Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!

Locked
Drinski

#351 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

@duplikat
Jesi li se samo zbog ovoga registrovao?

A čuj, Allah najbolje zna sta ce biti sa nama.
Alfons Kauders

#352 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

Drinski wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa dobro, ako im je toliko stalo, neka fino osnuju stranku... neka dobiju dovoljan broj glasova na izborima... i neka zabrane ljudima druge boje koze da kupuju nekretnine u BiH... a onima koji su vec kupili imovinu neka istu oduzmu

mogu usput traziti da romi i jevreji nose neke trakice na ramenima...

siguran sam da bi se takva politicka opcija dopala mnogima i da ne bi snosili nikakve posljedice kada bi implementirali takva zakonska rjesenja
ovako je bolje, pričaš, pišeš, dobijas lovu sa projekta, svi misle kako si jako pametan, zapališ koju zgradu...
aha, i furas se da si progresivni, socijalno osvijesteni liberal... mada bi spaljivao zgrade i ubijao one koji se ne slazu s tobom, te ogranicavao prava stranaca nesto tamnijeg tena... i onda mrtav hladan pocnes pricati o tome kako je nacionalizam najvece zlo na svijetu i kako smo svi zapravo isti...
Drinski

#353 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

duplicat wrote: jesam..zlo mi vise citati izmisljanja razloga naseljavanja ovih arapskih govana po bosni
Neka ih.
Ko ce kome, ako nece svoj svome?
Hafis

#354 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Samo vas je gore pošlo pravo :)
Prvo ste imali val sandžaklija, pa onda Kineza, pa Turaka, a evo mashallah i Arapa. Još malo i trebat će postaviti kod Mome i Huzeira kakav Staue of liberty...doduše možda za početak s hidžabom.
A kad pogledaš i treba tako. Glavni grad jedne države svojom otvorenošću treba biti primjer ostalim sredinama.
Drinski

#355 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Hafis wrote:Samo vas je gore pošlo pravo :)
Prvo ste imali val sandžaklija, pa onda Kineza, pa Turaka, a evo mashallah i Arapa. Još malo i trebat će ostaviti kakav Staue of liberty...doduše možda za početak s hidžabom.
A kad pogledaš i treba tako. Glavni grad jedne države svojom otvorenošću treba biti primjer ostalim sredinama.
Ma ne beri ti brige, Međugorje neće preuzeti.
Hafis

#356 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Drinski wrote:
Prvo ste imali val sandžaklija, pa onda Kineza, pa Turaka, a evo mashallah i Arapa. Još malo i trebat će ostaviti kakav Staue of liberty...doduše možda za početak s hidžabom.
Ma ne beri ti brige, Međugorje neće preuzeti.
Šteta. A ovi u Brotnju već premjerili lokacije i odredili cijene :sad:
Drinski

#357 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Hafis wrote: Šteta. A ovi u Brotnju već premjerili lokacije i odredili cijene :sad:
jbg.
Vi trazite import arapskih katolika. Mislim, nisu svi Arapi listom muslimani. Mozda su i ovi sto dolaze u okolinu Sarajeva katolici.
Alfons Kauders

#358 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

Prvo ste imali val sandžaklija, pa onda Kineza, pa Turaka, a evo mashallah i Arapa. Još malo i trebat će postaviti kod Mome i Huzeira kakav Staue of liberty...doduše možda za početak s hidžabom.
zaboravio si kurde, afgance, pakistance i masu drugih bauka iz avaza i medija pod kontrolom kriscanskih fundamentalista...

doduse, nije ih ni tesko zaboraviti jer kad bi zbrojili sve koji su fakat ostali u bosni od rata do danas... mogli bi napunit jedan autobus... ako ne i minibus
Hafis

#359 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Drinski wrote:
Hafis wrote: Šteta. A ovi u Brotnju već premjerili lokacije i odredili cijene :sad:
jbg.
Vi trazite import arapskih katolika. Mislim, nisu svi Arapi listom muslimani. Mozda su i ovi sto dolaze u okolinu Sarajeva katolici.
Jest, jest. upravo ti Arapi što dolaze u Sarajevo su vjerojatno katolici.
A inače, koliko sam učio u školi (a bio sam jako pažljiv na satu) Arapa kršćana baš i nema nešto posebno u zaljevskim zemljama. Još nam je učo pričao kako je u većini zaljevskih monarhija zakonom zabranjena svaka druga religija osim islama...i da se lako može glava zijanuti ako se zezaš s tim.
Uostalom nebitno koje su vjere. mi smo ovdje kosmopoliti i ne gledamo ljude kroz religiju kao neki - znači Arap je Arap neovisno kojoj religijskoj skupini pripada.
Alfons Kauders

#360 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Drinski wrote:
jbg.
Jest, jest. upravo ti Arapi što dolaze u Sarajevo su vjerojatno katolici.
A inače, koliko sam učio u školi (a bio sam jako pažljiv na satu) Arapa kršćana baš i nema nešto posebno u zaljevskim zemljama. Još nam je učo pričao kako je u većini zaljevskih monarhija zakonom zabranjena svaka druga religija osim islama...i da se lako može glava zijanuti ako se zezaš s tim.
Uostalom nebitno koje su vjere. mi smo ovdje kosmopoliti i ne gledamo ljude kroz religiju kao neki - znači Arap je Arap neovisno kojoj religijskoj skupini pripada.
ne gledate

svi katolici su jednaki :D
StupskaBitanga

#361 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by StupskaBitanga »

Kako brzo dolaze tako ce i brže bolje pobjeći
eluna

#362 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by eluna »

reis1 wrote:...Naše ulice kojima su nekad razdragano koračale ljetne haljine i kratke suknje, danas su preplavljene nikabima i kratkim pantalonama. Arapski jezik na gradskim ulicama odavno je već postao učestaliji od bosanskog, a u pojedinim naseljima naš maternji jezik se uopšte više ne može čuti. A mi? Tromi, apatični i merhametli kakvi jesmo, sav taj proces okupacije našeg grada smo mirno posmatrali i čak pokazivali toplu dobrodošlicu svojim novim sugrađanima za koje smo se nadali da će upotpuniti kolorit Sarajeva...

[img]http://**%20No%20links%20**.ba/media/pictures/2013/11/28/ca389ab8d327ca30797852c6919f8739.jpg[/img]
jah - kao što su iza rata pričali da će oko svake džamije u sarajevu biti zabranjeno točenje alkohola u krugu od 100 metara - how yes no ............ ko će bolan bošnji išta narediti - mazge smo mi, i to je ono što me tješi - uvijek će biti inadžija

kako bolan za 500 godina ne naučismo turski :D
Hafis

#363 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

"Alfons Kauders"
zaboravio si kurde, afgance, pakistance i masu drugih bauka iz avaza i medija pod kontrolom kriscanskih fundamentalista...
Ma daj. Kako ću to zaboraviti. Rekoh ti Statue of liberty s hidžabom.
doduse, nije ih ni tesko zaboraviti jer kad bi zbrojili sve koji su fakat ostali u bosni od rata do danas... mogli bi napunit jedan autobus... ako ne i minibus
Čemu lažna skromnost. Nije baš jedan autobus. A inače, ako ništa, barem su ostavili dio jedan dio sebe i svoje filozofije, što je moraš priznati dragocjenije od ljudi. Jer, za razliku od ljudi, ideje i misao žive vječno. Valja li ova :)
Last edited by Hafis on 04/06/2014 10:10, edited 1 time in total.
Drinski

#364 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Hafis wrote: Jest, jest. upravo ti Arapi što dolaze u Sarajevo su vjerojatno katolici.
Allah najbolje zna ko su i sta su.
Ma nisu te dobro ucili, to je problem sa dvije skole pod jednim krovom.
POčev od onog Tarika ex potpredsjednika iračke vlade, pa zena Asada i druge supruge u monarhijama, pa ih cak i ja lično znam (Jordanci, Egipćani), ma ima njih ihi hi. Ali koliko god da ih ima, dovoljno je.
Alfons Kauders

#365 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

eluna wrote:
reis1 wrote:...Naše ulice kojima su nekad razdragano koračale ljetne haljine i kratke suknje, danas su preplavljene nikabima i kratkim pantalonama. Arapski jezik na gradskim ulicama odavno je već postao učestaliji od bosanskog, a u pojedinim naseljima naš maternji jezik se uopšte više ne može čuti. A mi? Tromi, apatični i merhametli kakvi jesmo, sav taj proces okupacije našeg grada smo mirno posmatrali i čak pokazivali toplu dobrodošlicu svojim novim sugrađanima za koje smo se nadali da će upotpuniti kolorit Sarajeva...

[img]http://**%20No%20links%20**.ba/media/pictures/2013/11/28/ca389ab8d327ca30797852c6919f8739.jpg[/img]
jah - kao što su iza rata pričali da će oko svake džamije u sarajevu biti zabranjeno točenje alkohola u krugu od 100 metara - how yes no ............ ko će bolan bošnji išta narediti - mazge smo mi, i to je ono što me tješi - uvijek će biti inadžija

kako bolan za 500 godina ne naučismo turski :D
pa ne mozes tako... vidis da su strucnjaci za sarajevo najcesce oni koji u istom nikad nisu boravili...

ja haman svaki dan pjehe prodjem dobar dio grada, od m.dvora do carsije, tj barem do bezistana... sto ce reci da se mimoidjem sa hiljadama ljudi... vidim nekoliko pokrivenih zena, malo vise na carsiji kad se priblizi pojedinim institucijama... bradonje rijetko vidjam

doduse... ako cemo vec o teorijama zavjera... moguce je da neko dojavljuje tim tamnoputim bradonjama da se sklone kad ja krenem u grad... prate me... eto ih...
Drinski

#366 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:
pa ne mozes tako... vidis da su strucnjaci za sarajevo najcesce oni koji u istom nikad nisu boravili...
A mozda ima kakva takva zabrana, a da mi ne znamo?
insomnia78

#367 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

Drinski wrote:
Hafis wrote: Jest, jest. upravo ti Arapi što dolaze u Sarajevo su vjerojatno katolici.
POčev od onog Tarika ex potpredsjednika iračke vlade, pa zena Asada i druge supruge u monarhijama, pa ih cak i ja lično znam (Jordanci, Egipćani), ma ima njih ihi hi. Ali koliko god da ih ima, dovoljno je.
Asma nije krscanka

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Hafis

#368 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Drinski wrote:
Tariq Aziz? Kako ne znam. Osobno sam potpisao peticiju za njegovo pomilovanje prije 3-4 godine (duga priča, ali vezano s njegovom vjerom).
Znam ja da ih ima ihi hi, ali ja sam govorio o ZALJEVSKIM zemljama, tj. monarhijama, i otuda nam se najviše sprema ovih dragih gostiju.
Nego, kada si već na izvoru informacija, šuška li se išta o izgradnji kakve crkve za potrebe tih naselja?
Alfons Kauders

#369 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders"
Čemu lažna skromnost. Nije baš jedan autobus. A inače, ako ništa, barem su ostavili dio jedan dio sebe i svoje filozofije, što je moraš priznati dragocjenije od ljudi. Jer, za razliku od ljudi, ideje i misao žive vječno. Valja li ova :)
valja valja, kako da ne... samo sto im bas i nije bio dobar ROI, ali arapima neke stvari jednostavno ne idu od ruke... ulupali su stotine miliona na promociju te ideologije, a ja je ne vidim kad prodjem gradom...

da je neki svjetski brend potrosio te pare na promociju, npr. adidas ili ray ban... cijeli grad bi izgledao kao tom cruise iz top guna, na treningu...

te ideje su fakticki vec umrle, ali se koprcaju u nadi da ce dobiti jos kakve pare... pa i sam vidis da se zadnjih godina prica od pan-islamizma kao prijednje prebacuje na neo-osmanizam i sl gluposti... pitam se samo sta ce biti sljedeci bauk koji ce vam servirati... lakovjernost, predrasude i neinformisanost su vec tu... :)
Hafis

#370 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
"Alfons Kauders"
valja valja, kako da ne... samo sto im bas i nije bio dobar ROI, ali arapima neke stvari jednostavno ne idu od ruke... ulupali su stotine miliona na promociju te ideologije, a ja je ne vidim kad prodjem gradom...

da je neki svjetski brend potrosio te pare na promociju, npr. adidas ili ray ban... cijeli grad bi izgledao kao tom cruise iz top guna, na treningu...

te ideje su fakticki vec umrle, ali se koprcaju u nadi da ce dobiti jos kakve pare... pa i sam vidis da se zadnjih godina prica od pan-islamizma kao prijednje prebacuje na neo-osmanizam i sl gluposti... pitam se samo sta ce biti sljedeci bauk koji ce vam servirati... lakovjernost, predrasude i neinformisanost su vec tu... :)
Svejedno, ima omladine i zaputi se u Siriju i još ponegdje. A bit će toga još. To bi bilo nezamislivo prije 1992.
Last edited by Hafis on 04/06/2014 10:18, edited 1 time in total.
Drinski

#371 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

insomnia78 wrote: Asma nije krscanka
IZvini, moja greska, mislio sam na zenu jordanskog kralja, ona je bila "mješovita", a izjašnjavala se zvanično kao katolkinja, pa prešla na islam mislim krajem sedmadesetih na prije vjenčanja.
Hafis

#372 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Drinski wrote:
IZvini, moja greska, mislio sam na zenu jordanskog kralja, ona je bila "mješovita", a izjašnjavala se zvanično kao katolkinja, pa prešla na islam mislim krajem sedmadesetih na prije vjenčanja.
Nit je križ išta izgubio, nit je din išta dobio.
Alfons Kauders

#373 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:[
Svejedno, ima omladine i zaputi se u Siriju i još ponegdje. A bit će toga još. To bi bilo nezamislivo prije 1992.
pa dobro, mozda je bilo nezamislivo kod vas radi stanovitih ideoloskih razlika, ali kod nas su ljudi isli u spanski gradjanski rat...

a ja u tim ekskurzijama ne vidim nista lose - kamo srece da odu svi, bolje je da dole izginu nego ovdje :D
Objektivni navijac

#374 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Objektivni navijac »

Hafis wrote:
Drinski wrote:
Nit je križ išta izgubio, nit je din išta dobio.
:mrgreen: :mrgreen:
Ova Asadova,ona je Krvolocna diktatorka,to joj je i vjera i nacija :D
insomnia78

#375 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

Dok je Porcina npr blaga ko golubica?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Locked