranost Turskom.
fatamorgana

#354 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by fatamorgana »

Hafis wrote:Fakat je jedini Demirel od državnika bio na sprovodu.
A o mržnji nema ni govora, samo stvarno uTušiše hvalospjevima o Turskoj. Nije tako u javnosti, koliko je to izraženo ovdje na forumu. doduše od 5-6 likova.
Ima ovaj lik iz Nizozemske, turkofil što se klonirao 583 puta...šteta... da je onu energiju negdje ispravno usmjeriti. Čini mi se da trenutno djeluje pod ženskim nikom @Jovanka56...isti stil i ista okupiranost Turskom.
Truepath je iz SveCke, to je onaj što je otvorio temu o nekom turskom selu u Belgiji, sjo' lika, grmio protiv miješanih brakova a onda ga provalili da ima curu šveđanku, :sax:
reis1

#355 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Umalo popisivac wrote:
reis1 wrote:Covjece, ovi Hrvati nisu imali tolike komplexe od Turaka, koliko se ja sjecam, za razliku od Srba. Cini mi se tamo od 2008. da su ih zamrzili... :skoljka:
Ma ko ih mrzi. Ja bih prije rekao da je to reakcija na ova vasa onaniranja na Turke. Zna se ko je dosao pokojnom F.T. na sahranu. :) Bravo Turci. :oops:

Ma ne znam. Kod nas uglavnom postoji odredjena doza respekta kako spram Turcima tako i spram Austrijancima, obzirom da su i jedni i drugi ostavili ovdje iza sebe nekakve kulturu, gradjevine, mostove, zgrade, pruge, dzamije, crkve itd. itd.

Kod vas Hrvata to nikada nisam primjetio. Vi ne podnosite sve one koji su u hrvatstvu ostavili neku napredniju kulturu: turke, venecijance, i sl. Ne znam zasto imate potrebu hrvatiziranja tudje kulturne bastine (npr. talijanske) ili pak unistavanja tudje kulturne bastine (npr. turske).

To su neki komplexi baa...
Fljamurtari

#356 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fljamurtari »

reis1 wrote:Kod nas uglavnom postoji odredjena doza respekta kako spram Turcima tako i spram Austrijancima,

haha, koja demagogija i tipicno bizantsko prijetvornistvo...
touch brain

#357 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by touch brain »

reis1 wrote:
Ma ne znam. Kod nas uglavnom postoji odredjena doza respekta kako spram Turcima tako i spram Austrijancima, obzirom da su i jedni i drugi ostavili ovdje iza sebe nekakve kulturu, gradjevine, mostove, zgrade, pruge, dzamije, crkve itd. itd.

Kod vas Hrvata to nikada nisam primjetio. Vi ne podnosite sve one koji su u hrvatstvu ostavili neku napredniju kulturu: turke, venecijance, i sl. Ne znam zasto imate potrebu hrvatiziranja tudje kulturne bastine (npr. talijanske) ili pak unistavanja tudje kulturne bastine (npr. turske).

u jednu ruku si u prvu....nevolimo nikakve okupatore niti im ponovo zelit dobrodoslicu niti bilo sta njihovo pa makar bilo i zlatno
postuj tudje a nediraj moje
Last edited by touch brain on 15/06/2014 16:04, edited 1 time in total.
Umalo popisivac

#358 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

reis1 wrote:
Umalo popisivac wrote:

Koju napredniju kulturu? :lol: Okupator je okupator i ja kao takav nikad ne bih mogao voliti ni jednog. Mislim da ste vi tu izuzetak. Ni meni nije jasno.

Ajde reci ti meni sta su to Turci donije naprednog na ovo podrucje? Pa to je bilo 500 godina ne stagniranja, vec vracanja u proslost. I AU su okupatori, al su bar nesto izgradili, dok ovi nista, nula. Samo ostavili bijedu iza sebe.

A ne znam ni da su u RH donijeli okupatori ista. Pa okupatori okupiraju da bi bogatsvo izvlacili iz okupirane zemlje, a ne okupiraju pa da ulazu u tebe. :lol: Kakva Venecija? Sta su to Talijani pozitivno doprinjeli Hrvatskoj?

Kako neko moze gajiti ikakve pozitivne osjecaje prema okupatoru meni nije i nece nikad biti jasno.
reis1

#359 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Fljamurtari wrote:
reis1 wrote:Kod nas uglavnom postoji odredjena doza respekta kako spram Turcima tako i spram Austrijancima,

A zasto to mislis?

Svako normalan cijeni onog ko je napravio ovo:

Image

ili pak ovo:

Image

Ali dobro, to kod nekih proizvodi i odredjene komplexe... sto je ocigledno...
Umalo popisivac

#360 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

reis1 wrote:
Fljamurtari wrote:

A zasto to mislis?

Image

ili pak ovo:

Image

Ali dobro, to kod nekih proizvodi i odredjene komplexe... sto je ocigledno...
Nisu oni to tebi pravili, vec sebi. Samo su srecom morali otici, inace bi ti danas pricao turskim, ili njemackim jezikom. A da nisu dosli, da je ostalo Bosansko kraljevstvo, ko zna sta bi bilo i sta bi se napravilo. vjerovatno 100 vise i ljepse. Dicio bi se svojim a ne tudjim. :wink:
Last edited by Umalo popisivac on 15/06/2014 16:11, edited 2 times in total.
reis1

#361 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

touch brain wrote:
reis1 wrote:

u jednu ruku si u prvu....nevolimo nikakve okupatore niti im ponovo zelit dobrodoslicu niti bilo sta njihovo pa makar bilo i zlatno
postuj tudje a nediraj moje
Ok, al Talijani u Dalmaciji nisu okupatori. Tu su Hrvati okupatori.
RahatHurmašica

#362 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by RahatHurmašica »

nego, imam kantu starog ulja od auta pa ako treba turcima na ispustit u neum voljan sam im je donirati. kažu da školjkama paše prerađeno ulje i sumpor.
reis1

#363 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by reis1 »

Umalo popisivac wrote:
Nisu oni to tebi pravili, vec sebi. Samo su srecom morali otici, inace bi ti danas pricao turskim, ili njemackim jezikom. A da nisu dosli, da je ostalo Bosansko kraljevstvo, ko zna sta bi bilo i sta bi se napravilo. vjerovatno 100 vise i ljepse. :wink:
To je sbbkbb. No moras priznat da su lijepe ove gradjevine sto su ih pravili Turci i Austrijanci.
Umalo popisivac

#364 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

RahatHurmašica wrote:nego, imam kantu starog ulja od auta pa ako treba turcima na ispustit u neum voljan sam im je donirati. kažu da školjkama paše prerađeno ulje i sumpor.
Znaci odustajete od luke. :D
fatamorgana

#365 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by fatamorgana »

Umalo popisivac wrote:
Kako neko moze gajiti ikakve pozitivne osjecaje prema okupatoru meni nije i nece nikad biti jasno.
Tako je, dosta smo se mi prilagođavali okupatoru, nek' se sad okupator prilagođava nama, eto nek' za početak okupator bar malo smanji bankarske kamate, ako ništa ono reda radi i dobrodusjedskih odnosa ....
Fljamurtari

#366 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fljamurtari »

reis1 wrote:
Fljamurtari wrote:

A zasto to mislis?

Ti "cijenis" Austriju kad ti treba da bi sebe prikazao kao principijelnog i intelektualno prisebnog.

Nemoj misliti da su drugi maloumni.
dalmatinka

#367 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by dalmatinka »

fatamorgana wrote:
Hafis wrote:Fakat je jedini Demirel od državnika bio na sprovodu.
Truepath je iz SveCke, to je onaj što je otvorio temu o nekom turskom selu u Belgiji, sjo' lika, grmio protiv miješanih brakova a onda ga provalili da ima curu šveđanku, :sax:
Ja se još dvoumim da li je @The Thrue Path iz Švedske ili @kokise ( s milijun drugih nickona) iz Nizozemske. Po nicku bih ipak rekla da je TTP. :D
touch brain

#368 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by touch brain »

RahatHurmašica wrote:nego, imam kantu starog ulja od auta pa ako treba turcima na ispustit u neum voljan sam im je donirati. kažu da školjkama paše prerađeno ulje i sumpor.
pravi domoljub..unistice dio svoje drzave radi okupatora :-)
i onda tersaju nama da volimo bih
Last edited by touch brain on 15/06/2014 16:16, edited 1 time in total.
Umalo popisivac

#369 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

reis1 wrote:
Umalo popisivac wrote:
Nisu oni to tebi pravili, vec sebi. Samo su srecom morali otici, inace bi ti danas pricao turskim, ili njemackim jezikom. A da nisu dosli, da je ostalo Bosansko kraljevstvo, ko zna sta bi bilo i sta bi se napravilo. vjerovatno 100 vise i ljepse. :wink:
To je sbbkbb. No moras priznat da su lijepe ove gradjevine sto su ih pravili Turci i Austrijanci.
To je prilicno izvjesno. Lijepe jesu, al to nije dovoljno da bi ja volio okupatora, osobito ne zbog par zgrada i dva tri mosta, dok su na tvoj racun sebi gradili 100 puta vise, ljepse i bogatije.
RahatHurmašica

#370 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by RahatHurmašica »

Umalo popisivac wrote:
šta te navelo na takav zaključak?
RahatHurmašica

#371 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by RahatHurmašica »

touch brain wrote:
pripremam teren za luku...
Fljamurtari

#372 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fljamurtari »

RahatHurmašica wrote:
Umalo popisivac wrote: Znaci odustajete od luke. :D
Glad?
Umalo popisivac

#373 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

RahatHurmašica wrote:
Umalo popisivac wrote:
Pa ne znam, imam takav osjecaj. :D
Fljamurtari

#374 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fljamurtari »

RahatHurmašica wrote:
touch brain wrote:
pripremam teren za luku...
Nemam ništa protiv.... Samo ti pripremaj... I redovno nas obavještavaj o napretku! :D
HrvatMusliman

#375 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by HrvatMusliman »

I Kineski zid su napravili neki i isto ih treba cjeniti :) . Stvar je u tome da ga nisu napravili Kinezi nego robovi ista stvar i s našim građevinama.

Gledam Beč , Rim .., pa nisu to austrijanci , talijani napravili nego mi, ljudi, narodi , koji su pobjeđeni..

Venecija je napravljena na hrastovima Velebita.....

Okupator napravi nešto , ali puno više toga uništi.

To je ono, evo mali idi u dućan , tako da ti ja mogu majku... A vi se kao taj mali veselite što ste dobili koju marku, most, zgradu.... :-)

Što je tu je. Tako se dogodilo i nemožemo to mjenjati. Zato ne svađajte se nego stvarajte da si sami napravimo takve građevine. Spasimo što se spasit može i ne zaboravimo tko smo doista.
Last edited by HrvatMusliman on 15/06/2014 16:24, edited 2 times in total.
Locked